1-0
1 449
1 335

God dag, og hjertelig velkommen til livedekningen av kampen mellom HamKam og Sandefjord. Vi har kommet oss til september og dette er runde nummer 21 av årets eliteserie.
    Marius Lien dømmer dagens oppgjør. Med seg på linjene har han Jan Erik Engan og Ivar Jahr. Fjerdedommer er Arion Shaqiri.
    Hjemmelaget fra Hamar kom fra to strake seiere før det ble bråstopp mot Molde forrige serierunde. På Aker stadion vant Molde 3-0. Før dette hadde HamKam to sterke 1-0 seiere hjemme mot Odd og borte mot Haugesund. Sandefjord slet lenge med å finne nettmaskene forrige runde hjemme mot Kristiansund, men fire minutter på overtid løsnet det, og Elias Jemal ble den store helten i 1-0 seieren. Før den kampen spilte de 2-2 mot Strømsgodset hjemme og tapte 2-1 borte mot Sarpsborg 08.
    HamKam befinner seg på en 8. plass på tabellen. De har spilt 20 kamper og hatt 24 poeng. Hjemme har kameratene fra Hamar tatt 9 poeng på 9 kamper. Det har vært mange tette og jevne kamper på Briskeby og målforskjellen viser 8 scorede mål og 10 innslupne på hjemmebane. Sandefjord innehar 14. plassen som er kvalikplassen i Eliteserien. Med 20 poeng på 19 kamper er det meget tett runde laget fra hvalfangerbyen, og et godt resultat på Hamar i dag vil være kjærkomment. På bortebane har det foreløpig ikke blitt mange poengene på dagens bortelag. De har spilt 9 kamper og tatt kun 4 poeng foreløpig.
    HamKam har fordelt målene jevnt mellom seg denne sesongen, og flere av spillerne har tre fulltreffere. Eman Markovic er Sandefjord sin topscorer med fem mål.
    Til klubbenes hjemmeside forteller HamKams hovedtrener Jacob Michelsen at han forventer en tett og jevn kamp mellom to lag som ligger nære hverandre på tabellen. Han fortsetter med at Sandefjord i likhet med eget lag er inne i en god periode med kun ett tap de siste seks kampene. På Sandefjord sin hjemmeside fokuseres det på at HamKam er deres verste motstander og at alle de siste kampene mot laget fra Hamar har endt med tap.
    Lagene møttes i Sandefjord 27. juni. Vidar Ari Jonsson ga HamKam ledelsen allerede etter ni minutter. Filip Ottosson utlignet for Sandefjord rett før pause. Henrik Udahl ble matchvinner for HamKam med sin straffescoring etter 60 minutter. De to siste oppgjørene på Briskeby har endt med 2-0 og 3-0 seier til de grønne og hvite.
    Halvor Opsahl er uaktuell for HamKam til dagens oppgjør. Tibell og Pedersen er skadet og dermed uaktuelle for bortelaget.
    Kampstart er klokka 17.00 og yr.no melder strålende sol ved kampstart. Vi er tilbake med lagoppstillinger og siste nytt cirka en time før kampstart. Frem til da er det bare å nyte denne første septemberdagen!
    Hjemmelagets trener Jacob Michelsen gjør to endringer på laget etter bortetapet mot Molde. Sjølstad tar over plassen i midtforsvaret til fordel for Bjarnason og på midtbanen må Kurtovic vike plass for Sørås. Bortelaget gjør kun en endring etter hjemmeseieren over Sarpsborg. Risan Mørk tar plassen til Mettler på midtbanen. Sola skinner og himmelen er blå over Briskeby, så her ligger alt til rette for et strålende oppgjør!
    Lagene er ferdig oppvarmet og jogger rolig inn i garderoben. Da er det store spørsmålet hvem som treffer best best på praten i garderoben og hvem som kommer ut best fra start her på Briskeby. Sandefjord trenger poeng for å bli tryggere i striden nederst på tabellen. HamKam har fått en liten luke på noen av lagene bak, men trenger også poeng for å være helt trygge denne sesongen og for å eventuelt kunne se oppover på tabellen. Få minutter til kampstart her på Briskeby!
