2 260
1 770

Hei og velkommen til livedekning av denne kampen mellom Lillestrøm og Stabæk!
    Åråsen bader i sol og i solen er det nok godt over 25 grader her i dag. Gressmatta er grønn og det er perfekte forhold for en god fotballkamp!
    Lillestrøm startet sesongen godt med fire seire på de seks første i serien, og tok seg videre i cupen. Deretter har de gått på en aldeles liten smell hvor de først tapte to hjemmekamper på rad, samt ble knus av Brann i cupfinalen på Ullevål. Videre tapte de borte mot HamKam og avsluttet med å ryke i cupen mot Ull/Kisa nå sist.
    Stabæk tok en sterk 2-1 seier mot Vålerenga sist serierunde. Der avsluttet de faktisk med 9 spillere. På de siste seks kampene har de blitt 4 seire, en uavgjort og ett tap. Dermed innehar de en sterk 6.plass på tabellen.
    Lillestrøm står med 2-0-2 på hjemmebane så langt, mens Stabæk har 1-0-2 på bortebane til nå denne sesongen.
    Sist disse lagene var her på Åråsen i -21. Lillestrøm vant da 3-0 etter scoring fra Garnås og en dobbel fra Lehne Olsen.
    Lehne Olsen er ute med skade etter cupkampen sist, og Charles er syk. I tillegg til litt skifter foran dagens kamp så har Bakke nå måtte byttet inn Edh for Vindheim på oppvarmingen. Trolig en skade på sistnevnte.
    0'
    Lillestrøm med avspark.
    0'
    Hjemmelaget triller ball. Stabæk legger seg godt inn på egen banehalvdel.
    1'
    Høgh kaster langt inn fra høyre. Ballen havner hos Wangberg som banker ballen like utenfor fra 6 meters hold!
    2'
    Frispark
    2'
    Ottesen spilles opp ved dødlinja på en overgang og slår inn, men assistentdommeren er oppe med flagget. Har nok vært ute over dødlinja den.
    3'
    Hoff slår i bakrom mot Adams, men spissen hekter i Wangberg og ballen går helt inn til keeper.
    5'
    Åsen banker ballen inn langs bakken mot Adams, men Wangberg står riktig og klarerer.
    6'
    Dragsnes tar ned ballen på brystet og sender like greit en tunnel med det touchet. Slår så godt inn, men den klareres til corner.
    8'
    Gabrielsen stiger høyt til værs og header mot mål, men den stoppes på 5-meteren.
    8'
    Slås kort til medspiller.
    9'
    Enorm sjanse til Bakenga og Stabæk etter at Gabrielsen roter det til i eget felt. Midtstopperen klarerer rett i en motspiller. Bakenga kommer inn og avslutter omtrent 7 meter fra mål, men ballen går via en motspiller og ut til corner!
    10'
    Klareres etter noe rot i feltet.
    11'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Stabæk
    Mål: Akor Adams
    Målgivende: Ylldren Ibrahimaj
    Edh spiller opp Ibrahimaj som kommer rundt på høyre og slår inn til Adams som banker til på hel volley. Går på keeper, men triller så i mål nede ved stolpen. Ikke umulig å redde den, men likevel et meget godt angrep av Lillestrøm dette!
    12'
    Kort til medspiller.
    15'
    Hjemmelaget fortsetter å trille ball. Stabæk har så langt vært farlige på overganger og dødballer, så ingen vits å endre der.
    16'
    Stabæk kommer på en overgang, men Skjærvik henger fint med og bryter løpet til Høgh i bakrom. Takler ballen unna.
    17'
    Skjærvik mister ballen til Høgh som bakerste mann på klønete vis. Høgh går rett på mål og runder keeper, men blir samtidig felt av Hedenstad. Ser veldig klar ut den. Skjærvik blir samtidig liggende og holder seg til kneet. Får seg en vridning idet han skal vende rundt der. Får behandling ute på banen nå. Halter av banen og må nok byttes ut.
    17'
    Gult kort til Lillestrøm
    Mads Hedenstad
    Keeperen får også det gule kortet.
    17'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Espen Bjørnsen Garnås
    Ut: Vetle Skjaervik
    Må ut med skade, Skjærvik.
    20'
    Stabæk scorer på straffe!
    Lillestrøm 1 - 1 Stabæk
    Mål: Mushaga Bakenga
    Sender keeper en vei med et lite stopp, og triller ballen i mål. God straffe fra trønderen!
