Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Eliteserie-oppgjøret mellom Kristiansund og Stabæk.
    Kristiansund (4-3-3): McDermott - Coly, Baranov, Ulvestad (C), Aasbak - Øby, Hopmark, Kalludra - Mendy, Stokke, Gjertsen.
    Kristiansunds benk: Knezovic, Bjerkås, Uvestad, Økland, Bamba, Diop, Sørli.
    Stabæk (3-5-2): Sayouba - Skogseid, Skjønsberg (C), Hanche-Olsen - Hernández, Vetlesen, Sæter, Lumanza, Moe - Omoijuanfo, Brochmann.
    0'
    Stabæks benk: Alvbåge, Gyasi, Boli, Njie, Rubin, Granli, Bohinen.
    0'
    Eliteseriens toppscorer, Anthony Omoijuanfo, også kjent som Ohi, er tilbake i Stabæk-laget etter å ha sonet karantene forrige kamp. Ohi har scoret 15 mål denne sesongen. Han har scoret i seks av de siste syv seriekampene han har spilt.
    0'
    Hjemmelaget kommer fra poengdeling borte mot Lillestrøm, og ligger på 13. plass i Eliteserien, med like mange poeng som Sogndal på playoff-plass.
    0'
    Stabæk kommer på sin side fra et 0-2-tap hjemme mot Strømsgodset, og ligger midt på tabellen, på 8. plass, med 30 poeng.
    0'
    Forrige oppgjør mellom disse to endte med en overlegen 4-1-seier til Kristiansund på Nadderud. Da scoret Benjamin Stokke hat trick.
    0'
    Dommer Sigurd Kringstad blåser av, og Stabæk begynner.
    1'
    Stokke spilles rett gjennom bak Stabæks forsvar, men han blåses av.
    1'
    Stabæk-trener Toni Ordinas starter med 3 eller 5 bak, alt etter hvordan man velger å se på det. Altså med tre stoppere og to vingbacker. Der blir spennende å se om lagets splitter nye taktikk hjelper dem til å slå tilbake mot KBK.
    2'
    Hjemmelaget presser i starte, men Stabæk spiller seg fint ut når de vinner ballen. Gjestene ser ut til å ønske å spille seg raskt fremover når de vinner ballen.
    3'
    Brochmann stikker fint forbi en KBK-spiller sentralt, og plutselig er Stabæk overtallige ute til venstre. De greier derimot ikke å utnytte det når innlegget legges rett i et forsvarsben.
    5'
    Moe slår en lang ball opp mot Ohi, men spissen er for tøff i ryggen på Baranov.
    6'
    Hopmark med en ordentlig tøff takling på midten, og KBK kan kontre. Det forsøket kveles derimot raskt av Stabæk.
    6'
    Mendy spilles fint i bakrom ute til venstre. Han tar med seg Kalludra som utfordrer mot mål, men fra skrå vinkle får Sayouba reddet til corner.
    9'
    Corneren fra venstre slås mot bakre, hvor Ulvestad kommer i full fart. Den er derimot for høy, og ballen svever ut til utspill.
    9'
    Kalludra legger begge armene om Vetlesen, og får tilsnakk av dommer Kringstad.
    10'
    En KBK-spiller bryster ballen ned til Øby på 20 meter. Han smeller til på direkten og får god trykk på kula, men den tar i en forsvarer og spretter inn til Sayouba.
    11'
    Øby flikkes gjennom og setter full fart mot mål, men Sayouba er våken og redder gjestene fra en tidlig baklengs.
    12'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 0 Stabæk
    Mål: Torgil Gjertsen
    Målgivende: Benjamin Stokke
    Nydelig KBK-spill når Stokke trer gjennom Gjertsen. Kantspilleren avslutter i steget fra skrå vinkel til venstre i feltet, og triller inn sin andre scoring siden han kom til Mørekysten i sommer!
    14'
    Moe legger inn fra kanten av 16, men sender kula bak mål.
