Hei og velkommen til denne livedekningen av Jerv - Vålerenga!
    Disse starter for Jerv: Øvretveit - Wichne, Sandberg, Kolskogen, Haarup, Andersen, Fernandes, Norheim, Ugland, Hustad, Diallo
    Vålerengas utvalgte: Sjøeng - Zuta, Tollås Nation, Hedenstad, Bjørdal, Oldrup Jensen, Holm, Strand, Sahraoui, Layouni, Udahl.
    Mohammad Usman Aslam er kveldens dommer.
    Sesongens første kamp mellom lagene endte med 1-0-seier til Vålerenga på hjemmebane.
    Frispark til Vålerenga. Tas hurtig, men ender med et innkast.
    Zuta kombinerer på kanten før Sahraoui er nære å få med seg ballen inn i boksen. Lykkes ikke helt med det.
    2'
    Vålerenga vinner et frispark.
    2'
    Stor sjanse for Vålerenga! Bjørdal header på tvers foran mål til Zuta, men han har ikke avslutteregenskapene på plass der.
    4'
    Mål for Vålerenga!
    Jerv 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Jonatan Tollås Nation
    Målgivende: Fredrik Oldrup Jensen
    Fortjent scoring! Oldrup Jensen styrer videre corneren på første stolpe. På bakre stolpe lurer Tollås Nation og setter enkelt inn kampens første mål.
    7'
    Zuta klemmer til på volley utenfor sekstenmeteren. Den går like til side for mål.
    10'
    Vålerenga med stygt balltap på egen halvdel. Hustad får ballen i sekstenmeteren, han prøver å dra seg innover, men ender opp med å lage frispark.
    14'
    Diallo og Jerv kommer på en kontring, men de blir for omstendelige. Zuta får til slutt ballen ut til innkast.
    15'
    Annullert scoring! Klabb og babb i boksen etter et langt innkast. De får banket ballen i mål, men det er allerede blåst etter at ballen går i hånden til Sandberg.
    16'
    Sahraoui dribler seg forbi flere Jerv-spillere, men blir til slutt stoppet av hjemmelaget.
    20'
    Layouni og Udahl kombinerer fint. Førstnevnte forsøker å legge inn fra høyre i boksen, men innlegget går via en Jerv-spiller og tilbake i Layouni. Utspill fra mål.
    21'
    Hjørnespark til Jerv
    22'
    Spretter litt hit og dit, men Vålerenga får til slutt ballen unna.
    22'
    Mål for Jerv!
    Jerv 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Mikael Ugland
    Målgivende: Leandro Fernandes
    OFRER SEG DER! Jerv spiller seg flott gjennom sentralt i banen. Fernandes blir spilt flott gjennom alene med keeper. Avslutningen hans går i benet til Sjøeng og daler på bakre stolpe. Der stikker Ugland hodet frem, selv om Hedenstad er oppe med en høy fot. Får seg en trøkk i den duellen, men får likevel frem et glis.
    25'
    Gult kort til Vålerenga
    Henrik Bjørdal
    Bjørdal feller Ugland. Må stå over neste kamp mot Aalesund etter det gule kortet.
    28'
    Frisparket er unøyaktig og Vålerenga får kontroll.
    28'
    Vålerenga får innkast høyt i banen.
    32'
    Straffe til Vålerenga. Veldig klønete av Fernandes! Bjørdal kommer gjennom og Fernandes er altfor sent ute.
    33'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Jerv 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Amor Layouni
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Han er sikker! Layouni setter den til høyre og Øvretveit går andre veien.
    34'
    Ugland kommer til skudd fra litt skrått hold i sekstenmeteren. Den går en meter til side for mål.
    36'
    Nok en straffe! Strand kommer til skudd og den går i hånden til Norheim. Ser riktig ut den.
    38'
    Jerv 1 - 3 Vålerenga
    Mål: Henrik Bjørdal
    Målgivende: Petter Strand
    Venter ut Øvretveit ved å trippe litt. Iskald der Bjørdal.
    38'
    Farlig innlegg der! Jerv slår inn fra venstre. Den glir gjennom to forsvarere.
    41'
    Gult kort til Jerv
    Erlend Hustad
    Får et strengt gult kort når han går opp i duell med Hedenstad.
    43'
    Hedenstad drar av en mann - kommer til skudd med venstre, men den blir enkel for Øvretveit.
    45'
    Fernandes får til et godt treff fra 18 meter, men skuddet går midt på Sjøeng.
    45'+1
    Kriges om ballen inne i VIF-feltet. Tollås Nation får til slutt frispark.
    45'+2
    Jerv setter i gang kampen igjen.
    46'
    Vålerenga presser Jerv fra start i denne omgangen.
