2-0
8 072
6 343

Hei og velkommen til livedekning av dette derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga!
    Denne kampen er det stor oppmerksomhet rundt. Både av supporterne fra begge lag, men også fra resten av fotball-Norge. Det er ventet at det blir ekstra betent, ettersom trener Geir Bakke forlot Lillestrøm for nettopp Vålerenga underveis i sesongen. Allerede i dag tidlig begynte store mengder Vålerenga-supportere å ankomme Lillestrøm, men de ble sendt direkte tilbake til Oslo og bedt om å komme spredt og at det ikke ønskes noe felles marsj mot stadion. Politiet er altså tidlig ute for å jobbe preventivt mot bråk mellom supporterne i dag. Vi får bare krysse fingre og tær om at det sportslige kan bli fokus blant alle til dagens kamp som så klart er utsolgt.
    Disse to lagene har møttes hele 83 ganger på øverste nivå, og det er faktisk helt likt i antall seire. Begge har vunnet 28 ganger, mens det har endt uavgjort ved 27 av oppgjørene. Her på Åråsen har Lillestrøm et lite overtak med sine 17 seire mot Vålerenga sine 15 seire. 9 av kampene har endt uavgjort. De siste ti sesongene har det endt med 4-4-2 for hjemmelagets del hva gjelder seire, uavgjort og tap mot dagens motstander.
    Lillestrøm er ikke like vasse som de var i fjorårets sesong, ei heller her hjemme på Åråsen. De er i tillegg inne i en litt dårlig form kan det virke som. På de siste fem kampene har det gitt dårlig med avkastning hvor statistikken viser 1-1-3. På hjemmebane har de totalt 7 seire og 5 tap - ingen poengdelinger. Forrige kamp endte med tap borte mot Stabæk, mens de også tapte sin forrige hjemmekamp mot Brann.
    Vålerenga viser noe bedre form enn Lillestrøm, men de ligger fortsatt på en svak 12.plass på tabellen. De siste fem kampene viser 2-1-2. På bortebane har de 5-5-5 så langt denne sesongen. Forrige kamp endte med 1-2 tap hjemme mot Brann, men runden før vant de 2-1 borte mot Sandefjord.
    Motsatt oppgjør mellom disse lagene ble spilt i mai. Det ble en underholdende kamp hvor det endte 3-4 og seier for Lillestrøm.
    Lillestrøm stiller som forventet her i dag. Hos Vålerenga merker vi oss at Strandberg er klar fra start tross en skade i landskampen, i tillegg til at han var med på fødsel da hans samboer fødte i går kveld.
    Bakke har ankommet gressmatta, og det til en forventet pipekonsert fra hjemmefansen. De oppmøtte på tribunen fra Vålerenga stilte derimot opp med bluss og høylytt sang for sin trener. Det er rett og slett en elektrisk stemning allerede her på Åråsen! For øyeblikket i en tett bluss-tåke.
    Enormt med bluss fra bortefansen i det kampen skal starte. Det er masse røyk og umulig å spille fotball her for øyeblikket. Dommeren gir ballen til spillerne og ber de holde seg varme. Vi må nok vente noen minutter før kampen er i gang.
    0'
    Hjemmelaget med avspark!
    0'
    Lillestrøm går rett i angrep og får avsluttet på mål fra omtrent 20 meter etter skudd fra Ibrahimaj.
    0'
    Da er tribunen røyklagt av nye bluss fra hjemmefansen, men kampen fortsetter.
    1'
    Tumulter på banen hvor nesten alle spillerne fra begge lag samles i en klynge. Dette etter en duell mellom Riisnæs og Åsen. Roer seg fort ned og dommeren tar en prat med spillerne for å roe ned her. Det virker å trengs.
    1'
    Håkans feller Edh og Lillestrøm får frispark i god posisjon ute på høyre kant.
    3'
    Løfter inn foran mål, men Storevik bokser unna.
    3'
    Offside for Vålerenga
    4'
    Frispark
    5'
    Åsen spiller inn til Tønnesen som spiller videre på bakerste. Kan avslutte der, Ibrahimaj, men avventer og spiller videre. Ender i åpent spill før Lillestrøm mister ballen ut over dødlinja.
    6'
    Ofkir på løp i bakrom, men Gabrielsen henger med og tupper ballen tilbake til egen keeper.
