1-1
76'
3-1

Velkommen til dagens livedekning fra Haugesund stadion. Her har det regnet, lynt og tordnet en del det siste døgnet. La oss håpe vi slipper det mellom klokken 18 og 20.
    Hjemmelaget FKH må klare seg uten sin suspenderte toppscorer Christian Gytkjær og den skadde spissen/kantspilleren Maic Sema. Gytkjær spilte for nettopp Sandnes Ulf i fjor.
    Da lagene møttes i Sandnes tidligere denne sesongen endte det 1-1. Nettopp Sema scoret FKHs mål på straffe i den kampen. Gytkjær spilte ikke den kampen heller. Den gangen var han skadet.
    I forhold til forrige serierunde har derimot FKH to spillere med igjen. Haukås er igjen spilleklar etter å ha vært suspendert sist. I tillegg er forsvarsspilleren Vegard Skjerve meldt spilleklar igjen. Han sto over med skade mot Sogndal (1-1).
    Med toppscorer Gytkjær suspendert, er det ventet at Kjelsrud Johansen eller Engblom tar hans plass på topp. Begge er skadefrie og veldig klare for å gripe sjansen om de får den.
    Fem poeng skiller dagens to motstandere før kampen. FKH er nummer sju med 24 poeng. Sandnes Ulf nummer tolv med 19 poeng.
    Dagens dommer er Ken Henry Johnsen. Han dømte faktisk også det omvendte oppgjøret på Sandnes tidligere i år.
    Dette er femte gang FKH er verter for Sandnes Ulf. De fire foregående oppgjørene i Haugesund har endt med to trepoengere til FKH og to uavgjorte kamper.
    FKH har sju poeng på sine fem siste kamper etter to seiere, én uavgjort og to tap. Sandnes Ulf har ni poeng på sine fem siste kamper. Tre seiere og to tap. Det er verdt å legge merke til at de har vunnet alle sine tre siste. De er dermed formlaget framfor noen i eliteserien - rent poengmessig. De har slått Start og Strømsgodset hjemme, Aalesund borte.
    Sandnes Ulf har solgt sin toppscorer Tommy Høiland til Molde. I dag må de også klare seg uten suspenderte Avni Pepa og skadde Nils Petter Andersen.
    Sandnes Ulf har solgt sin toppscorer Tommy Høiland til Molde og venstrebacken Bjørnar Holmvik til Kalmar. I dag må de også klare seg uten suspenderte Avni Pepa og skadde Nils Petter Andersen.
    En spiller det er verdt å følge med på Sandnes Ulf i dag er Henrik Furebotn. Han har fått ny rolle i laget og opptrer nå i en offensiv sentral midtbaneposisjon. Han har ifølge rapportene storspilt de siste kampene.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillingene rundt 45 minutter før kampstart.
    Da er lagene klare. Sola skinner på Haugesund stadion også nå, og det ligger til rette for en flott kamp her.
    FKH har gjort hele fire forandringer fra laget som spilte 1-1 borte mot Sogndal. Gytkjær er som nevnt ute med karantene, mens Fevang, Kildentoft og Haraldseid er satt på benken. Inn kommer Vegard Skjerve (på høyreback, Cvetinovic får fornyet tillit som stopper), Anyora, Haukås og Kjelsrud Johansen.
    Da starter FKH slik (4-2-3-1): Kristiansen - Skjerve, Cvetinovic, Bangura, Myrestam - Anyora, Mæland - Bamberg, Andreassen, Haukås - Kjelsrud Johansen. På benken til FKH sitter Dalen, Kildentoft, Bjørnbak, Våge Nilsen, Haraldseid, Fevang og Engblom.
    Sandnes Ulf starter slik (4-4-1-1): Sean McDermott - Edier Frejd, Milos Mihajlov, Johnny Lundberg, Kenneth Sola - Fredrik Torsteinbø, Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson - Henrik Furebotn - Marius Helle. Benken: Aslak Falch, Zymer Bytyqi, Vegard Aanestad, Nemanja Jovanvoic, Tosaint Ricketts, Jakob Olsson og Steven Lennon.
    Ifølge Sandnesposten pådro Vegard Aanestad seg en lårhøne på siste trening før kamp. Derfor får Johnny Lundberg sjansen i midtforsvaret, mens Edier Frejd igjen skyves ut på høyrebacken.
