1-2
Eriksen90'+1
3 951
3 135

God søndag, og velkommen skal du være til livedekningen av kampen mellom Lillestrøm og Molde.
    Dagens hjemmelag befinner seg litt under midten av tabellen, hvor det som kjent er ekstremt tett og jevnt. Lillestrøm har til sammen tatt 20 poeng 16 kamper, som holder til 11. plass. Siden den avbrutte kampen i Trondheim har de spilt to kamper og kun tatt ett poeng. Det kom her hjemme på Åråsen, da Marius Lundemo utlignet på frispark 6 minutter ut i overtiden mot Sarpsborg.
    Litt lenger opp på tabellen finner vi dagens gjester. Molde har tatt 28 poeng på 17 kamper, noe som kun holder til en skuffende 4. plass på tabellen. Avstanden opp til toppen av tabellen begynner også å bli stor for moldenserne, som muligens må nøye seg med å kjempe om sølvet i år. Ett poeng på de tre siste kampene i ligaen og to tap på rad er den dystre fasit for Erling Moe sitt lag. Så må man også fakturere inn at Europaspill kan ha tatt mye fokus.
    Tre av Molde sine fire siste kamper har nemlig vært Europa League-kvalifisering. De tok seg greit videre mot Silkeborg etter å ha vunnet 5-4 sammenlagt, og gjorde også en meget sterk 1. kamp mot Cercle Brugge nå på torsdag. Det endte 3-0 til Molde i en kamp hvor alle scoringene kom i den første omgangen.
    Når vi ser på tidligere oppgjør mellom lagene er det Molde som har dominert i det siste, de fire siste oppgjørene har endt med seier til de blåkledde. Det motsatte oppgjøret denne sesongen ble spilt for en liten måned siden. Matchen på Aker Stadion endte 3-0 til vertene etter scoringer av Eriksen og Løvik, i tillegg til et uheldig selvmål av Mads Hedenstad.
    Da er scenen satt, jeg er tilbake med lagoppstillinger når det nærmer seg avspark.
    Robin Asterhed gjør flere endringer på laget som tapte i Kristiansund. I kassa kommer Stefan Hagerup inn for en skadet Mads Hedenstad Christiansen, og Sander Moen Foss tar plassen til Uba Charles på høyre back. Heller ikke Marius Lundemo er med i dagens tropp, dermed tror vi Kevin Krygård tar plass sentralt, med Ibrahimaj ved siden av seg. På topp gjøres en ytterligere endring, når svenske Eric Larsson kommer inn som venstre kant til fordel for Felix Va. Dette er et trekk vi har sett LSK gjøre tidligere.
    Det gjøres også mange endringer fra Molde-leiren, som stiller med en helt ny bakre treer fra start siden Cercle Brugge-kampen. Amundsen, Haugan og Bjørnbak kommer inn for Øyvann, Hagelskjær og Lund. Midtbanen er derimot uforandret, mens unge Frederik Ihler tar plass på topp ved siden av Eriksen til fordel for Mangnus Wolff Eikrem.
    1'
    Gjestene setter kampen i gang!
    1'
    Molde får tildelt et frispark
    Eirik Haugan
    Tas kort til Møller Dæhli på midten.
    1'
    Molde flyr opp i press fra start, men LSK greier å beholde ballen i laget.
    2'
    Hjemmelaget vinner frispark i farlig posisjon etter flere ballvinninger høyt i banen.
    4'
    Lillestrøm får tildelt et frispark
    Thomas Lehne Olsen
    Spissen går for avslutningen direkte fra rundt 25 meter, men skuddet går rett i muren.
    4'
    Etter noen ganske intense åpningsminutter har kampen roet seg litt.
    7'
    Ihler kommer seg helt fri ute til høyre og har et hav av rom foran seg. Han velger å bruke Kristian Eriksen på rundt 20 meter inne foran mål, men pasningen kommer nok litt for tidlig. Eriksen tvinges til å skyte på direkten, og skuddet går høyt over mål. Det var en mulighet som burde vært utnyttet bedre av Molde.
    8'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Molde
    Mål: Ylldren Ibrahimaj
    Ibrahimaj banker ballen opp i vinkelen fra 20 meter! Lillestrøm har innkast høyt i banen oppe til venstre, og ballen heades etterhvert unna av en Molde-spiller dypt inne i egen boks. Klareringen spretter ut til Ibrahimaj som legger den til rette og dunker til med rista, og ballen suser opp i nettet forbi en utspilt Posiadala. En utmerket scoring fra midtbanemannen.