    20'
    Lillestrøm fortsetter å styre kampen med mest ball, men det er altså noe som er galt i de bakre rekker hos de gule og svarte denne sesongen. Har ved flere anledninger gitt bort gratis sjanser til Stabæk i dag, og det virker generelt som de spiller med høye skuldre i forsvar.
    23'
    Lillestrøm kommer fint rundt på høyre, men innlegget fra Edh havner bak mål.
    24'
    Lillestrøm bryter og setter fart. Adams får ball på høyre og drar seg inn og avslutter via en spiller før den går ut til corner.
    28'
    Det heades over fra Adams i en presset situasjon.
    28'
    Gult kort til Stabæk
    Andreas Skovgaard
    Dommeren går tilbake og gir Skovgaard gult kort da han feller Edh på en overgang.
    28'
    Hoff prøver en stikker mot Ibrahimaj, men sistnevnte henger ikke med på den og ballen går ut over dødlinja. Relasjonene er ikke helt perfekte offensivt heller enda her, men det stemmer i alle fall bedre enn bakover på banen.
    31'
    Knudsen bryter og setter fart. Løpes opp av Geelmuyden og går i bakken. Roper på frispark i god posisjon, men dommeren står godt plassert og vinker spillet videre.
    33'
    Stabæk med en god overgangsmulighet. Kan slå inn dr, Ottesen, men velger å fyre av. Trolig på vei utenfor, men Hedenstad kaster seg som en katt og slår den unna.
    35'
    Stabæk med en meget god overgang og stor sjanse for Høgh! Bakenga spilles opp, er sterk da han vender rundt og slår gjennom til Geelmuyden. Sistnevnte venter til en perfekt timing og slår en stikker til Høgh som igjen runder keeper, men rekker så ikke frem på ball før han plasserer den i nettveggen!
    38'
    Gabrielsen header ned til Adams som vender rundt og prøver en avslutning, men når ikke frem på ball før den klareres. Nære på der.
    40'
    Lillestrøm bygger opp et angrep på venstre side, men Gabrielsen som virker no rusten, sender ballen ut over sidelinjen.
    41'
    Slås inn fra høyre mot Adams som ser ut til å få ballen på hodet. Stoppes i Wangberg. Adams roper på straffe da han mener den går i hånda på midtstopperen. Dommeren lar den gå.
    43'
    Dommeren griper ikke inn da ballen går ut av spill, så VAR har ikke sett noe feil her da.
    44'
    Offside for Lillestrøm
    45'+2
    45'+3
    En jevnspilt omgang her på Åråsen. Lillestrøm har mest ball, men det er Stabæk som har skapt flest målsjanser. Lillestrøm gikk opp i føringen etter scoring fra Adams. Deretter ble Høgh felt og Bakenga scoret på straffen. Stabæk har i tillegg hatt et par store sjanser, men ikke overlistet Christiansen. Lillestrøm sliter noe med å skape gode målsjanser tross mye ballinnehav. Helt greit at det står 1-1 til pause her.
    45'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Kaloyan Kalinov Kostadinov
    Ut: Mushaga Bakenga
    45'
    Høgh og Gabrielsen i løpeduell. Sistnevnte vinner duellen, men går samtidig ned i bakken. Høgh er noe hardhendt der og får tilsnakk av dommeren.
    47'
    Wangberg header ut.
    48'
    Kort til medspiller, ender i åpent spill.
    49'
    Garnås fyrer av fra omtrent 30 meter. Får enormt treff på halv volley der. Kjenner ballen brette seg rundt foten helt herfra. Sniker seg like utenfor stolpen!
    50'
    Lillestrøm kommer på en overgang. Ibrahimaj drar av en spiller og vender opp igjen før han slår inn, men Stabæk får klarert i feltet.
    51'
    Stopp i spillet da Ottesen ligger nede. Får tilsyn fra dommeren og er klar for videre spill.
    53'
    Wangberg stopper Adams som er på vei gjennom. Blir så liggende nede og holder seg til ankelen. Stopp i spillet før midtstopperen er på bena igjen og klar for videre spill.
    55'
    Edh kommer rundt og slår fint inn fra høyre. Går gjennom feltet og ut til corner. Ballen via en motspiller.
    57'
    Adams må rygge ut i banen og får en vanskelig oppgave. Header langt over mål.