    Vi er i gang. Sandnes Ulf med avspark.
    1'
    Skjerve kommer til innlegg fra høyre. FKH har mange spillere i boksen, men innlegget fra trønderen er svakt og går bak mål.
    2'
    Andreassen blir liggende etter en duell på midtbanen, men han kommer seg etter hvert på føttene.
    2'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Haugesund 0 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Fredrik Torsteinbø
    FKH sover i bakre rekker. Thorsteinsson legger inn fra venstre og Torsteinbø kan enkelt styre inn 1-0 til bortelaget fra kort hold.
    3'
    Skjerve kan igjen komme til innlegg, men roter det til og det ender med utspill fra Sandnes-målet. Ingen god start av Skjerve. Det var også på hans side Thorsteinsson veldig enkelt kom seg til innlegg.
    4'
    Haukås blir felt like utenfor Sandnes' 16-meter. Dette er farlig skuddposisjon.
    6'
    Bamberg gjør seg klar.
    7'
    Mål for Haugesund!
    Haugesund 1 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Daniel Bamberg
    Bamberg skyter via en Sandnes-spiller i muren og i mål. Keeper McDermott er satt ut av spill ettersom ballen skifter retning.
    7'
    Haukås prøver seg fra distanse. Skuddet går via en Sandnes-spiller, men denne gangen har McDermott kontroll og redder enkelt.
    10'
    FKH har tatt tilbake initiativet igjen nå etter utlikningen.
    11'
    Andreassen og Haukås prøver seg på veggspill like utenfor Sandnes sin 16-meter, men Frejd er sterk og vinner ballen fra Haukås.
    13'
    Kjelsrud Johansen går i bakken like utenfor Sandnes' 16-meter. Dommeren vinker spillet videre denne gangen.
    14'
    Anyora går upresset opp for å heade, men ender med å stusse ballen rett til en Sandnes-spiller. Bortelaget får en mulighet for kontring, men tar ikke vare på den.
    15'
    Etter at FKH har vært aggressive og gode noen minutter, har det nå roet seg litt.
    17'
    Andreassen vinner to luftdueller før Mæland får ballen i føttene. Han fører framover før han prøver seg på skudd fra drøyt 20 meter. Skuddet går over - forholdsvis ufarlig.
    18'
    Langt innkast fra Thorsteinsson, men FKH får avklart. Det ender med at Berget Skjølsvik handser. Frispark til FKH 20 meter fra eget mål.
    19'
    FKH kommer framover. Skjerve slår greit inn fra høyre, men Mæland får ikke kontroll på ballen og det ender med utspill fra bortelagets mål.
    20'
    Sola slår inn fra venstre, men FKH har god kontroll. Kristiansen kommer og fanger ballen.
    21'
    Kjelsrud Johansen spilles fri, men han avblåses for offside. Ingen store protester på den.
    22'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Anel Rashkaj
    Kommer for sent i en duell med Kjelsrud Johansen.
    23'
    Sandnes Ulf prøver seg på en kontring, men Bangura har kontroll på Helle i løpsduellen.
    24'
    Anyora gjør en god defensiv jobb sentralt på FKHs midtbane. Vinner mange dueller.
    24'
    Kjelsrud Johansen prøver å finne Bamberg med en langpasning, men han er for upresis. Ballen går ut av spill.
    26'
    Mye feilpasninger nå.
    28'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    29'
    Haugesund 2 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Dusan Cvetinovic
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Kjempeheading av FKHs nye midtstopper. Cvetinovic stanger Bambergs corner kontant i mål. McDermott rekker knapt å få løftet armene.
    30'
    Kenneth Sola
    Pådrar seg et frispark og får også kortet.
    32'
    Myrestam kommer på overlapp og får ballen, men han slår innlegget bak mål.
    33'
    Andreassen felles ti meter inne på Sandnes sin halvdel. Frispark til FKH.
    34'
    Myrestam slår frisparket inn i feltet. Kjelsrud Johansen får frispark mot seg for å ha vært for tøff i luftduellen.
    35'
    Haukås ser ut til å rives ned av Frejd i det han er på vei framover, men det blåses frispark mot FKH-spilleren. Haukås fortvilet over det.
    38'
    Cvetinovic kaster seg fram og header unna et framspill. Helle treffer serberen i hodet med støvelen og får kortet.
