0-1
1-1

Etter at den første Tippeliga-runden for 2015 ble åpnet mandag, er det i dag LSK, Start, Molde og Odd sin tur. På Åråsen møter Lillestrøm Start. De to lagene har en del spørsmålstegn rundt seg i forkant av årets sesong. Vi kommer tilbake med mer når det nærmer seg kampstart 19.00!
    To timer igjen til kampstart på Åråsen. Start kommer hit uten Jesper Mathisen, Gummi Kristjansson, Rolf Daniel Vikstøl og Jon Hodnemyr. For Lillestrøm er Lum Rexhepi, Bonke Innocent, Simen Nordermoen og Jacob Faye-Lund alle på skadelisten.
    De offisielle lagoppstillingene kommer 75 minutter før kampstart, men det som i hvert fall er sikkert er at Starts kaptein i kveld blir unge Kristoffer Ajer. 16-åringen, som fyller 17 senere i år, gikk til Start fra Lillestrøm før fjorårssesongen da familien valgte å flytte til Sørlandet. For han blir dagens kamp utvilsomt en spesiell affære.
    Da er lagoppstillingene klare, LSK kommer i en 4-2-3-1-formasjon, mens Start spiller 4-4-2. Interessant for Starts del er det at nykommerne Emil Dahle og Michael Christensen begge starter kampen. Det gjør også lånesoldat Ole Martin Rindarøy.
    I LSKs lagoppstilling er det ingen store overraskelser, kanskje med unntak av unggutten Fredrik Krogstad. Han starter ute til høyre i en offensiv midtbaneposisjon. Krogstad kommer fra Lørenskog, og er inne i sin første sesong som LSK-spiller.
    Da er gjestene fra Kristiansand i gang med sin oppvarming. For LSK er kun keeperne, med Arnold Origi i spissen, i gang foreløpig.
    Rett og slett nydelig spilletemperatur i Lillestrøm. Gressmatta på Åråsen er også skikkelig grønn. De 22 utvalgte, pluss Dag Vidar Hafsås og hans dommerteam, må virkelig glede seg nå.
    Nevnte Hafsås er altså kampens hovedpipeblåser. Med seg på linjene har han Svein Inge Wiken og Leif Erik Opland. Ringreven Espen Berntsen er fjerdedommer.
    Da var også LSK-spillerne ute på gressmatta. Kanarifansen jubler naturligvis.
    På bortetribunen er det ikke like folksomt. Foreløpig kun et fåtall som er på plass, men det kommer helt sikkert flere nærmere kampstart.
    LSK tapte 2-1 mot Strømsgodset i sin generalprøve før dagens kamp, mens et meget skadeskutt Start tapte 1-0 mot Viking i sin siste test.
    Dagens kamp blir Runar Kristinssons aller første som Lillestrøm-trener på Åråsen. Han var jo stor her som spiller på slutten av 90-tallet. Også Start-trener Mons Ivar Mjelde har en fortid som LSK-spiller. Han ble blant annet klubbens toppscorer i 1993.
    Da får det være nok med forhåndsstoff. Nå er lagene i garderoben for sine siste forberedelser. La det brake løs!
    Lagene på vei ut!
    Endelig sparkes også Tippeligaen i gang for Lillestrøm og Start.
    Så var vi i gang. Start i blått og hvitt begynner med ballen.
    1'
    Begge lag med noen trekk innad. Start kommer til kampens første skudd fra 25-30 meter, men det blokkeres tidlig.
    2'
    LSK med kampens første målsjanse! Fredrik Krogstad og Bjørn Helge Riise kombinerer ute på høyresiden. Lundemo får ballen inne foran mål, vender opp og fyrer med venstrebeinet. Avslutningen går et godt stykke utenfor, men der burde LSKs nummer 10 truffet mål.
    4'
    Start angriper, men LSK får femmeter da Origi slår unna via Vilhjalmsson.
    6'
    Islendingen på farten igjen da han presser Origi, som slår langt.
    7'
    Lundemo kombinerer med Fofana som skyter via en Start-spiller til corner. Den rydder Start unna.
    7'
    Det bølger fram og tilbake her i åpningen. Ingen av lagene har fått satt noe skikkelig spill.
    9'
    Andersson nikker unna på første stolpe.
    9'
    Start biter seg fast. Nykommer Christensen kaster langt, men LSK rydder unna på ny.
    11'
    Mål for Start!
    Lillestrøm 0 - 1 Start
    Mål: Espen Børufsen
    Målgivende: Matthias Vilhjalmsson
    Herre for et flott angrep! Emil Dahle setter opp vegg med Espen Hoff. Han flikker ballen elegant videre til Matthias Vilhjalmsson, som lemper inn mot bakre stolpe. Der kommer Espen Børufsen og stanger gjestene i ledelsen.
    11'
    Utrolig vakker fotball av Start ved scoringen. Hoffs hælflikk var elegant og satte rett og slett LSK-forsvaret ut av spill. En overraskende start på kampen!
