2-2
Ujah55'
3-2

Velkommen til LIVE-dekningen fra tippeligaoppgjøret mellom Lillestrøm og Start.
    Lillestrøm har tradisjonelt et svært godt tak på disse oppgjørene. Vi må helt tilbake til 1994 for å finne forrige gang sørlendingene fikk meg seg poeng fra Åråsen. Den gangen ble det 2-2 på kanarifulglenes hjemmebane etter at dagens assistenttrener i LSK, Petter Belsvik, scoret to mål for Start. Kommende landslagstrener Ståle Solbakken satte inn begge LSKs mål i samme oppgjør.
    LSK-trener Henning Berg må klare seg uten Nosa Igiebor mot Start. Den kreative midtbanespilleren pådro seg gult kort i forrige kamp, og må sone karantene mot Knut Tørums mannskap.
    Arild Sundgot er allerede den mestscorende spilleren gjennom tidene på Åråsen, men i kveldens kamp mot start kan sunnmøringen gjøre seg historisk på LSKs adelskalender i tillegg. Hvis han kommer i aksjon i kveld tangerer han nemlig Torgeir Bjarmanns klubbrekord på 306 kamper i gult og svart.
    Fredrik Strømstad er tilbake i Start etter et mer eller mindre mislykket proffopphold i franske Le Mans. Han spiller i kveld sin første kamp etter tilbakekomsten.
    Spillerne entrer et glissent Åråsen i dette øyeblikk.
    Kampen blåses i gang av Brage Sandemoen og det er hjemmelaget som starter med ballen.
    1'
    LSK får frispark ti meter inn på Starts halvdel.
    1'
    Frisparket fra Essediri når Arild Sundgot som får en tå på ballen, men Kenneth Høie i Start-buret redder enkelt.
    2'
    Edwin forsøker å spille fram Anthony Ujah, men pasningen er svak og Start overtar.
    4'
    Stor sjanse for Start. Strømstad spiller fram Årst som skyter rett på Stefan Logi Magnusson som slår til corner.
    5'
    Hjørnespark til Start
    5'
    Mål for Start!
    Lillestrøm 0 - 1 Start
    Mål: Rolf Daniel Vikstøl
    Rager høyest i feltet og stanger inn ledelsen for gjestene.
    5'
    LSK får frispark 15 meter inne på Starts halvdel, men ingen LSK-spillere klarer å komme på ballen, og det ender i frispark for Start og Kenneth Høie.
    7'
    Hjemmelaget vinner et innkast høyte oppe på Starts banehalvdel.
    8'
    Det lange friskastet ender på hodet til Arild Sundgot, men sunnmøringen klarer ikke å få styrt ballen på mål.
    9'
    Kjemepsjanse for LSK! Arild Sundgot får gå uhindret opp på et innlegg, men headingen får Høie slått til corner.
    10'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    10'
    Mads Dahm header i tverrligeren! Ny stor mulighet for vertene.
    11'
    LSK får en kontringsmulighet med Anthony Ujah og Erling Knudzon, men førstnevnte roter seg bort, og sjansen spoleres.
    14'
    Sundgot header baller i mål, men dommer Sandemoen har blåst for en foreselse mot Kenneth Høie i forkant, og målet underkjennes.
    16'
    Gult kort til Lillestrøm
    Arild Sundgot
    Går for hardt inn i en duell og belønnes med gult kort.
    17'
    19'
    Corneren tas kort, men Start roter det til og LSK får klarert.
    19'
    Erling Knudzon stomrer i angrep og forsøker å spille vegg med Ujah, men sistnevnte klarer ikke å stokke beina, og Start overtar ballen.
    22'
    Anothony Ujah har ikke hatt noen god start på topp hos hjemmelaget. Nå blir han avblåst for offside på gjennomspillet fra Steinar Pedersen.
    23'
    Start får en stor kontringsmulighet ved Espen Hoff, men avslutningen fra kloss hold går langt utenfor LSKs mål.
    26'
    Start får frispark ti meter inn på LSKs halvdel.
    27'
    Frisparket slås ut over sidelinja fra Strømstad. Svakt slått av den hjemvendte sønn.
    28'
    Enorm mulighet for hjemmelaget! Ujah forsser mot mål, men får en litt svak touch og Kenneth Høie avvverger.
    29'
    29'
    Hjørnesparket er svakt slått og Magnusson plukker enkelt.
    30'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 1 Start
    Mål: Frode Kippe
    Et langt frispark fra Essediri når pannebrasken til Kippe som stusser ballen i mål.
    30'
    Start etablerer et press mot LSK i etterkant av scoringen, men sørlendingene kommer ikke til avslutning.
    33'
    Ole Maritn Årst kommer til avslutning innenfor 16-meteren til vertene, men vetereanen får ikke nok trykk i skuddet og Magnusson redder enkelt.
