Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Velkommen til en deilig senkamp i Eliteserien fra Briskeby!
    HamKam stiller følgende lag (3-4-3): Nicholas Hagen – Halvor Rødølen Opsahl, Vetle Skjærvik, Hasan Kurucay – Aleksander Melgalvis, Emil Sildnes, Fredrik Sjølstad, Vegard Kongsro – Kristian Eriksen, Iurii Iakovenko, Jonas Enkerud.
    RBK-trener Kjetil Rekdal har valgt følgende 11 i returen til sin forrige hjemmebane Briskeby – trolig i 3-5-2: André Hansen – Sam Rogers, Markus Henriksen, Pavle Vagic – Erlend Dahl Reitan, Olaus Skarsem, Tobias Børkeeiet, Victor Jensen, Edvard Tagseth – Noah Holm, Stefano Vecchia.
    Kjetil Rekdal velger dermed samme startellever som da Rosenborg vant 3-0 over Sandefjord i 16. mai-matchen.
    HamKams innbytterbenk: Jendal, Tristan, Nouri, Dunn, Lønstad Onsrud, Bayiha, Faraas, Hernandez-Foster, Daskevics.
    RBKs jokere: Faye Lund, Hoff, Skjelbred, Holse, Pereira, Andersson, Fiabema, Broholm.
    Vi merker oss 2004-modellen Marius Sivertsen Broholm på Rosenborg-benken. To mål på én omgang som innbytter i cupen mot lottobygda Verdal.
    Straks klare for avspark her nå.
    Stappet fullt Briskeby. Propaganda!
    HamKams daglige leder Bent Svele overrekker blomster til gjestenes Kjetil Rekdal, Geir Frigård og Sam Rogers for innsatsen fra opprykksåret i fjor. Applaus på Briskeby – til tross for den noe betente situasjonen det ble da Rekdal ønsket seg til RBK og også krevde å få med assistent Frigård. Senere hentet de nettopp Rogers for å styrke RBK-forsvaret.
    Kamma spiller hemmatt i første omgang.
    1'
    Opsahl tar Holm i første duell.
    1'
    Offside på Enkerud hindrer et HamKam-angrep.
    2'
    Jubel da Eriksen stormer mot RBK-målet, men takles før han virkelig kommer alene med André Hansen.
    3'
    STOLPEN FRA HAMKAM! Eriksen header til Enkerud som stormer forbi RBKs forsvarslinje og kommer alene. Skyter fra 16 meter. André Hansen er borti ballen og har sin del av æren for at den går i stangen og ikke nettet. Der kunne og burde HamKam tatt ledelsen!
    4'
    HamKam har vært klart best så langt.
    6'
    Lang ball mot Enkerud, som drar en tunnel inn i feltet. Lekkert gjort, men Henriksen er trygg i sikring og banker ballen unna.
    8'
    HamKam angriper igjen, men stoppes i det de nærmer seg sekstenmeteren.
    8'
    Ballen spilles opp på Holm, men hans avlevering mot Dahl Reitan er svar og HamKam kan ta over.
    9'
    Enkerud skaffer vertene et hjørnespark.
    9'
    Hjørnesparket slås bak i feltet, der Sjølstad får stå helt alene. Han banker til på volley, men ballen suser over målet til Hansen.
    10'
    Yakovenko får frispark høyt i banen.
    12'
    Melgalvis sentrer frisparket til Eriksen, før han får ballen tilbake. Da går Melgalvis på skudd fra 17-18 meter, men ballen går igjen over målet til Hansen.
    13'
    Dahl Reitan prøver å sette fart på høyresiden, men stoppes enkelt av Kongsro.
    14'
    Nytt hjørnespark til Kamma.
    15'
    Melgalvis slår hjørnesparket inn i femmeteren, der Hansen bokser unna. Det blåses uansett. Kan virke som ballen var over dødlinja. Eller så var det frispark til RBK-keeperen. Ikke godt å si.
    15'
    Tøff duell mellom Holm og Kurucay på midten. Ender med RBK-kast.
    16'
    Skarsem nærmer seg feltet, men Kurucay er der igjen og klarerer.
    17'
    Vagic tar med seg ballen fremover og blir hindret. Frispark til RBK-stopperen midt på banen.
    17'
    Enkerud tar telling. Smeller sammen med Henriksen, men kommer seg på beina til stor lettelse fra hjemmepublikummet.
    18'
    Holm får tak i ballen, men RBK-spissen kommer fra offside.
    19'
    Ny kjempemulighet for HamKam! Eriksen sender Melgalvis gjennom på høyre, før ballen legges inn i boksen. Der får Yakovenko stå fryktelig alene, men ballen kommer litt bak HamKam-spissen. Da går avslutningen litt over mål.
    20'
    Yakovenko ligger nede og spillet stoppes.
