Vesterlund90'+10 (Str.)
1 171
1 794

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom HamKam og Tromsø i den sjette serierunden av Eliteserien 2023!
    Man har sett en annen side av HamKam denne sesongen enn de viste i fjor. Da var Jakob Michelsens menn kjent for målfattige kamper, som mest sannsynlig kom til å ende uavgjort. Slik har det ikke vært i år. På Kammas to siste kamper har det blitt scoret utrolige 14 mål . Hamarsingene har riktignok kun stått bak tre av disse, mens Viking og Molde scoret respektive sju og fire mål. Før det klare tapet for Molde hadde HamKam både til gode å tape og å slippe inn mål hjemme på Briskeby. Både mot Sandefjord og Strømsgodset kunne kameratene juble for 2-0-seier. Det blir altså meget spennende å se hvilken HamKam-utgave som møter opp i dag.
    Tromsø har derimot vært en garantist for slitekamper så langt denne sesongen. Til nå har deres kamper snittet på ett scoret mål, fordelt på begge lag. Likevel må poengfangsten sies å være solid, for guttene fra nord ligger på en fin sjetteplass med åtte poeng. I serieåpningen klarte de til og med kunststykke å slå den regjerende mesteren Molde. Forrige serierunde gikk riktignok Gaute Helstrups menn på sesongens første tap, da unggutten Bork Bang-Kittilsen banket inn Odds vinnermål ti minutter før slutt.
    Dagens motstandere har begge rukket å få seg noen nye profiler på topp denne sesongen. For mens Kristian Eriksen forlot Kamma midtveis i fjorårssesongen, mistet Tromsø både August Mikkelsen og Eric Kitolano ved årsskiftet. I HamKam kom Henrik Udahl inn fra Vålerenga. 26-åringen har gjort sine saker meget bra så langt denne sesongen, og står med tre mål og to målgivende på fem kamper. I nord fikk Vegard Erlien en drømmedebut i Eliteserien da han senket Molde i serieåpningen. Den tidligere Ranheim-spilleren står kun med to mål, men det må sies å være godkjent når resten av Tromsø-laget står med én nettkjenning til sammen.
    Statistisk sett går Tromsø inn til dette oppgjøret som massive favoritter. På lagenes sju siste møter har de nemlig trukket det lengste strået ved hver eneste anledning. I fjor måtte det likevel straffesparkkonkurranse til for å skille lagene, men igjen rodde Tromsø det i land. Begge eliteseriekampene som ble spilt mellom lagene i fjor endte 2-1 til Tromsø. I oppgjøret på Briskeby tok Kamma ledelsen ved Amin Nouri, men scoringer fra Eric Kitolano og innlånte Lasse Nordås sikret Tromsø full pott mot Kamma - igjen.
    HamKam må klare seg uten Fredrik Sjølstad i dagens kamp. Den tidligere Molde-spilleren har måtte forlate banen etter flere hodestøyter denne sesongen, men det er ikke derfor han er ute i dag. Mot sine gamle lagkamerater ble det nemlig rødt kort og marsjordre for 29-åringen. Mer positivt er det at Halvor Rødølen Opsahl og Julian Dunn er på vei tilbake fra skade, men hvorvidt de rekker dette oppgjøret er mer usikkert. Det mister sannsynligvis også Kristian Lønstad Onsrud, som sliter med lysken.
    Mens Kamma har skadeproblemer i forsvaret, sliter Tromsø på topp. To spisser har nemlig blitt lånt inn denne sesongen, men ingen av dem er aktuelle til dagens kamp. Venezia-innleide Hilmir Mikaelsson spilte sesongens tre første kamper, men har siden måtte se kampene fra sidelinjen grunnet en lårskade. Samtidig venter man spent på å få Mai Traore i gang. Den innleide Viking-soldaten har enda ikke fått sine første minutter i Tromsø-drakten.
