Myhre39' (Str.)
2 990
6 428

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Haugesund og Brann!
    Vi har nå kommet fram til den 28. runden i årets eliteserie. Dette er rundens første kamp, og de resterende sju kampene spilles i morgen.
    Haugesund gjør to endringer på laget som tapte 0-1 for Lillestrøm sist søndag. Inn i elleveren kommer Bruno Leite og Martin Samuelsen, mens Daan Huisman (på benken) og Julius Eskesen (4 gule kort) ikke er med fra start i dag.
    Brann gjør også to endringer på laget som slo Odd 2-1 sist. Thore Pedersen tar plass i midtforsvaret ettersom Fredrik Pallesen Knudsen fikk sitt fjerde gule kort sist. I tillegg kommer Niklas Castro inn på venstrevingen der Sander Kartum startet mot Odd.
    Flotte spilleforhold i Haugesund. Fullsatte tribunen og flott høstvær. Det er faktisk vindstille i Haugesund i dag, det regner ikke og som kjent er baneforholdene noe av det beste som finnes i eliteserien. Det er bra med lyd fra begge kortsidene. FKH-supporterne bak nordre mål. Brann-supporterne bak det søre målet.
    Dagens kamp er også viktig for begge lag. FKH har med sine 30 poeng ei luke ned til kvalifiseringsplass, men de trenger trolig et par poeng til for å være helt sikre. Brann har sølvplassen med tre serierunder igjen, men Tromsø er kun ett poeng bak og Viking tre. Så Brann trenger tre poeng her for å ha kontroll på sølvplassen,
    En kamp i kampen i dag er keeperduellen. Egil Selvik (FKH) og Mathias Dyngeland (Brann) er begge i landslagstroppen til Norge, og ettersom Ørjan Nyland sliter med skade er det trolig Selvik og Dyngeland som i første omgang kjemper om å vokte Norges mål om Nyland ikke kan.
    FKH-kaptein Peter Therkildsen får blomster og applaus før kampstart for å ha spilt sin 100. kamp for FKH forrige serierunde. Therkildsen ble for øvrig kåret til månedens spiller i eliteserien i oktober.
    1'
    Der er vi i gang. Brann med avspark. Bortelaget fra sør mot nord. Dermed vil begge lag spille mot målet med egne fans i 2. omgang.
    1'
    Brann får tildelt et hjørnespark
    Joachim Soltvedt
    Nær scoring. Corneren til Soltvedt møtes av Mathisen, men Therkildsen redder på streken.
    1'
    Lur variant som ender med at Castro skyter over fra grei posisjon. Ikke ufarlig. God jobb av Fredriksen som presser Castro i skuddøyeblikket.
    2'
    Haugesund får tildelt et frispark
    Magnus Christensen
    2'
    FKH med bra trykk mot Brann-målet, men hjemmelaget får ikke avsluttet. Flott start på kampen med farligheter foran begge mål.
    3'
    Finne skyter fra 20 meter, via en spiller før den triller inn Selvik.
    4'
    Gult kort til Brann
    Thore Pedersen
    Kommer for sent inn i en duell.
    6'
    Leite skyter fra 25 meter. Ufarlig utenfor.
    7'
    Peter Therkildsen
    7'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Alexander Søderlund
    8'
    Kevin Krygård
    9'
    Brann blir avblåst for offside
    Bård Finne
    Kommer veldig sent det flagget og Christensen sklitakler Finne like foran eget mål før flagget kommer.
    10'
    Smart innlegg bak Brann-forsvaret av Therkildsen. Søderlund kaster seg fram og er ikke langt unna å nå fram der. Farlig fra hjemmelaget.
    11'
    FKH får muligheten til et brudd, men Samuelsens pasning når ikke fram til medspiller.
    12'
    Fredriksen med en knallhard takling i egen boks. Brann-roper på straffespark etter å ha sett situasjonen på TV-skjermen.
    14'
    Den skal ses nærmere på. Dommer skal bort til skjermen for å se om det er straffespark i situasjonen hvor Fredriksen takler Mathisen.
    15'
    Dommeren peker på straffemerket etter å ha sett situasjonen på skjermen.
    16'
    Mål for Brann!
    Haugesund 0 - 1 Brann
    Mål: Niklas Fernando Castro
    Castro setter ballen til venstre. Selvik går motsatt vei. 1-0 til Brann.
    17'
    FKH hang godt med her før straffesparket. Nå gjenstår det å se hvordan hjemmelaget svarer på dette.
    18'
    Brann får tildelt et frispark
    18'
    Brann med mye ball etter scoringen.
    19'
    20'
    Søderlund får tilsnakk etter å ha kommet for sent inn i dueller to ganger på kort tid.
    22'
    Sivert Heltne Nilsen
    22'
    Etter en forrykende start på kampen hvor begge lag satset framover så snart de fikk muligheten, har det roet seg litt her i Haugesund.
