67'
(sm)78'
3-1
4-1

Hjertelig velkommen til denne liveoppdatering fra den andre runden i eliteserien og kampen mellom Lillestrøm og Sandnes Ulf på Åråsen stadion.
    Sandnes Ulf spilte 1-1 i sin serieåpning mot Odd. Steven Lennon scoret rogalendingenes mål i sesongens første kamp før evigunge Frode Johnsen utlignet fem minutter før slutt.
    Hjemmelaget serieåpnet for åtte dager siden i Haugesund. På Haugalandet sendte venstreback Stian Ringstad romerikingene i ledelsen etter 76 minutters spill før innbytter Christian Gytkjær utlignet ni minutter før full tid.
    Kveldens kamp blir nok noe spesiell for én spiller. Molde-utleide Tommy Høiland kan få sin debut i gult og svart mot nettopp gamleklubben Sandnes Ulf. Ulf-trener Asle Andersen uttalte til Sandnesposten tidligere i uka at han har stor respekt for sin tidligere elev sine kvaliteter og at han helst ser at Høiland ikke spiller i kveld.
    Nettopp Høiland scoret 2-2-målet og sikret ett poeng for Sandnes Ulf på Åråsen i fjor. Da satte spissen inn en retur fra målvakt Kenneth Udjus.
    Hos vertene er Erik Mjelde den eneste spilleren som er uaktuell til kveldens kamp. En strekk setter bergenseren på sidelinja, men det meldes om at han skal være kampklar igjen om ikke lang tid.
    Emil Johansson, Vegard Aanestad og Henrik Furebotn er alle ute med skade hos bortelaget. Nesbuen Ole Kristian Langås, som ble hentet fra 1. divisjonsklubben Ull/Kisa foran årets sesong, er tilbake i trening. Han har imidlertid en jobb å gjøre på treningsfeltet før han er kampklar.
    En annen spiller med en fortid i en romeriksklubb, Kent Håvard Eriksen, er klar til dagens oppgjør. Den tidligere FUVO-spilleren fikk sin eliteseriedebut forrige helg med én målgivende pasning. I 3. divisjonsklubben scoret Skarnes-karen, som ble hnetet fra Elverum før årets sesong, 29 mål på 24 kamper.
    Lillestrøm har ikke slått Sandnes Ulf på eget gress siden laget kom opp i eliteserien før 2012-sesongen. For to år siden reiste de lyseblå fra Romerike med tre poeng etter 3-1-seieren. I fjor var laget på besøk på Åråsen 16. mai. Da sikret de ett poeng etter å ha ligget under 2-0.
    Hjemmelaget gjør ingen forandringer på laget fra seriepremieren. Hos Sandnes Ulf får Tijan Jaiteh sin første seriekamp i Sandnes-trøya fra start. Han erstatter en skadet Henrik Furubotn. Franske Malaury Martin tar plass som spiss ved siden av Martin i angrepet i 4-4-2-formasjonen gjestene kommer til Åråsen med.
    Gressbanen på Åråsen ser upåklagelig ut. Ingen av aktørene kan skylde på banen i den første seriekampen.
    Begge lag er godt i gang med oppvarmingen.
    Det er nærmer seg kampstart. Det er fremdeles mange tilskuere som ikke har funnet plassene sine. Ledige seter er det enda mange av på Åråsen.
    Både hjemmelaget og gjestene fra Rogaland har gått i garderoben for å gjøre sine siste forberedelser før avspark.
    Dommer er Tom Harald Hagen fra Grue. Han har med seg assistentdommerne Dag Roger Nebben (Åsa) og Jan Erik Engan (Loddefjord). Fjerdedommer er Anders Gjermshus (Hamar).
    Da har de 22 utvalgte spillerne fra LSK og Sandnes Ulf kommet ut på banen igjen. Det er straks klart for avspark på Åråsen.
    LSK med avspark i første omgang.
    1'
    Hjemmelaget med en langpasning umiddelbart. Ballen havner hos Vaagan Moen som går overende i duell med Jaiteh uten at han får frispark.
    2'
    Lang pasning også fra gjestene innledningsvis. Kippe vinner duellen med Eriksen og vertene får kontroll over ballen.
    3'
    Jaiteh feller Lundemo midt på egen halvdel og lager frispark.
    4'
    Vaagan Moen slår det inn i feltet. En Ulf-spiller header ballen utover dødlinja til hjørnespark.
    4'
    4'
    Ballen går over alle spillerne og utover dødlinja til utspill fra Halldorsson.
    4'
    Vaagan Moen avanserer framover i banen med ballen. Drar seg forbi to motspiller, men når han skal avslutte er kantspilleren ute av balanse. Dermed blir det ufarlig.