    Dagens hoveddommer er Ajdin Medic fra Trosvik IF. Med seg langs linjene har han Dag Roger Nebben (Åsa IL) og Evin Christofer Møllerud Hansen (Grorud IL). Som fjerdedommer Abdulhadi Al-Fahad fra Ekholt BK holde Jakob Michelsen og Gaute Helstrup rolige på sidelinjen. I VAR-rommet er det Rohit Saggi (Drafn SBK) og Ingvild Langnes Aarland (Malmefjorden IL) rette opp de mulige feilene som kan oppstå ute på kunstgressmatta. Vi krysser fingrene for en god kamp for dagens dommere!
    Michelsen gjør to bytter etter 4-0-tapet for Molde. Jens Martin Gammelby kommer inn for Fredrik Sjølstad, som ble utvist sist. Dermed flyttes nok Vegard Kongsro ned på stopperplass. På midten må Benjamin Thoresen Faraas se kampen fra benken til å begynne med, ettersom den tidligere Tromsø-spilleren Oliver Kjærgaard får tillitt.
    I Tromsø-leiren gjøres det kun ett bytte. Jostein Gundersen kommer inn i laget, mens unggutten Runar Norheim flyttes til benken. Dermed blir det en mer offensiv rolle på Kent-Are Antonsen i dag, ettersom han spilte stopper sist. Nordlys hinter mot at det er spissplassen som venter for Tromsø-veteranen. Spennende å se hvordan han løser det!
    Kun fem minutter igjen til avspark! Skyene har dessverre dekket for solen i minuttene inn mot kamp, men fortsatt er fin ramme rundt denne kampen.
    Yttergård Jenssen og Melgalvis samles hos kampleder Medic. Der blir det klart at lagene bytter side. Dermed vil det spilles mot egne fans i andre omgang. Kamma starter med ball.
    1'
    Udahl sparker i gang kampen!
    1'
    Tromsø får tildelt et frispark
    Sakarias Opsahl
    Paintsil klippes ned av Melgalvis på vei fram.
    1'
    Haugaard slår langt mot Paintsil, men ballen går helt inn til Sandberg.
    3'
    Tromsø med klart mest ball i åpningsminuttene, men har klart å etablere et press riktig enda.
    5'
    HamKam blir avblåst for offside
    Henrik Udahl
    Dommer venter lenge med å vinke, men når Udahl blir hentet opp av Psyché skyter flagget mot skyene.
    6'
    Bjarnason med en flott gjenvinning på midtbanen. Viser at det bor litt teknikk i ham i det han drar seg elegant forbi Antonsen like etter.
    7'
    Ligger på offside-grensen konstant, Udahl. Til nå har han plassert seg på feil side.
    7'
    Kongsro slår inn fra dypet, men innlegget går over alt og alle.
    8'
    Melgalvis slår langt mot Udahl. Psyché rydder unna, men Kamma før kast høyt i banen. Det blir småfarlig etter litt kluss i Tromsø-feltet, men ingen i hvitt og grønt lukter situasjonen.
    9'
    Det kastes langt fra Melgalvis igjen. Gundersen header unna.
    11'
    Kamma kommet seg mer inn i kampen etter at Tromsø styret i åpningsminuttene.
    12'
    Hjemmelaget fortsetter å sikte på Udahl i bakrom, men enn så lenge har Tromsøs storvokste stoppere hatt få problemer med å nikke framspillene unna.
    12'
    Onsrud med en stor mulighet! Gammelby kaster langt og Norheim stusser ballen bakover. Onsrud klarer på strålende vis å få kontroll på kula, spinne rundt og få sendt av gårde en avslutning. Haugaard varter opp med en flott beinparade for å hindre HamKam-ledelse. Norheim få en sjanse på returen, men stupheader ballen utenfor.
    13'
    Nesten en reprise av den store HamKam-sjansen fra i sted. Norheim stusser igjen etter Gammelby-kast bakover i feltet. Der kaster Udahl seg fram, men touchet på ballen blir for svakt. Ballen triller sakte inn til Tromsøs danske sisteskanse.