    23'
    23'
    23'
    Brann har mye ball, men FKH-spillerne er aggressive i presset. Mye dueller og frispark de siste minuttene,.
    25'
    Serry Larsen har vunnet mange dueller og løst mye av det FKH har prøvd seg på her de første 25 minuttene.
    26'
    Gult kort til Haugesund
    Ulrik Fredriksen
    Kommer for sent i en duell. Ikke veldig stygt, men han er såpass sent inne i duellen at dommeren drar opp kortet.
    27'
    28'
    FKH vinner en duell i eget felt og kommer med flere spillere i stor fart på en overgang. Det blir derimot for upresist og Brann får klarert.
    29'
    Svenn Crone
    For sent inne i duell også Crone.
    29'
    Godt slått frispark som finner Therkildsen på bakerste stolpe. FKH-kapteinen ser ut til å prøve seg på en pasning, men det ender med at ballen spretter inn til Dyngeland.
    30'
    Brann kontrer og Brann kommer én mot én. Finne mot Njie. Njie er kjappest og vinner duellen.
    31'
    Egil Selvik
    31'
    Crone med en god defensiv jobb i det FKH prøver å spille Njie gjennom.
    32'
    Samuelsen spilles fri på høyresiden og drar seg innover i banen. FKH-kanten får et dårlig touch og Brann overtar.
    33'
    Igjen en farlig dødball fra Brann. FKH får ikke klarert. Castro skyter fra ti meter, men det er så mange FKH-spillere rundt egen strek at skuddet blokkeres. Ballen går til slutt via Heltne Nilsen og ut til utspill fra keeper.
    34'
    Søderlund feller 18 meter fra Brann-målet. Dette er skummel posisjon. Frispark til FKH.
    36'
    Meget godt frispark av Therkildsen. Skuddet går over muren og like under tverrliggeren. Dyngeland kaster seg og slår ballen over til corner.
    36'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Brann får klarert. Ikke ufarlig.
    38'
    Nå presser hjemmelaget på her. Et innlegg fra Krygård på bakerste stolpe finner Therkildsen. Han header ballen foran mål og Dyngeland får hanskene på den før en FKH-spiller når fram.
    39'
    Brann scorer på straffe!
    Haugesund 0 - 2 Brann
    Mål: Felix Horn Myhre
    Brann ruller opp på høyresiden. Finne slår inn fra høyre, via en FKH-spiller og inne i FKH-boksen venter Horn Myhre. Han setter ballen sikkert nede i hjørnet. 2-0 til Brann, og scoringen kommer i en veldig god FKH-periode. Den er tung for hjemmelaget.
    39'
    Stor FKH-sjanse. Njie spilles gjennom i bakrom. Han avslutter fra skrått hold. Dyngeland redder greit, men gir retur. Njie avslutter på nytt mot mål. Dyngeland redder igjen. Denne gangen til corner.
    43'
    Niyukuri er høyest i feltet, men header utenfor.
    43'
    Therkildsen slår lavt inn fra høyre. Dyngeland kaster seg og holder ballen i sikkert grep.
    45'
    Egil Selvik
    45'+2
    Heltne Nilsen blir liggende etter en duell.
    45'+2
    Får kortet for gjentatte forseelser.
    45'+2
    Japhet Sery Larsen
    45'+3
    45'+3
    Lagene går til pause med Brann i førersetet. Det har vært en intens og underholdende kamp med gode muligheter til begge lag. Brann har hatt de fleste og største sjansene , og bortelaget leder da også 2-0.
    45'+1
    Da er vi i gang med 2. omgang. FKH med avspark. Hjemmelaget spiller nå fra sør mot nord.
    45'+1
    Heltne Nilsen ligger nede igjen. Stopp i spillet. Han holder seg til hodet.
    47'
    Heltne Nilsen reiser seg opp igjen og smiler. Alt står tydeligvis greit til. Spillet fortsetter.
    48'
    FKH-spillerne er veldig aggressive i presspillet her i starten på 2. omgang.
    49'
    50'
    Mathisen går i bakken i en løpsduell mot Niyukuri. Ikke noe frispark.
    51'
    Brann har mye ball nå. FKH-spillerne blir løpende etter.
    53'
    Diarra ser ut til å gjøre seg klar for et innhopp for FKH.
    53'
    Selvik bokser unna.
    54'
    55'
    Frispark til FKH i fin innleggsposisjon.
    56'
    Seryu Larsen header unna.
    57'
    Fredriksen setter fart framover og prøver seg på et skudd fra distanse. Høyt over.
    57'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Sory Diarra
    Ut: Martin Samuelsen
    FKH med dagens første spillerbytte. Diarra kommer inn for høyrekant Samuelsen.
