0-1
0-2
0-3

Velkommen til live-dekning av cupens 2. runde mellom Fløya og Alta. De neste to timene skal vi holde deg oppdatert på alle viktige hendelser i dette oppgjøret.
    Mens hjemmelaget Fløya til daglig spiller i 3.divisjon, er Alta sin kamphverdag på nivået over. Så gjenstår det å se om divisjonsforskjellen kommer til syne i dagens match.
    Alta kommer fra et 3-1-tap mot Bærum for tre dager siden og ligger som nummer fem i sin 2.divisjonsavdeling. Men laget har heng på tabelleder Kjelsås og befinner seg i øyeblikket kun fire poeng bak.
    Til tross for et forsmedelig 3-2-tap mot Finnsnes i forrige serierunde, topper Fløya tabellen i sin 3.divisjonsavdeling. Tromsø-laget står med 13 poeng på seks kamper.
    Alta slo Porsanger 3-0 i cupens første runde etter scoringer av Dag Andreas Balto, Brage Pedersen og Håvard Nome. Men seieren var ikke av det overbevisende slaget, og begge de to siste scoringene kom på overtid.
    Da imponerte Fløya langt mer. 5-0 mot Senja som holder til én divisjon høyere kan ikke karakteriseres som annet enn overraskende og bunnsolid. Martin Andersen, Scott Fitzgerald, Jonas Simonsen, Peter Mæhle og Birk Berg-Johansen hamret inn scoringene for grønntrøyene.
    Disse to lagene har stort sett befunnet seg på forskjellige nivåer i norsk fotball de siste årene, men tilbake i 2015 møttes nettopp Fløya og Alta i cupen. Den gang var det grønntrøyene fra Tromsø som trakk det lengste strået etter en scoring signert Christopher Tian Olsen like etter pause. Alta har ingen intensjoner om å ryke på en tidlig cup-exit i år og trener Bryant Lazaro uttaler følgende til klubbens hjemmeside: - Vi tar cupen veldig seriøst. Jeg mener viste det i den første runden borte mot Porsanger hvor vi vant overbevisende 3-0. Den andre runden vil bli mye tøffere, når vi drar til Tromsø for å møte et bra og energisk Fløya-lag, et lag som er i toppen av sin divisjon.
    Da nærmer det seg kampstart på Fløya Arena.
    0'
    Mål for Alta IF!
    Fløya 0 - 1 Alta IF
    Mål: Kyle Spence
    Angriperen sender bortelaget opp i en tidlig ledelse.
    4'
    Fløya får frispark mot hjørnet av 16-meteren. Schjetne slår inn, men baller fyker forbi alle inne i feltet.
    9'
    Nikolaisen og Alta avanserer oppover høyresiden. Innlegget ender i ingenting.
    13'
    Fløya får en stor sjanse. En ball blir slått inn i fra venstre. Der kommer Simonsen stormende inn i feltet. Headingen går noen små meter til side for Rojas høyre stolpe.
    16'
    Hjemmelaget er farlig frempå igjen. Ballen legges flott i bakrom bak Alta-forsvaret og Indal Andersen er kun en skostørrelse fra å være på blankt mål. I stedet fanger en årvåken Rojas ballen.
    19'
    Gult kort til Alta IF
    Mats Frede Hansen
    19'
    Fløya dominerer kampen og Alta blir liggende dypt i banen med alle mann på egen halvdel.
    20'
    Pedersen slås fri ute på høyresiden. Med en frekk finte drar han seg inn i banen og skyter lavt ned mot borteste hjørnet. Der ligger Tollefsen og får slått unna med en god redning.
    22'
    Gult kort til Fløya
    Tobias Schjetne
    23'
    Fløya får tildelt et hjørnespark
    Godt slått, men keeper Rojas får med nød og neppe slått ballen unna.
    26'
    Bjørnvåg blir liggende nede etter duellen med sin egen keeper.
    28'
    Fortsatt stopp i spillet og Bjørnvåg må hjelpes av banen.
    30'
    Alta slår en lang ball i bakrom mot Spence, men keeper Tollefsen er fint ute og avverger.
    32'
    Spillerbytte - Alta IF
    Inn: Runar Overvik
    Ut: Aleksander Bjørnvåg
    32'
    Simonsen får en skuddmulighet fra litt over 20 meter. Men ballen glir av foten og forsvinner mange meter til side for mål.
    34'
    Mye frem og tilbake de siste minuttene, uten at det har resultert i noen farligheter.
    38'
    Simonsen med et frekt forsøk fra nærmere 40 meter. Keeper Rojas er desorientert og slår ballen til corner.