    Lagene er inne på banen og det nærmer seg avspark på Briskeby!
    1'
    Risan Mørk sparker i gang kampen!
    1'
    Sandefjord angriper direkte etter avspark! Markovic kommer fri på venstresiden, men avslutningen triller såvidt utenfor målet til Sandberg.
    1'
    Nok en sjanse til bortelaget når Norheim og Onsrud roter bak. Dunsby klinker til når han får muligheten, men skuddet går en meter over mål.
    2'
    HamKam får tildelt et frispark
    Vegard Kongsro
    Slår den kort til Norheim.
    2'
    Fint angrep av hjemmelaget. Kongsro slår inn, men Onsrud får aldri helt kontroll på ballen og den triller ut til utspark for Keto.
    3'
    Tore Sørås
    Slår den til Mares.
    4'
    Gard Simenstad
    Mawa blir revet ned og HamKam får frispark i fin innleggsposisjon. Den heades ut,
    5'
    HamKam får tildelt et hjørnespark
    Keto bokser den unna og hjemmelaget vinner igjen ballen.
    6'
    Etter en meget sprek start fra bortelaget er det HamKam som har tatt mer tak i kampen nå.
    8'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Christopher Cheng
    Kort til Melchior.
    8'
    Loftesnes-Bjune med brukbart innlegg, men Sandberg er ute å fanger den.
    9'
    Den smeller i stolpen fra Norheim! Han henger lenge i lufta og det går et gisp gjennom Briskeby når ballen er på vei mot mål. Dessverre for hjemmefansen treffer den stolpen og triller bortover streken før Keto får fanget den.
    11'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Filip Ottosson
    Risan Mørk spiller den i en HamKam-spiller og ny corner til bortelaget.
    13'
    Stanges unna av Sjølstad.
    14'
    Kort variant til Markovic. Norheim beiner ballen unna.
    15'
    Sandefjord blir avblåst for offside
    Stefan Ingi Sigurdarson
    15'
    Svinger begge veier oppgjøret på Briskeby. Ingen av lagene med et voldsomt overtak i den vi passerer kvarteret.
    16'
    Mawa blir spilt fri av Simenstad. Skuddet blokkeres og ut til corner.
    17'
    Heades ut av Cheng ved første stolpe.
    17'
    Mares felles av Markovic og Briskeby roper på frispark. Lien er ikke enig og nøyer seg med et innkast.
    18'
    Sørås får muligheten på en retur fra cirka 25 meter. Den ballen går milevis over mål og nærmer seg nok bilveien bak her i dette øyeblikk.
    20'
    Luc Mares
    Spiller den til Sjølstad.
    20'
    Simestad tar med seg ballen innover i feltet og legger inn knallhardt foran mål. Keto er trygg og god når han fanger den.
    21'
    Dunsby prøver å stikke gjennom Risan Mørk rundt HamKam sin 16-meter. Forsøket stoppes kontant.
    22'
    Fredrik Sjølstad
    Spiller ned til Mares.
    23'
    Nydelig løp nedover kanten av Strand Nilsen. Spiller inn og Mawa banker til. Corner!
    23'
    Kort variant. HamKam beholder ballen.
    23'
    Onsrud får ballen i returrommet. Han må bruke høyrebeinet denne gangen og skuddet blir aldri farlig da det går både over og utenfor.
    24'
    Sandberg er våkent ute å fanger et gjennomspill og setter i gang til Mawa.
    26'
    Ofkir blir spilt nydelig gjennom av Mares. Den første touchen blir altfor lang og det ender med et innkast.
    26'
    Kort variant.
    28'
    Markovic banker til fra 16 meter. Den blokkeres og ender med innkast.
    29'
    Markovic får stå ganske alene på 16 meter og prøver seg på et skudd. Den går rett i fanget på Marcus Sandberg.
