1-0
5 374
4 796

God søndagsettermiddag, og velkommen til dekningen av kampen mellom KFUM og Rosenborg i Eliteserien.
    To poeng og tre plasser skiller lagene på den svært jevne eliteserietabellen. KFUM er nummer seks, mens RBK holder niendeplassen.
    Lagene er klare, og det er noen få endringer i begge leire fra kampene sist søndag: KFUM setter inn Nouri på høyrekanten i stedet for Hoseth, mens Nunez overtar spissplassen fra Ndiaye. Rosenborg har litt trøbbel i forsvaret med karantene på Yttergård Jenssen og skade på Dahl Reitan. Det betyr Andersson og Pereira på backene fra start. Et lyspunkt for trønderne er imidlertid at Nelson omsider er klar for å bidra fra start i angrepsrekka.
    For ti år siden hadde Rosenborg flere Champions League-kvartfinaler enn KFUM hadde sesonger over 2. divisjon. Men mye har skjedd siden den gang, og KFUM har bygget seg opp til eliteserienivå. Lagenes historie gjør imidlertid at de bare har møttes én gang tidligere. Det var i Trondheim 16. mai i år, og KFUM spolerte Rosenborg-festen på fotballens nasjonaldag med en 3-1-seier. Robin Rasch, Petter Nosa Dahl og Johannes Hummelvold Nunez scoret målene.
    Til tross for god innsats i Eliteserien så langt, venter KFUM fortsatt på sin første hjemmeseier her på Ekeberg. Foreløpig har det blitt mye uavgjort på hjemmebane for de nyopprykkede. Rosenborg venter også – på å finne formen under trener Johansson. For en uke siden ble det 1-0 hjemme mot Tromsø etter én dårlig og én god omgang for trønderne. Samme dag spilte KFUM uavgjort for åttende gang denne sesongen, borte mot Fredrikstad.
    Lagene har krysset Norges mest kjente fotgjengerovergang og gjør seg klare inne på kunstgresset. Det nærmer seg kampstart i sola her i Oslo.
    1'
    Rosenborg setter i gang kampen.
    1'
    Nouri feller Pereira, og RBK får dagens første frispark.
    2'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    Tomás Nemcík
    Tas kort.
    2'
    Annullert mål for Rosenborg - stillingen er fremdeles 0 - 0
    Ole Christian Sæter fikk mål annulert
    Lang ball fram i feltet fra Pereira, og Sæter får foten på ballen i duell med Njie og Ødegaard inne i boksen. Balllen spretter inn i nettet, og Rosenborg-fansen feirer ledelse. Men etter en VAR-sjekk annulleres målet.
    2'
    KFUM-spillerne roper på frispark, og VAR skal se på situasjonen. Det tar litt tid, men målet annulleres på grunn av en forseelse fra Sæter i situasjonen foran mål.
    3'
    KFUM-keeper Ødegaard kommer seg etter hvert på beina igjen.
    5'
    KFUM får tildelt et frispark
    Emil Ødegaard
    Løfter ballen langt fram.
    5'
    Nunez flikker gjennom Njie, og det lukter offside, men spissen får både drible, stoppe opp og starte igjen før det tunge flagget kommer.
    6'
    KFUM blir avblåst for offside
    Moussa Njie
    6'
    Livlig start på kampen. KFUM prøver å roe ned litt nå.
    7'
    Nypan prøver å finne Nelson ute på kanten med en stikker, men den blir litt upresis.
    8'
    KFUM stiller opp til et langt innkast.
    10'
    Sæter er høyest i egen boks og header unna.
    10'
    Fine finter av Broholm sentralt i banen, men KFUM får ryddet opp i første omgang. Hjemmelaget kløner det imidlertid til når de skal spille seg ut, så Haitam Aleesami ender med å lage frispark rett utenfor egen boks.
    11'
    Gult kort til KFUM
    Haitam Aleesami
    Aleesami får kortet for forseelsen i eget forsvar.
    11'
    Ole Selnæs
    Gjestene prøver en fiks variant inn bak muren, men den er fullstendig mislykket, og KFUM får klarert.
