Moen62' (Str.)
1-2
2-2

40 minutter til Lillestrøm og Sarpsborg åpner sin Tippeliga-sesong på Åråsen.
    Selv om det er mars, så ser faktisk Åråsen-matta innbydende ut. Den er minst like grønn som den er brun.
    Begge lag hentet nylig hver sin spiller. Erik Mjelde er på plass på LSK-benken, mens Magnus Sylling Olsen er tilsvarende hos Sarpsborg.
    Sarpsborg har alle mann i oppvarming. Hos Lillestrøm er bare keeperduoen Udjus og Origi ute på banen, sammen med keepertrener Rolf Høgmo.
    Kanarifansen er godt representert på sitt felt, også en del tilreisende fra Sarpsborg er allerede inne på stadion.
    Nå er begge lag kommet langt i sine forberedelser. Drøyt kvarter til kampstart!
    Snart innmarsj. Begge supporterskarer er i hvert fall godt forberedt. Finfin stemning i sola på Åråsen.
    Lagene ankommer banen. Magnus Haglunds lag i den vanlige gule og svarte drakta. Brian Deanes menn i blå overdeler med hvite shortser og strømper.
    Gjestene starter med ballen. Ruller hjem til Kerr, som slår langt. Sarpsborg angriper, og blir etter hvert avvinket for offside.
    1'
    Udjus slår ut. Heieren Hansen vinner duellen med Helstad.
    2'
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Mohamed Elyounoussi
    Klareres unna!
    2'
    Ringstad kontrer, men mister ballen!
    3'
    Helstad vinkes av for offside!
    3'
    Elyounoussi utfordrer Stoor, men svensken rydder opp. LSK angriper ved Palmason på høyresiden. Ender etter hvert hos Fofana på motsatt. Han går seg bort.
    4'
    Breive får frispark på midten. Sarpsborg setter hurtig i gang.
    5'
    Stikker fra Vaagan Moen mot Knudtzon, men Thømt Jensen rydder opp.
    6'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Lillestrøm 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Mohamed Elyounoussi
    Ai, for en prestasjon av unggutten. Sarpsborg ruller vakkert opp via midten og langs venstresiden. Franske Berthod slår inn langs bakken til Elyounoussi som vender bort Østli og scorer med venstrebeinet.
    7'
    LSK angriper ved Helstad. Han er sterk og slår inn langs bakken fra høyre. Ingen LSK-spillere kommer i fart og 08-forsvaret rydder opp.
    10'
    Sarpsborg på farten igjen. Innlegg fra venstre nikkes, men Wiig treffer ikke mål.
    11'
    Elyounoussi kombinerer med Wiig, men Østli får ryddet opp. Sarpsborg er det beste laget på Åråsen.
    12'
    LSK og Ringstad går seg bort. Gjestene fra Østfold får overta, og ruller ballen i laget.
    13'
    Stoor slår inn til Knudtzon, som stusser mot mål. Kerr i full strekk redder godt.
    14'
    Hvordan kan du bommer der Palmason? Knudtzon stikker igjennom midtbanespilleren, som kommer helt alene med Kerr. Han kommer ut og redder mesterlig. Der burde LSK utlignet.
    15'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Martin Jensen
    Er for tøff med Erling Knudtzon, og får et korrekt gult kort.
    16'
    Frisparket slås langt mot Kippe. Han tas ut av Hoås, mens 08-kaptein Heieren Hansen klarerer.
    17'
    Berthod med bakromspasning mot Wiig. Udjus kommer ut og plukker opp ballen.
    18'
    Stoor slår inn fra høyre. Ballen går gjennom hele feltet til Fofana på motsatt. Han drar seg inn, faller, men får ikke straffespark.
    21'
    Sarpsborg med frispark. Hoås legger igjen til Wiig, som igjen spiller Elyounoussi. Skuddet blokkeres.
    23'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Petter Vaagan Moen
    Skrus utover mot Kippe. Han nikker inn, ballen stusses, men Kerr holder den.
    23'
    LSK med fryktelig passivt forsvarsspill da Breive får dra seg inn som han vil. Midtbanespilleren rekker imidlertid ikke skyte.