    14'
    Ruben Yttergård Jenssen
    Vil ta frisparket raskt, men når Kamma får satt laget defensivt vender kapteinen hjemover.
    15'
    Bassi slår godt inn mot Vesterlund, men dansken får ikke kontroll.
    17'
    Vesterlund slår inn og Sandberg må i aksjon. Utboksingen er av det svake slaget, og svensken er heldig når ballen ikke detter ned hos en svartkledd motstander.
    18'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Vegard Erlien
    Heades unna ved første stolpe.
    18'
    HamKam fortsetter å flytte opp laget på innkast. Forsøket fra Melgalvis har Jenssen få problemer med å dunke vekk fra farlig område.
    19'
    Bassi kjører Gammelby rundt ved flere anledninger før Tromsø-backen til slutt legger inn. Pasningen mangler samme kvaliteten som det er på steget hans, og havner i klypene til Sandberg.
    21'
    HamKam får tildelt et frispark
    Kobe Hernandez-Foster
    Kirkevold er sterk og holder flere Tromsø-spillere unna. Går til slutt i bakken og dommer gir frispark. Det trengte Kamma, for der begynte bortelaget å beleire boksen deres.
    22'
    Kongsro nære ved å spille ballen rett til Erlien som nest bakerste mann. Norheim kaster seg inn i en takling og rydder unna. Godt stopperspill.
    23'
    Bassi viser fram nærteknikken igjen. Kamma sliter med å håndtere Tromsø-backen ute til venstre. Får frispark når etter at en kakk fra Kjærgaard gjør at touchet inn i banen blir av det svake slaget.
    24'
    Tromsø spiller rundt HamKam, men sliter med å finne åpninger sentralt i banen.
    26'
    Gundersen fyrer fra distanse - rett i foten til Bjarnason.
    27'
    HamKam kontrer etter Gundersens avslutning, og det gjør de godt! Det ender med at Kirkevold får avslutte upresset fra ti meter. Skuddet kommer fra skrå vinkel og smeller dermed på i nettet på feil side av mål.
    27'
    Jenssen kommer altfor seint inn i en duell med Kjærgaard og løper regelrett ned dansken. Kamma med frispark i god innleggsposisjon.
    28'
    Oliver Kjærgaard
    Frisparket slås flott inn på bakerste hvor Gammelby står helt alene. Backen får verken kraft eller plassering på headingen, og sjansen forspilles.
    29'
    Haugaard med en fæl feilpasning til Kjærgaard. HamKam forsøker å spille seg fram ved å jakte på Udahl i bakrom, men han følges tett av Psyché. Rutinert forsvarsspill av den tidligere Kamma-stopperen.
    31'
    Gammelbys kast har vært et godt angrepsvåpen for HamKam i denne omgangen. Ved denne anledning er Haugaard langt ute fra strek og bokser ballen helt over til hjemmelagets banehalvdel.
    32'
    Der dukket regnet opp på Briskeby også, etter at det var så strålende sol i timene fram mot kamp.
    33'
    Bassi med en flott tunnel på Kjærgaard. Nesten synd at det ikke blir noe mer ut av det.
    34'
    Kirkevold setter seg ned på kunstgresset og holder seg til baksiden av låret. Det er ikke godt nytt for HamKam. Godeste Mål-Pål har vært meget god så langt denne sesongen.
    35'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Jonas Enkerud
    Ut: Pål Alexander Kirkevold
    35'
    I disse Eurovision-dager passer det godt at spissen med Tix-stilen får seg en god dose minutter på Briskeby. Så får vi se hva Enkerud kan utrette mot Tromsøs fysiske stoppertrio.
    36'
    Enkerud med sin første involvering. Det blir ballmist til Gundersen.
    38'
    Jostein Gundersen
    Gundersen drar seg flott unna Udahls intense press og legges i bakken. Blir liggende i noen sekunder, men kommer seg på beina igjen.
    39'
    HamKam forsøker å kontre, men pasningen mot Enkerud blir for upresis fra spissmakker Udahl.
