2-1
1 707
1 405

Velkommen til Haugesund Sparebank Arena og dagens oppgjør i Eliteserien mellom FK Haugesund og Sandefjord. Haugesund bader i sol, som den har gjort lenge nå. Spilleforholdene er strålende, så alt ligger til rette for en god kamp. Jeg heter Espen Severeide og skal følge dagens kamp her.
    Hjemmelaget har hatt en hektisk sesong så langt. Først ble Oskar Hrafn Thorvaldsson ansatt med planer om en ny retning og strategi for klubben. Hans trenergjerning fikk en trang start i Haugesund, blant annet ble de slått ut av cupen av Torvastad. I starten av mai trakk Thorvaldsson seg. Da fikk assistenttrener Sancheev Manoharan ansvaret, som han også fikk i fjor når Jostein Grindhaug. På fredag ble han ansatt som hovedtrener ut 2026.
    I Sandefjord har det vært roligere, selv om ikke resultatene har vært helt som man kunne ønske seg. Før dagens serierunde ligger laget fra hvalfangerbyen nest sist på tabellen. Med sju poeng er det tre poeng opp til sikker plass og to til Odd på kvalikplass. Dagens motstander ligger også tre poeng foran på sin ellevte plass. Dermed er det en uhyre viktig kamp for begge lag i dag.
    FKH tapte forrige serierunde borte mot Strømsgodset. Da ble sluttresultatet 2-0 til drammenserne. Sandefjord på sin side fikk bank hjemme mot Viking. Der vant siddisene 3-0. Med andre ord er det to revansjesugne lag som møtes her i dag.
    Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør med seier til FKH med 3-2. Da var det mål av Bilal Njie, Sory Diarra og et selvmål som sikret poengene. Jesper Taaje og Danilo Al-Saed scoret for bortelaget. I Sandefjord endte det med ett poeng hver etter et målløst oppgjør.
    Manoharan gjør et bytte på sitt FKH-mannskap. Anton Ludviksson får sjansen på midtbanen i stedet for Bruno Leite. Sandefjord gjør noen flere forandringer. Vetle Egelig kommer inn i forsvar, Sander Risan Mørk på midtbanen, og ikke minst viktige Danilo Al-Sayed i angrep. De erstatter Cheng, Mettler og Markovic.
    Litt mer skyer i Haugesund nå, men fremdeles strålende forhold. Lagene er nå i garderoben og gjør sine siste forberedelser. Vi er snart klare for avspark i Haugesund.
    1'
    Tounekti prøver et fikst innlegg, men det blir for fikst og går rett i hendene til Keto.
    2'
    Nytt innlegg, denne gang fra Krusnell. Keto mister ballen, men Berglie er våkent med og får klarert.
    4'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Niyukuri header unna.
    5'
    Stor mulighet til Sandefjord. Berglie får satt hodet på en heading fra Kristiansen. Fra to meter header han i tverrliggeren.
    7'
    Ny kjempesjanse til Sandefjord. Al- Saed finner Dunsby som er helt alene på 17 meter. Han har all verdens tid til å sette avslutningen på mål, men i stedet går den like utenfor.
    8'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Julius Eskesen
    Sandefjord får klarert.
    10'
    Al-Saed blir satt opp i god posisjon, men han klarer ikke å gjøre noe ut av situasjonen.
    11'
    Ruud Tveter Skyter på mål, Selvik redder enkelt.
    13'
    Konradsen kommer nesten til en mulighet, men berøringen hans er litt for lang. Keto er ute og avverger.
    16'
    Sandefjord med langt kast. FKH får klarert etter litt klabb og babb.
    18'
    Ruud Tveter blir spilt gjennom. Fra litt skrått hold fyrer han løs med venstrefoten, men avslutningen går noen meter utenfor.
    20'
    Haugesund får tildelt et frispark
    20'
    Jevnspilt så langt i Haugesund. Sandefjord har vært nærmest mål med sjansene til Berglie og Dunsby. FKH har ikke klart å skape noen store muligheter.
    24'
    Gult kort til Haugesund
    Sory Diarra
    Han er for tøff i behandlingen av Kristiansen.
    24'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    25'
    29'
    Diarra går litt for hardt inn i duellen med Pedersen etter corneren til Eskesen. Dommer Moen dømmer først straffe for forseelsen til Al-Saed på Konradsen, men etter å ha fått en beskjed på øret går han for å sjekke på VAR-skjermen.
    29'
    Dommer Moen dømmer i stedet frispark til Sandefjord for en felling av Diarra på Berglie i forkant av straffesituasjonen.
    30'
    Hugo Keto
    32'
    Keto bokser ballen unna.
    33'
    Haugesund blir avblåst for offside
    34'
    Fredrik Tobias Berglie
    34'
    Anton Logi Ludviksson
    37'
    Sauer skyter fra 18 meter. Skuddet treffer mål, men blir enkelt reddet av Keto.
    38'
    Egeli legger inn, Fredriksen header unna.
    39'
    Anders Bærtelsen
    39'
    Niyukuri legger inn, Keto bokser unna.
    40'
    Hugo Keto
    40'
    Kristiansen header unna.
    43'
    Niyukuri finner Konradsen, men til slutt får Sandefjord klarert til corner.
    44'
    Egeli header unna.
    44'
    Al-Saed går på tvers av banen og spiller vegg med Ruud Tveter. Han avslutter like innenfor sekstenmeteren, men får ikke skikkelig klem på skuddet. Selvik redder enkelt.
