Hei og velkommen til livedekning av Kristiansund mot Vålerenga, Eliteserie-kamp.
    Vålerenga i 4-3-3: Sjøeng - Hedenstad, Tollås Nation, Strandberg, Juklerød - Christensen, Thiago Holm, Strand - Dicko Eng, Børgen, Sahraoui.
    Kristiansund i 4-3-3: Morice Mbaye - Sebastian Jarl, Andreas Hopmark, Dan Peter Ulvestad, Snorre Strand Nilsen - Amidou Diop, Liridon Kalludra, Sander Erik Kartum - Torgil Gjersten, Brynjolfur Willumsson, Pemi Faris.
    Tore Hansen er dommer.
    Vålerenga er i storform med åtte seirer og en uavgjort på de ni siste siden 1-0-tapet mot Bodø/Glimt 29. juni. Vålerenga ligger på 5. plass før kampen.
    Kristiansund ligger sist, men har begynt å plukke poeng de siste rundene. De har ni poeng opp til kvalikplass.
    Vålerenga kommer fra en stor opptur med seier i derbyet mot Lillestrøm sist helg. Osame Sahraoui var banens gigant og har vært strålende de siste ukene. Fortsetter storspillet i dag?
    Kampen vises på Eurosport+1 og Discovery+
    Kristiansund mangler to viktige brikker i dag: Andreas Hopmark som sliter med leggen og keeper Sean McDermott som trøbler med ryggen.
    Vålerenga går rett i angrep og vinner en corner
    Mål for Vålerenga!
    Kristiansund 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Odin Thiago Holm
    Vålerenga scorer etter corner. Hedenstad curler den inn. Ballen ramler ned i føttene til Thiago Holm som dundrer den i mål på volley fra bare 5-6 meter.
    2'
    Marerittstart for vertene. Baklengs før det er gått 2 minutter.
    3'
    Skudd fra Gjertsen som går rett i klypene på Sjøeng.
    4'
    Ulvestad header over på en corner for KBK.
    6'
    Kristiansund har våknet etter en dårlig start. Vinner en ny corner
    7'
    Mål for Kristiansund!
    Kristiansund 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Brynjólfur Willumsson
    Målgivende: Sander Erik Kartum
    Der kommer utligningen! To cornermål. Willumsson vinner duellen inne i femmeteren og header den i mål.
    8'
    Sahraoui tas av Snorre Strand Nilsen. Eurosport-ekspertene mener det burde vært rødt kort. Dommer ga tilsnakk
    10'
    Christensen slår langt mot Børven. KBK vinner duellene.
    11'
    Ulvestad skjærer ut til høyre og stopper Sahraoui
    12'
    Willumsson kommer fri ute på høyre, men er i en klar offside.
    14'
    Vålerenga prøver å kontre, men pasningen fra Sahraoui mot Strand er upresis
    16'
    Lang ball opp mot Pemi fra Kartum. Blir for lang og går ut til kast.
    17'
    Mye dueller rundt midtbanen nå. Kampen er veldig jevn nå etter den fartsfylte starten.
    19'
    Christensen får god tid inne i felter. Prøver å lobbe på bakerste, men det blir upresist og da ser det hele litt arrogant ut.
    20'
    Strandberg skjeller ut Pemi etter at KBK-spissen går ned i kunstgresset inne i 16-meteren til Vålerenga. Strandberg mener spissen filmer. Tydelig at det ikke er noe kontakt med VIF-spillere hvert fall
    21'
    Kristiansund i ferd med å feste et grep om banespillet.
    23'
    Juklerød skyter fra 25 meter. Går omtrent like langt utenfor målet som avstanden han skyter fra... Satt på spissen.
    26'
    Sjanse for Vålerenga. Christensen får plass fra 20 meter og hamrer til. Den går rett på keeper.
    27'
    Christensen lager et frispark for KBK midt på banen i duell med Diop
    29'
    Godt innlegg fra KBK. Strandberg må gi bort en corner
    29'
    KBK presser på og vinner ny corner. Flere gode innlegg.
    31'
    Kartum slår inn på første. Børven nikker vekk i returrommet. Derfra skyter Diop høyt, høyt over.
    31'
    Får vi flere mål før pause?
    33'
    Vålerenga har tatt mer og mer kontroll på kampen de siste minuttene
    35'
    Vålerenga fortsetter å dra opp tempoet i kampen og prøver å finne luker før pausen.
    37'
    Børven flikker mot Strand ute til venstre. VIF får kast.
    39'
    Gult kort til Vålerenga
    Odin Thiago Holm
    Etter duell med målscorer Willumsson
    40'
    Stor sjanse for Strand Nilsen på høyresiden inne i 16-meteren. Godt innlegg av Gjertsen fra venstre ender hos høyrebacken. Han smeller til på volley, men den går like utenfor.