    30'
    Mares legger inn mot Kongsro. Han vinner sin duell og ønsker nok å heade den inn igjen i feltet. Ballen triller ut til femmeter for Keto.
    31'
    Fredrik Tobias Berglie
    Slår den til Cheng.
    31'
    Onsrud spiller gjennom Kongsro. Bortelaget får kast helt nede ved eget hjørneflagg.
    33'
    Stian Kristiansen
    Mares går tøft inn i en duell og Sandefjord får frispark på egen halvdel. Det spilles kort til Cheng.
    34'
    Stor sjanse til bortelaget når Dunsby plutselig er helt alene med Sandberg. Sisteskansen får slengt ut beinet når Dunsby prøver å runde han og får avverget sjansen.
    37'
    Hjemmelagets kaptein Sjølstad sitter nede på gresset. Ser ut som det gis tegn til at han må bytte.
    38'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Brynjar Ingi Bjarnason
    Ut: Fredrik Sjølstad
    38'
    Måtte ut her Sjølstad. Gir kapteinsbindet til Onsrud når han forlater banen.
    39'
    For en sjanse for hjemmelaget! Simenstad skyter en volley fra 10 meter og den er på vei utenfor. Mawa stuper frem og prøver å få den på målet, men er 4 centimeter for kort.
    41'
    Flott raid av Cheng der han går fra midtbanen og helt ned til dødlinjen før han legger inn. Rett i klypene til Sandberg.
    42'
    Kort til Norheim.
    42'
    Onsrud kommer seg fri på siden, men blir blokkert i siste liten. Corner!
    43'
    Keto får frispark inne i feltet.
    43'
    Hugo Keto
    Slår den mot Sigurdarson som taper duellen.
    44'
    44'
    Nærmer seg pause her på Briskeby. Spørsmålet er om vi får en scoring før signalet går. Foreløpig er det lite som tyder på det.
    45'
    Hugo Keto
    Mawa lager frispark langt inne på Sandefjord sin halvdel. Slås langt oppover,
    45'+1
    Frispark ved midtstreken. HamKam flytter opp stopperne, så her skal det slås inn. Blir lite ut av den.
    45'+1
    45'+3
    Det er pause på Briskeby og lagene er like langt etter en ganske så jevn omgang med fotball. Bortelaget åpnet friskt og skapte sin første sjanse rett etter avspark. HamKam spilte seg mer inn i kampen utover omgangen og leder sjansestatistikken etter den første omgangen. Nærmest var Norheim som headet ballen i stolpen. Det er 45 minutter igjen med fotball på Briskeby og mer enn nok av tid til å få kåret en vinner. Vi er tilbake når andre omgang starter!
    Spillerne er tilbake på banen og de siste 45 fra Briskeby er straks i gang!
    45'+1
    Sørås sparker i gang den andre omgangen.
    45'+1
    Inn: William Kurtovic
    Ut: Kristian Onsrud
    45'+1
    Ser ut som Kurtovic nå spiller i midten med Sørås til venstre og Simenstad til høyre på midten til HamKam.
    47'
    John Olav Norheim
    Spiller ned til Sandberg.
    47'
    HamKam er dype nå. Sandefjord triller ball.
    49'
    Meget fin posisjon på 20 meter. Norheim feller Melchior. Den går i muren og ut til corner.
    49'
    Mange dueller inne i feltet. Ender med en heading like over mål fra Dunsby!
    51'
    Bjarnason forsøker seg på en crosser over mot Strand Nilsen som har masse rom ute på høyresida. Den blir for lang og Keto får utspark.
    53'
    Strand Nilsen med innlegg som blir blokkert. Corner!
    54'
    Sandefjord klarerer den greit.
    54'
    Nydelig innleggsposisjon skrått ved 16-meteren. For en sjanse det blir! Bjarnason når innlegget helt alene ved 7 meter, men han banker den til side for mål!
    55'
    Gult kort til Sandefjord
    Legger Simenstad i bakken og får det gule.
