3-4
3-5
198
228

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av Lillehammer - Kongsvinger i første runde av NM cup 2023! Mitt navn er Håkon Aa Albretsen og jeg skal gjøre mitt ytterste for å lose dere trygt gjennom dagens oppgjør på Stampesletta.
    Kongsvinger er utvilsomt dagens store favoritter. Vegard Hansens menn har hentet 15 poeng på 9 kamper denne sesongen og innehar dermed 5.plassen i OBOS-ligaen i skrivende stund. De reiser til indre Østfold med to spillere som har markert seg spesielt godt i Cupspillet tidligere Nemlig Vegard Leikvoll Moberg, som ble cupmester på lørdag med Brann, og Erik Taylor, som vant sølv med LSK i fjorårets utgave av Norgesmesterskapet. Det spekuleres i om Hansen har mandagens hjemmekamp mot Sogndal i bakhodet, og velger å spare noen av de beste spillerne på Stampesletta idag. Jesper Grundt avviser likevel dette med et glimt i øyet og uttalte "Vi stiller alltid sterkt, vi" da han gikk ombord i lagbussen før avreise fra Kongsvinger.
    Hjemmelaget, som til vanlig spiller seriekampene sine i 4. divisjon avdeling Indre Østfold, har muligheten til å tenne på årets første Cupbombe ved å sende OBOS-motstander Kongsvinger ut allerede i første runde. De skriver på sin egen hjemmeside at "det er noe helt eget med cup" - det er det vanskelig å være uenig i. De skal i hvert fall gi gjestene kamp om avansementet fra dagens batalje på Stampesletta.
    Forrige innbyrdes oppgjør var i nettopp NM i 2010 og endte med en nokså overbevisende 5 - 2 seier til Kongsvinger. Vi er tilbake med lagoppstillinger med mer når det nærmer seg kampstart, heng med!
    Der er lagoppstillingene klare! Vegard Hansen gir mange nye spillere sjansen til å vise seg frem, mens vertene stiller med god defensiv kraft. Vi er klare til kampstart om en liten times tid!
    Stampesletta bader i sol og vi gleder oss til 90 minutt med god underholdning. Lagene entrer banen i dette sekund.
    0'
    Hjemmelaget sparker igang.
    0'
    Lillehammer går ut noe mer offensivt enn det lagoppstillingen tilsier.
    1'
    Kongsvinger prøver å bygge opp et angrep fra høyre, men Lillehammer står i mot.
    1'
    Gjestene får lagt inn fra høyre, men den klareres.
    2'
    Lillehammer legger seg i en 5-3-2-formasjon defensivt.
    2'
    Slår midt i feltet. Vertene får ryddet unna.
    2'
    Straffe! Ser soleklart ut. Pedersen felles av Singh.
    5'
    Kongsvinger scorer på straffe!
    Lillehammer 0 - 1 Kongsvinger
    Mål: Brage Berg Pedersen
    Setter den enkelt til høyre for keeper. Dermed er marerittstarten et faktum for Lillehammer.
    5'
    Bortelaget har styrt det meste i åpningsminuttene, så en ledelse her er ikke helt ufortjent.
    6'
    Vertene presser intensivt, men det kollektivet presser er for dårlig.
    7'
    Ikke den starten Lillehammer hadde drømt om, men cup er cup!
    8'
    Bortelaget kombinerer fint på høyresiden, men innlegget er for upresist.
    8'
    Rimfeldt legger til Pedersen, som får avsluttet, men avslutningen er for dårlig.
    9'
    Så prøver hjemmelaget seg med en lang ball direkte mot bakrom. Pasningen blir litt for lang.
    10'
    Kongsvinger har et tydelig angrepsmønster her. De vender ut mot sidene, trekker Lillehammer-spillerne utover før de spiller inn igjen i midten der det etterlates store rom. Her f¨år hjemmelaget et stort problem å løse om de skal avansere.
    11'
    Tidligere norgesmester i spyd, Kveseth, blir litt for ivrig og skaper frispark.
    12'
    tas kort.
    12'
    Nytt frispark. Også dette tas kort.