    40'
    Ikke mange skuddforsøk fra Tromsø etter 40 spilte minutter. Gundersens blokkerte skudd fra 30 meter er det eneste de har kommet med så langt.
    41'
    Yttergård Jenssen slår hardt inn, men Bjarnason står godt plassert og header unna.
    42'
    Spilles kort til Bassi.
    42'
    Yttergård Jenssen slår inn langs bakken, men igjen sier det stopp hos Bjarnason.
    43'
    Norheim og Gammelby rydder unna i første omgang, før Antonsen slår et himmelhøyt innlegg i nettaket bak Sandberg.
    43'
    Enkerud vinner ballen høyt i banen, men Gundersen rydder opp som bakerste mann.
    44'
    Mål for Tromsø!
    HamKam 0 - 1 Tromsø
    Mål: Daniel Bassi
    Målgivende: Vegard Erlien
    Tromsø sniker med seg en scoring inn til pause! I hans andre kamp fra start får Bassi målet sitt. Backen kommer på et strålende løp fra dypet og spilles gjennom på perfekt tidspunkt av Erlien. Alene med Sandberg er 18-åringen iskald og vender svensken i gresset før han enkelt kan trille ballen i det åpne målet. For en prestasjon!
    45'
    Målet sjekkes for offside. Det blir stående!
    45'+1
    45'+2
    Etter en meget jevnspilt omgang sniker bortelaget med seg en ledelse inn til pause. Bassi kunne fort fått bestemannsprisen for første omgang allerede før scoring, men for en måte å sette sitt første Tromsø-mål. Backen var rolig som skjæra på tunet idet Tromsø fikk sin eneste sjanse i omgangen, og sender bortefansen til himmels. Det betyr at Kamma må satse flere menn fremover i andre omgang, og forhåpentligvis gir det oss en kamp med langt flere sjanser enn vi har fått så langt!
    45'+1
    Erlien sparker i gang andre omgang!
    45'+1
    Inn: Benjamin Faraas
    Ut: Jens Martin Gammelby
    45'+1
    Vesterlund spilles fri inn i HamKam-boksen, men tar med seg ballen ut til siden for mål. Avslutningen blir dermed av det svake slaget.
    47'
    Onsrud med en god mulighet. Kongsro og Onsrud fosser nedover venstresiden. Kongsro mottar ballen helt nede ved dødlinjen og legger ballen tilbake til Onsrud inne i feltet. Ballen kommer litt for langt bak midtbanespilleren, så han må tilbake med foten for å få avsluttet. Dermed ender avslutning en meter til side for Haugaards mål.
    47'
    HamKam har lagt om til fire bak etter byttet av Faraas for Gammelby. Det satses fra Michelsen.
    49'
    HamKam får tildelt et hjørnespark
    Tromsø rydder unna ved første stolpe.
    50'
    Melgalvis slår inn fra dypt i banen. Forsøket ender i Haugaard sikre grep.
    50'
    Onsrud løper ned Opsahl. Frisparket slår Gundersen hjem til Psyché.
    51'
    Tromsø slår langt mot Bassi, men veteranen Melgalvis følger målscoreren og header hjem til Sandberg.
    52'
    Tromsø får muligheten til å kontre, men det er kun Erlien og Paintsil som satser helhjertet. Dermed velger førstnevnte å vende hjemover.
    52'
    Niklas Vesterlund
    Spiller kort til Paintsil og Tromsø kan bygge et nytt angrep.
    53'
    Bassi fortsetter å vise seg fram. Unggutten drar seg mesterlig forbi Melgalvis. Veteranen har ikke sjans til å følge 18-åringens fart.
    54'
    HamKam rydder unna ved to anledninger.
    54'
    Onsrud med nok en mulighet etter et langt HamKam-kast. Norheim og Udahl vinner begge sine dueller, før ballen lander hos midtbanespilleren. Flere Tromsø-spillere kommer rusende inn i situasjonen, så Onsrud må avslutte på første touch. Skuddet går relativt tett på Haugaard, og keeperen har kontroll.