    41'
    KBK vinner en ny corner
    43'
    Strandberg klarerer vekk vertenes hjørnespark
    43'
    Hedenstad avverger et nytt farlig innlegg fra Kristiansund
    44'
    Vålerengas store formspiller Osame Sahraoui har vært ganske anonym i dag.
    44'
    Willumsson med skuddforsøk. Rett i Strandberg.
    45'
    Hedenstad blokkerer et volleyforsøk fra Gjertsen
    45'
    Diop med dårlig ball og Vålerenga kontrer fem mot fire. Sahraoui kommer til et skudd ute til venstre - går en meter utenfor. God mulighet for VIF
    45'
    Legges til ett minutt
    45'+1
    1-1 etter to cornermål. Totalt sett en veldig jevnspilt kamp - der lagene har hatt hver sine perioder.
    45'+2
    Fagermo åpenbart misfornøyd med førsteomgangen i intervjuet med Eurosport
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Fredrik Oldrup Jensen
    Ut: Odin Thiago Holm
    Tar av målscoreren, som også hadde gult kort.
    46'
    Dobbelsjanse for Kristiansund! Gjertsen drar seg inn og skyter. Sjøeng må gi retur. Han stopper også Kartrum på returen
    48'
    Juklerød slår inn tidlig, men det blir keepermat for KBK. Fagermo gir noen tydelige beskjeder på sidelinjen
    50'
    Juklerød med skudd fra distanse etter smart overhopp av Sahraoui. Rett på KBK-keeper Mbaye.
    53'
    Strandberg ser ut til å slite litt. Holder seg i baklåret
    56'
    Kartum kommer alene med keeper, men Sjøeng redder!
    56'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Stefan Strandberg
    Strandberg må ut. Får håpe det ikke truer landskampene mot Serbia og Slovenia.
    57'
    Så ut som Strandberg pådro seg en strekk i duellen nylig.
    57'
    Sjøeng er ute og fanger en ball i bakrommet.
    60'
    Gjertsen slår inn. Der er Juklerød og header vekk for Vålerenga
    61'
    Kristansund styrer kampen
    61'
    Kristiansund 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Faris Pemi Moumbagna
    Kartum med en fantastisk ball inn bak Oldrup Jensen til Faris Pemi som kan skli ballen i mål fra 2-3 meter. Fantastisk kontring av KBK og det er fortjent
    63'
    Slik det står nå har Kristansund seks poeng opp til kvalikplassen
    64'
    Kartum har spilt en fantastisk kamp på midtbanen til Kristiansund.
    65'
    Hva nå Vålerenga? Har slitt med å skape trøbbel for vertene etter pause
    66'
    Hånlig jubel fra tribunen når Hedenstad slår en ball ut av banen
    66'
    Fredrik Oldrup Jensen
    68'
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Torgeir Børven
    68'
    Inn: Leonard Zuta
    Ut: Jacob Dicko Eng
    68'
    Kristiansund 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Leonard Zuta
    Målgivende: Tobias Christensen
    Innhopperen scorer nærmest med en gang! Han skyter fra distanse og den sklir inn nede ved stolpen.
    72'
    Jatta går i bakken inne i KBK-feltet, men får ikke noe straffe. Godt spill av Vålerenga og Juklerød i forkant! Skummelt
    74'
    Corner for KBK. Deres 8. i kampen
    77'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Pawel Chrupalla
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    77'
    Inn: Henrik Gjesdal
    Ut: Torgil Gjertsen
    78'
    Vålerenga avverger corneren til Kristiansund greit
    79'
    Inn: Magnus Riisnæs
    Ut: Simen Juklerød
    80'
    Ulvestad blir liggende etter en tøff duell med Udahl.
    80'
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Max Williamsen
    82'
    Vegar Hedenstad
    83'
    Nok en corner for KBK, den 9. i kampen
    84'
    Gult kort til Kristiansund
    Snorre Strand Nilsen
    85'
    Christensen lager frispark mot Diop som er på vei fremover.
    87'
    Vi nærmer oss tilleggstiden. Spennende å se hva som blir lagt til
    89'
    Kalludra dribler seg inn i 16-meteren og går over ende. Roper på straffe, men får ingenting
    89'
    Kristiansund svært nære 3-2! Et veldig skummelt innlegg på bakre stolpe, men Zuta klarer å avverge sjansen! Godt backspill
    90'
    Corner nummer 10 for KBK
    90'+1
    Elendig slått av Bye. Over alt og alle til femmeter.
    90'+1
    Legges til 5 minutter
    90'+1
    Vålerenga går kjapt i angrep og Udahl kommer til en volley fra skrå vinkel! Blir ganske farlig, men den går aldri mot mål