    48'
    Hjørnespark til Vålerenga
    48'
    Detter ned på hodet til Bjørdal, men han får ikke den på mål.
    49'
    Sahraoui forsøker å spille gjennom Zuta i boksen, men den når akkurat ikke frem. Vålerenga er gode nå.
    50'
    Hjemmelaget har mer enn nok med å holde unna for blåtrøyene.
    51'
    Jerv roper på straffe. Haarup går på skudd og den treffer Tollås Nation i feltet. Armene er riktignok helt inntil kroppen.
    52'
    Diallo spiller Ugland fint gjennom sentralt i banen. Han går på skudd - den triller rolig inn til Sjøeng.
    55'
    Sahraoui dribler vekk to mann og får corner.
    57'
    58'
    Jerv scorer selvmål!
    Jerv 1 - 4 Vålerenga
    Mål: Mathias Wichmann
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Ny corner-scoring! Sikter på Oldrup Jensen på første stolpe igjen. I stedet for at Vålerenga-spilleren er på den, så er det Wichmann som får hodet på ballen - dessverre for Jerv går den i eget mål.
    59'
    Spillerbytte - Jerv
    Inn: Aral Simsir
    Ut: Mikael Ugland
    61'
    Inn: Felix Schroter
    Ut: Erlend Hustad
    61'
    Norheim har tatt telling. Vanskelig å se hva som er galt, blir nok byttet ut.
    63'
    Inn: Daniel Arrocha
    Ut: John Olav Norheim
    65'
    Inn: Iman Mafi
    Ut: Mathias Haarup
    66'
    Nytt hjørnespark til gjestene.
    66'
    Vålerenga kommer nok en gang til avslutning etter hjørnespark og igjen er det Oldrup Jensen som får gå opp. Headingen fra kloss hold går dog rett på Øvretveit.
    67'
    Vålerenga dominerer alt for øyeblikket.
    68'
    Simsir løsner skudd fra distanse. Ballen fyker opp i hånden til Oldrup Jensen, og Jerv får frispark like utenfor sekstenmeteren.
    69'
    Simsir ser ut til å ta frisparket selv. Veldig fin posisjon dette her.
    70'
    Jerv 2 - 4 Vålerenga
    Mål: Aral Simsir
    DET ER NYDELIG UTFØRT! Simsir bøyer frisparket over muren før ballen limer seg i det nærmeste krysset. Sjøeng kan bare stå og se at den suser i nettet.
    71'
    Finnes det et lite håp for Jerv her likevel da?
    72'
    Inn: Willis Furtado
    Ut: Leandro Fernandes
    73'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Amor Layouni
    73'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Henrik Udahl
    73'
    Jerv angriper, men kommer seg ikke frem til avslutningsmuligheten.
    74'
    Sandberg feller Christensen på vei fremover.
    75'
    Willis Furtado
    Så er det Furtado som får det gule kortet. Må ha vært for reaksjonen på at Sandberg fikk frispark imot.
    75'
    Thiago Holm går fra den ene Jerv-spilleren etter den andre helt til han kommer inn i feltet. Der blir han litt presset i det han skal skyte, og da går ballen til side for mål.
    77'
    Jatta får frispark mot seg etter en duell med Sandberg. Spillerne holder minst like mye, så rart å blåse den ene eller andre veien.
    80'
    Nytt frispark, denne gangen til Vålerenga midt på Jervs halvdel. Vålerenga prøver å ta det fort, og Jatta kommer alene med Øvretveit, før frisparket må tas om igjen.
    81'
    Furtado mister ballen på vei fremover, før han lager frispark midt på VIFs banehalvdel.
    84'
    Jatta har masse rom og angripe i, men går seg fast til slutt fast i duell med Kolskogen og Arrocha.
    85'
    Inn: Jacob Dicko Eng
    Ut: Osame Sahraoui
    87'
    Christensen sender ballen opp i hånden til en Jerv-spiller, og roper da på straffe. Dommer Aslam slår ut med hendene.
    88'
    God redning av Øvretveit! Christensen som får fyrt av fra god posisjon, men Øvretveit redder mesterlig. Returen klareres ut til hjørnespark.
    90'
    Hjørnesparket tas kort før Christensen går inn i feltet. Der går han også i bakken, men får ikke straffe. Så greit ut.
    90'
    Det legges til hele seks minutter her.
    90'+1
    Jerv 2 - 5 Vålerenga
    Mål: Jacob Dicko Eng
    Målgivende: Tobias Christensen
    Festkvelden får en verdig avslutning for Vålerenga! Oslo-klubben ruller opp et fint angrep, som ender med at Christensen triller til Dicko Eng. Innbytteren banker ballen ned i det lengste hjørnet, og scorer Vålerengas femte.