    55'
    Norheim header unna.
    56'
    Fin sjanse til Sandefjord, men Sandberg avverger. Corner!
    56'
    Nok en sjanse til Sandefjord. Innlegget er godt, men glir gjennom hele feltet.
    58'
    Sander Risan Mørk
    Kort ned til egen stopper.
    58'
    Sandefjord med mye ball i den andre omgangen. Har også kommet til noen sjanser. Må ta mer tak i dette for å glede hjemmepublikumet nå de grønne og hvite!
    60'
    Markovic prøver seg fra kanten av 16-meteren. Den går et godt stykke utenfor mål!
    61'
    Mål for HamKam!
    HamKam 1 - 0 Sandefjord
    Mål: Vegard Kongsro
    Målgivende: Mohamed Ofkir
    Der sitter den for hjemmelaget! Ofkir er sterk når han legger ballen etter bakken inn i feltet mot bakre stolpe. Der dukker Vegard Kongsro opp og sender den i målet. HamKam er foran og hjemmepublikum jubler høylytt!
    62'
    Markovic klinker til rett etter avspark. Ballen sniker seg noen centimeter over mål. Den sjansen er stor!
    64'
    Sandefjord kom sterkt ut i den andre omgangen og skapte flere farligheter før HamKam gikk opp i ledelsen, så det var nok en kalddusj dette for bortelaget.
    66'
    Sandefjord med nok en avslutning. Også denne gangen går det høyt over mål når Risan Mørk prøver seg!
    67'
    Cheng banker til fra 16 meter. Kurtovic med viktig blokkering for hjemmelaget!
    69'
    Mål for Sandefjord!
    HamKam 1 - 1 Sandefjord
    Mål: Stefan Ingi Sigurdarson
    Målgivende: Filip Loftesnes-Bjune
    Det lå et mål i luften og der kom det! Sandefjord har angrepet etter målet til HamKam og etter et nydelig innlegg setter Sigurdarson den inn bak Sandberg! Flott scoring!
    69'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    70'
    Sigurdarson prøver seg nok en gang etter et innlegg. Denne gangen header han over mål!
    71'
    Sandefjord som styrer alt her ute på kunstgresset nå. Hjemmelaget må virkelig våkne hvis det ikke skal komme flere i mot!
    72'
    Slås kort.
    72'
    Legger Kurtovic i bakken ved midtstreken.
    72'
    Markovic får gå nedover hele venstresiden og legger inn etter bakken. Norheim får avverget.
    73'
    Sigurdarson er under hardt press fra Mares når han får headet nok en ball mot mål. Får ikke noe fart i den og Sandberg fanger den greit.
    75'
    HamKam blir avblåst for offside
    Henrik Udahl
    75'
    Sandefjord triller ball ute på Briskeby. Hjemmelagets spillere er akkurat for langt unna flere ganger til å vinne ballen gunstig.
    77'
    Slår den kort.
    77'
    Loftesnes-Bjune ligger nede etter en duell og dommer stopper spillet. Oppe på beina igjen nå.
    79'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Loris Mettler
    Ut: Sander Risan Mørk
    79'
    Inn: Elias Jemal
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    80'
    Kongsro lager en klønete corner når han skal spille den tilbake til Sandberg. Sandberg bokser corneren unna, men Sandefjord vinner igjen og kommer til nytt innlegg. Sigurdarson header rett på Sandberg som fanger den.
    81'
    Melchior får stå merkelig alene på 18 meter og skyter ballen mot mål. Sandberg redder den, men slipper en retur. Markovic når den akkurat ikke før Sandberg fanger den.
    84'
    Publikum begynner å vise sin misnøye her nå når Sandefjord nok en gang vinner ballen.
    85'
    Luc Mares
    Opp til Sørås.
    85'
    Fem minutter igjen av ordinær tid på Briskeby. Bortelaget er klart best for øyeblikket.
    86'
    Udahl har en alle tiders mulighet til å spille Ofkir alene med keeper, men pasningen blir altfor dårlig.