    57'
    I venstre korridor. Slås inn i feltet hvor Christiansen er på bærtur da han skal ta ned ballen. Noe kluss i feltet og misforståelser i Stabæk-laget ødelegger en god mulighet. Får til slutt avsluttet fra 20 meter. Via en motspiller og til corner.
    59'
    Klareres.
    60'
    60'
    Frispark
    64'
    Hjemmelaget triller ball, men sliter med å finne åpninger her.
    64'
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    66'
    Pettersson fint ute og plukker den.
    66'
    Høgh kaster langt inn fra venstre. Garnås header unna.
    68'
    Edwards slår fint i bakrom mot Wangberg som har blitt igjen etter et innkast. Ballen blir akkurat for lang.
    68'
    Kostadinov slår i bakrom mot Høgh, men den går helt inn til keeper.
    69'
    Hjemmelaget fortsetter å presse, men det skapes så og si ingenting.
    70'
    Wangberg går bakover i banen med Adams i rygg. Mister ballen til spissen som vender opp mot keeper. Dommeren blåser.
    71'
    Jenssen ligger nede og lagene tar seg en drikkepause her. Midtstopperen tar en tur på sidelinjen, men ser ut til å være klar for videre spill.
    71'
    Jenssen er tilbake på banen og spillet går videre.
    72'
    Dragsnes slår inn fra venstre. Wangberg header unna.
    73'
    Tønnessen går ned i bakken på et offensivt løp. Blir liggende og slår i bakken. Ser ut til å ha vondt her, stopperen. Blir faktisk dyttet med strake armer der, men løper samtidig fremover, så går kanskje noe enkelt ned. Trolig ikke nok til at VAR griper inn her.
    73'
    Tønnessen tilbake på banen, men halter noe. Spillet i gang igjen.
    75'
    God posisjon ute i høyre korridor. Åsen slår inn i feltet og Edwards forlenger til corner.
    75'
    Svendsen kommer storende mot nærmeste, men Kostadinov klarerer.
    76'
    Da er det Wangberg som ligger nede, men kommer seg etter hvert opp på beina. Det er utrolig mange stopp i spillet her nå.
    77'
    Inn: Henrik Skogvold
    Ut: Kristoffer Tønnessen
    Offensivt bytte her fra Lillestrøm. Skogvold er hentet tilbake fra lån hos Start og kommer innpå her for å skape mer fremover i banen.
    78'
    79'
    Edh spilles opp ved dødlinja og slår inn mot Skogvold. Innbytteren løper ned Wangberg og det blåses frispark til Stabæk.
    80'
    Frispark
    80'
    Offside for Stabæk
    81'
    Garnås slår inn, men ballen går over alt og alle.
    82'
    Det er rett og slett meget tamt ute på Åråsen her i andre omgang.
    82'
    VAR er inne og ser på en mulig hands. Det er en pasning fra Edh som treffer armen til Andresen like på innsiden av 16-meteren. Amland går bort for å se situasjonen på skjerm, og etter en titt der peker dommeren på straffemerket!
    82'
    VAR konkluderer med at det er hands fra Andresen!
    84'
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Lillestrøm 2 - 1 Stabæk
    Målgivende: Eskil Edh
    Adams løfter den helt opp i hjørnet! Den er rett og slett umulig å rekke frem på for keeper!
    85'
    Det måtte altså noe slikt til for at det skulle løsne på Åråsen i andre omgang. Da må Stabæk frem og presse. Det vil gi store rom for Lillestrøm!
    86'
    Lillestrøm kommer på en overgang. Skogvold spilles opp i feltet, men ballen sklir av foten og utenfor. Det er faktisk en god sjanse det!
    87'
    Inn: Markus Seim-Monsen
    Ut: Herman Geelmuyden
    87'
    88'
    Frispark på midten. Slår langt opp i feltet til Wangberg som header inn i feltet. Gabrielsen klarerer svakt før Garnås klarerer bedre.
    89'
    Lillestrøm 3 - 1 Stabæk
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Åsen spiller opp Adams i bakrom. Spissen triller ballen forbi keeper. Ser først ut til å være i offside, spissen, men målet står!
    90'+1
    Inn: Nikolas Walstad
    Ut: Aleksander Andresen
    90'+2
    Slås inn i feltet, men Stabæk klarerer.
    90'+4
    Slår igjen inn i feltet, men Stabæk klarerer.
    90'+5
    Gjenstår knappe 3 minutter. Dette blir nok tre sårt trengte poeng for Lillestrøm.