    25'
    Vaagan Moen med svakt touch før han lager frispark i gjenvinningsforsøket.
    26'
    Palmason slår i bakrom. Problemet er at der er det ingen.
    27'
    Fofana spiller inn til Palmason, som triller videre til Stoor. Backens innlegg ryddes unna.
    28'
    Knudtzon går i bakken etter en duell med Thømt Jensen. Får ikke frispark til hjemmelagets store forargelse.
    29'
    Helstad går i bakken, dommer Johnsen blåser frispark.
    30'
    Vaagan Moen slår mot bakre stolpe, men frisparket er for langt.
    30'
    Hoås går i bakken etter en duell med Østli. Frispark!
    31'
    Mye stopp i spillet her nå.
    31'
    Se på den da! Breive skyter fra 35 meter, treffer krysset og ryggen til Udjus før det blir corner. Helfrekt!
    32'
    Nikkes unna.
    32'
    Innoverskrudd denne gang. Kerr er råsterk når han plukker corneren.
    32'
    Helstad i duell med Heieren Hansen, som får skjermet ballen ut.
    35'
    LSK med litt småtendenser når de får satt oppå trekanter på høyresiden.
    37'
    Fofana går i bakken og må ha hjelp, men kommer seg på beina!
    38'
    Ringstad får frispark da Valdimarsson kakker han på legga.
    40'
    Fofana drar seg flott fri, men spiller ikke ballen videre når han bør. 08 kontrer, men Østli får blokkert et distanseskudd.
    42'
    Thorarinsson blir dyttet av Stoor og får frispark på midtbanen.
    43'
    Berthod slår inn fra venstre, gjennom hele feltet.
    44'
    Snart pause på Åråsen. Lagt til ett minutt.
    45'+1
    Vaagan Moen med langt frispark. En LSK-angriper vinkes av for offside.
    45'+1
    45'+1
    Pause på Åråsen. Alt i alt leder vel Sarpsborg fortjent. Har hatt ballen klart mest. Palmason kunne ha utlignet rett etter Elyonoussis ledermål, men Breive kunne også ha doblet gjestenes ledelse da han traff krysstolpen på et frispark.
    Da er lagene på banen for de siste 45 minuttene.
    45'
    Ringstad leter bakrom, men ballen ruller inn til Kerr.
    47'
    Hoås tråkler på ballen til han går i bakken. Korrekt frispark.
    48'
    Det slås langt mot Wiig, som lurer Frode Kippe. Fra skrått hold skyter han mot en utrusende Udjus. Han redder, ballen treffer Wiig igjen før det blir femmeter.
    49'
    Skrus lavt utover. Ringstad stuper frem, men når ikke ballen som forsvinner videre.
    49'
    Gult kort til Lillestrøm
    Bjørn Helge Riise
    Mister ballen til Hoås, og tar han etterpå. Johnsen gir det gule.
    50'
    Takler tøft på midtbanen og får kortet.
    52'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Erik Mjelde
    Ut: Erling Knudtzon
    Da får Mjelde sin LSK-debut.
    52'
    Mjelde driver framover etter et brudd fra Ringstad, men innbytteren får ikke avsluttet. Ender med et innlegg mot bakre stolpe, som Kerr plukker enkelt.
    54'
    Gjestene triller ball før det stikkes mot Wiig. Han går i bakken, men får ikke frispark.
    55'
    Hoås er sterk og får frispark i duell med Østli.
    56'
    LSK har flyttet laget litt høyere på banen i denne 2. omgangen, men ikke skapt noen stort enda.
    57'
    Elyounoussi vinkes av for offside, og sparker ballen unna. Korrekt gult!
    58'
    Riise med en svak pasning mot Ringstad. Sarpsborg får bryte.
    59'
    Lillestrøm 0 - 2 Sarpsborg 08
    Unggutten gjør det igjen. LSK-forsvaret venter offside, men Elyounoussi fortsetter på stikkeren fra Breive. Lobber over Udjus til 0-2!
    60'
    Inn: Johan Andersson
    Ut: Moryke Fofana
    60'
    LSK går rett i angrep. Vaagan Moen blir tatt og Johnsen dømmer straffe.