    6'
    LSK triller ballen på egen banehalvdel. Origislår den rett i beina på Lennon som finner Eriksen på 16 meter. Kippe klarerer til hjørnespark.
    7'
    Andersson header ballen ut av egen 16-meter.
    7'
    Hjemmelaget forsøker å bygge opp angrepene sine fra egen forsvarsfirer. Sandnes Ulf presser høyt innledningsvis og med et samlet lag. Dermed tvinges LSK til å bruke den lange løsningen oftere enn det ser ut til at de ønsker.
    9'
    Lillestrøm-spillerne triller ballen mellom seg, men uten å vinne terreng. De lyseblå er flinke til å flytte beina og stenge rom i starten av denne kampen.
    10'
    Langt utspill fra Origi. Det forlenger Palmasson med hodet. Knudtzon løper i rommet bak duellen, men er ikke rask nok til at han får kontroll på ballen. Utspill fra Halldorsson.
    11'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Anel Rashkaj
    Takler Andersson på vei framover i banen.
    11'
    Sandnes Ulf vinner ballen midt på vertenes banehalvdel. Eriksen tester skuddfoten fra 25 meter, men treffer langt til side for Origis mål.
    13'
    Gjestene forsøker å brodere seg igjennom rett foran LSKs 16-meter. Får frispark på omtrendt 20 meter.
    14'
    Martin får ballen forbi muren, men Palmasson står i veien for avslutningen og dermed får vertene avverget.
    14'
    Østli hopper opp i duell med Berget Skjølsvik. Høyrebacken lander nærmest oppe på motspilleren. Frisparket slås inn i feltet. Et innlegg fra høyresiden heades høyt over av Raskaj.
    16'
    Gjestene med et par avslutningsforsøk i løpet av korttid, men begge treffer rett på en motspiller.
    17'
    Martin lager frispark i duell med Andersson 25 meter fra Sandnes Ulf sitt mål.
    19'
    Lundemo kliner til og tvinger Halldorson til å gi hjørnespark på skuddet som er plassert helt nede ved stolpen.
    19'
    Igjen går hjørnesparket over samtlige spillere inne i feltet. Utspill for bortelaget.
    19'
    Martin snapper opp en feilpasning fra Andersson midt på banen. De gule og svart-kledde rekker imidlertid og komme seg på riktig side igjen. Dermed blir det ikke noe ut av overgangsmuligheten.
    21'
    Fine kombinasjoner mellom Ulf-spillerne på kanten av 16-meteren. Raskaj avslutter angrepet, men skuddet går rett på Origi.
    22'
    Andersson skyter fra omlag 20 meters hold. I motsetning til på Lundemos avslutning har ikke Halldorsson noen problemer med avslutningen denne gangen.
    24'
    Riise kommer til innlegg for første gang i kampen. Frejd rager høyest inne i feltet og header unna foran pannebrasken på Palmason.
    25'
    Vertene forsøker å komme til innlegg på høyresiden, men gjestene demmer opp. Etter uttallige trekk i laget kommer Østli til innlegg fra samme side. Mottakeren er en motspiller som får slått ballen unna.
    26'
    Sjansefattig og jevnspiltførste halvdel av denne omgangen.
    27'
    Palmason blir liggende nede etter en duell. Andersson spiller ballen utover sidelinja så lagkameraten kan få behandling.
    28'
    Islendingen kommer seg opp på beina igjen. Angrepsspilleren får nå behandling nede ved LSK-benken.
    29'
    Hjemmelaget spiller for øyeblikket med ti spillere.
    31'
    Knudtzon slår inn. Ballen går via en motspiller før Halldorsson slår ballen ut til corner.
    31'
    Frejd header ballen ut i returrommet. Avslutningen som kommer derfra går over.
    31'
    Palmason er på banen igjen med bandasje rundt panna. Trolig fikk han seg et kutt i hodet i duellen for noen minutter siden.
    33'
    Knudtzon vinner en duell med Frejd nede på høyresiden. Innlegget får Ulf-forsvaret slått unna.
    34'
    Pepa finner Martin med et innkast høyt i banen. Franskmannen skjærer innover i banen og avslutter fra spissen av 16-meteren. Skuddet går rett på Origi som holder avslutningen.
    34'
    Palmason lager frispark når han legger Raskaj i bakken. Frispark til rogalendingene ti meter inn på vertenes banehalvdel.
    35'
    Martin lemper ballen inn i feltet. Kippe header unna før Andersson slår ballen ut til innkast.
    36'
    Jaiteh og Lundemo skaller i en luftduell. Unggutten tar telling, men kommer seg opp på beina igjen.
    37'
    Martin lager frispark i duell med Riise. Vaagan Moen svinger det inn i feltet med sitt venstrebein. Gabrielsen og keeper Halldorsson hopper opp i duell om ballen. Ulf-keeperen får frispark.
