[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

    Velkommen til livedekning fra Åråsen og siste serierunde mellom Lillestrøm og Sarpsborg. Her kan meget vel ett av lagene rykke ned, spesielt om det skulle bli en taper her. Ved uavgjort holder Sarpsborg uansett Lillestrøm bak seg på tabellen.
    Lillestrøms lag har vi fått. 4-4-1-1: Marko Maric - Simen Rafn, Joonas Tamm, Tobias Salquist, Simen Kind Mikalsen - Aleksander Melgalvis, Ifeanyi Mathew, Daniel Pedersen, Daniel Gustafsson - Arnor Smárason - Thomas Lehne Olsen.
    LSK-benken: Mads Hedenstad, Frode Kippe, Mats Haakenstad, Fredrik Krogstad, Erik Brenden, Kristoffer Ødemarksbakken, Sheriff Sinyan.
    Sarpsborgs lag (4-4-2): Alexandre Letellier - Magnar Ødegaard, Bjørn Inge Utvik, Niklas Gunnarsson, Joachim Thomassen - Ole Jørgen Halvorsen, Gaute Vetti, Matti Lund Nielsen, Kristoffer Zachariassen - Kyle Lafferty, Jørgen Strand Larsen.
    To endringer fra 1-1-kampen mot Haugesund sist: U-landslagsspissen Jørgen Strand Larsen inn fra start, Amin Askar på benken. U21-landslagets Gaute Vetti på sentral midtbane sammen med Lund Nielsen. Målfarlige Kristoffer Zachariassen ute til venstre, en rolle han har spilt tidligere.
    Akkurat nå spilles den nykomponerte rockelåten "Alt for Lillestrøm" på Åråsen - en ren hyllest til Frode Kippe. Klubbikonet legger opp etter denne sesongen - etter i dag eller etter en eventuell kvalifisering for Lillestrøm. 441 kamper i Eliteserien, 44 mål, 20 sesonger - alt for Lillestrøm (pun not intended, men den var jo ganske god).
    Sarpsborg-benken: Aslak Falch, Nicolai Næss, Steffen Lie Skålevik, Jonathan Lindseth. Kristoffer Larsen, Mos Abdellaoue, Amin Askar.
    Joonas Tamm fra start for Lillestrøm. Estlenderen spilte hele fjorårssesongen på lån i Sarpsborg og var mer viktig da Østfold-klubben markerte seg i Europa Leagues gruppespill.
    Det er altså en mengde scenarier uavhengig av denne matchen som avgjør hvem av de seks som rykker ned. Bruk VGs geniale nedrykkskalkulator for å se hva som skal til for at den og den klarer seg, og den og den går ned. På Åråsen bør det være lurt å vinne kampen for begge lag for å sikre fornyet kontrakt.
    Welcome to the Jungle av Guns'n Roses dundrer ut på Åråsen. Det betyr få minutter til match. LSK spiller altså for å klare sin 46. strake sesong i toppdivisjonen. Sarpsborg har vært i Eliteserien siden 2013.
    Sarpekaptein Joachim Thomassen med en stor blomsterbukett idet han entrer matta. Lav odds på at den skal overrekkes Frode Kippe.
    Kanarifansen heiser en svær tifo til ære for Frode Kippe.
    Kampen har startet
    Da er vi i gang!
    1'
    Sarpsborg med første angrepsforsøk. Jørgen Strand Larsen banker ballen høyt inn. Ingen adresse og ut til innkast på motsatt.
    1'
    Melgalvis på høyrekant for Lillestrøm fra start. Svenske Gustafsson legger seg ute til venstre.
    2'
    Rafn med overlapp på LSKs høyreside. Innlegget heades vekk av Sarpsborgs midtforsvar.
    4'
    Første forsøk fra LSK! Godt angrep der Smarason mottar ballen midt på banen og spiller fri Simen Kind Mikalsen i venstre korridor. Han slår innlegget tidlig, Lehne Olsen header ned til Smarason som prøver på halvspretten fra 20 meter. Utenfor.