    16'
    Mendy spenner bein på Lumanza, og dommeren blåser.
    17'
    KBK kontrer og Mendy kommer seg på skudd, men Sayouba får slått til corner.
    19'
    Den svinges inn fra høyre, men Ohi er godt plassert i feltet og header unna.
    19'
    Stabæk jager en utligning og står svært høyt med bakre rekke, noe som gir KBK mye rom å løpe i.
    21'
    Og med det sagt stikker Øby gjennom Stokke, men igjen er Sayouba raskt ute og får avverget. Den bør ikke overraske om vertene får sneket seg til en scoring slik.
    21'
    Hopmark sklir ned Ohi på kanten av 16, og Stabæk får en god innleggemulighet fra høyre.
    22'
    Moe forsøker å skru den inn fra veldig skrå vinkel, men KBKs sisteskanse får opp armene og slår den til corner!
    23'
    Sæter får hodet på den på første stolpe, men greier ikke å styre headingen på mål.
    24'
    Stabæk-spilleren blir liggende nede, men kommer seg opp igjen etter kyndig legehjelp.
    24'
    Skogseid holder på å rote det til bak, men blir reddet av at dommeren blåser mot Stokke.
    26'
    Gjertsen løper i bakrom, vender av Skogseid i mottaket og slår godt inn mot bakre, hvor Øby er på full fart inn. Det er et godt forsøk, men Stabæk får ryddet unna.
    28'
    Sekunder senere er Gjertsen tilbake i eget feltet og rydder opp når Stabæk er på vei gjennom.
    29'
    Stabæk har ballen klart mest, men det hjelper lite når hjemmelaget er giftige og effektive,.
    30'
    Sæter setter seg igjen ned på gresset, og må ha hjelp.
    30'
    Og der må Stabæk også bytte sin keeper. Dermed har de gjort to av sine tre bytter etter en halvtime. Det kan skape hodebry for Toni Ordinas etter hvert.
    34'
    Corneren svinges på bakre hvor den heades unna.
    34'
    Stabæk vinner en corner når Hernández' innlegg blokkeres.
    37'
    Samme mann svinger den alvt ut i feltet, hvor Lumanza står klar. Den er frekk og freidig, men heldigvis for KBK blir den blokkert ut.
    37'
    Neste corner slås høyt på hodet til Ohi. Han får styrt den på mål, men på streken dukker Mendy opp og klarerer. Det var ikke langt unna for gjestene!
    38'
    Stabæk har tatt mer og mer over de siste minuttene, og har virket farlige. KBK presses dypt, men de har vist tidligere i kampen at de er farlige når de får kontre.
    39'
    Og rett etterpå spilles Gjertsen fri til venstre, men han snur opp når han presses, og hjemmelaget må begynne på nytt.
    39'
    Mendy er ute med armene i en duell med Lumanza, og Stabæk får frispark midt på banen.
    40'
    Hopmark lurer seg fri defensivt og tar med Gjertsen. Da dukker Hernández opp og napper ham i trøyen.
    41'
    Stokke smetter inn i bakrom ute til høyre og dribler seg til innlegg, men det blir for langt for hans lagkamerater til venstre.
    42'
    Ohi blåses av for armbruk mot Baranov, men den så heller billig ut.
    43'
    Mendy stikkes gjennom av Stokke og smeller til fra venstre i feltet, men ballen sklir av støvelen og fyker noen meter utenfor.
    44'
    Kaptein Skjønsberg er for tøff i en duell, og KBK får frispark noen meter inne på Stabæks halvdel.
    44'
    Gjertsen bommer helt og slår den rett inn til Alvbåge.
    45'
    Det legges til tre minutter i første omgang, etter at Stabæk har måttet bytte ut to mann etter skade.
    45'+1
    Stokke viser frem teknikk når han hælflikker fri Mendy ute til høyre. En frekk detalj, men KBK roter det til ikke lenge etter.