    40'
    Slås vakkert inn i feltet, men Fløya regelrett bommer på ballen fra kloss hold. Nå er det definitivt hjemmelaget som er nærmest scoring.
    40'
    Alta IF får tildelt et hjørnespark
    Gustav Severinsen
    43'
    Spence mister ballen og plutselig er Fløya på kontring i overtall tre mot to. Men når den avgjørende pasningen skal slås er hjemmelaget for upresis.
    44'
    Fløya 0 - 2 Alta IF
    Mål: Brage Berg Pedersen
    Alta sender i vei en lang ball i bakrom. Berg Pedersen er våkent frempå, løper i fra hele Fløya-forsvaret og fra omtrent ti meter setter han ballen lavt nede i motsatt hjørne. Kontant og effektivt fra finnmarkingene.
    44'
    Tom-Erik Bang Kristiansen
    45'+2
    45'+4
    Alta har vært dødelig effektiv og leder 2-0 etter halvspilt kamp. Finnmarkingene har med det en fot i cupens tredje runde. Spillemessig har vertene fra Tromsø minst vært på høyde med gjestene fra divisjonen over. Men det er målene som teller i fotball og Fløya må nok gjøre grep dersom det skal bli avansement i cupen i 2019.
    45'
    Spillerbytte - Fløya
    Inn: Birk Berg Johansen
    Ut: Scott Alexander Fitzgerald
    46'
    Grønntrøyene fra Tromsø ligger bakpå med to og må fremover i banen i jakten på en redusering.
    48'
    At Fløya nå flytter folk fremover i banen vil gi gode overgangsmuligheter for Alta og fotrappe Spence.
    50'
    Inn: Martin Berg Johnsen
    Ut: Martin Indal Andersen
    51'
    En gigasjanse til gjestene! Et innlegg fra høyre finner hodet til Pedersen som header ballen inn i feltet til Nikolaisen. Han header ballen i tverrligger fra kloss hold. Returen er det gjestene som får fatt i, og avslutningen reddes på strek.
    54'
    Ny avslutning i tverrligger for gjestene, som er i ferd med å punktere hele kampen. Kjører over Fløya i øyeblikket.
    55'
    Martin Berg Johnsen
    56'
    Hjemmelaget sender i vei et skudd fra langt hold. Keeper Rojas har grei kontroll på den.
    61'
    Stanges unna av Jacobsen.
    62'
    I påfølgende angrep etter hjørnesparket, får Fløya svingt ballen inn fra venstre. Roland får gå opp nesten helt uforstyrret, men headingen fra rundt 10 meter, ender opp noen små centimetere over Rojas' høyre kryss. Nære på for vertene der!
    63'
    64'
    Inn: Marco Mauno Johannessen
    Ut: Felix Jacobsen
    65'
    Berg-Johansen prøver lykken fra 16 meter og skrått hold, men ballen glir av foten og forsvinner flere meter til side for mål.
    69'
    Yngvar Johansen
    71'
    Fløya har lite å komme med og det er ingenting som tyder på at Tromsø-laget innhenter Altas 2-0-ledelse.
    73'
    Brage Berg Pedersen
    77'
    Simonsen sender i vei et slapt skudd, men Rojas klarer likevel å gi retur på det svake forsøket. Dessverre for hjemmelaget er det ingen grønne trøyer i nærheten av den løse ballen.
    80'
    Jonas Simonsen
    80'
    Fløya 0 - 3 Alta IF
    Målgivende: Marco Mauno Johannessen
    Johannessen med noen lekre finter, før han elegant vipper fri Berg Pedersen. Han er sikkerheten selv alene med keeper Tollefsen og setter ballen lavt nede i hjørnet. Dermed er avansementet til tredje runde av cupen sikret for Alta.
    81'
    Inn: Mads-Aimar Bakkeby
    Ut: Tom-Erik Bang Kristiansen
    84'
    Alta viser fram kontringsfotball fra øverste hylle og Nikolaisen avslutter verket med å sette ballen i nota. Linjemannen holder imidlertid flagget oppe og angriperen avblåses for det som må ha vært en marginal offside.
    86'
    Birk Berg Johansen
    86'
    Spence får ballen ute på venstresiden. Drar seg lekkert inn i banen og sender i vei et skudd i tverrligger!
    88'
    90'+4
    Dommeren blåser av kampen og Alta vinner 3-0 over Fløya. Effektiviteten foran mål var den avgjørende faktoren for at det til slutt var finnmarkingene som kunne juble for avansement til cupens tredje runde. Særlig første omgang var Fløya veldig gode, mens det var gjestene fra Alta som dominerte det meste etter hvilen. Alt i alt en fortjent seier, selv om Fløya yppet seg ved flere anledninger.