0-1
0-2

Ble dekket av VG Sporten

En drøy time til kampstart her i Kristiansund. Gjestene fra Trondheim er selvfølgelig favoritter, men historikken viser at RBK sliter mot KBK: Tre av de fire siste oppgjørene har endt uavgjort.
    RBKs laguttak blir spennende i kveld: For første gang på lenge har de flere luksusproblemer når de skal sette opp elleveren, ettersom flere spillere er tilbake fra skade. Vi får straks vite hvem Rini Coolen har plukket ut.
    KRISTIANSUND (4-3-3): McDermott - Aasbak, Ulvestad, Hopmark, Sørmo - Kalludra, Aasmundsen, Diop - Gjertsen, Kastrati, Bye.
    Kristiansund venter ikke med å ta i bruk sin nye spiss: Flamur Kastrati starter mot RBK bare noen dager etter overgangen fra Sandefjord. Det blir spennende å se om han kan ta opp arven etter Brann-klare Bamba.
    ROSENBORG (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Trondsen, Jensen, Lundemo - Søderlund, Helland, Jebali.
    Nicklas Bendtner er ikke med i kamptroppen til RBK. Dermed får den svenske sommersigneringen Issam Jebali sjansen fra start for første gang. Trolig vil Alexander Søderlund få plassen som spydspiss, mens Jebali spiller venstrekant.
    KBK og RBK har møtt hverandre tre ganger i Eliteserien. Det har resultert i 15 mål! Her er det med andre ord lov å håpe på stor underholdning.
    Ikke akkurat sommervær på Kristiansund stadion. Det blåser skikkelig surt over kunstgresset der de to lagene er godt i gang med oppvarmingen. Langs sidelinjen står RBK-sjefene oppstilt på rekke og rad: Ivar Koteng, Rini Coolen og Stig Inge Bjørnebye. De vet godt at kun seier er godt nok i Eliteseriens intense gullkamp.
    Lagene har entret banen og speaker har ropt opp lagoppstillingene. Debutant Kastratis navn ga det største jubelbrølet fra den nærmest fullsatte tribunen.
    Og der begynte regnet å pøse ned. Det regner nærmest sidelengs i Kristiansund!
    Trondsen holder på å rote det til i farlig posisjon på egen halvdel, men han er litt heldig og får frispark. Det kunne blitt et farlig brudd for KBK.
    3'
    RBK skaffer kampens første corner etter en lovende kontring som nesten endte hos Søderlund.
    5'
    Helland med en svak corner.
    6'
    Førsteinntrykk av debutant Jebali hos RBK: Svært ballsikker og sterk med mann i rygg. Men han har så langt spilt ganske enkelt og ikke tatt de store risikoene.
    7'
    KBK vinner et frispark i svært god posisjon, ved hjørnet av sekstenmeteren, etter at Aasbak felles av Hedenstad.
    8'
    Frisparket klareres enkelt. Svakt slått av Aasmundsen.
    8'
    Uforutsigbart vær i Kristiansund: Regnet er plutselig byttet ut med strålende solskinn.
    10'
    Jebali utfordrer langs venstrekanten og prøver å rykke forbi Sørmo, men han lager frispark til KBK etter å ha revet backen over ende.
    12'
    Første sjanse til Kristiansund! Torgil Gjertsen utfordrer flott og fyrer av en avslutning, men den blir litt veik og reddes greit av Hansen.
    13'
    Kastrati markerer seg for første gang! Spissen havner plutselig helt alene foran mål og avslutter over - men det vinkes for offside. Spissen er likevel tydelig irritert over at han ikke setter ballen i mål.
    16'
    Jebali jobber frem en corner. Rosenborgs andre i kampen.
    16'
    Brukbar corner fra Hedenstad som tvinger McDermott til å bokse ut ballen.
    17'
    Reginiussen er for tøff i duellen mot Kastrati og får et frispark imot på midtbanen.
    19'
    Første corner til KBK. Svinges inn av Aasmundsen, men slås for langt.
    20'
    Kastrati er nede ved sidelinjen og diskuterer med trener Michelsen som har noen instruksjoner til ham. Han har nok ikke rukket å lære seg hele KBK-læreboken siden onsdagens overgang.