    12'
    Lang ball inn bak Rosenborg-forsvaret. Tangvik er utenfor 16-meteren og skal klarere med hodet, men misser, og slipper med skrekken når forsvaret får gitt til innkast.
    14'
    Rosenborg prøver å kontre etter innkastet, men Ayoub Aleesami feller Pereira på midten.
    14'
    Kort på tvers til Ceide.
    14'
    Rosenborg spiller seg fram på venstrekanten og får lagt inn. Akkurat litt for høyt for angriperne inne i boksen.
    15'
    Rosenborg har vært det hvasseste laget her så langt. KFUM prøver å dra i gang spillet sitt.
    17'
    Kort på midten etter at Haltvik blir hektet.
    17'
    Ole Selnæs
    Leter lenge etter muligheter, kapteinen. Så velger han kort til Tagseth.
    18'
    Andersson prøver å løfte ballen inn mot Sæter bak forsvaret, ikke ulikt situasjonen før det annullerte målet. Denne gang er pasningen litt for langt inn, og Ødegaard plukker den greit opp.
    19'
    KFUM har løftet laget og spillet litt nå. Hickson prøver et innlegg og får en corner i belønning.
    20'
    KFUM får tildelt et hjørnespark
    Robin Rasch
    Ballen treffer hodet på Ayoub Aleesami og spretter ut av feltet, og det blir også dømt frispark utover.
    20'
    Kort til egen keeper.
    21'
    Ole Selnæs
    Setter i gang kort, og ballen havner til slutt hos Pereira. Han slår inn hardt og lovende, men ballen går litt for langt inn.
    22'
    Moussa Njie
    22'
    Hestnes stoppes på vei framover for KFUM og får seg en god trøkk i låret. Hjemmefansen roper på kort, men får ikke gehør hos dommer.
    23'
    Robin Rasch
    Fin innleggsposisjon dette. Rasch svinger ballen farlig inn i boksen, og den går like over hodet på Njie. Hestnes får i stedet av gårde en avslutning helt bak i feltet, men ballen spretter inn i fanget på Tangvik.
    24'
    Tas kort.
    25'
    Njie er på farten i bakrom igjen, og nå er han ikke offside, men det stopper opp for kantspilleren.
    26'
    Tas kort litt inne på Rosenborgs halvdel.
    26'
    Broholm setter i gang driblingen igjen, og han spretter forbi første motspiller, men KFUM har sikringen i orden.
    27'
    Rosenborg har tatt tak i kampen igjen nå, og KFUM får ikke til all verden framover. Selnæs løfter ballen høøøyt mot bakre stolpe. For høyt. Ballen går ut til utspill fra mål.
    28'
    Hickson kriger til seg ballen for KFUM, men etter et par pasninger i laget skal han få ballen tilbake, og da er den hakket for lang. Det lugger litt offensivt for KFUM i dag. For Rosenborg også, for så vidt.
    30'
    Momodou Lion Njie
    Setter i gang kort bakfra.
    30'
    Nunez spilles fram og vender opp, før han trer gjennom Hickson på venstrekanten. Denne gang er rytmen god, og Hickson dribler seg forbi en mann og får en god innleggsposisjon. Dessverre for hjemmelaget havner innlegget bak mål.
    32'
    Pereira og Nelson kombinerer, og det er til slutt Tagseth som får en pasning inne i boksen. Midtbanespilleren avslutter fra skrå vinkel, men skuddet blokkeres av Njie.
    33'
    Gult kort til Rosenborg
    Hestnes drar seg forbi to mann på midten, og Rosenborg er i ubalanse. Den andre av de to, Tomas Nemcik legger Hestnes i bakken og får kortet.
    33'
    Tas kort.
    34'
    Flere tøffe dueller her nå, og temperaturen stiger ute på banen. Nå er det Ayoub Aleesami og Jayden Nelson som har revet og slitt litt i hverandre. Det blir frispark til Rosenborg og tilsnakk til Aleesami.
    35'
    Sverre Nypan
    Ruller ballen 70 centimeter til Pereira, som setter i gang i eget forsvar.
    35'
    Adam Andersson
    Tas kort i eget forsvar.
    36'
    Nouri stjeler ballen fra Pereira og setter fart framover, men stoppes i etterkant. Frispark til hjemmelaget.