    35'
    Anthony Ujah går i offside for endte gang i kampen.
    37'
    Lillestrøm 1 - 2 Start
    Mål: Espen Børufsen
    Snapper opp en svak klarering fra Kippe og lobber ballen lekkert over Magnussson. Fantastisk scoring av midtbanemannen.
    37'
    Enorm mulighet for LSK! Steinar Pedersen finner Ujah som fra kort hold header over.
    40'
    Start får frispark like utenfor 16-meteren til LSK.
    41'
    Strømstad finner Årst som fra åtte meter klinker ballen opp på tribunen.
    42'
    Ujah blir holdt inne i fletet og Sandmoen peker på straffemerket.
    43'
    Lillestrøm scorer på straffe!
    Lillestrøm 2 - 2 Start
    Mål: Khaled Mouelhi
    Finter Høie til feil hjørne og triller ballen sikkert i mål.
    44'
    45'
    Lagene går til pause på 2-2. Start har vært det beste laget spillemessig, mens Lillestrøm har skapt de største sjansene. Spesielt Anthony Ujah har kviknet til etter en svak start, og framstår som et konstant uromoment.
    Spillerne entrer banen og er straks klare for å sette i gang 2. omgang.
    45'
    Start starter med ballen i denne 2. omgangen.
    46'
    Et innlegg fra Steinar Pedersen har retning mot hodet til Arild Sundgot, men sistnevnte er akkurat for sent ute til å få pannebrasken på ballen.
    48'
    6702 tilskuere har funnet veien til Åråsen i kveld.
    49'
    LSK roter det til for seg og Start kommer til avlsutning. Skuddet fra Kleiven treffer Pedersen i armen, men forsvarern har hånda helt inntil kroppen, og Sandemoen blåser ikke.
    51'
    Hjemmelaget har staret de siste 45 minuttene rotete, og har vært nære på å forære Start flere store sjanser.
    52'
    Sundgot forsøker å spiller gjennom Ujah, men pasningen fra førstnevnte er for lang, og Kenneth Høie kommer ut og fanger ballen.
    53'
    Igjen spiller Sundgot igjennom Ujah, men denne gangen går afrikaneren i offisde.
    54'
    Lillestrøm 3 - 2 Start
    Mål: Anthony Ujah
    Målgivende: Erling Knudtzon
    Mottar ballen fra Knudzon, drar seg fri og plasserer ballen elegant nede i hjørnet. Flott scoring av Ujah!
    55'
    Kjempesjanse for Solomon Owello og Start! Midtbanemannen drar seg fri innenfor LSKs 16-metere, men fra kloss hold skyter han utenfor.
    58'
    Gordon Banks-redning av Magnussson! En Start-spiller mottar ballen på fire meter, men utrolig nok klarer LSKs sisteskanse å redde. Fantastisk prestasjon av islendingen.
    59'
    62'
    Hjørnetsparket går bak mål.
    63'
    Lite som skjer på Åråsen i øyeblikket. Kampen har roet seg adskillig ned de siste minuttene.
    72'
    LSK fratas en kjempesjanse. Ujah blir spilt fri, men blir feilaktig vinket av for offside.
    73'
    Mads Stokkelien går i bakken innenfor 16-meteren, men Sandemoen vinker spillet videre.
    74'
    Enrom mulighet for hjemmelaget! En kontring ender hos Edwin som blåser ballen høyt over fra god posisjon.
    77'
    Start får frispark i god posisjon like utenfor hjemmelagets 16-meter.
    78'
    Jesper Mathisen skyter, men Magnusson redder forholdsvis kontrollert.
    79'
    Lars Kristian Eriksen blir spilt fri, men løpes opp av Hunter Freeman som overtar ballen.
    83'
    Frode Kippe
    Feller en Start-spiller i farlig posisjon.
    84'
    Frisparket blir slått inn i LSKs 16-metere, men Brage Sandemoen har sett noen uregelmessigheter og blåser frispark i hjemmelagets favør.
    85'
    Start får fispark sju meter inn på LSKs halvdel.
    86'
    I etterspillet ender ballen til slutt hos Børufsen som skyter to meter til side for mål.
    87'
    89'
    Hjørnetsparket blir til slutt klarert bort av Espen Søgård.
    90'
    Start presser på i sluttminuttene, men klarer ikke å skape de helt store sjansenene.
    90'+1
    Ujah blir forsøkt spilt fri, men pasningen blir for lang og Kenneth Høie rekker ut og klarer bort ballen.
    90'+2
    LSK ser ut til å ri dette i land. Start klarer ikke å skape sjanser.
    90'+3
    90'+3
    Det er slutt på Åråsen. Lillestrøm vinner alt i alt en fortjent seier på Åråsen, og vant sjansestatisikken klart. Gjestene fra Kristiansand var brukbare før hvilen, men fikk det ikke til å steme i 2. omgang.