    14'
    Nå blir dette kampbildet meget interessant. Lillestrøm har allerede hatt ballen en del etter scoringen, men det gir også Start kontringsrom.
    15'
    LSK med mye folk i boksen. Igjen får Lundemo avslutte etter godt forarbeid av Krogstad, men avslutningen blokkeres.
    18'
    Start har flyttet laget litt høyere igjen etter LSK-press rett etter målet.
    21'
    Hoff sleiver ballen mot mål fra skrått hold utenfor 16 meter, men skuddet går utenfor.
    22'
    Riise slår inn fra høyre, Start-stopper De John er først på ballen, men header den ned før ballen spretter opp. Håkon Opdal holder den sikkert.
    23'
    Christensen med tilbakespill mot Opdal, som ikke tar noen sjanser og sender ballen utover sidelinjen med venstrefoten.
    24'
    Småskummelt Start-angrep. Sandnes slår tidlig opp mot Vilhjalmsson fra venstre, men islendingen header tilbake i banen framfor mot mål.
    26'
    Johan Andersson skyter håpløst over fra distanse. Tydelig misnøye med LSK også på tribunen. Det kladder for vertene.
    29'
    Krogstad får ballen, vender elegant opp inne i boksen, men Håkon Opdal har ingen problemer med å redde skuddet.
    30'
    Start slår inn fra sin høyreside. Sandnes header rett på Origi. Like etterpå er oppskriften helt lik. Denne gangen nikker Vilhjalmsson utenfor.
    33'
    Start på farten igjen. Kontrer etter at LSK går seg bort i angrep. Vilhjalmsson får ballen ganske så alene på 15-16 meter, men Origi redder skuddet. Der burde det vært 0-2!
    34'
    Ny enorm Start-sjanse! Igjen er det Matthias Vilhjalmsson som er på farten. LSKs forsvarsfirer er fryktelig passive når islendingen får ballen av Kristoffer Ajer. Han vender bort Frode Kippe og sikter mot lengste hjørne, men ballen går i stolpen og ut.
    35'
    LSK virker rystet. Start kjører denne kampen for øyeblikket, men fortsatt 0-1.
    38'
    Åråsen jubler for scoring, men linjemannen har flagget oppe. Lundemo slår et frispark inn i boksen, det ser ut som den går via et Start-hode og i mål bak Opdal, men målet er altså annullert.
    39'
    Vanskelig å si hvorfor det ikke ble mål. Selv ikke noen repriser viser tydelig hva som skjedde, men trolig var det LSK-stopper Kippe som var i offside.
    42'
    Du verden som det bølger fram og tilbake her på Åråsen. Vi rekker knapt å summe oss, før det skjer noe foran et av målene. En meget underholdende fotballkamp.
    44'
    45'+2
    Så var det pause på Åråsen. Her har det skjedd fryktelig mye. Rett før Hafsås blåste til pause ville LSK ha frispark da Krogstad ble holdt. Endte i stedet med en god De John-takling av Lundemo, som taklet tilbake rett etterpå. Start fikk frispark før det ble blåst for halvspilt.
    Start har imponert foreløpig og kunne fort ha ledet mer enn 1-0. Det kunne også stått 1-1, da et Lundemo-frispark ble stusset i mål, men linjemannen hadde flagget oppe. Den situasjonen vil bli omdiskutert. Vi kommer straks tilbake med de siste 45 minuttene fra Åråsen.
    45'
    Rødt kort til Lillestrøm
    Frode Kippe
    Start fosser i angrep og plutselig er Emil Dahle alene i løpeduell med Kippe, som bakerste mann. Han napper litt i drakta til Dahle, som går over ende. Hafsås gir rødt. Ingen store protester, det så riktig ut, og unødvendig av Kippe.
    46'
    Start-frisparket slås mot mål, men nikkes utenfor.
    48'
    Så er Fofana på farten. Skjærer inn fra venstre og skrur ballen i det lengste hjørnet. Opdal redder glitrende til corner.
    50'
    Gjestene rydder unna.
    50'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Simen Kind Mikalsen
    Ut: Fredrik Krogstad
    Krogstad blir ofret, og Mikalsen kommer inn som midtstopper.
    50'
    Owello mister ballen midt på banen og Fofana setter fart. Fra rundt 20 meter banker han ballen langt over mål.
    52'
    Nå er det Fofana-show! Igjen drar han seg inn fra venstre. Denne gangen får LSK-frispark rett utenfor hjørnet av 16-meteren. Lundemo skal skyte.
    53'
    Lundemo forsøker å skru frisparket inn i nærmeste hjørne, men rett over!
    54'
    Gult kort til Start
    Emil Dahle
    Holder igjen Fofana og får kortet.
    55'
    Det er Lillestrøm som kjører denne kampen, selv med en mann mindre på banen.
    56'
    Ryddes unna.
    57'
    Gult kort til Lillestrøm
    Moryke Fofana
    Takler Owello tøft etter at han mister ballen.