    21'
    Ukraineren holder seg til skulderen og har tydelige smerter. Biter imidlertid tennene sammen, og prøver å fortsette.
    22'
    Tagseth slår inn på hodet til Holm, men headingen går langt utenfor. Uansett Rosenborgs største mulighet så langt.
    23'
    Mål for Rosenborg!
    HamKam 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Samuel Rogers
    Målgivende: Victor Jensen
    PANG! Den tidligere HamKam-spilleren mottar ballen midt på vertenes halvdel, og stopperen banker til. Skuddet er strålende, og ballen suser inn i det lengste hjørnet! Praktfull scoring og dempet feiring.
    25'
    Holm legges i bakken av Kurucay og får frispark på egen halvdel.
    28'
    Flagget er oppe for offside mot Holm, men dommer lar spillet gå siden HamKam har ballen. Den taper de riktignok ganske fort på egen halvdel, men Rosenborg får ikke noe ut av den.
    28'
    Nytt frispark til Holm og mot Kurucay. Midt på banen denne gangen.
    29'
    Mye frispark til Rosenborg midt på banen nå. Opsahl som feller Vecchia ved dette tilfellet.
    31'
    Lang ball mot Melgalvis, men den blir for høy for den høyre vingbacken.
    32'
    Nesten så Eriksen og Melgalvis kombinerer seg alene med keeper, men den siste avleveringen snappes opp av RBK-forsvaret.
    33'
    Eriksen slår inn på Enkerud, som går i bakken etter litt kontakt med Henriksen. Dommer Hagenes mener det ikke er straffe, og protestene er ikke all verden heller.
    33'
    Rosenborg angriper, men Kongsro skjermer ballen ut til femmeter.
    35'
    Yakovenko sitter nede og holder seg til skulderen igjen.
    37'
    Får behandling på banen, men ser ut til å klare å fortsette.
    38'
    Nesten utligning! Enkerud mottar ballen i feltet, men skuddet går rett på Hansen! Den bør utnyttes bedre!
    39'
    HamKam kommer igjen, og Eriksen gir ballen til Yakovenko. Skuddet går rett i blokka.
    40'
    Nesten for Eriksen! Kommer seg inn i feltet, men skuddet går i nettveggen!
    41'
    Tagseth svinger inn et fint innlegg, men den går gjennom hele feltet.
    42'
    Tagseth plukker opp ballen langt inne på HamKams banehalvdel, setter fart inn i feltet, men skuddet går i blokka.
    44'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Ballen løftes inn i RBK-feltet, der Vagic tar telling etter et sammenstøt med Enkerud.
    45'+1
    RBK-stopperen er oppe igjen, og spillet i gang.
    45'+2
    Kjemperedning av Hansen! Eriksen kommer til skudd i feltet, og setter RBK-keeperen på store prøver. De består han, og med en kjemperedning holder han nullen enn så lenge.
    45'+3
    Eriksen løfter inn i feltet, der Henriksen går i bakken etter at Yakovenko kommer for sent inn i duellen.
    45'+4
    Henriksen kommer seg opp etter den smellen.
    45'+4
    Pause på Briskeby. Rosenborg leder 1-0 etter Sam Rogers langskudd mot gamle lagkamerater.
    Skarsem sparker i gang de siste 45.
    46'
    Omgangen starter med at Skarsem vinkes av for offside.
    46'
    HamKam triller ball i det bakre ledd.
    49'
    Yakovenko er altfor sen i ryggen til Henriksen, og RBK-stopperen får frispark som på tampen av den første omgangen.
    49'
    Pent Rosenborg-angrep som ender med Tagseth-innlegg. HamKam får den bort.
    51'
    Rosenborg holder trykket oppe, men Kurucay redder vertene med en sklitakling i siste liten. Jubler for den, og Rosenborg får hjørnespark.
    51'
    Melgalvis header unna.
    52'
    Holm prøver å slå ballen i bakrom med utsiden av foten. Opsahl stanger unna.
    53'
    HamKam ruller opp før Kongsro prøver å legge inn. Rett i blokka til Rogers.
    54'
    Eriksen løfter perfekt på hodet til Enkerud, men headingen fra god posisjon går rett på Hansen! Ny stor mulighet for hjemmelaget!
    55'
    Ny, flott opprulling fra HamKam. Melgalvis header inn til Enkerud, før ballen spilles ut til Sjølstad. Han prøver seg fra distanse, men ballen går langt over.
    56'
    Kongsro sklitakler Dahl Reitan. Frispark til gjestene noen meter inne på HamKams halvdel.
    57'
    Gult kort til HamKam
    Vegard Kongsro
    Kveldens første kort.
    57'
    Rosenborg bruker god tid på å ta frisparket, men får ikke noe ut av det.
    58'
    Holm får ballen i feltet, men vinkes av for offside. Hårfint.
    58'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Benjamin Faraas
    Ut: Jurij Jakovenko
    Der er det slutt for Yakovenko. 2005-modellen Faraas kommer inn.