    10'
    Eriksen stoppes på veg frem av Sander Moen Foss, det er veldig godt forsvarsspill. Molde sin toppscorer var på vei rett inn i LSK-boksen der.
    12'
    Sander Moen Foss feller Ihler med ryggen mot mål. Molde får et frispark i farlig posisjon.
    14'
    Bjørnbak må gå av banen etter å ha fått tilsyn av lege ute på matta.
    17'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Anders Hagelskjær
    Ut: Martin Bjørnbak
    Bjørnbak erstattes av Hagelskjær etter kun 17 minutter med en skade.
    17'
    Emil Breivik
    Breivik smeller ballen i muren, før han setter den like utenfor på den påfølgende returen.
    17'
    Larsson kommer seg fri ute til høyre og leter etter Lehne Olsen med innlegget, men forsøket går rett i klypene på Posiadala.
    20'
    Isak Amundsen
    Tar den kort ned til Hagelskjær i midten.
    21'
    Vertene angriper ute til høyre ved Larsson og Gjermund Åsen, men Molde forsvarer seg bra og det renner ut i sanden. Utspill fra Posiadala.
    23'
    Kitolano kommer seg fri på midten og kan sette i gang et spennende LSK-angrep, men det går for sakte ute til høyre og Molde kommer seg på plass.
    25'
    Eriksen tar set sugende løp inn i boksen og roper på innlegget fra høyre. Ballen kommer litt for langt foran midtbanemannen, dermed ender det med utspill fra Hagerup.
    27'
    LSK vinner et frispark i farlig posisjon ute til høyre, her skal nok ballen lempes inn.
    27'
    Gjermund Åsen
    Godt slått av Gjermund Åsen, men Løvik header unna.
    28'
    Mathias Fjørtoft Løvik
    Løvik tar frisparket kort.
    28'
    LSK-fansen føler at mye går mot dem nå. Det duelleres hardt på midtbanen.
    28'
    Breivik lader kanonen fra rundt 20 meter, men treffet blir svakt. Forsøket triller rolig pent til side for målet til Stefan Hagerup.
    30'
    Kevin Krygård
    Leter etter Lehne Olsen.
    31'
    Anders Hagelskjær
    Tas kort bak i banen.
    32'
    Sander Moen Foss
    Mye stopp i spillet her nå. Ingen av lagene har greid å sette noe skikkelig spill i etterkant av scoringen.
    32'
    Larsson og Garnås forsøker å kombinere ute til høyre, men pasningen fra førstnevnte blir for upresis.
    33'
    Ylldren Ibrahimaj
    Kort til Garnås.
    35'
    Vertene går helt veldig høyt med Larsson og Elkær når Hagerup har ballen i beina helt bak. De to vingbackene ligger på linje med Lehne Olsen helt der fremme.
    37'
    Kaasa og Linnes forsøker å kombinere seg gjennom ute til høyre, men det vil seg ikke for Molde denne førsteomgangen. Det er null rytme i det angrepet, og det ender med at Kaasa spiller ballen i rom på en stillestående Linnes. Det er ganske oppsummerende for Molde sin førsteomgang her på Åråsen.
    38'
    Mats Møller Dæhli
    Kort til Amundsen.
    39'
    Molde triller ball på midten nå i et forsøk på å lokke LSK-laget frem i banen. Det vil seg ikke, mottaket glipper på oppspillet.
    40'
    Larsson mister høyt i banen og Kaasa kan sette fart, men Molde-spilleren blir løpt opp inne på vertene sin halvdel.
    41'
    Ibrahimaj prøver å tre igjennom Kitolano som er på vei inn bak Molde-forsvaret, men pasningen blir så vidt for kort. Ibrahimaj har hatt en veldig god omgang her i kveldssola.
    42'
    Breivik slår ballen inn foran mål i håp om å treffe Eriksen som har tatt løpet på tvers. Nok en gang blir det alt for upresist, og Moen Foss kan enkelt beine unna.
    43'
    Molde-spillerne er frustrerte nå, dette har ikke vært noen god omgang for deres del.
    44'
    Mål for Molde!