    37'
    Robin Rasch
    Ikke langt unna posisjonen der det ble skummelt ved et innlegg tidligere. Rasch slår nærmere keeper denne gang, og Tangvik kommer ut og bokser.
    37'
    Kaster seg ned for å blokkere en andreball utenfor egen 16-meter og braser inn i Selnæs. Treffer muligens ballen også, men det er uansett nok kraft til å rettferdiggjøre kortet.
    39'
    Frispark til gjestene på 17 meters hold, midt foran mål. Nypan går for en lav variant i lengste hjørne, og Ødegaard får så vidt slått ballen til corner. God mulighet!
    39'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Ole Selnæs
    Stanges ut av Aleesami.
    41'
    Rosenborg presser KFUM bakover på banen nå.
    43'
    KFUM overtar, men igjen er det mye upresist framover for hjemmelaget.
    44'
    Andersson tester langskuddfoten. Avslutningen går et godt stykke over.
    44'
    Ole Selnæs
    45'
    Hestnes driver framover med ballen for hjemmelaget, og det ser lovende ut en stund, men RBK har mange mann bak ball og vinner den greit tilbake.
    45'+1
    Rosenborg vinner ballen høyt og setter inn en sluttspurt før pause.
    45'+3
    Dette er ikke en spurt med-trønder Petter Northug hadde vært særlig stolt av. Ayoub Aleesami snapper en feilpasning og prøver å sette i gang et KFUM-angrep.
    45'+3
    Lang ball mot Hickson. Han følges av Andersson og klarer ikke få med seg corneren han kanskje håper på.
    45'+4
    45'+5
    Det er pause på Ekeberg, og lagene går i garderoben med 0-0. Det startet lovende med en scoring til Rosenborg allerede etter halvannet minutt, men den ble annullert, og etter det var begge lag klart bedre bakover enn framover. Det ble mange dueller og få sjanser. KFUM kom aldri nærmere enn en Hestnes-avslutning fra skrå vinkel etter et frispark, mens Rosenborg var hakket hvassere i banespillet. Det var imidlertid en dødball som var skumlest også fra trønderne, men Ødegaard reddet glimrende på frisparket fra Nypan. Vi lar spillerne ta en pust i bakken og satser på mer action etter pause.
    Lagene er på vei ut på banen igjen. Det ser ikke ut ti å bli noen bytter i pausen.
    45'+1
    KFUM triller i gang de siste 45.
    45'+1
    KFUM krangler seg framover med ballen, og til slutt gir Njie til Hickson bak i feltet. Kantspilleren banker til, men skuddet blokkeres. Fortsatt litt urytmisk fra hjemmelaget.
    47'
    Nunez prøver å krige seg gjennom Rosenborg-forsvaret med ballen, og det er ikke langt unna at han lykkes, men en dårlig touch på vei forbi siste forsvarer gjør at ballen spretter inn til keeper.
    49'
    KFUM kombinerer fint, og Njie kommer plutselig alene med keeper etter en fin pasning fra høyre. Han drar seg forbi Tangvik og felles. Dommer peker på straffemerket.
    49'
    Sander Tangvik
    Sisteskansen får kortet for fellingen som ga straffesparket.
    49'
    Njie får seg en smell i situasjonen, og det tar litt tid med straffesparket her.
    50'
    KFUM bommer på straffe!
    51'
    Mål for KFUM!
    KFUM 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Johannes Andres Nunez Godoy
    Tangvik redder straffesparket, men Nunez er kjapt framme på returen og setter inn ledermålet.
    51'
    KFUM har startet omgangen godt spillemessig, og nå også resultatmessig Hva har dette målet å si for fortsettelsen, tro?
    52'
    53'
    Fint spill av hjemmelaget nå. Rasch sender en diagonalball mot Hickson, som tar ned kula og slår inn foran mål. Njie får en tå på ballen foran mål, men treffet er såpass tynt at ballen går langt utenfor.
    54'
    Innlegg fra venstre for Rosenborg. Haitam Aleesami er godt oppe i kroppen på Sæter og hindrer spissen i å få utrettet noe.