    45'+2
    Aasbak klippes ned av Hernández, som bør passe seg litt, ute til venstre. En siste mulighet til hjemmelaget før pause.
    45'+3
    Den slås godt inn på bakre hvor Hopmark ikke helt vet hvor godt han er plassert og stusser utenfor.
    45'+4
    Og det blåses i tillegg for offside.
    45'+4
    45'+4
    46'
    Dommer Kringstad blåser først av, men blåser igjen fordi en KBK-spiller er for rask over midtlinjen.
    46'
    Mendy slår godt inn foran mål, men Skogseid får beinet unna.
    46'
    Vetlesen roter bort ballen og KBK kan kontre, men heldigvis for unggutten rydder lagkameratene raskt opp.
    47'
    Moe sikter mot Ohi på et innlegg fra venstre, men dommeren mener spisen er for tøff med sine motspillere.
    48'
    Alvbåge sleiver totalt, og hjemmelaget får corner. Aasbak svinger den inn på bakre stolpe fra høyre, men der er Hanche-Olsen størst og sterkest
    48'
    Mendy river Skjønsberg over ende, og Stabæk får frispark på egen halvdel.
    50'
    Gjertsen med en frekk stikker fra høyre finner Kalludra på fem meter. Han forsøker å skyte i steget, men Alvbåge får slått til corner.
    50'
    Stabæk får etter litt frem og tilbake klarert.
    51'
    Lumanza forsøker å finne Moe med et innlegg, men Mendy leser den og header ut til corner.
    52'
    Hernández svinger slår godt inn fra høyre og finner Ohi bak i feltet. Toppscoreren får headet, men greier ikke å styre den på mål.
    52'
    Mendy legges i bakken av Lumanza, og KBK får muligheten til å legge inn fra venstre.
    54'
    Frisparket slås rett i fanget på Alvbåge.
    54'
    Stabæk ruller fint opp mot høyre og svinger et innlegg tilbake i feltet, men nå er det McDermotts tur til å plukke enkelt.
    56'
    Stokke viser igjen frekkhet når han stikker gjennom Mendy. kanten forsøker å dra den med seg mot mål, men sleiver i mottaket. Dermed får Alvbåge muligheten til å fosse ut og beine ballen opp i banen. Våkent av målvakten!
    56'
    Både Ohi og Rubin er nære på når de stuper frem på en retur! Dessverre for dem er iren i målet ute som en blekksprut og redder. En stor, stor Stabæk-sjanse.
    59'
    Mendy er ikke med når han spilles opp av Stokke med et Stabæk-forsvar ute av balanse. Dermed kontrer Stabæk og Ohi smeller til, men via keeper og ut.
    60'
    Hernández finner igjen Ohi i feltet. Han får heade nesten upresset, men greier ikke å styre den på mål.
    61'
    Rubin spilles fri på hjørnet av 16-meteren og skyter lavt mot nærmeste stolperot, men ballen stryker rett utenfor McDermotts høyre stolpe.
    63'
    Stokke dyttes i en duell få meter inne på Stabæks halvdel.
    64'
    KBK vinner første duell etter et langt kast inn i Stabæks felt, men andreballen beines langt, langt opp på motsatt banehalvdel.
    65'
    Ohi blåses igjen av i en duell med Baranov, også nå uten å skjønne så mye av det.
    65'
    Stabæk triller og trer og kombinerer seg nesten helt inn foran KBKs mål før Rubin smeller til, men det blokkeres heltemodig av en hjemmeforsvarer.
    66'
    Stabæk vinner en corner etter en sleivete KBK-klarering.
    67'
    Hernández slår farlig inn i feltet. Ulvestad er først på den, men forlenger den bare videre bakover. Heldigvis for midtstopperen er ingen Stabæk-spillere våkne nok på den.
    68'
    Nå kjører Stabæk alt ute på banen! Ohi finner Moe til venstre, og han har all verdens tid til å legge an og fyre løs, men han greier ikke å treffe mellom stengene. Nok en god Stabæk-mulighet.