    Lillestrøm 1 - 1 Molde
    Mål: Frederik Ihler
    Målgivende: Kristian Eriksen
    Gjestene kontrer inn utligningen på overtid i den første omgangen! Breivik blir spilt fri sentralt i banen og setter fart rett frem, hvor han kommer seg langt inn på LSK sin halvdel. Der slipper han til Eriksen som ligger ute til høyre, før sistnevnte legger ballen perfekt inn på hodet til danske Frederik Ihler. Den unge spissen gjør ingen feil idet han header ballen forbi Stefan Hagerup fra nært hold. Det står 1-1 på Åråsen.
    45'+1
    Gult kort til Lillestrøm
    Ruben Gabrielsen
    Det gule kortet ble vist til Ruben Gabrielsen og medlemmer av LSK sitt trenerteam rett etter slutten av den første omgangen.
    45'+2
    Robin Asterhed
    45'+2
    André Schelander
    45'+2
    45'+4
    Den første omgangen er over og det står 1-1 på Åråsen. Vertene gikk ganske raskt opp i ledelsen etter en kanonkule av et skudd fra Ibrahimaj på rundt 20 meters hold. Etter scoringen var kampbildet preget av tøft duellspill, med mange frispark avbrytelser uten at noen av lagene greide å etablere et godt spill. Det så lenge ut til at dette ikke var dagen for gjestene fra Molde, som periodevis sleit voldsomt med å sette sammen gode angrep. Like før slutt løsnet det plutselig, og det endte med at unge Ihler kunne heade ballen i mål fra nært hold etter en mesterlig overgang. Dermed står det 1-1. Jeg er straks tilbake med de siste 45.
    45'+1
    Gjermund Åsen setter i gang de siste 45.
    45'+1
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: Markus André Kaasa
    45'+1
    Wolff Eikrem har kommet inn for Kaasa i pausen. Til tross for at det endte 1-1, var nok ikke Erling Moe særlig fornøyd med den først omgangen.
    47'
    Eriksen har gått ned i posisjonen til Kaasa, med Wolff Eikrem inn på topp.
    48'
    Eikrem og Linnes greier nesten å tråkle seg gjennom LSK-forsvaret ute til høyre, men pasningen fra førstnevnte blir litt for lang. Dermed kan Ruben Gabrielsen skjerme inn til keeper.
    49'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Magnus Wolff Eikrem
    Molde får kampens første corner. Det blir en kort variant hvor ballen spilles tilbake til Eikrem som slår innlegget på første, men det forsøket blir alt for svakt.
    50'
    LSK går rett i angrep på den andre siden og skaffer en corner.
    51'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Den går langt bak i feltet og lander hos Moen Foss som prøver å skyte på halv volley, men bommer på ballen.
    51'
    Ballen legges inn på nytt mot Gjermund Åsen som nå har kommet seg inn i feltet. Midtbanespilleren header ballen tilbake inn i boksen på tvers, men der er det ingen LSK-spillere som følger på.
    53'
    Kevin Krygård kommer til innlegget fra høyre side, men forsøket går rett i fanget på Posiadala.
    54'
    Det er litt avventende stemning nå. Ingen av lagene tør å ta de store sjansene, og det blir mye trilling på midten etterfulgt av lange håpefulle baller opp på topp.
    56'
    Molde bryter foran og Eikrem får ballen i veldig god posisjon, da blir det som regel farlig. Han prøver å legge den tilbake på tvers, men ballen går i beina på en forsvarer. Den kunne vært utnyttet bedre.
    57'
    Elkær tester Posiadala fra spiss vinkel! Kitolano vender opp i midten rett foran Molde-boksen under hardt press før han spiller fri Elkær ute til venstre. Backen tar med seg ballen inn i boksen før han klinker til fra skrått hold, men skuddet treffer beina til Molde-keeperen som gjør seg stor.
    58'
    LSK ruller bra opp på venstre nå, og kommer til nok en mulighet hvor de avslutter fra spiss vinkel.
    61'
    Larsson banker til i tverrligger! Lillestrøm har et skikkelig momentum nå, og setter Molde under hardt press. Nok en gang ruller de opp langs venstre før spillet vris over på motsatt side med en høy pasning på tvers. Der kommer Larsson i hundre og sender av gårde en kanonkule av et skudd som treffer undersiden av tverrligger, før den spretter ned i bakken og ut fra farlig område. For et skudd fra backen!
    61'
    Slås langt bak i feltet, der er LSK sterke i luftrommet. Vertene får klarert.