    56'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Santeri Väänänen
    Ut: Sverre Nypan
    56'
    Inn: Noah Jean Holm
    Ut: Jayden Nelson
    56'
    Andre gule kort til KFUM
    KFUM-forsvareren sendes i dusjen med sitt andre gule kort. Forsvareren hopper inn i en duell med Andersson og treffer backen i hodet med kroppen. Tar ballen først, Aleesami, men dommer mener det gule likevel er på sin plass. Og det kan absolutt forsvares.
    58'
    Spillerbytte - KFUM
    Inn: Dadi Dodou Gaye
    Ut: Moussa Njie
    KFUM tar grep umiddelbart og får innpå en ny forsvarsspiller.
    60'
    Inn: Jesper Reitan-Sunde
    Ut: Adam Andersson
    Rosenborg-backen må gi seg etter duellen.
    61'
    Omsider er vi i gang igjen. Tangvik setter i gang kort.
    61'
    Rosenborg holder på å skape en stor sjanse nesten umiddelbart, når et innlegg faller ned hos Sæter i feltet. Men det er trangt der, og KFUM-forsvarerne får forstyrret ham nok til at han ikke får avsluttet.
    62'
    Ole Christian Sæter
    Sæter lukter skuddmulighet utenfor 16-meteren og banker til, men i mellomtiden har Hestnes dukket opp og tuppet vekk ballen. Dermed treffer Sæter Hestnes i stedet. Klink gult kort.
    63'
    Hestnes får et realt treff i leggen der og trenger litt behandling, men kommer seg på beina igjen.
    64'
    Tas langt framover.
    64'
    Gaye har overtatt ´Aleesamis plass til venstre i trebackslinja til KFUM, som akkurat nå spiller en slags 5-3-1-formasjon.
    66'
    Rosenborg presset naturlig nok på nå, mot KFUMS ti mann.
    67'
    Sæter prøver seg på et langskudd mot lengste kryss. Like over.
    67'
    Inn: Obilor Denzel Okeke
    Ut: Johannes Andres Nunez Godoy
    67'
    Inn: Sverre Sandal
    Ut: Teodor Berg Haltvik
    67'
    Inn: Magnus Holte
    Ut: Ole Christian Sæter
    67'
    Inn: Tobias Dahl
    Ut: Adrian Nilsen Pereira
    67'
    Selnæs slår en ball inn i feltet, og Väänänen prøver å få avsluttet, men han er godt pakket inn.
    70'
    KFUM tar seg god tid på innkastene nå.
    71'
    Gaye har vist god duellstyrke ved et par anledninger nå. Det kommer godt med for hjemmelaget.
    72'
    Väänänen går i bakken på vei inn i KFUM-boksen, men får ikke frispark.
    73'
    Nouri mister ballen utenfor egen boks, og Rosenborg øyner muligheten. Igjen er det Väänänen som skyter. Rett på keeper denne gang.
    74'
    Nouri og Tagseth ryker i tottene på hverandre etter en duell nede ved linja for KFUM. Nouri blir sur når Tagseth kjefter på Okeke etter en duell. Dommer lar det passere uten kort.
    74'
    Robin Rasch
    75'
    Annullert mål for KFUM - stillingen er fremdeles 1 - 0
    Momodou Lion Njie fikk mål annulert
    Rosenborg får headet ut i første omgang, men KFUM slår inn igjen. Njie header inn 2-0, men vinkes av for offside. Og den er korrekt.
    75'
    76'
    Det kriges om ballen i en tettpakket KFUM-boks. Plutselig kommer skuddet fra Holm. Utenfor.
    77'
    Holm og Holte ligger begge på topp hos Rosenborg og skaper utfordringer for hjemmelaget med fysikken sin.
    78'
    Sisteskansen tar seg god tid og løfter så ballen langt fram. Okeke tas ut i duellen oppe i angrepet, og ballen spretter helt inn til Tangvik.
    78'
    Sunde prøver et lavt innlegg inn bak KFUM-forsvaret, og det er ikke langt unna at det havner i nettmaskene, for det treffer en forsvarer og skifter retning mot mål. Ødegaard er imidlertid våken bakerst og fisker opp ballen.
    80'
    Dahl slår inn for Rosenborg. KFUM header unna.