    13'
    Så klarer hjemmelaget å etablere et pasningsspill på motsatt banehalvdel for første gang i kampen.
    14'
    Mål for Lillehammer!
    Lillehammer 1 - 1 Kongsvinger
    Mål: Martin Gjævenes
    Målgivende: Bader Rahhaoui
    Har du sett!? Utligningen sitter på Lillehammers første sjanse. En lang, og meget god pasning plukkes opp av Gjævenes som tupper ballen forbi Keeper og inn til utligning!
    14'
    Ryddes unna.
    16'
    Utligningen er totalt mot spillets gang. Men cup er cup!
    17'
    Kongsvinger presser nå, men hjemmelaget står godt imot.
    17'
    Så kommer Lillehammer på en kontring, men en lang tå fra Aadnøy hindrer en stor sjanse.
    17'
    Så får Haakenstad avsluttet mot mål, men den går like utenfor.
    18'
    Klareres.
    18'
    Mye bedre takter på vertene nå.
    18'
    Bull felles og vinner frispark i meget farlig posisjon.
    19'
    En feberredning fra Synstelien avverger at skuddet forårsaker ledelse for bortelaget!
    19'
    Enormt god stemning på Stampesletta idag. Hjemmepublikummet maner sine menn frem!
    21'
    Nok en vanvittig god redning fra Synstelien! Haakenstad ruller opp og får avsluttet. På forsøk nummer to fyrer Navaratnam av en kanonkulen som også reddes av Lillehammer sisteskanse. Imponerende!
    22'
    Hjørnespark til Kongsvinger
    22'
    Slås litt for kort denne gangen. På innlegg nr to slår samme mann et dårlig innlegg.
    23'
    Tas kort.
    24'
    Er et ørlite hakk for ivrig på løpet sitt.
    25'
    17-åringen Rimfeldt får lagt inn, men hjemmelaget får ryddet unna nok en gang.
    26'
    Lillehammer 2 - 1 Kongsvinger
    Mål: Bader Rahhaoui
    Badr Rahhaoui parkerer Aadnøy i en løpsduell etter en lang ball og gjør ingen feil alene med keeper! Dermed leder 4.divisjonslaget Lillehammer mot OBOS-laget Kongsvinger!
    26'
    Lillehammer har kommet seg til to muligheter og fått uttelling på begge. De har vært dødelig effektive.
    28'
    Samtidig må det sies at Kongsvinger angriper noe naivt og sender flere menn fremover i banen enn det all fornuft tilsier. Det straffer seg når Lillehammer står på motsatt banehalvdel.
    29'
    Det er klart for et langt innkast fra Kveseth, Norgesmesteren i spyd. Ryddes unna.
    29'
    Gjestene fra Kongsvinger ser smått rystet ut her.
    31'
    Kongsvinger kommer til flere innlegg, men får ingenting ut av de.
    32'
    Hissig på å nå bakrom, Badr.
    33'
    Lillehammer trives nok med kampbildet som vi har hatt etter 2-1-scoringen.
    34'
    Lysgård kommer til nok et innlegg, ryddes halvveis unna.
    35'
    Så kommer 17-åringen Rimfeldt til en megasjanse når han er først på et innlegg, men kommer aldri til en skikkelig avslutning der, unggutten.
    36'
    Spillerne tar en kort drikkepause i varmen.
    36'
    Lillehammer 3 - 1 Kongsvinger
    Mål: Mats Renolen
    Men i alle dager? Norgesmesteren i Spyd, Håkon Kveseth, kaster ekstremt langt. Etter litt klabb og babb i feltet får Renolen dunket ballen i nettet bak Strømberg, som er på bærtur. Lillehammer sjokkerer Kongsvinger her!
    37'
    Tre skudd mot mål og tre mål for hjemmelaget! Effektiviteten til vertene fortsetter.
    39'
    Kan være årets cupbombe vi er vitne til her!
    40'
    Slås langt. Bortelaget tar over.
    40'
    Et voldsomt inspirert Lillehammer-lag setter press på Kongsvinger, som ser meget stresset ut nå!
    41'
    Vegard Hansen sender noen av sine beste spillere i oppvarming. Må ta grep her.