    5'
    Frispark til LSK midt på Sarps halvdel. Smarason dunker en crosser som forsvinner forbi alle. Innkast Sarpsborg på motsatt.
    8'
    Sarpsborg på dødballvisitt i LSK-boksen. En stuss fra Jørgen Strand Larsen blir aldri farlig. Maric plukker opp.
    10'
    Vetti får frispark i midtsirkelen.
    13'
    Lafferty skyter etter at fløyten til Moen er gått. Brorparten av Åråsen og Salquist krever gult kort, men det får ikke nordiren.
    13'
    I det 13. minutt heiser en tribunedel på Åråsen en ny Kippe-tifo. Forsvarskjempen har hatt trøye 13 hele tiden.
    14'
    Tamm rensker unna en langball fra Thomassen.
    15'
    Dødball fra Sarpsborg føles ALLTID farlig. Moen blåser av en tøff duell i feltet.
    16'
    Sarpsborg vil ha frispark da Tamm går i Jørgen Strand Larsen. Istedet innkast til gult.
    16'
    Sarpsborg kommer på venstresiden ved Thomassen. Hardt og flatt innlegg beines unna til nytt offensivt innkast.
    17'
    Etter to dueller etter innkastet blir det kampens første corner.
    17'
    Matti Lund Nielsens corner heades vekk på første stolpe av Smarason. I bølge to og tre er Tamm høyest. Men ender med frispark nede ved dødlinjen for Sarp.
    18'
    Maric bokser unna frisparket! Lillestrøm overtar ballen.
    19'
    Gult kort til Lillestrøm
    Simen Rafn
    Backen tråkker på ballen og faller. Pådrar seg hands for å unngå kontring imot.
    20'
    At Strømsgodset og Ranheim leder, men at det står 0-0 her, i Mjøndalen og Tromsø betyr at både Lillestrøm og Sarpsborg er på trygg plass i øyeblikket.
    22'
    Ny innsvinger fra Thomassen. Lillestrøm får til slutt klarert. Men Sarpsborg vinner andreballene hele veien. Setter hjemmelaget under trykk.
    23'
    Tamm har vært fullstendig overalt i LSK-boksen etter halvspilt omgang. Men nå gir han bort en corner etter at en klarering traff Melgalgvis og spratt ut.
    24'
    Ny lav corner fra Halvorsen. Klareres, men Sarpsborg beholder ballen.
    24'
    Lillestrøm har enorme problemer med å spille seg ut av egen halvdel så langt.
    25'
    Kampens tredje corner til Sarpsborg.
    28'
    Endelig litt luft under corneren fra Halvorsen. Hvem tar imot? Tamm, selvfølgelig. I returrommet blir forsøket ufarlig
    29'
    Ny Sarpedødball og ny stuss. Helt inn til Maric.
    31'
    Salquist holder på å skape en farlighet når han presses av Jørgen Strand Larsen. Får ballen unna.
    32'
    Endelig noe som ligner på angrepsfotball fra Lillestrøm. Melgalvis åpner luken, passende nok på 1. desember, mellom bena på sin oppasser Joachim Thomassen. Pasningen går til Pedersen som crosser inn mot Lehne Olsen. Han header over og relativt løst og ufarlig, men den soleklart beste kombinasjonen LSK har utført så langt. Det tok 34 minutter.
    34'
    Fint raid av Zacharissen! Midtbanespilleren trekker seg forbi to mann og stormer inn i feltet. Blir hindret akkurat da han skal legge ballen videre og LSK får banket ballen unna.
    35'
    Nok en Sarpsborg-dødball, frispark midt på halvdelen til Lillestrøm.
    38'
    Matti Lund Nielsen server fint mot skallen til Zachariassen, men dynamoen avvinkes for offside. Ellers hadde vi notert kampens første målsjanse.
    38'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Kristoffer Zachariassen
    Stopper Rafn på raid.
    39'
    Det påfølgende frisparket slås inn og stusses mot mål, men blir aldri farlig.
    40'
    Langskudd fra Sarpsborg og Jørgen Strand Øarsen! Maric må gi retur, men ingen i nærheten.