    81'
    Johannes Moesgaard
    KFUM-treneren får et kort, uten at det noen tydelig, konkret grunn. Generell munnbruk er vel et greit tips.
    81'
    Rosenborg dominerer banespillet, men har ikke klart å sette skikkelig press på KFUM etter utvisningen.
    83'
    Njie er stor, både billedlig og bokstavelig, i luftrommet i KFUM-boksen nå. Header unna flere innlegg.
    83'
    Inn: Remi Andre Svindland
    Ut: Robin Rasch
    Friske bein inn på midtbanen hos KFUM.
    84'
    Lang ball over mot Broholm, som får den inn i midten igjen. Holte får stusset videre inn mot bakre stolpe, men KFUM får klarert.
    85'
    Ole Selnæs
    Tas kort.
    85'
    Hestnes vinner ballen og begir seg ut på løp, før han slår en ball over mot motsatt side i håp om at flere er med ham. Det er bare Okeke, men ikke der ballen kommer. Rosenborg kan angripe igjen.
    86'
    Lang ball fram for Rosenborg. Reitan Sunde stusser, men bare inn til Ødegaard.
    87'
    Ny ball inn i KFUM-boksen fra langt bak på banen, denne gang fra Dahl. Ballen havner bak mål.
    88'
    Väänänen får seg en smell i en duell og begynner å blø. Da må han ha behandling før vi kan fortsette.
    89'
    Spiller kortere denne gang.
    89'
    Dahl legger inn på ny. Njie header unna.
    90'
    Nytt Rosenborg-innlegg. Ødegaard er ute og bokser. Så kommer innlegget fra motsatt side, men det blir for langt.
    90'
    Flere KFUM-spillere tøyer litt etter forrige innlegg. Det kan bli lange overtidsminutter for hjemmelaget her.
    90'+1
    Klabb og babb inne i KFUM-feltet. Ødegaard bommer litt på en ball som løftes inn bak ham. Hickson klarerer.
    90'+3
    Broholm plager Hickson litt med fintene og farta si nå. Dermed kommer det en del innlegg fra høyre, men inne i boksen har KFUM vært gode.
    90'+4
    Sandal duellerer mot Selnæs og ender med å kaste RBK-kapteinen i bakken. Gjestene har fordel og får fortsette.
    90'+5
    Der treffer et Rosenborg-innlegg endelig skikkelig. Holm får hodet på ballen inne i boksen, men styrer headingen en meter utenfor.
    90'+5
    Sverre Sandal
    Saboterer litt når Rosenborg skal sette i gang.
    90'+6
    Selnæs løfter fram for nte gang. KFUM header unna.
    90'+6
    Rosenborg presser virkelig KFUM inn i egen boks her.
    90'+7
    Tagseth spilles fram mot linja og får lagt inn. Rett i klypene på Ødegaard.
    90'+7
    Ødegaard spiller ut så høyt at ballen bruker flest mulig sekunder på veien ut til innkast høyt oppe.
    90'+7
    Rekker RBK et siste angrep?
    90'+7
    Sunde legger inn, og ballen går innom et par spillere før den sprette ut over dødlinja.
    90'+8
    90'+8
    Kampen er over, og KFUM vinner endelig en eliteseriekamp hjemme på Ekeberg! I det som etter hvert ble en veldig dramatisk kamp på Ekeberg, var det Johannes Nunez' mål på retur etter straffespark som ble avgjørende. Førsteomgangen startet med en tvilsomt annullert Ole Sæter-scoring, før det ble mye dueller og lite finspill fra begge lag fram til pause. Rosenborg var riktignok det førende laget spillemessig, men det snudde etter pause, da KFUM tok tak i kampen fra start. Fire minutter ut i omgangen fikk hjemmelaget straffespark. Det misbrukte Johannes Hummelvoll Nunez, men han rettet opp bommen med å score på returen. Det så lyst ut for hjemmelaget, men da Haitam Aleesami ble utvist etter to gule kort, tok Rosenborg over. Trønderne dominerte resten av kampen, men slet med å skape sjanser mot et robust KFUM-forsvar. Det ble mange situasjoner i feltet, men få avslutninger. Nærmest var Noah Holm med en heading utenfor på overtid. Dermed blir de tre poengene igjen på Ekeberg.