    62'
    Inn: Casper Øyvann
    Ut: Isak Amundsen
    64'
    Inn: Halldor Stenevik
    Ut: Martin Linnes
    64'
    Gult kort til Molde
    River ned Garnås som er på vei fremover.
    64'
    Molde triller ball bak i banen nå.
    66'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Uba Charles
    Ut: Eric Larsson
    68'
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Eric Kitolano
    68'
    Inn: Félix Vá
    Ut: Gjermund Åsen
    68'
    For en helt utrolig bom av Frederik Ihler! Løvik mottar en mesterlig pasning ute til venstre og legger den tilbake inn i midten på direkten mot Ihler som er helt umarkert midt foran mål. Spissen skal bare løpe den i mål fra fire-fem meter, men ballen sklir av foten og han bommer fullstending med avslutningen. Skuddet går dermed mange meter til side for mål.
    70'
    Espen Bjørnsen Garnås
    Etterslenger på innbytter Wolff Eikrem.
    72'
    Langt inn fra Wolf Eikrem, LSK header unna.
    74'
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    76'
    Inn: Sondre Granaas
    Ut: Frederik Ihler
    76'
    Uba Charles
    Stempler Wolff Eikrem ute til venstre. Klart gult kort til innbytteren.
    77'
    Eikrem går for skuddet fra spiss vinkel, men forsøket smeller rett i muren.
    78'
    Vertene jager scoring nå. En svak Molde-klarering sørger for LSK-corner.
    81'
    Hagelskjær header ballen unna, men LSK beholder.
    81'
    LSK kjemper ballen i mål, men flagget er oppe! I etterkant av corneren lempes ballen inn på nytt, og LSK er tunge i duellen med Posiadala som kommer ut for å bokse. De gule vinner duellen mot Molde-keeperen og får kriget ballen i mål, men linjedommer er oppe med flagget og det dømmes frispark til Posiadala. Fortsatt 1-1.
    82'
    River ned en Molde-spiller og stopper en overgangsmulighet.
    82'
    Inn: Henrik Skogvold
    Ut: Frederik Elkaer
    84'
    Spenningen stiger på Åråsen, dette er langt fra avgjort.
    85'
    Hagerup henter seg inn igjen etter en gigantisk tabbe! LSK og Hagerup prøver å spille seg ut bakfra og keeperen spiller ballen rett i beina på Wolff Eikrem som er høyt i banen. Eikrem ruller videre til Eriksen som kommer alene med keeper litt til høyre i boksen, men Hagerup kommer raskt ut og gjør en meget sterk redning alene mot Molde sin toppscorer.
    86'
    Molde får frispark bak i banen til øredøvende pipekonsert fra Kanari-Fansen. Den var de ikke enige i.
    86'
    LSK-laget jages frem i banen av egne fans nå.
    89'
    Kanari-Fansen er ikke fornøyde med at det kun legges til tre minutter her.
    90'+1
    Lillestrøm 1 - 2 Molde
    Mål: Kristian Eriksen
    Målgivende: Halldor Stenevik
    Kristian Eriksen avgjør kampen for Molde! Nok en gang kontrer Molde inn scoringen, og nok en gang gjøres det på overtid! Wolff Eikrem sender av gårde Stenevik ute til høyre, og innbytteren har med seg Kristian Eriksen på bakerste stolpe. Pasningen på tvers er perfekt på foten til Eriksen, som enkelt kan sette inn 2-1 ett minutt ut i den tillagte tiden her på Åråsen!
    90'+1
    LSK sender frem alt de har nå.
    90'+3
    90'+5
    Kampen er over på Åråsen og Molde vinner 1-2 etter en avgjørende scoring på overtid! Det sto 1-1 etter en noe rotete første omgang, og den andre fortsatte i mye av det samme sporet. Etterhvert greide LSK å etablere et skikkelig press mot Molde-målet, og Larsson kom uhyre nære med et skudd som smalt i tverrligger. Molde ble liggende mye lavt og satset på overganger, og var nære ved å lykkes ved flere anledninger. Ett minutt ut i overtiden var Kristian Eriksen på plass, som så mange ganger før denne sesongen, da han enkelt satte inn 1-2 etter en perfekt gjennomført overgang. Dermed ender det med seier til gjestene, som tar tre viktige poeng i jakten på edelt metall. Takk følget!