    57'
    Haugaard har slitt litt med utsparkene på direkte. Tredje gang han slår ballen ut til innkast i dag.
    57'
    Hernandez-Foster tester slegga fra 22 meter. Forsøket går via en Tromsø-spiller og ut til corner.
    58'
    Annullert mål for HamKam - stillingen er fremdeles 0 - 1
    John Olav Norheim fikk mål annulert
    Norheim pirker ballen over linja! Ballen stusses til Udahl på bakerste. Udahl rapper til. Foran mål kaster Norheim seg fram, men får ikke noe godt treff på ballen. Haugaard kaster seg så lang her er for å hente ballen unna mål, men linjedommer vinker for at ballen er over linja. Etter en lang VAR-sjekk blir scoringen annullert for offside på Melgalvis!
    58'
    58'
    VAR skal inn å se på situasjonen. Har ballen vært over linja? Det er spørsmålet. Dette tar tid, for denne er meget vanskelig å se. Til slutt er det Melgalvis, som er involvert før Udahl mottok ballen, som skal ha stått i offside!
    58'
    Aleksander Melgalvis
    58'
    Dårlig stemning blant hjemmefansen på Briskeby, nå. Ventet i fire minutter på den dårlige nyheten.
    62'
    Inn: William Kurtovic
    Ut: Kristian Onsrud
    64'
    Gult kort til Tromsø
    Christophe Psyché
    Stopperen vendes vekk av Udahl og svarer med å ta et godt grep rundt midjen hans. Klinkende klart gult kort, det der.
    65'
    Frispark i god innleggsposisjon. Den duellen vinner Psyché på lovlig vis.
    65'
    HamKam biter seg fast etter frisparket, og Udahl kommer seg til innlegg. Haugaard med en god involvering før Psyché nok en gang rydder opp.
    66'
    Hernandez-Foster slår corner direkte i stolpen! Der er Haugaard kun heldig som slipper å hente ballen ut av nettet.
    66'
    Faraas viser fram hans store styrke når han elegant drar av Gundersen på siden av Tromsø-feltet.
    68'
    Udahl får en halv meters rom inn i Tromsø-feltet og rapper til. Haugaard har full kontroll når ballen suser over tverrliggeren.
    69'
    Flikkes gjennom av Udahl, men kommer fra en offsideposisjon.
    69'
    Anders Jenssen
    Spiller kort til Opsahl.
    70'
    Kommer til å bli en del tillagt tid etter VAR-situasjonen på HamKams annullerte scoring, så hjemmelaget har god tid til å dra noen mål frem fra ermet. Har nemlig tatt kontroll over kampen de siste minuttene.
    71'
    Straffe til HamKam! Udahl stuper frem på et innlegg og får en fot i ansiktet fra Antonsen. Dommer er aldri i tvil!
    71'
    Kent-Are Antonsen
    Får det gule kortet får den klønete involveringen som forårsaket straffesparket.
    72'
    HamKam scorer på straffe!
    HamKam 1 - 1 Tromsø
    Mål: Aleksander Melgalvis
    For en straffe av Melgalvis! Ser ut til å være plassert så langt opp i krysset som det er mulig å komme. Går vel faktisk inn via tverrliggeren!
    72'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Daniel Bassi
    73'
    Inn: Runar Norheim
    Ut: Vegard Erlien
    74'
    Yttergård Jenssen legger inn mot Vesterlund, men dansken går for tøft inn i ryggen til Kongsro. Da blåser dommer HamKams vei.
    76'
    Marcus Sandberg
    Sender ballen høyt opp mot Udahl.
    76'
    Bjarnason nære ved å sende HamKam i føringen. Nok en gang blir det farlig etter et langt innkast. Norheim vinner som alltid den første duellen. Bak venter Bjarnason. Islendingen vender på en femøring og rapper til mot lengste kryss. Haugaard kan ikke gjøre annet enn å se på at ballen forsvinner like over tverrliggeren.