    39'
    Kampen er preget av mange frispark og stopp i spillet. Nå er det Jaiteh som blir liggende nede etter en duell. Etter en masseansamling midt på banen deler Hagen ut to gule kort.
    40'
    Gult kort til Lillestrøm
    Bjørn Helge Riise
    40'
    Aksel Berget Skjølsvik
    40'
    Gjestene kommer på en overgang. Eriksen forsøker å dra seg forbi Kippe med ballen, men den rutinerte midtstopperen får en fot på ballen og klarerer til innkast.
    42'
    Det stemmer ikke for vertene offensivt for øyeblikket. Denne gangen er det Gabrielsen som forsøker å finne Knudtzon i bakrommet. Pasningen er upresis og ender utover dødlinja.
    44'
    Berget Skjølsvik setter Origi på prøve med en avslutning fra skrått hold. Kenyas landslagskeeper er kjapt nede og slår ballen vekk. En god redning av LSKs sisteskanse.
    45'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    45'+1
    Riise har flere muligheter til å slå inn fra høyresiden. Kantspilleren er ubesluttsom og får ikke noenting ut av situasjonen.
    45'+2
    Palmason går overende i duell med Jaiteh og får straffespark.
    45'+2
    Tijan Jaiteh
    45'+3
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Lillestrøm 1 - 0 Sandnes Ulf
    Mål: Petter Vaagan Moen
    Sender Halldorsson til målvaktens høyre side og setter ballen i motsatt hjørne.
    45'+3
    45'+4
    En sjansefattig og lite velspilt første omgang er over på Åråsen. LSKs Marius Lundemo og Aksel Berget Skjølsvik hos Sandnes Ulf hadde vært sin avslutning som tvang keeperen ut i full strekk. På overtid fikk Palmi Rafn Palmason straffespark etter at islendingen gikk ned i duell med Tijan Jaiteh. Petter Vaagan Moen var sikker fra 11 meter og sendte vertene i ledelsen like før hvilen.
    45'
    Sandnes Ulf sparker i gang andre omgang.
    46'
    Martin sender Rubio ut i løpsduell med Gabrielsen som sistnevnte vinner. Midtstopperen klarerer til innkast.
    47'
    Jaiteh slår inn. Innlegget sklir forbi samtlige spiller. Det ender dermed med utspill fra Origi.
    48'
    Gabrielsen lager frispark i duell med Rubio midt på egen banehalvdel. Gjestene tar det kort, men får ikke noe ut av det før vertene overtar ballen.
    49'
    Ringstad med en pasning til Palmason. Pasningen er ikke riktig vektet og dermed sklir den utover dødlinja på den våte gressbanen som ble vannet i pausen.
    52'
    Rubio vinner ballen i duell med Gabrielsen og skyter fra spiss vinkel. Origi har ingen problemer med avslutningen og holder skuddet i fast grep.
    52'
    Vaagan Moen får frispark når han takles av Rubio. Fem meter utenfor 16-meteren skrått i banen slår Lundemo ballen knallhardt inn i feltet. Ballen havner hos Riise på 16-meterstreken, men avslutningen treffer seterad nummer ti bak målet.
    54'
    Knudtzon blokkerer et oppspillsforsøk fra Frejd, men kommer seg ikke raskt nok på beina til å nå igjen ballen.
    55'
    Martin skyter fra 20 meter. Avslutningen ser i utgangspunktet ufarlig ut, men Origi må slippe ballen når han sklir. Kenyaneren får fotfeste igjen etter noen feilskjær og fanger egen retur.
    56'
    Jaiteh dundrer til fra 25-30 meter, men treffer beina på en medspiller slik at avslutningen aldri kommer fra til mål.
    57'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 2 - 0 Sandnes Ulf
    Lundemo slår inn fra høyresiden. Sola sleiver ballen videre inn i feltet. På bakerste stolpe har Palmason løpt seg fri og kan enkelt bredside inn 2-0.
    58'
    Pepa slår inn fra venstre. Rubio får ikke noe dreis på avslutningen når han faller idet han skal skyte fra kort hold. Origi kontrollerer ballen, som faktisk treffer tverrliggeren, før den går ut av spill.
    60'
    Lundemo dundrer til fra 25 meter. Avslutningen kontrollerer Halldorsson over mål.
    62'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Ohi Omoijuanfo
    Ut: Marius Lundemo
    65'
    Rubio drar av Kippe i to situasjoner før han kombinerer med Helle. Han spiller igjen til Martin som skyter fra 16 meter. Avslutningen er innom en medspiller, men ender på utsiden av målet.
