0-1
Supporterfordeling på VG
305
1 079
Author avatar

Ble dekket av NTB

  Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Kolbotn og Rosenborg på Grorud idrettspark!
  Det er kun spilt 3 av 27 serierunder i Toppserien, men vi kan likevel trygt karakterisere dette som et oppgjør i kategorien "topp mot bunn". Kolbotn rykket opp fra 1. divisjon i fjor, men har fått en tøff start på returen til det øverste nivået med tre strake tap.
  RBK-jentene kan se tilbake på tre andreplasser og én tredjeplass i løpet av de fire siste sesongene, og med tre strake seire i sesonginnledningen er det lite som tyder på at den trenden vil snu i 2024. Trønderne er også spådd å kjempe helt i toppen sammen med Brann, Vålerenga og LSK Kvinner.
  Etter en trøblete vinter der flere viktige spillere forlot Trondheim, samt at lagets hovedtrener, Steinar Lein, valgte å trekke seg har det i hvert fall resultatmessig sett solid ut for RBK. På tre kamper kan deres nye hovedtrener Robin Shroot vise til full pott og 5-0 i målforskjell. Det har ikke gnistret av laget offensivt, men et solid forsvar har gjort at man har klart seg med kun én scoring mot både Lyn og Stabæk.
  Kolbotn var kjent for sitt solide forsvarsspill i 1. divisjon i fjor der de i løpet av 24 kamper kun slapp inn 13 mål. I år har det blitt 10 baklengs på 3 kamper, så det er tydelig at det unge Kolbotn-laget har fått kjenne på at nivået i Toppserien er flere hakk opp fra landets nest øverste nivå.
  Lagene entrer i skrivende stund kunstgresset på Grorud idrettspark! Vi er straks klare for første akt av Kolbotn - Rosenborg!
  Kampen har startet
  0'
  Gjestene triller i gang oppgjøret!
  0'
  Nautnes til kampens første avslutning! Kantspilleren drar seg inn i banen fra høyre og klemmer til med venstrebeinet fra 16-17 meter - rett på Panengstuen som holder i fast grep.
  1'
  Trilles i støtte.
  1'
  Nautnes med et nytt forsøk! Igjen drar den tekniske vingen seg inn fra høyre og prøver seg med venstrebeinet. Litt lengre distanse på denne - kanskje 23-24 meter - men den får samme utfall. Panengstuen fanger i fast grep.
  3'
  Linberg triller opp Birkelund ute til venstre og kantspilleren forsøker seg mot lengste, men skuddet reddes av Panengstuen. Linjedommer er imidlertid oppe med flagget i etterkant.
  4'
  Dahl leter etter Dorsin med en lang ball, Braut Brunes nikker til værs, men Panengstuen plukker ned andreballen i duell med Rosenborgs spiss.
  5'
  Marcussen triller opp Nautnes som drar seg inn og avslutter med venstre for tredje gang i kampen - denne ender et par meter utenfor nærmeste stolpe.
  6'
  Mikkelsen forsøker seg fra distanse, men skuddet sklir av høyrefoten til den offensive venstrebacken.
  8'
  Marcussen hindres av en god Panengstuen-redning! Rosenborgs midtbaneelegant banker til fra 20 meter, men Panengstuen sideforflytter raskt og slår unna til sin høyre. Sisteskansen fanger også sin egen retur i etterkant.
  8'
  Linberg forsøker seg fra 17-18 meter - rett på Panengstuen som holder den fast i klypa.
  9'
  Preus forsøker å koble på Osnes-Ringen ute til høyre, men pasningen brytes av RBK-forsvaret.
  11'
  Innlegg fra Rosenborgs høyreside, men Panengstuen er ute i egen målgård og fanger det lave innleggsforsøket.
  12'
  Vertene kommer til innlegg fra sin venstreside, men forsøket ender opp helt inne hos Ervik.
  13'
  Nautnes forsøker å tvinge seg forbi langs dødlinjen, men stoppes effektivt av Braut Brunes.
  14'
  Linberg banker til fra spiss vinkel, men også dette forsøket går midt på Panengstuen. Burvokteren fanger i trygge keeperhansker.
  15'
  Svinges mot bakre stolpe hvor Brunes nikker unna. Midtstopperen får seg en smell i hodet i duellen og dermed stopper kampleder Jensen spillet.
  17'
  Brunes kommer seg raskt på beina igjen og spillet fortsetter som normalt.
  18'
  Fridlund forsøker et skudd fra 22-23 meter, men får ikke godt nok treff i denne omgang. Ballen forsvinner flere meter utenfor.
  19'
  Linberg banker ballen opp i hånda på Hegg inne i Kolbotn-feltet. Kampleder Jensen slår ut med armene - ingen straffespark for de tilreisende fra Trondheim.
  20'
  Dahl løfter mot bakre stolpe, men Kolbotn får nikket unna i to omganger.
  21'
  Lilleås Næss løfter inn fra høyre, ballen stanges via Dorsin og ender i en femmeter for hjemmelaget.