    21'
    Flott initiativ fra Sørmo som stormer med ballen fra høyreback-posisjon til venstre kant og skaper tilløp til en mulighet for KBK.
    23'
    Fint spill av RBK. Jebali trer igjennom Helland som får avsluttet fra spiss vinkel, men ballen går tilsynelatende i en KBK-spiller og ut. Dommer mener likevel at det kun er utspill fra keeper.
    25'
    Kastrati gjør seg populær blant hjemmefansen takket være knallhardt defensivt arbeid. Debutanten er heltent i kveld.
    29'
    Kjempemiss av Helland! RBK-profilen tar med seg ballen flott forbi keeper, men kløner det til i avslutningsøyeblikket og skyter langt over og til side for mål.
    32'
    Litt amper stemning nå. Søderlund rimelig irritert på at han ikke får frispark etter å ha fått en arm i ansiktet i en duell.
    38'
    EVENTYRLIG MULIGHET FOR KBK! Etter litt klabb og babb på en Aasbak-corner havner ballen i bena til Ulvestad som står helt alene noen få meter fra mål. Han får avslutte helt upresset, men setter ballen utenfor stolpen. Der burde hjemmelaget ledet 1-0.
    39'
    Ny corner for Kristiansund nå. Hjemmelaget er i dytten nå.
    42'
    Aasbak slår corneren inn i feltet, hvor Sørmo går over ende og ber om straffespark. Det får han ikke.
    43'
    KBK presser virkelig på slutten av omgangen her.
    44'
    Sørmo, omgangens beste spiller, skaffer et frispark i fin innleggsposisjon.
    45'+1
    Godt slått av Aasbak, men Søderlund klarer så vidt å få et hode på frisparket.
    Dette var ingen god omgang av RBK, som kun skapte én målsjanse og tidvis ble hardt presset av et tappert Kristiansund. Hva vil Coolen foreta seg i pausen?
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Anders Konradsen
    Ut: Anders Trondsen
    Trondsen ofres allerede. Det er uvisst om det er på grunn av skade, men midtbanespilleren har slitt litt med lysken i det siste.
    46'
    Gult kort til Rosenborg
    Even Hovland
    Stygg takling bakfra på Kastrati.
    47'
    Kristiansund får frispark i farlig posisjon. Aasbak fyrer av et godt skudd som tvinger frem en redning av Hansen. KBK starter andre omgang slik de avsluttet den første - med godt angrepsspill og mange farlige situasjoner foran RBK-målet.
    50'
    Gult kort til Kristiansund
    Flamur Kastrati
    Tar hevn på Hovland etter den stygge taklingen - og får selv et gult kort.
    50'
    Rosenborg kommer på en farlig kontring. Jebali utfordrer og slipper til Konradsen, som slår inn foran mål. Der er McDermott våken og fanger ballen foran Søderlund.
    53'
    Rosenborg har fått litt kontroll på kampen igjen. De holder på ballen og klarer å spille Kristiansund lavere og lavere.
    57'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Simon Alexandersson
    Ut: Flamur Kastrati
    Det blir med en knapp time for debutant Kastrati, som jobbet hardt og var et irritasjonsmoment for RBK-stopperne.
    57'
    Inn: Jonathan Levi
    Ut: Pål André Helland
    62'
    Småskummelt tilbakespill til André Hansen som må måke ballen vekk under press fra KBK-spillere. Rosenborg slurver mye her ute nå.
    64'
    Mål for Rosenborg!
    Kristiansund 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Anders Konradsen
    Der sitter den for RBK, litt ut av ingenting! Jebali utfordrer og tar seg inn i 16-meteren før han slipper ballen til Konradsen, som avslutter på en slepphendt McDermott som gir retur. Det blir litt klabb og babb i feltet før Konradsen til slutt kan sette inn åpningsmålet.
    65'
    Kjempesjanse for Kristiansund etter et strålende innlegg og en avslutning i boksen, men André Hansen gjør en mesterlig redning i RBK-buret.
    68'
    Litt roligere nå etter noen hektiske minutter.
    72'
    Kristiansund 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Issam Jebali
    Målgivende: Birger Meling
    Strålende scoring av debutant Jebali! Tuniseren drar seg inn fra venstre og setter ballen kontrollert i lengste hjørne. Han leverer en kruttsterk debut her!