    61'
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Lillestrøm 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Petter Vaagan Moen
    Sender Kerr til høyre, og setter den til venstre for seg selv. Da er det fortsatt kamp på Åråsen.
    62'
    Får gult i straffesituasjonen, usikkert for hva.
    63'
    Så går Hoås i bakken innenfor 16. Gjestene skriker på straffe, men dommer Johnsen holder fløyta unna munnen.
    64'
    Nå skjer det fryktelig mye her!
    64'
    LSK med frispark i fin posisjon utenfor 16-meteren. Vaagan Moen skal skyte.
    64'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 2 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Thorstein Helstad
    Målgivende: Erik Mjelde
    Vaagan Moen skyter via muren. Kerr må i full strekk og slår ballen i stolpen. Returen spiller Mjelde til Helstad som scorer. Helstad er trolig i offside, men målet er godkjent. For et comeback av LSK!
    65'
    Det var fem voldsomt innholdsrike minutter!
    67'
    Andersson på farten på venstresiden. Slår mot mål, men utenfor en Kerr med kontroll.
    67'
    For en morsom match dette har blitt. Nå skjer det noe hele tiden her!
    67'
    LSK inspirert av sine to raske scoringer. Står opp med hele laget.
    69'
    Plutselig er det hjemmelaget som triller ballen. Fotball er et merkelig spill. Ved Elyounoussis 2-0-mål virket dette avgjort.
    70'
    LSK angriper vakkert. Helstad flikker videre til Andersson. Han bredsider ballen mot lengste hjørne, rett utenfor!
    70'
    Anders Østli vinner fram en corner i duell med Berthod!
    71'
    Kerr plukker ned ballen.
    71'
    Thorstein Helstad har våknet. Mjelde spiller han opp feilvendt. Drar seg bort fra to 08-forsvarere før han avslutter. Kerr holder ballen.
    74'
    Lillestrøm med klart initiativ nå. Skal de klare snuoperasjonen da?
    76'
    Debutant Mjelde har vært frisk for Lillestrøm.
    76'
    Sarpsborg angriper. Berthod slår inn langs bakken, men Østli rydder opp.
    78'
    4789 tilskuere på Åråsen.
    78'
    Helstad får nesten tåa på ballen før Kerr, men når akkurat ikke frem.
    79'
    Gigantisk Sarpsborg-sjanse. Valdimarsson slår inn, Udjus kommer ut, men Kippe nikker ballen. Den daler ned mot bakre stolpe, men triller utenfor til corner.
    80'
    LSK klarerer.
    80'
    Sarpsborg mer med nå. Østfoldingene har startet å trille ballen igjen.
    81'
    Lillestrøm med frispark høyt i banen.
    82'
    Vaagan Moen slår inn. Frode Kippe kaster fram tåa, mens Palmi Rafn Palmason nikker. Sistnevnte treffer ballen såvidt. Kerr står lenge og holder godt.
    83'
    Elyounoussi på farten. Drar seg bort fra Kippe og Østli, men slår ikke hardt nok inn, slik at Udjus plukker ballen greit.
    85'
    Stoor slår hardt inn fra høyre. Thømt Jensen nikker unna.
    88'
    LSK biter seg fast. Palmason banker til, men Kerr redder mesterlig.
    88'
    Den blir for lang, og plukkes greit av Kerr.
    88'
    Sarpsborg 08s keeper har vist seg som en meget god signering utifra denne kampen. Ruver virkelig i feltet.
    89'
    Thorarinsson vil ha straffespark da han flikkes gjennom av Røn. Det ender med femmeter fra Udjus.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Kerr kommer ut, men bommer denne gang. Ballen reddes på streken av en 08-spiller. LSK er fryktelig nærme.
    90'+1
    Palmason setter fart, men slår svakt mot Vaagan Moen.
    90'+4
    90'+4
    Der er dramaet over. Kampen ender 2-2. Lillestrøm slo voldsomt tilbake, og var også veldig nærme et seiersmål mot slutten av kampen. Også Sarpsborg 08 hadde sine sjanser i det som var en svært underholdende fotballkamp.