  21'
  Nautnes igjen! Kantspilleren spilles opp av Linberg og drar til med venstrebeinet fra spiss vinkel, men ballen forsvinner en liten meter eller to over Kolbotn-buret.
  23'
  Kolborn forsøker å holde litt i ballen nå. Har blitt løpende mye etter så langt denne første omgangen, vertene.
  25'
  Rosenborg vender ut mot Lilleås Næss ute på høyrekanten, men backen avvinkes for offside.
  27'
  Preus leter etter Larsen med en stikker, men Kolbotn-spissen henger ikke med på den. Ballen ender opp inne hos Ervik.
  29'
  Birkelund leter etter en skuddmulighet, men Braut Brunes får satt inn en solid takling.
  29'
  Innlegg fra Linberg - den beines unna av Braut Brunes.
  30'
  Dahl svinger inn fra venstre og finner Dorsin, men Rosenborg-spissen får ikke tatt ned den inne i Kolbotns målgård.
  30'
  Spilles kort inne på egen banehalvdel av hjemmelaget.
  31'
  Preus prøver å utfordre når Kolbotn har en overgangsmulighet, men Dahl står fjellstøtt i duell med stortalentet.
  32'
  Stanges unna av Nautnes på første stolpe.
  33'
  Dahl med et småskummelt innlegg fra venstre, men Panengstuen er offensivt ute i eget felt og fanger den.
  35'
  Dahl svinger ballen inn i feltet og Panengstuen mister i første omgang. Sisteskansen fanger imidlertid egen andreball.
  36'
  Preus forsøker en stikker i bakrom, men den blir slått uten adresse. Ballen ender opp helt inne hos Ervik.
  39'
  Fridlund prøver seg! Kantspilleren trilles opp av Hegg og banker til fra drøyt 15 meter, men skuddet går rett på Ervik som holder den i fast grep.
  39'
  Innlegg fra gjestenes høyreside - helt inn til Panengstuen som plukker den.
  40'
  Linberg med et brukbart forsøk! Ballkunstneren på Rosenborgs midtbane løsner skudd fra 20 meter - en liten halvmeter over Kolbotn-tverrliggeren.
  42'
  Nautnes med et venstrebeinsforsøk fra drøyt 14-15 meter - et godt stykke utenfor fra Rosenborgs høyrekant.
  43'
  Skummelt innlegg! Dahl svinger inn fra venstrekanten og Panengstuen mister i eget felt! Sisteskansen reddes av en lang skotupp fra Brunes, Marcussen plukker opp og forsøker nytt innlegg, men også den ryddes unna.
  45'
  Pause
  45'
  Lagene er halvspilt og går til hvilen med 0-0 i målprotokollen! Oppgjøret ble bygget opp som en klassisk kamp med "topp mot bunn" og i innledningen levde kampen opp til forhåndsspådommene. Rosenborg tok grep om taktpinnen tidlig og viste gode tendenser innledningsvis. Trønderne kom til flere avslutninger i løpet av de første 10 minuttene, men flere av de var fra langt hold og dermed kunne Panengstuen parere. Etter en sterk RBK-åpning jevnet kampen seg noe mer ut, men fremdeles var de de tilreisende fra Trondheim som hadde det spillemessige overtaket. Det resulterte imidlertid ikke i scoring og dermed står det målløst når lagene forsvinner inn i garderobene til pause. Vi er straks tilbake med de siste 45!
  2. omgang
  45'
  Larsen triller i gang akt to for Kolbotn!
  45'
  Spilles i støtte mot Braut Brunes.
  45'
  Spilles opp av Panengstuen ute til høyre, men avvinkes for offside.
  45'
  Frisk start på andre omgang fra vertene! Mikkelsen forsøker å utfordre inn i banen fra venstre, men pasningen brytes av de tilreisende.
  48'
  Dahl banker til fra drøyt 25 meter, men den offensive venstrebacken blåser den en god meter eller to utenfor lengste stolpe.
  50'
  Nautnes med nytt venstrebeinsskudd fra 17-18 meter! Kantspilleren leter etter lengste stolpe, men Panengstuen ser den hele veien og holder skuddet i fast grep.
  53'
  Marcussen til en stor mulighet! Dahl slår en strålende ball når hun løfter mot Marcussen som har sneket seg fri i Kolbotn-feltet. Indreløperen kommer alene med Panengstuen som kommer tidlig ut og er tett oppi situasjonen når Marcussen får avsluttet. Dermed kan burvokteren parere med en god redning!
  54'
  Dahl prøver seg fra distanse - en liten meter over tverrliggeren.
  55'
  Metalltreff fra vertene! Preus spiller opp Osnes-Ringen ute til høyre og backen setter innsiden av høyrebeinet til. Om hun forsøker innlegg eller avslutning vites ikke, men ballen forsvinner uansett over Ervik og smeller i Rosenborg-tverrliggeren før den spretter unna!
  56'
  Skrus rett i nærmeste nettvegg.