    45'+2
    Sory Diarra
    45'+2
    Hugo Keto
    45'+2
    45'+3
    0-0 etter halvspilt kamp i Haugesund. FKH startet kampen best, men det var Sandefjord som fikk den første sjansen. Berglie headet i tverrliggeren etter at Sandefjord bet seg fast etter en corner. Ikke lenge etterpå fikk de sin andre store mulighet. Denne gang var det Jakob Dunsby som fikk sjansen, men fra god posisjon satte han avslutningen sin utenfor. Resten av kampen har vært jevnspilt. Den største dramatikken kom da FKH fikk tildelt straffe etter at Konradsen ble felt. Etter en VAR-sjekk omgjorde dommer Moen sin egen avgjørelse og ga heller Sandefjord frispark for en forseelse Diarra gjorde i forkant av fellingen av Konradsen-. Dermed er det også målløst så langt her i Haugesund.
    45'+1
    Risan Mørk med en god mulighet. Han får headet i god posisjon, men headingen går via Krusnell og ut til corner. Der burde Risan Mørk ha truffet mål.
    45'+1
    Filip Ottosson
    FKH får klarert.
    47'
    Mål for Sandefjord!
    Haugesund 0 - 1 Sandefjord
    Mål: Alexander Ruud Tveter
    Målgivende: Danilo Al-Saed
    Der sitter den for Ruud Tveter og Sandefjord! Nydelig forarbeid av Al-Saed ender med et flott innlegg til Sandefjord-spissen. Fra to meter setter han enkelt ballen i mål med pannebrasken.
    50'
    52'
    FKH prøver å sette trykk på Sandefjord, men bortelaget forsvarer seg bra og har god kontroll.
    55'
    57'
    Krusnell legger inn fra venstre, men Kristiansen rager høyest og header unna.
    58'
    Sandefjord roper på hands og straffe etter skuddet til Amin.
    61'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Bruno Leite
    Ut: Anton Logi Ludviksson
    62'
    Inn: Sondre Liseth
    Ut: Sory Diarra
    62'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Sebastian Tounekti
    62'
    FKH krangler seg til slutt til en ny corner.
    62'
    63'
    Dunsby skal til å klarere, men feller i stedet Fredriksen.
    63'
    Dunsby skal til å klarere corneren til Eskesen. I det han skal sparke ballen kommer Ulriksen og får tuppet ballen unna slik at Dunsby i stedet treffer foten til Fredriksen. Dommer Moen peker mot straffemerket og dømmer straffe til FKH.
    63'
    Haugesund scorer på straffe!
    Haugesund 1 - 1 Sandefjord
    Mål: Julius Eskesen
    Da får endelig FKH straffemålet sitt! Eskesen gjør ingen feil, han setter ballen midt i mål på frekt vis.
    64'
    66'
    Al-Saed kommer en mot en, drar seg inn i banen og skyter. Dessverre for Sandefjord-spilleren treffer han dårlig på avslutningen sin. Enkel redning for Selvik.
    69'
    Stor mulighet til Dunsby. Sandefjord ruller fint opp. Dunsby får ballen på 18 meter. Han avslutter via Krusnell slik at ballen får en retningsforandring. Heldigvis for FKH er Selvik våkent med og får bokset ballen unna.
    71'
    Nok en stor sjanse til Sandefjord. Denne gang er det Risan Mørk som avslutter fra 10 meter, men også denne gang er Selvik den reddende engel for FKH. Nå burde Sandefjord ha ledet her.
    73'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Eman Markovic
    Ut: Danilo Al-Saed
    75'
    Inn: Loris Mettler
    Ut: Sander Risan Mørk
    75'
    Inn: Mikkel Hope
    Ut: Oscar Krusnell
    75'
    Inn: Troy Nyhammer
    Ut: Morten Konradsen
    75'
    Ruud Tveter header unna.
    77'
    Gult kort til Sandefjord
    Simon Amin
    Han takler Nyhammer stygt.
    78'
    Ulrik Fredriksen
    79'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 2 - 1 Sandefjord
    Mål: Claus Niyukuri
    Målgivende: Troy Nyhammer
    Claus Nyiukuri setter inn 2-1 til FKH! De biter seg fast etter et kast. Nyhammer finner litt heldig Niyukuri innenfor sekstenmeteren. Fra litt skrått hold lukker han øynene og dunker ballen forbi Keto.
    81'
    83'
    Mikkel Hope
    Han feller Dunsby og sparker deretter ballen vekk.
    83'
    Han river i trøyen til Sauer.
    84'
    Inn: Christopher Cheng
    Ut: Vetle Walle Egeli
    85'
    Inn: Nishimwe Beltran Mvuka
    Ut: Jakob Maslø Dunsby
    85'
    Troy Nyhammer
    Han stopper en overgang.
    86'
    Inn: Sebastian Mathisen
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    89'
    Niyukuri ligger nede med krampe. Han får hjelp til å strekke før han kommer seg på beina.
    90'
    Sandefjord prøver å jakte utligningen, men FKH forsvarer seg lavt og kompakt.
    90'+3
    90'+6
    Andre gule kort til Haugesund
    Kampens siste duell ender med at Nyhammer får sitt andre gule kort. Han kommer med stor fart inn i en takling og blir belønnet med gult kort av dommer Moen etter at han har blåst av kampen.