    77'
    Kjærgaard involvert i en tøff duell og blir liggende å holde seg til korsryggen. Heldigvis kommer han seg på beina igjen.
    78'
    Slås inn fra dypt på Tromsøs halvdel. Det blir ingen store farligheter ut av det, men HamKam biter seg fast.
    78'
    Slås kort.
    79'
    Opsahl lader skudd fra 25 meter. Det smeller midt i planeten til Kent-Are Antonsen.
    79'
    Paintsil sendes på løpetur mot Norheim ute til høyre. Der klarer stopperen seg virkelig godt. Takler ballen via Paintsil og ut til et HamKam-kast.
    80'
    Der får Paintsil vist hva han er god for. Drar en sylfrekk tunnel på Kongsro før han legger ballen inn i boksen.
    81'
    Spilles kort til Melgalvis.
    82'
    Melgalvis kaster langt og Haugaard kommer ut og bokser. Det gjør han i duell med Jenssen, som blir liggende nede. Ser virkelig ikke ut til å ha det godt, stopperen.
    83'
    Jenssen ser ut til å kunne fortsette enn så lenge, men halter tydelig rundt ute på kunstgressmatta.
    84'
    HamKam spiller seg fint fremover før Hernandez-Foster legger inn mot Enkerud. Spissen vinner duellen sin, men foran mål er det kun stoppere kledd i svart som venter.
    86'
    Nå blir det drama på Briskeby! Melgalvis setter ballen i mål, men i skuddøyeblikket blåser dommer for hodeskade på en Lasse Nilsen! Dommeren har ikke annet valg der, men det er selvsagt ikke populært på Briskeby.
    86'
    Jakob Michelsen snakker på seg gult kort.
    88'
    Inn: Miika Koskela
    Ut: Anders Jenssen
    88'
    HamKam fortsetter å angripe, men innlegget fra Faraas blir slått akkurat for langt fram for Enkerud.
    89'
    Det kommer til å være nok av situasjoner å diskutere etter denne kampen, det er hvert fall sikkert!
    90'
    Inn: Jens Hjertø-Dahl
    Ut: Sakarias Opsahl
    90'+1
    Nok av tilleggstid for et av lagene til å stikke av med alle tre poengene her.
    90'+1
    HamKam fortsetter å sikte langt mot Udahl, men han har stjålet en halvmeter for mye.
    90'+1
    Pipekonsert når Haugaard bruker lang tid med å sette i gang spillet igjen. Briskeby ønsker en scoring her, noe det må være lov å si at de nok hadde fortjent.
    90'+2
    Kongsro skal kaste langt inn i feltet. Det vet vi kan bli farlig.
    90'+3
    Koskela header unna første forsøket, men Kongsro gjør seg klar igjen.
    90'+3
    Thoresen Faraas tester skuddfoten fra 21 meter. Det ender langt til side for mål.
    90'+4
    Haugaard fortsetter å gå på nervene til den oppmøtte hjemmefansen. Tromsø-keeperen har ingen hastverk med å sette i gang kampen her.
    90'+4
    Tromsø som kan flytte opp folk nå, Her skal Antonsen slå frispark inn i boksen. Det havner hos Sandberg.
    90'+4
    Rar situasjon inne i HamKam-boksen. Gundersen blir liggende nede mens han holder seg til ansiktet, uten at det er lett å se hvorfor. En HamKam-spiller gjør det han kan for å løfte han opp på føttene igjen.
    90'+6
    Her skal det sjekkes om det er et straffespark! Sandberg slår ballen mot ansiktet til Gundersen etter å ha fanget frisparket. For en utrolig unødvendig involvering av svensken. Spennende å se hva dommer gjør. Han går ut til skjermen. Tar seg god tid her, Medic.
    90'+6
    Rødt kort til HamKam
    Straffespark og rødt kort godt inne på overtid! Fullstendig hodemist av Sandberg!