    39'
    Rødt kort til Sandnes Ulf
    Henrik Furebotn
    Furebotn får ballen for langt foran seg. Cvetinovic kaster seg ned og sklir ballen unna. Furebotn kaster seg altfor seint inn og treffer Cvetinovic. Serberen blir liggende etter å ha blitt truffet av det som ser ut som strake bein fra Furebotn.
    41'
    Stor sjanse til Sandnes Ulf. Thorsteinsson spilles fri bak FKH-forsvaret av Helle. Han har Bangura i ryggen, men får avsluttet med kun keeper Kristiansen mellom seg og målet. Kristiansen redder med en fin benparade. Nær 2-2.
    44'
    FKH kommer på overgang med flere spillere. Mæland fører ball, men blir taklet like utenfor 16-meteren til gjestene. Det ser ut som en ren takling, og dommeren lar også spillet gå.
    45'+1
    Det skal spilles minimum ett minutts tilleggstid.
    45'+1
    Sandnes Ulf slår frispark inn i FKH-boksen. Ikke ufarlig, men Kristiansen får ballen i sikkert grep.
    45'+1
    Sola lever farlig. Kommer for sent når Skjerve er på vei forbi ham. Ser ut som et klart gult kort, men dommeren nøyer seg med frispark. Det ser ut som han er på vei mot brystlomma, men mulig han kommer på at Sola har gult fra før.
    45'+3
    45'+3
    Det røde kortet til Furebotn diskuteres livlig i pausen. FKHs assistenttrener Eirik Horneland sier faktisk til Radio 102 at han ikke synes det var rødt kort. Kolleger på pressetribunen som nå har sett TV-bildene i reprise mener det var riktig med rødt.
    45'
    Vi er i gang igjen. FKH med avspark.
    46'
    4347 tilskuere her i dag.
    47'
    FKH kan angripe med flere spillere, men ballen sklir av foten til Myrestam i det svensken er på vei framover.
    48'
    Sandnes Ulf får tildelt et hjørnespark
    Smart cornertrekk av Sandnes Ulf. Ballen trilles ut i returrommet hvor Mihajlov kommer løpende alene. Han skyter derimot svakt over fra drøyt 20 meter.
    48'
    Nær 3-1, men Lundberg klarer å få gitt til corner selv om han er alene med to FKH-spillere foran mål når Andreassen slår lavt inn fra høyre.
    50'
    Kort corner som ender med kast til FKH - for øvrig feil. Det skulle vært kast til bortelaget da ballen var i Bamberg på vei ut.
    50'
    Mæland slår inn fra høyre, men McDermott fanger ballen i sikkert grep.
    51'
    Haukås og Myrestam kombinerer på venstresiden, men Frejd gjør en god defensiv jobb igjen. Det ender med frispark til Sandnes Ulf-spilleren.
    52'
    Bortelaget klarerer ut til Bamberg igjen. Han slår inn nok en gang, men Sandnes Ulf får til slutt klarert etter litt kaotiske tilstander i bortelagets 16-meter.
    53'
    Innkast til bortelaget nær FKHs cornerflagg.
    54'
    Cvetinovic er høyest i feltet og header unna. Frejd venter i returrommet, men dunker ballen høyt over.
    55'
    God Sandnes-periode nå. FKH får ikke etablert noe spill mot bortelagets ti menn.
    56'
    Fine FKH-kombinasjoner ender med at Sola får blokkert Skjerves innlegg til corner.
    58'
    Mihajlov header unna.
    58'
    Bamberg kommer til innlegg på ny. Det er fortsatt mye FKH-spillere i boksen. Cvetinovic er aller høyest og kommer til heading fra god posisjon, men denne gangen header han over
    59'
    FKH angriper med mange spillere, men Anyora er for upresis med sin pasning mot Bamberg.
    60'
    Skjerve spilles fri inne i Sandnes Ulfs 16-meter, men han er litt ute av balanse når han skyter. Ballen går langt utenfor.
    61'
    Frispark til Sandnes Ulf i fin innleggsposisjon. Det kan også skytes herfra.
    62'
    Lennon med en mellomting av skudd og innlegg. Ballen er nær med å skifte retning i en av spillerne i feltet, men den passerer alle og ender opp i hendene til en ventende Per Morten Kristiansen.