    58'
    Leite fyrer løs et skudd og treffer Sery Larsen i ansiktet. Brann-spilleren går ned. Stopp i spillet.
    60'
    Vi er i gang igjen.
    61'
    FKH med et par innlegg i boksen, men det blir bare nesten. Brann får ryddet opp.
    62'
    Finne nær med å komme helt gjennom, men Fredriksen får en fot på ballen og gir til corner.
    63'
    FKH får klarert.
    63'
    FKH legger inn fra høyre etter at Leite vinner ballen høyt i banen. Ballen ender i returrommet hos Niyukuri. Venstrebacken fyrer løs, men Dyngeland redder enkelt.
    64'
    Kommer for sent i en duell. FKH-spiller nummer tre med gult kort i kveld. Krygårds fjerde for sesongen. Han må dermed stå over bortekampen mot Tromsø i neste serierunde.
    64'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Sander Erik Kartum
    Ut: Ulrik Mathisen
    Branns første bytte for dagen. Mathisen ser ut til å slite med en skade.
    66'
    Bård Finne
    67'
    Inn: Oscar Krusnell
    Ut: Claus Niyukuri
    Krusnell inn på venstrebacken.
    68'
    69'
    Vi er over halvspilt i 2. omgang. Ingen av lagene har skapt noen store målsjanser etter pause.
    70'
    71'
    Brann-kaptein Heltne Nilsen er flink til å bruke tid ved stopp i spillet. Klokka tikker i Branns favør nå. FKH har det travelt skal de komme tilbake her.
    72'
    Njie legger inn fra venstre, men det er keepermat for Dyngeland. Innleggskvaliteten er ikke god nok.
    73'
    72'
    74'
    Therkildsen kommer seg gjennom og får avsluttet fra god posisjon. Han blir presset i skuddøyeblikket og avslutningen går over. FKHs største sjanse denne omgangen.
    75'
    Therkildsen fikk seg en smell og blir liggende, men kan fortsette.
    76'
    Inn: Niklas Wassberg
    Ut: Niklas Fernando Castro
    Branns andre bytte for dagen. Wassberg tar plass på venstrekanten.
    76'
    Diarra blir utvilsomt holdt av Pedersen i det han er på vei gjennom, men Hobber Nilsen lar spillet gå. Diarra spiller til Njie som igjen legger svakt inn fra venstre. FKH-fansen ikke fornøyde med dommer Hobber Nilsen der. Pedersen heldig som slipper unna.
    79'
    Nesten fra FKH. Denne gangen er det et godt innlegg fra Njie. Leite er helt alene foran mål og kan heade inn reduseringen, men han bommer rett og slett på ballen. Der burde det stått 1-2.
    80'
    FKH presser på nå. Dyngeland må i aksjon i feltet to ganger på kort tid og får slått ballen unna. Han har vært god i dag, Brann-keeperen.
    81'
    FKH kommer på nytt. Therkildsen slår inn fra høyre. Brann får ikke klarert skikkelig og Søderlund får muligheten til å avslutte på volley fra god posisjon, men spissen treffer dårlig. Brann slipper unna.
    82'
    Nesten for Brann, men Fredriksen blokkerer i det Finne skal avslutte.
    84'
    Inn: Aune Heggebø
    Ut: Bård Finne
    Spissbytte hos Brann.
    85'
    Kun fem minutter igjen av ordinær tid her nå. Brann ser ut til å ro dette i land.
    86'
    Inn: Daan Huisman
    Ut: Magnus Christensen
    88'
    Inn: Troy Nyhammer
    Ut: Bruno Leite
    Dobbeltbytte hos FKH.
    88'
    Njie legger inn fra venstre, men innlegget er altfor svakt. Klareres enkelt unna.
    89'
    Kartum skyter høyt over fra 16 meter.
    90'
    8070 tilskuere her i dag.
    90'
    Niie utfordrer innover i banen, men han mister ballen.
    90'+1
    Brann har ball og ser ut til å kontrollere dette. De sto imot de gode FKH-periodene
    90'+2
    Sander Erik Kartum
    Kartum spiller til Wassberg, som scorer, men det avblåses for offside.
    90'+3
    90'+4
    FKH angriper med mange spillere, men det blir for upresist gang på gang.
    90'+5
    Huisman skyter fra 16 meter. Dyngeland redder enkelt.
    90'+6
    90'+7
    Kampen er over i Haugesund. Brann vinner 2-0 etter en god gjennomført bortekamp. Brann ledet fortjent med to mål til pause og spilte klokt etter pause. FKH hadde sine muligheter til å score i begge omganger - og sjansestatistikken er jevn - men Dyngeland var god i mål kombinert med at FKH manglet nødvendig kvalitet foran Brann-målet. Dermed fester Brann grepet om 2. plassen, mens FKH må kikke bekymret bak seg på tabellen.