    41'
    Gjestene setter opp tempo og spiller seg til en halvsjanse. Hjørnespark.
    42'
    Klareres.
    42'
    I kjølvannet av hjørnesparket kjører hjemmelaget kontra. Det ender med at Målscorer Badr går i bakken innenfor gjestenes sekstenmeter, men får ikke straffen han vil ha.
    43'
    Ny skuddmulighet for Rimfeldt. Går i blokka.
    43'
    Nok en gang på bakre. Nok en gang er Lillehammer først på ball.
    44'
    Får ryddet unna igjen, hjemmelaget.
    45'
    Rimfeldt med et upresist innlegg. Lillehammer tar over.
    45'+1
    Gult kort til Kongsvinger
    Matias Rogstad Aadnøy
    Feller Sondre Nyrud, som stormet frem i stort tempo.
    45'+1
    Skyter rett i muren, som her består av en spiller.
    45'+1
    45'+2
    Tas kort.
    72'
    Så blåses det av til pause. Vegard Hansen oppsummerer omgangen som et mareritt - Det har han all grunn til å gjøre! Her er det altså Lillehammer som leder smått utrolig 3-1, til tross for at de normalt spiller to (!) divisjoner under Kongsvinger. Bortelaget tok styringen fra start og går opp i føringen når Berg Pedersen både skaffer og setter straffesparket selv. Etter en dårlig start hever hjemmelaget seg betraktelig. Videre er fortsatt gjestene som styrer banespillet, men de angriper i det som må kunne omtales som et noe naivt angrepsmønster. Lillehammer er dødelig effektive og setter 3 mål på 3 sjanser, og sørger for at lagene går til pause med et resultat knapt noen kunne ha forventet på forhånd. Nå skal Vegard Hansen gjøre 4 bytter i pausen, så får vi se hvilket utslag det kommer til å gi. Vi er straks tilbake med de siste 45min, følg med!
    45'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Martin Hellan
    Ut: Dharmesh Navaratnam
    45'
    Inn: Fredrik Holmé
    Ut: Matias Rogstad Aadnøy
    45'
    Inn: Joacim Holtan
    Ut: Karl Kristian Rimfeldt
    45'
    Inn: Oscar Solnørdal
    Ut: Jan Marius Høiby
    45'
    Gjør ytterligere tre bytter her, Kongsvinger. Undertegnede lykkes dog ikke å få med seg alle.
    48'
    Får ingenting ut av frisparket.
    48'
    Mål for Kongsvinger!
    Lillehammer 3 - 2 Kongsvinger
    Så sitter reduseringen! Berg Pedersen med nok en tidlig scoring. Får et fint innlegg rett på pannebrasken og har ingen problemer med å stange inn reduseringen.
    49'
    Singh får seg en smell i bakhodet, blir liggende.
    51'
    Hjemmelaget rydder godt unna.
    52'
    Kongsvinger med en helt annen kraft nå.
    53'
    Så smeller det i Tverliggeren til Lillehammer! Helland får taklet ballen i tverrligger i kjølvannet av et innlegg fra høyresiden. Nære på!
    55'
    Nærmer seg noe her for Kongsvinger.
    55'
    Innbytter Holmé har stålkontroll i forsvaret.
    56'
    Lillehammer 3 - 3 Kongsvinger
    Fullfører hattricket! Drar av en noen Lillehammer-spillere og sender ballen kontant i nettet. Får det til å se enkelt ut her, Pedersen!
    56'
    Fått inn flere løpsraske ben nå, bortelaget,
    58'
    Spillerbytte - Lillehammer
    Inn: Sander Jensen
    Ut: Håkon Mathias Løvenskiold Kveseth
    58'
    Så gjør også Lillehammer grep.
    59'
    Kongsvinger kommer til en god skuddmulighet fra venstrekanten. Går i nettveggen.
    59'
    Nok en god mulighet for gjestene. Et godt innlegg klareres med nød og neppe fra Gjævenes.
    60'
    Bokses unna.
    60'
    Pedersen og Holtan lurer som gjedder i sivet i Lillehammer-forsvaret. Utgjør en konstant trussel.
    61'
    Lillehammer presser fortsatt høyt, og er nære ved å trenge gjennom.
