1-0
2-0
3-0

Halvtime til kampstart i oppgjøret mellom Lillestrøm og Strømsgodset.
    LSK kommer fra 3-1-tapet borte mot Rosenborg på Lerkendal, mens Godset slo FK Haugesund 2-1 i David Nielsens debut som hovedtrener på hjemmebane.
    Nielsen overrasker kanskje litt med laguttaket på spissplass. Hamar-gutten Thomas Lehne Olsen starter, mens Peter Kovacs sitter på benken!
    12 minutter til kampstart. Ikke veldig mye folk på Åråsen enda!
    Da er lagene på vei ut på banen!
    Tja, hva skal vi si. Nokså glissent på tribunene. Heller ikke imponerende mange fra Drammen.
    Nesten pangstart for LSK. Magnar Ødegaard sleiver i den lange ballen, men Fofana plukker den og setter fart. Både han og Vaagan Moen bommer rett og slett på ballen da de skal skyte.
    2'
    Hamoud rundt på venstre, men innlegget går ut til femmeter for Origi.
    2'
    Ny bra LSK-sjanse. Knudtzon vinner ballen fra Horn, setter fart og finner Vaagan Moen. Han spiller videre ut til Bjørn Helge Riise, som skyter rett utenfor på direkten.
    3'
    LSK med spill bakfra. Origi sleiver ut til innkast da han titter etter Simen Kind Mikalsen.
    4'
    Godset ruller opp langs sin venstreside, men Gabrielsen gir til innkast.
    5'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Moryke Fofana
    Målgivende: Erling Knudtzon
    LSK kontrer i etterkant av innkastet. Petter Vaagan Moen får ballen inne på Godsets halvdel. Spiller videre til Knudtzon ute til venstre. Han finner Fofana inne i boksen. LSKs diamant ser egentlig ut til å misse i avslutningsforsøket, men stokker beina og curler ballen i Anders Gundersens lengste hjørne.
    6'
    Magnar Ødeegard vinner tre dueller med Godset-spillere, og får korrekt frispark i den siste.
    8'
    Lillestrøm har virkelig satt en støkk i Strømsgodset. Hjemmelaget fyker i angrep omtrent hver gang de har ballen.
    8'
    Godset står tidvis veldig høyt og etterlater masse bakrom til LSKs angripere. Dette må David Nielsen få orden på før det kommer nok en scoring.
    9'
    Godset og Iver Fossum fyrer fra distanse, men Origi plukker skuddet veldig greit.
    10'
    Der viser eminente Martin Ødegaard klasse. Han trer gjennom Iver Fossum vakkert, men Magnar Ødegaard og Frode Kippe får begge blokkert foran Fossum og Thomas Lehne Olsen, som jagde andreballen.
    12'
    Kind Mikalsen slår mot Knudtzon i bakrom, men Gundersen kommer ut og holder ballen greit.
    16'
    Ødegaard vinner først ballen og setter så opp nok et Godset-angrep. Han finner Iver Fossum, som igjen finner Lehne Olsen, som har lurt offside-fella til LSK. Alene med Origi setter Strømsgodset-spissen ballen utenfor det lengste hjørnet.
    19'
    Lars-Christopher Vilsvik har fått en skade og har gått ut av banen. Godset må bytte.
    21'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    22'
    Med Nguen inn dras Øyvind Storflor ned som høyreback.
    22'
    God LSK-mulighet. Knudtzon spiller ut til Lundemo, som skyter via et LSK-bein til corner. Den blir det ingenting ut av.
    23'
    Strømsgodset har hatt ballen mye de siste minuttene her nå, men LSK ligger kompakt med hele laget bak ballen.
    27'
    Riise på farten ute til høyre. Løper seg forbi flere Godset-spillere, men LSK får ingenting ut av angrepet.
    29'
    Godset ruller opp og Abu skyter fra distanse. Origi strekker seg og må slå til corner. Det ender i en ny corner fra andre siden.
    31'
    Der får LSK frispark.
    31'
    Innlegg fra Godsets venstreside bokses unna av Origi.
    32'
    Lillestrøm 2 - 0 Strømsgodset
    Mål: Erling Knudtzon
    Målgivende: Moryke Fofana
    Der er det 2-0. Petter Vaagan Moen med praktfullt forarbeid før han spiller ballen videre til Fofana, han kjører et par runder med Storflor og drar seg inn mot mål. Fra nesten dødlinjen spiller han videre til Erling Knudtzon, som bredsider inn dagens andre LSK-scoring.
    35'
    Gult kort til Strømsgodset
    Mohammed Abu
    Får et korrekt kort i det han hindrer Petter Vaagan Moen på vei framover.
    37'
    Kjempesjanse for Kind Mikalsen. LSK med dødball som klareres, men dyttes inn mot mål igjen. Der er venstrebacken inne i boksen, kjører en Cruyff-vendig før han sikter mot lengste hjørne. Gundersen redder Godset fra 0-3.
    39'
    Fofana på farten igjen. Drar seg inn i banen og forsøker sette ballen tilbake der han kom fra, men skuddet går utenfor.
    42'
    Nguen går over ende etter en duell med Kind Mikalsen. Får pipekonsert fra hjemmepublikummet. Og Strømsgodset får et billig frispark.
    44'
    Storflor slår inn og Horn nikker mot mål, men avslutning går over.
    45'
    Fofana er leken og drar av Storflor, men får ikke innkastet han skal ha.