    40'
    Nok en dødball, og der får vi den første sjansen! Vetti står helt alene på hjørnet av 16-meteren og banker til på volley. Rett på Maric som bokser! Hadde blitt en perle fra U21-landslagsspilleren fra Hordaland om den hadde sust inn!
    42'
    Siden Tromsø-kampen er blitt så utsatt på grunn av heftig snøvær, betyr det at Lillestrøm- og Sarpsborg-spillerne kan få lang pause. Det er ønskelig at 2. omgang starter på likt i alle matchene, men ikke nødvendigvis gjennomførbart.
    45'
    Pause
    Da tar vi pause på Åråsen. Kan altså bli det lengste kvarteret i Lillestrøm har hatt på sine 1134 kamper i toppdivisjonen. Vi får avvente beskjed. I forkant av runden var NFF mest opptatt av at alle kamper skulle starte likt. Så blir det en fortløpende vurdering om også 2. omgang skal starte likt. Akkurat nå gjenstår cirka ti minutter av Tromsø-Stabæk, og så skal også de lagene ha sine 15 minutes of break.
    Ifølge Eurosport-reporter Vegard Flemmen Vaagbø blir det avspark klokken 19.10 på kampene der nedrykkslagene er involvert.
    2. omgang
    Da kjører vi 2. omgang. LSK tar avspark.
    46'
    LSK starter 2. omgang med en farlighet! Simen Mind Mikalsen legges i bakken, men Moen gir fordel. Gustafsson slår inn, Smárason header ned mot Letellier. Han redder. Ikke skikkelig sjanse, men nesten.
    47'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Magnar Ødegaard
    Moen går tilbake på situasjonen med Simen Kind Mikalsen og gir kortet.
    47'
    Kanarifansen holder det gående med tromme og sang. Spennende å se om entusiasmen fra tribunen smitter over på spillet, som fra hjemmelagets side har vært nitrist.
    51'
    Fra Tromsø meldes det at 2. omgang der har startet ganske nøyaktig fem minutter etter de øvrige kampene i nedrykksstriden.
    52'
    Innkast Sarpsborg høyt på LSKs halvdel. Blir til innlegg med foten etterhvert, men Tamm header unna.
    52'
    Frispark midt på banen for Lillestrøm. Mathew i bakken.
    53'
    1-0 til Mjøndalen på Nedre Eiker. Det betyr at Lillestrøm er på kvalikplass i øyeblikket, Sarpsborg på trygg plass.
    54'
    Gustafsson med et par fine kombinasjoner. Går i bakken inne i feltet, men så ikke ut som straffe umiddelbart.
    57'
    Nå skjer det voldsomt lite på Åråsen. LSK evner fortsatt ikke å spille seg frem til farligheter.
    61'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fredrik Krogstad
    Ut: Arnor Smarason
    Islendingen har gjort sitt. Har slitt med kneet en periode. Krogstad var vraket og skal inn.
    61'
    Lillestrøm angriper på høyresiden. Lehne Olsen vinner sin duell, men hardt presset mellom to Sarpsborg-spillere blir det null trøkk i avslutningen.
    62'
    Frispark Lillestrøm i fin posisjon.
    64'
    Lehne Olsen blir mannen som skyter. Rett i muren. Kind Mikalsen dundrer til på returen, blokkert og over og corner. LSKs første.
    64'
    Letellier bokser unna Krogstads godt slåtte corner mot første stolpe.
    65'
    Lehne Olsen med nytt skuddforsøk! Ålreit, men utenfor når spissen klemmer til fra snaut 20 meter.
    66'
    Betydelig bedre av Lillestrøm en periode nå. Mer trøkk i spillet, laget står høyere og de evner å få tak i ballen. Kanskje også et tegn på at Sarpsborg trives bedre med uavgjort også som sluttresultat?
    67'
    Fredrik Krogstad har gått rett inn i 10'errollen etter Smarason.
    68'
    Jørgen Strand Larsen på gjennombrudd. Blir etterhvert løpt opp av et desperat LSK-forsvar som får skjøvet til corner.