    64'
    FKH farlig frampå med mange spillere, men Sandnes Ulf får klarert.
    64'
    Aksel Berget Skjølsvik
    Kommer for sent i en duell med Mæland. Strengt idømt.
    65'
    Dobbelbytte hos FKH.
    66'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Pontus Engblom
    Ut: Henrik Kjelsrud Johansen
    Engblom går inn på topp.
    66'
    Inn: Geir Ludvig Fevang
    Ut: Michael Haukås
    Fevang tar Haukås sin plass på venstrekanten. Haukås har vunnet en del dueller, men har slitt med å komme seg forbi Frejd i dag.
    66'
    Farlig corner som ender hos Lennon på bakerste. Han får skutt, men skyter i nettveggen.
    67'
    Cvetinovic prøver å finne Mæland, men pasningen er svært upresis og går ut av spill.
    69'
    Kjempemulighet for Sandnes Ulf. Torsteinbø er onside og kommer alene mot FKH-målet. Han får derimot ballen for langt foran seg og Per Morten Kristiansen snapper ballen.
    69'
    Fevang nær ved å heade inn 3-1 til hjemmelaget, men McDermott redder flott på Fevangs heading fra nært hold.
    71'
    Fevang spilles fri på venstre, men han avblåses for offside.
    72'
    FKH på overgang. Skjerve fører ball over 3/4-bane. Lundberg gjør en god defensiv jobb og får skjermet ballen ut av spill.
    74'
    Lennon er for sen i en duell og får frispark imot. Dommeren nøyer seg med tilsnakk denne gangen.
    75'
    Haugesund 3 - 1 Sandnes Ulf
    Målgivende: Tor Arne Andreassen
    Andreassen spilles fri på venstresiden. Andreassen ser ut til å legge an til skudd selv, men legger i stedet tilbake til venstreback Myrestam. Svensken dunker ballen nede til høyre for McDermott. Bra avslutning av Myrestam - og kampen er sannsynligvis avgjort.
    76'
    Våge Nilsen gjør seg klar for innhopp hos FKH.
    79'
    Inn: Joakim Våge Nilsen
    Ut: Eirik Mæland
    En bømling erstatter en annen. Fevang går inn sentralt på midtbanen. Våge Nilsen tar venstrekanten.
    80'
    Joakim Våge Nilsen
    Sandnes Ulf klarerer greit.
    81'
    Våge Nilsen kommer seg flott fri på venstresiden før han slår inn. Innlegget er godt, men Engblom får dårlig treff på sin heading.
    83'
    Myrestam scoret sitt første eliteseriemål for året. Sist han scoret i eliteserien var i september i fjor. Det var også mot Sandnes Ulf.
    84'
    Dusan Cvetinovic er kåret til dagens FKH-spiller.
    86'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Zymer Bytyqi
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    Bortelaget med sitt siste bytte for dagen.
    87'
    Zymer Bytyqi
    Jovanovic er først på ballen, men får et dårlig touch. Ballen spretter ut av spill.
    88'
    Kort corner som ender med at Våge Nilsen slår inn foran mål. Godt innlegg, men ballen går over spillerne i feltet og ender i hendene til McDermott.
    90'
    Det skal spilles minimum tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Myrestam slår inn fra venstre, men Mihajlov header unna.
    90'+1
    Ingen av lagene er veldig hissige på å angripe. Her venter vi på at kampen skal blåses av.
    90'+2
    90'+4
    Det er over i Haugesund. FKH vinner alt i alt fortjent, men det var et effektivt hjemmelag. Sandnes Ulf hadde to kjempesjanser til å utlikne til 2-2, men Per Morten Kristiansen vant én-mot-én-duellene med både Thorsteinsson og Torsteinbø.
    Sandnes Ulf ble redusert til ti spillere da Furubotn fikk direkte rødt kort for en felling av Cvetinovic. Det er delte meninger om det var riktig.
    - De tre poengene var ekstremt viktige for oss i dag, for å ikke få bunnlagene for tett innpå oss og samtidig holde følge med lagene foran oss, sier FKHs assistenttrener Eirik Horneland til Radio 102. Han innrømmer at ting ikke gikk på skinner for hjemmelaget i dag.
    - Vi hadde to gigantsjanser til å utlikne med ti mot elleve, men vi blir felt av egen udyktighet i de to situasjonene, kommenterer Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til Radio 102.