    45'+3
    45'+3
    LSK leder 2-0 halvveis. Hjemmelaget har hatt et par målsjanser foruten begge scoringene og ledelsen er grei, men Thomas Lehne Olsen burde satt 1-1 da han kom alene med Origi.
    Spent på hva David Nielsen gjør nå, for gjestene har skapt lite utenom Lehne Olsens sjanse.
    45'
    Ingen bytter hos noen av lagene i pausen.
    46'
    Godset får corner. Kort variant, som så forsvinner ut over sidelinjen på motsatt side.
    47'
    5315 tilskuere på Åråsen. Ikke verdig utifra denne 1. omgangen i hvert fall.
    48'
    Ny Godset-corner. Denne slår Storflor mot første stolpe, men LSK rydder.
    50'
    Riise ser skadet ut og må trolig bytte.
    51'
    Horn slår mot Hamoud på bakre, men pasningen er for lang og Origi får femmeter.
    52'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Erik Mjelde
    Ut: Bjørn Helge Riise
    53'
    Kind Mikalsen og Fofana nekter Nguen å få slått inn, men Strømsgodset får corner. Den er kort igjen, og igjen får de ingenting ut av det.
    54'
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Thomas Lehne Olsen
    Det byttet har ligget i lufta en stund.
    55'
    Origi plukker en Hamoud-heading og setter raskt i gang Gabrielsen. Han setter fart og kommer seg helt opp til Godsets 16-meter. Der får han frispark imot.
    57'
    Magnar Ødegaard er solid da han skjermer ballen ut foran Mounir Hamoud.
    57'
    Origi kommer ut og vinner ballen foran Nguen. Godset får corner, og selv om Kovacs er på banen kjører de korte varianter. Og igjen blir det ingenting ut av det.
    59'
    Gult kort til Lillestrøm
    Ohi Omoijuanfo
    Snakker trolig på seg et gult kort.
    59'
    LSK får kontre ved Fofana og Lundemo, men sistnevnte er for upresis i den siste avleveringen.
    62'
    Strømsgodset har ikke skapt stort det første kvarteret av 2. omgang heller.
    64'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Moryke Fofana
    Vaagan Moen ned på kant, og LSK har med det to svært kvikke spisser.
    65'
    Høiland jager Gundersen og Horn, men de spiller seg fint ut.
    66'
    Akkurat nå er det vanskelig å fatte hvordan Strømsgodset skal komme seg tilbake i kampen. De skaper ingenting mot et kompakt LSK-lag.
    68'
    Høiland kontrer og får frispark. Han slår kjapt mot Kind Mikalsen, som blir for upresis i mottaket.
    70'
    Strømsgodset med sin tiende corner. De har ikke skapt noenting.
    71'
    Lillestrøm 3 - 0 Strømsgodset
    Mål: Tommy Høiland
    Og når Strømsgodset slår forferdelige cornere får de sin straff. Ballen går gjennom hele feltet og til Erik Mjelde som raskt slår til Knudtzon. Han utfordrer hele veien og skyter ballen i lengste stolpe. Returen plukker Tommy Høiland og LSK leder med det 3-0.
    71'
    På Godsets 11. corner ble det endelig en sjanse. Kovacs flikker mot mål, men Origi står der han skal og rydder unna.
    76'
    Inn: Fred Friday
    Ut: Erling Knudtzon
    78'
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Mounir Hamoud
    79'
    Martin Ødegaard tråkker litt på ballen før han skyter mot lengste, men Origi holder skuddet enkelt.
    81'
    Lite å melde om i sluttminuttene her. LSK har stålkontroll, og i kveld starter Byfesten i Lillestrøm. Tipper en del på tribunen her har fått en fin start på en god tredagers på Torvet.
    85'
    Godset kommer rundt på sin venstreside, men avslutningen treffer ikke mål. Ballen slås inn på ny, og der header Kastrati mot mål. Origi i full strekk redder mesterlig til corner.
    87'
    Corner nummer 14 til Godset. Den er også kort. Det begynner å bli pinlig å se disse cornerne nå. Greit nok at Kippe er god i LSKs egen boks, men med Peter Kovacs på et angripende lag bør man slå ballen inn, ikke tulle ute ved hjørneflagget.
    89'
    Lagt til minimum tre minutter av matchen.
    90'+1
    Martin Ødegaard setter opp nok et angrep. Kombinerer fint med Kovacs før han får igjen ballen. Avslutningen redder Origi, før han også plukker en heading mot mål.
    90'+3
    Unge Ødegaard har fått mye ros. Det skal han ha på et ellers tamt Godset-lag. Unggutten har stått bak alt av det gjestene har skapt.
    90'+4
    90'+4
    Der er det slutt på Åråsen. LSK kontrollerer inn en veldig enkel seier. Hjemmelaget hadde stålkontroll etter å ha ledet 2-0 i 1. omgang. Etter hvilen kontret de inn en til, mens Godset var nærmest scoring da de lå under 0-3, med unntak av Thomas Lehne Olsens ene sjanse på 0-1.
    Dagens Kanarifugl ble Moryke Fofana. Kampens spiller scoret det første og stod bak det andre for LSK. Ellers var Marius Lundemo god på LSKs midtbane, samt Magnar Ødegaard best i en solid forsvarsrekke.
    Da har flere fått fortjent ros. Nå er det Byfest i Lillestrøm, og vi takker av herfra.