    66'
    Fofana avanserer langs venstresiden. Kantspilleren drar seg innover i banen og passerer både Pepa og Martin på veien. Avslutningen langs bakken blir for enkel for Halldorsson.
    67'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Lillestrøm 2 - 1 Sandnes Ulf
    Helle finner Lennon rett foran 16-meteren. Med en presis pasning i steget finner han innbytter som har løpt seg fri og setter ballen sikkert forbi Origi med sin høyrefot.
    67'
    Da er det virkelig kamp igjen på Åråsen etter det flotte kombinasjonsspillet til gjestene som førte til reduseringen.
    69'
    Knudtzon holder på å dra seg forbi både Pepa og Frejd, men de to får til slutt avverget situasjonen.
    70'
    Frispark til Sandnes Ulf midt på LSKs banehalvdel. Martin svinger frisparket inn i feltet. Der rager Gabrielsen høyest og klarerer til innkast.
    71'
    Kjempesjanse til gjestene. Martin skyter fra 16-meteren. Origi slår returen rett i beina til Helle. Han skal baresette ballen i mål, men avslutningen blokkeres av Østli.
    72'
    Svinges inn i feltet, men LSK får til slutt ryddet unna.
    72'
    Sandnes Ulf har koblet et grep om kampen de siste minuttene og får til stadighet flyttet mange spillere høyt i banen når de angriper.
    74'
    5.127 tilskuere har funnet veien til Åråsen i årets første hjemmekamp.
    75'
    Stian Ringstad
    Feller Lennon og havner i dommer Hagens oversikt over spillere med gule kort.
    75'
    Ny god mulighet for gjestene. Pepa treffer Helle med et innlegg. Han hælflikker ballen mot nærmeste stolpe, men Origi er raskt nede og redder.
    77'
    Rødt kort til Sandnes Ulf
    Det ser ut som en merkelig avgjørelse. Berget Skjølsvik er først på ballen og takler den tilbake til egen keeper som bakerste mann. Sandnes Ulf redusert til ti mann.
    77'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Petter Vaagan Moen
    Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren får sin debut i LSK-drakta.
    78'
    Sandnes Ulf scorer selvmål!
    Lillestrøm 3 - 1 Sandnes Ulf
    Fofana drar seg til dødlinja og slår inn langs bakken. Halldorsson fomler ballen i eget nett under press fra Riise ved nærmeste stolpe.
    78'
    Sola og Helle kombinerer på venstresiden. Spiller ballen inn sentralt og over til Pepa på høyresiden. Innlegget header Gabrielsen unna.
    81'
    Etter at de hadde en virkelig god periode virker det nå tøft for Sandnes Ulf å få med seg poeng fra denne kampen etter både rødt kort og baklengsmål i løpet av få minutter.
    82'
    Innoverskrudd. Frejd får headet ballen ut av egen 16-meter.
    82'
    Høiland jakter en pasning i bakrommet, men rekker ikke ballen før Halldorsson som er våkent ute.
    84'
    Pepa har ingen problemer med å stoppe Ringstad når backen forsøker å lure seg på utsiden av sin motstander. Godt backspill av Sandnes Ulf-spilleren.
    86'
    LSK-spillerne triller ballen mellom seg uten noe særlig framdrift.
    86'
    Begge lagene virker fornøyd med tingenes tilstand for øyeblikket. Nå virker det som om alle er interessert i at tiden skal renne ut.
    88'
    Rubio skyter fra spiss vinkel og virker ikke å tro helt på at det skal bli det helt store idet han smeller til. Ballen går tilside for mål.
    89'
    Fofana, Høiland og Knudtzon forsøker å brodere seg gjennom i midten, men får noen farlighet ut av det.
    90'
    Innbytter og LSK-debutant Høiland fyrer løs fra 20 meter. Langt utenfor.
    90'+1
    Lillestrøm 4 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Ohi Omoijuanfo
    Målgivende: Moryke Fofana
    Innbytter får drømmetreff når han kliner til fra 20 meter. Ballen går via begge stolpene før denb fyker inn i nettmaskene. En vakker scoring!
    90'+2
    I øyeblikket topper Lillestrøm tabellen. Den anledningen lar ikke Kanari-Fansen gå fra seg og synger 'Fugla på topp'.
    90'+4
    90'+4
    Etter en sjansefattig og noe kjedelig første omgang skjedde det langt mer etter hvilen. Palmason satte inn 2-0 etter 58 minutter før innbytter Rubio reduserte for gjestene i det 67. spilleminutt. Berget Skjølsvik ble utvist 13 minutter før full tid. Minuttet senere fomlet keeper Halldorsson ballen i eget mål. På overtid fastsatte innbytter Omoijuanfo sluttresultatet til 4-1 med et drømmetreff. Dermed ble det en perfekt start for LSK på hjemmebane denne sesongen.