    58'
    Espen Hoff får plass å boltre seg i ute til høyre. Finner etter hvert Vilhjalmsson, som forsøker skyte. Marius Amundsen er god når han blokkerer avslutningen.
    60'
    Igjen rydder Start unna!
    61'
    Ringstad drar seg innover, spiller ut til Fofana, som lobber ballen forbi Rindarøy og sender den inn foran mål. Der klarerer Sandnes.
    63'
    Robert Sandnes
    Får for drøying på et innkast.
    63'
    Lillestrøm har vært det beste laget i hele denne 2. omgangen, selv med en mann mindre på banen.
    64'
    Fofana skaffer nok en LSK-corner. Opdal bommer i lufta, men ballen forsvinner gjennom feltet og ut.
    64'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Andreas Hollingen
    Ut: Emil Dahle
    65'
    Enorm LSK-sjanse. Fofana slår inn i boksen. Knudtzon legger ballen tilbake til Lundemo som skyter. Håkon Opdal redder Start igjen, og selv om returen er skummel, rydder sørlendingene til corner.
    67'
    Ballen slås på bakre stolpe. Der er Fofana helt alene, men skyter altså utenfor fra en meter, på helt blank kasse!
    68'
    Margeirsson vinkes for offside, og Start får dra ned tempoet i kampen.
    71'
    Owello fyrer midt på Origi, som holder ballen enkelt.
    72'
    Rindarøy slår inn. Ballen stusses ut, før den slås inn på ny. De John stiger til værs, men Origi holder headingen greit.
    73'
    Merkelig situasjon. Start kommer rundt på venstre og Børufsen spiller ballen inn foran mål. Der hamrer Sandnes ballen via Vilhjalmsson og i mål. Offside vinkes på sistnevnte.
    77'
    Inn: Markus Brændsrød
    Ut: Marius Lundemo
    77'
    Skal LSK få fram en skikkelig sluttspurt?
    82'
    Start rydder unna nok en corner. Har forsvart seg meget godt på LSKs offensive dødballer.
    83'
    Etter Starts annullerte scoring har kampen roet seg litt på Åråsen, hvor det er 4961 tilskuere på plass i dag.
    84'
    Ender på bakre stolpe, men Margeirsson klarer ikke å stokke beina og avslutte skikkelig.
    85'
    Stopp i spillet. Riise må ha hjelp fra sidelinjen etter en duell.
    88'
    Der står flere i kø for å avslutte, men det ender med ny corner.
    89'
    Ny corner gjennom hele feltet. Denne gangen ut til femmeter.
    90'
    Start ser ut til å holde unna, og ta en meget solid seier her.
    90'+1
    Lillestrøm klarer nemlig ikke mobilisere noe som helst for øyeblikket.
    90'+1
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+2
    De John går i bakken etter en duell med Lillestrøms Vilhjalmsson. Han tar seg til hodet og må ha hjelp fra sidelinjen.
    90'+3
    Kommer seg på beina igjen De John. Har vært en av Starts aller beste spillere denne kampen.
    90'+3
    Ballen droppes, og LSK får frispark i skummel posisjon. Origi kommer også opp!
    90'+4
    Andersson slår inn, men frisparket ryddes tidlig unna.
    90'+5
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 1 Start
    Mål: Simen Kind Mikalsen
    Har dere sett! Start ser ut til å ro inn denne, og forsvarer seg heltemodig, men LSK pumper ballen opp i boksen. Der får innbytter Simen Kind Mikalsen avsluttet med høyrebeinet, via en Start-spiller og i mål.
    90'+5
    Espen Børufsen
    90'+6
    Skal vi få en til? Riise lemper opp. LSK med innkast høyt i banen.
    90'+7
    90'+7
    Der er det slutt på Åråsen. Simen Kind Mikalsen plukker altså opp ballen etter en duell og skyter via en Start-spiller og i mål. LSK, som spilte hele 2. omgang med en mann mindre, får altså med seg ett poeng på overtid.
    Start forsvarte seg heltemodig, men alt i alt må det sies å være fortjent. Lillestrøm trøkket gjestene tilbake på banen lenge i 2. omgang, men presset så ut til å slukne.
    På overtid fikk altså Kind Mikalsen sjansen og sørget for 1-1 i en fryktelig underholdende fotballkamp. Begge lag hadde en scoring annullert hver for offside. De vil helt sikkert bli diskutert.
    Lillestrøm står nå altså med 0 poeng, etter at de startet sesongen med minuspoeng, grunnet økonomi-rot. Start reiser hjem med ett poeng fra sin Tippeliga-åpning. Naturligvis bittert at de tre røyk på overtid, spesielt med en mann mer en omgang. Samtidig er 1-1 greit kampen sett under ett.
    LSK vant for øvrig skuddstatistikken 13-10. På mål: 6-5.
    Da takker vi for følget fra Åråsen, i det som ble en meget underholdende kamp mellom Lillestrøm og Start.