    69'
    5293 tilskuere på Åråsen.
    69'
    Melgalvis hatt en ålreit match for LSK. Trer Lehne Olsen fint rettvendt i mellomrom, men spissen blir taklet før han får utført neste trekk.
    71'
    Sarpsborg-fansen fyrer opp bluss bak Maric' mål.
    71'
    Jørgen Strand Larsen går ned i feltet etter duell med Salquist. Uvisst fra vår posisjon om det skulle vært straffe.
    71'
    Da er det kastet bluss ned på banen fra Sarpsborgs tribunedel. Ser ut til å bli et lite avbrudd i spillet.
    72'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Kristoffer Ødemarksbakken
    Ut: Daniel Gustafsson
    73'
    Lehne Olsen og hele Åråsen vil ha frispark da spissen blir stengt av av Gunnarsson. Moen tenker motsatt.
    74'
    Langt kast fra Sarpsborg inn i LSK-boksen igjen. Ender med et par dueller og etterhvert frispark utover.
    75'
    Mathew med et volleyforsøk fra langt hold. Fullstendig ufarlig. Triller ut til keepers ball på Sarpsborg.
    76'
    Lillestrøm vinner ballen og kan sette fart mot et Sarpsborg i ubalanse. Krogstad prøver å tre gjennom Ødemarksbakken, men langt unna å finne ham.
    79'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Amin Askar
    Ut: Jørgen Strand Larsen
    Spissen bruker lang tid av banen og blir både dyttet på av Pedersen og pepet ut av hjemmefansen.
    80'
    Ny dødball Sarpsborg. Frispark lempes inn, Maric bokser unna.
    84'
    Melgalvis header rolig inn til Maric og har nedrykksnervene tilsynelatende under kontroll.
    84'
    Akkurat nå ligger det an til kvalik på Lillestrøm. Det har de spilt én gang tidligere; i 1990. Da som regjerende seriemester og i et trelagsomspill mot Eik og Bryne.
    85'
    Corner til LSK.
    85'
    Halvskummel lav dødball fra Lillestrøm og Krogstad. Får ikke avsluttet skikkelig.
    86'
    Ballen ut til Krogstad på ny. Innlegget treffer Tamm, som ikke får trøkk på headingen.
    86'
    Lillestrøm klart mest desperate utpå her nå. Men greier ikke etablere noe særlig.
    87'
    Ny corner Lillestrøm.
    87'
    Krogstad slår. Igjen mot første stolpe. Heades unna!
    88'
    Litt halvkaotisk i Sarpsborg-boksen nå. LSK-spillerne vil ha straffe.
    89'
    Gult kort til Lillestrøm
    Tobias Salquist
    89'
    Tøff frisparklinje fra Svein Oddvar Moen i dag. Krogstad irritert når han ikke får frispark.
    90'
    Fire minutter igjen.
    90'+1
    Mathew med nytt skuddforsøk etter en opprulling. Ikke farlig - nå heller.
    90'+1
    Hjemmefansen synger på Frode Kippe nå. Får veteranen sin 442. kamp i dag?
    90'+2
    Lillestrøm får kast nede ved cornerstiolpen.
    90'+3
    Svakt oppspill av Rafn med nesten hele LSK-laget oppe. Lillestrøm slipper med skrekken.
    90'+3
    Askar gir Salquist hard behandling nede ved sidelinjen. Frispark til Lillestrøm på 80 meter.
    90'+4
    Lehne Olsen dytter Vetti i ryggen på et langt LSK-oppspill. Frispark til Sarpsborg.
    90'+5
    Kampen er slutt
    Slutt her! Da må Lillestrøm vente på resultatet i Tromsø, som er cirka fem minutter bak.
    Lillestrøm er på kvalifisering slik det er nå. Scorer Tromsø, går LSK rett ned.
    Sarpsborg feirer ny kontrakt med fansen! Lillestrøm-spillerne er samlet ute på matta og avventer hva som skjer.
    1-0 i målsjanser til Sarpsborg. To lag som var livredde for eksistensen som var utpå her.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her