    69'
    Ohi spiller bak Rubio, og slår oppgitt ut med armene når lagkameraten ikke når ballen. Det er tydelig at Eliteseriens toppscorer er frustrert her.
    70'
    Moe spilles fri til venstre, men presset av Coly bommer han regelrett på ballen når han skal legge inn.
    71'
    Stabæk presser svært hardt og intensivt nå, men KBK spiller seg iskaldt rundt og ut av presset.
    72'
    Ohi setter fart mot mål og forsøker å finne en lagkamerat, men sender den kun rett i en forsvarer. Stabæk vinner tilbake og opprettholder presset, men de kommer seg ikke til avslutning.
    73'
    Ulvestad løper ned Brochmann, og Stabæk får frispark på hjørnet av 16. Dansken kommer seg raskt på bena igjen.
    74'
    Moe prøver seg igjen, men langt over.
    75'
    Hernández slår inn fra høyre, men KBK vinner duellen rett foran en ventende Ohi og Coly får til slutt meiet ballen unna.
    77'
    KBK henger i tauene nå mens Stabæk maler på. Det begynner å bli mange slitne hjemmeben, og de må nok ut med aller siste rest om de skal forsvare seieren helt inn til siste slutt.
    79'
    Gjertsen felles på midten. KBK slår langt ut mot Diop som holder ballen i spill.
    80'
    Stokke får ballen på 16 meter, vender opp og klemmer til, men Alvbåge får slengt seg ned og redder! Der er KBK nære på å sikre seg de tre livsviktige poengene som fort kan bli forskjellen på nedrykk og forlenget Eliteserien-kontrakt.
    82'
    Hjemmelaget kontrer på nytt når Diop setter fart nedover høyre. Han prøver seg på et lavt innlegg bak Stabæks forsvarere, men et Bærum-ben får klarert rett foran en KBK-spiller på full fart inn i feltet. Klareringen lander hos Øby, men hans skudd er heller ufarlig.
    83'
    Gjertsen felles av Brochmann og får frispark på egen halvdel, til store Stabæk-protester.
    83'
    Det koker greit og dommeren må skille Brochmann og Aasbak.
    83'
    Stabæk bryter og fosser frem, men Hanche-Olsens skudd fra distanse går langt over.
    86'
    Boli kommer fra offside når Alvbåge spiller langt ut.
    87'
    Stabæk-spissen legger samtidig Ulvestad i bakken i en duell. Stopperen blir liggende nede et snaut minutt, og sekundene tikker KBKs vei.
    87'
    Lumanza legges i bakken og vil ha frispark, men dommeren vinker bare spillet videre.
    89'
    Stabæk kaster alt frem i et desperat forsøk på å utligne i sluttminuttene, men Kristiansund er kompakte og jobber godt, og gir fint lite gratis.
    89'
    Lumanza forsøker seg på et langskudd, som blokkeres til corner.
    90'
    Hernández hjørnespark heades unna av Ulvestad, men Stabæk vinner ballen raskt tilbake.
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Dan Peter Ulvestad er en bauta i KBK-forsvaret nå, og header unna alt Stabæk kaster mot ham!
    90'+1
    Hanche-Olsen heades nesten gjennom, men dommeren mener Ohi er oppe med en albue og gir Kristiansund frispark dypt på egen halvdel.
    90'+2
    Ohi drar seg forbi en mann og kombinerer fint men Moe. Spissens innlegg blokkeres til corner.
    90'+3
    Selv keeper Alvbåge er oppe, men det hjelper fint lite når de blåses av og KBK får nok et frispark og nok en mulighet til å la sekundene gå.
    90'+3
    90'+3
    Kristiansund står mot presset, og sikrer seg tre viktige poeng i kampen mot nedrykk. Stadion eksplodere, mens Stabæk-spillerne sitter strødd utover kunstgresset i dyp skuffelse.