    58'
    Enkerud får frispark høyt i banen etter en duell med Tagseth. Fin innleggsposisjon det her.
    60'
    HamKam flytter opp laget.
    61'
    Det blir nok en kjempesjanse for HamKam! Frisparket er perfekt slått inn, og foran mål stiger Skjærvik høyest. Han får imidlertid ikke kontakt med hodet, og treffer i stedet ballen med skulderen. Da får han ikke presset den dit han vil, og ballen går til side for mål!
    61'
    Rogers prøver seg fra distanse igjen. Langt til side for mål denne gangen.
    62'
    Enkerud skaffer nok et hjørnespark for HamKam.
    63'
    Hasan Kurucay
    Dytter Skarsem overende før hjørnesparket skal slås.
    64'
    Hjørnesparket blir omsider slått inn, og det siktes mot Eriksen på første stolpe. Han hiver seg frem og går i bakken. Ikke noe straffespark mener Hagenes.
    64'
    HamKam kommer igjen, og Melgalvis får ballen inn i feltet. Der får han ikke kontroll på ballen, og den triller ut til femmeter.
    65'
    Dobbeltbytte på gang fra Michelsen.
    65'
    Holm prøver å ta seg forbi Kurucay, men HamKam-stopperen står godt imot. Holm går i bakken, men får ikke frispark.
    66'
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Vegard Kongsro
    67'
    Inn: Kobe Hernandez-Foster
    Ut: Fredrik Sjølstad
    67'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Stefano Vecchia
    67'
    Sildnes løfter inn, men den stanges unna.
    69'
    Mål for HamKam!
    HamKam 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Kristian Eriksen
    Målgivende: Amin Nouri
    Selvfølgelig er det Eriksen som stanger inn utligningen! Enkerud med et strålende forarbeid ute til venstre, før han gir ballen til Nouri. Innbytteren løfter presist inn på hodet til Eriksen, og denne gangen går headingen forbi Hansen og i mål!
    69'
    Eriksen som altså var linket til Rosenborg i vinter!
    70'
    Ballen spilles inn til Jensen i mellomrommet. Han prøver å ta med seg ballen inn i HamKam-feltet, men touchet blir for upresist.
    73'
    Sildnes slår inn igjen, men Henriksen header den bort.
    74'
    Nouri sin tur til å legge inn. Rett i klypene til Hansen.
    75'
    HamKam som helt klart har initiativet i denne kampen for øyeblikket.
    75'
    Nouri header ned til Sildnes som triller på tvers til Eriksen. Målscoreren banker til, men forsøket går noen meter utenfor.
    76'
    Rosenborg løfter langt, men Melgalvis header trygt hjem til Hagen.
    77'
    Jensen løfter inn, og på bakerste tør ikke Melgalvis gjøre annet enn å heade ut til hjørnespark.
    80'
    Inn: Carlo Holse
    Ut: Olaus Skarsem
    80'
    Hjørnesparket er godt slått, men HamKam får den bort.
    80'
    6904 tilskuere opplyses det om på Briskeby.
    81'
    HamKam kommer til innlegg, men den brystes ned til egen keeper fra Tagseth.
    82'
    Melgalvis feller Jensen, og Rosenborg får frispark på midten.
    83'
    Børkeeiet med en feilpasning, som Nouri rutinert slipper mellom beina og ut til kast.
    83'
    Inn: Adam Andersson
    Ut: Erlend Dahl Reitan
    86'
    Holse sent inne i Nouri.
    86'
    Nouri får behandling på gresset.
    86'
    Nouri må få stoppet en blødning i hodet. Står ute på sidelinjen nå.
    87'
    Spillet er i gang igjen. HamKam bare med ti spillere for øyeblikket.
    88'
    88'
    Nouri er tilbake på banen.
    88'
    Holse med en blanding av skudd og innlegg fra veldig skrått hold. Ender bak målet til Hagen.
    88'
    Så er det Jensen som ligger nede med hodeskade og krampe. Kommer seg forholdsvis raskt opp.
    89'
    Nouri serverer Enkerud foran mål, men avslutningen sklir av foten hans og ballen går opp på tribunen.
    90'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Rosenborg med ball langt bak i banen nå.
    90'+2
    Ballen løftes langt opp mot Holse, men det ender med HamKam-innkast helt nede ved eget hjørneflagg.
    90'+3
    Holse jager en lang ball, men blir for tøff i duellen med Nouri og får frispark imot.
    90'+3
    Eriksen spinner seg fri, før han løfter ballen inn i feltet. Rett i klypene til Hansen.
    90'+4
    Ti sekunder igjen av tillagt tid.
    90'+4
    Ballen løftes langt, men HamKam stanger unna.
    90'+5
    Det ble det siste som skjedde. Det ender 1-1 på Briskeby etter Kristian Eriksens utligning.