    62'
    Lillehammer 3 - 4 Kongsvinger
    Mål: Joacim Holtan
    Målgivende: Brage Berg Pedersen
    Så går bortelaget opp i føringen! Det er toppscorer i OBOS-ligaen Joacim Holtan som header den enkelt inn fra 5 meter når Synstelien må gi retur på en avslutning fra Berg Pedersen.
    62'
    Kongsvinger fortsetter kjøret.
    64'
    64'
    Bortelaget fører ball og virker sikre i pasningsspillet, men Lillehammer presser intensivt.
    66'
    Et lovende innlegg havner i klypene til Lillehammers sisteskanse.
    66'
    En gjennombruddspasning mot Jesper Grundt ender hos Synstelien. Kunne blitt farlig den.
    67'
    Solnørdal stormer fremover og tester skuddfoten fra 14 meter, men skuddet går rett på keeper. Kunne fått mer ut av den.
    68'
    Slås mot første stolpe, men klareres.
    69'
    Lillehammer-spillerne er betydelig mer stresset nå sammenlignet med førsteomgang.
    70'
    Inn: Syver Perssønn Romsås
    Ut: Bader Rahhaoui
    Gjort en god kamp, Badr.
    70'
    Holtan er farlig frempå igjen, men avslutningen går ut til 5-meter.
    71'
    Lite som tyder på at hjemmelaget skal komme tilbake her.
    71'
    Tas kort.
    72'
    Vertene spiller med høy risiko i bakre rekke, men slipper med skrekken.
    72'
    Pedersen får en god ball fra Haakenstad, men evner ikke å vende mot nesen mot mål med ballen i bena.
    73'
    Renolen ligger nede og spillerne tar seg en drikkepause.
    75'
    Lysgård kommer nedover og legger et dårlig innlegg.
    75'
    Gult kort til Lillehammer
    Henrik Botten
    Sparker ned Lysgård. Hersker liten tvil om den avgjørelsen.
    75'
    Et godt forsøk reddes.
    76'
    Så er Helland nære på ved å øke ledelsen til gjestene! Indreløper Grundt dribler seg fint gjennom og legger til Helland som kommer stormende og setter ballen like til side for mål.
    77'
    77'
    Tas kort ved cornerflagget.
    77'
    I kjølvannet av frisparket kommer Grundt til et langskudd, som blokkeres.
    78'
    Nok et hjørnespark. Slås over alt og alle og ut til innkast.
    79'
    Kongsvinger har kampen inne i sitt spor nå idet vi entrer de siste 10 minuttene av ordinær tid.
    80'
    Så kommer de lovende fremover på høyrekanten, men et innlegg havner i klypene på Synstelien.
    81'
    Mats Renolen ligger nede, har fått seg en smell i hodet ser det ut til.
    82'
    Inn: Ask Mathisen Leqvamb
    Ut: Mats Renolen
    Tas av banen Renolen.
    83'
    Lillehammer har ikke hatt veldig mye å by på i denne andreomgangen, men dette er ikke over enda!
    84'
    Vertene prøver å skru opp angrepstempoet, men Kongsvinger står overbevisende i mot.
    85'
    Lillehammer 3 - 5 Kongsvinger
    Målgivende: Martin Hellan
    Hellan sendes på løpetur og serverer til Holtan som får en enkel jobb med å sette den i nettet fra 4-5 meter. Alt tyder på at det var spikeren i kisten.
    85'
    Lillehammer rystet gjestene før pause, men pausegrepene fra Vegard Hansen har fungert utmerket. Kongsvinger har dominert på Stampesletta etter pausen.
    87'
    Lillehammer prøver seg på en kontring, men luften virker å ha gått ut av ballongen her.
    88'
    Inn: Marius Øien Damhaug
    Ut: Jesper Grundt
    2007-modellen Damhaug får spilleltid mot slutten her.
    88'
    Bortelaget tar ned tempoet og styrer kampen idet vi nærmer oss 90 spilte minutter.
    89'
    Tiden tikker gjestenes vei på Stampesletta, men det setter ingen demper på den gode stemingen hos hjemmepublikummet.