  56'
  Birkelund til innlegg fra venstrekanten - rett i hanskene på Panengstuen.
  58'
  Linberg kommer til innlegg, ballen spretter via en duell og blir liggende i Kolbotn-feltet, men triller til slutt inn til Panengstuen.
  60'
  Osnes-Ringen med et innlegg mot Larsen, men forsøket slås for nært Ervik som plukker den.
  60'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Ine Berre
  Ut: Beate Marcussen
  61'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Cille Nilsen
  Ut: Ina Birkelund
  61'
  Kolbotn var i ferd med å yppe seg litt og RBK-benken agerer. Vi får se hvordan disse spillerbyttene slår ut på kampbildet etter hvert.
  63'
  En rekke halvsjanser for Rosenborg! Berre kommer seg til innlegg og Nautnes får avsluttet inne foran - rett i blokka. Sørum er fremme på andreballen, men også hennes forsøk blokkeres av Kolbotn.
  65'
  Kort variant mot Dahl som banker til med dagens høyeste avslutning fra 17-18 meter.
  66'
  Løftes mot bakre stolpe. Ender i et frispark like utenfor sekstenmeteren på motsatt side.
  68'
  Bankes inn foran, men klareres i første omgang.
  69'
  Dahl får avsluttet etter innlegg fra høyre - rett i Kolbotn-blokka. Flø banker andreballen unna.
  70'
  Slås inn i feltet med mye luft. Nautnes får nikket ned, men Brunes beiner unna.
  71'
  Innbytter Nilsen får satt innsiden av høyrebeinet til på innlegg fra Dahl, men avleveringen mot Kolbotn-nettmaskene plukkes av Panengstuen.
  72'
  Larsen til innlegg fra høyrekanten - rett i hendene på Ervik som fanger ved bakre stolpe.
  72'
  God mulighet for vertene! Preus får en andreball i beina etter et blokkert skudd og kan avslutte inne i RBK-feltet! Stortalentet gjør det, men Hørte kaster seg heroisk inn foran og blokkerer.
  72'
  Spillerbytte - Kolbotn
  Inn: Liliana Malloul
  Ut: Johanne Fridlund
  74'
  Svinges mot bakre stolpe og nikkes til værs, men Braut Brunes får beinet andreballen unna.
  76'
  Nære på for Nautnes! Kantspilleren banker til mot lengste fra spiss vinkel, men avslutningen - denne gang med høyrebeinet fra venstre side - forsvinner en liten meter utenfor.
  77'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Cesilie Andreassen
  Ut: Camilla Linberg
  77'
  Frispark
  78'
  Gult kort til Kolbotn
  Emma Braut Brunes
  Er på etterskudd og går for tøft inn i en duell - belønnes med gult kort.
  78'
  Svinges inn i Kolbotn-feltet, ballen spretter via Braut Brunes og spretter helt inn til Panengstuen.
  79'
  Panengstuen blir liggende og holde seg til kneet. Får tilsyn fra det medisinske støtteapparatet her, burvokteren.
  80'
  Panengstuen er oppe og tester kneet. Ser ut til å være innstilt på å fortsette her, sisteskansen.
  81'
  Hegg er oppe og jager et tilbakespill, men Ervik får måket ballen opp på tribunen.
  82'
  Dahl finner Sørum med et innlegg, men midtbaneeleganten nikker den i bue over Kolbotn-buret.
  83'
  Distanseskudd fra Nautnes! Kantspilleren blåser til fra 20 meter, men ballen sklir et stykke utenfor lengste stolpe.
  84'
  Mål for Rosenborg!
  Kolbotn 0 - 1 Rosenborg
  Mål: Elin Sørum
  Målgivende: Ine Berre
  Elin Sørum blåser gjestene i føringen! Dahl vender spillet over motsatt hvor innbytter Dahl har funnet plass helt nede ved dødlinjen. Kantspilleren slår ballen 45 grader ut i feltet og der står Elin Sørum klar! Midtbaneankeret banker til fra åtte-ni meter og blåser ballen - via hanskene til Panengstuen - og i nettmaskene! 0-1 på Grorud idrettspark!
  85'
  Alfredsen løfter inn foran, men Ervik kommer ut og bokser kontant unna.
  88'
  Dorsin er nære å stjele til seg ballen fra Henriksen og ha strak vei til åpne nettmasker, men midtstopperen får ryddet unna.
  90'
  Spillerbytte - Rosenborg
  Inn: Rebecka Holum
  Ut: Emilie Nautnes
  90'+1
  Berre får avsluttet inne i Kolbotn-feltet, men tvinges til å ta den på halvspretten med utsiden av foten. Ballen sendes i bue over Kolbotn-buret.
  90'+2
  Henriksen nikker ballen i bue over eget mål og til corner for Rosenborg.
  90'+3
  Tas kort på Holum.
  90'+3
  Rosenborg til innlegg fra venstre, men ballen fanges av Panengstuen.
  90'+4
  Løftes langt opp i banen.
  90'+4
  Kampen er slutt
  90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her