    8'
    Frispark
    9'
    Vålerenga bryter og setter fart. Ofkir får to mann på seg og mister til Gabrielsen som gjør en god jobb.
    10'
    Hoff får muligheten fra 25 meters hold, men med venstrefoten går den langt over mål.
    11'
    Intens start på kampen her, men fortsatt ingen store sjanser å melde om. Lillestrøm har hatt et lite overtak, men Vålerenga triller ball for øyeblikket.
    12'
    Strand har rom på høyre og utfordrer, men Roseth er sterk i duellen og ballen triller så inn til Hedenstad.
    13'
    Tønnessen får Riisnæs over seg og blir liggende. Backen til Vålerenga sklir på det våte gresset og det ser verre ut enn det er. Dette får også Saggi med seg og gir bare frispark.
    13'
    Perfekt slått fra Åsen da han treffer Roseth inne i boks. Stopperen er noe presset og får bare satt hodet på ball uten å kontrollere helt. Ballen går like til side for lengte stolpe!
    14'
    Lillestrøm får klarert etter å ha vunnet i feltet først.
    15'
    Litt frem og tilbake her nå, Lillestrøm triller mye ball og Vålerenga legger presset omtrent midt på banen.
    18'
    Ibrahimaj spiller fint inn til Edh som har startet på et fint løp. Backen tar med seg ballen inn i feltet og prøver seg fra en noe vanskelig vinkel. Avslutter i nettveggen.
    20'
    Riisnæs er offensiv og blir med fremover. Slår inn mot Ilic, men ballen blir noe lang og går ut over dødlinja.
    21'
    Hoff med en forferdelig pasning på tvers plukkes opp av Håkans. Fører nesten til en stor sjanse for bortelaget, men Lillestrøm er kjapt tilbake og får stoppet forsøket.
    22'
    Ibrahimaj prøver seg fra 20 meters hold, men forsøket blokkeres. Flere i boks og den offensive midtbanespilleren kunne slått inn tidligere der.
    23'
    Gult kort til Vålerenga
    Eneo Bitri
    Takler Skogvold på en overgang og situasjonen hentes opp igjen.
    24'
    Løftes inn på bakerste, men Garnås header unna. Løftes så inn igjen, men der er Gabrielsen og klarerer.
    24'
    Lillestrøm med en god overgangsmulighet. Edh slår først inn, men forsøket blokkeres. Prøver seg så med avslutning fra 20 meters hold, men igjen blokkeres ballen og går ut til corner.
    25'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    26'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Martin Ove Roseth
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Denne gang sitter den for Roseth foran mål! Åsen treffer igjen Roseth i feltet, og her er han sterk i duellen med Strand og får styrt ballen i mål!
    26'
    Lillestrøm vinner ballen med en gang etter avspark. Setter fart og spiller inn til Lehne Olsen som fyrer av like utenfor 16-meteren. Ballen går en liten meter utenfor mål.
    28'
    Vålerenga prøver seg fremover i banen, men sliter med å få til sitt offensive spill her den første halve timen.
    29'
    Vålerenga med en god overgangsmulighet. Spilles i bakrom mot Ofkir, men Gabrielsen har lest løpet og er først på ball med en sklitakling. God inngripen!
    31'
    Så smeller det å sidelinjen igjen her. Flere spillere samler seg i tillegg til folk fra støtteapparatet.
    33'
    Frispark
    34'
    Det blir utlevert gult kort til en i støtteapparatet til Lillestrøm etter tumultene på sidelinjen.
    35'
    Ibrahimaj og Lehne Olsen kombinerer før sistnevnte prøver seg på halv volley fra drøye 20 meter. Treffer ikke spesielt godt og ballen går langt til side for mål.
    36'
    Løftes langt frem og stoppes igjen av sterke stoppere hos Lillestrøm.
    37'
    Mye innkast og stopp i spillet her nå.
    39'
    Vålerenga får trille litt ball for øyeblikket. Fortsetter å slå mye langt uten at dette har gitt noen resultater til nå.
    41'
    Gabrielsen blir liggende etter at Ofkir har sendt han i bakken med å gå i kroppens mens han er i lufta. Dommeren lar det gå, men Lillestrøm spiller ballen ut over sidelinjen og det blir en liten stopp i spillet.
    42'
    Hagen spiller svakt tilbake til egen keeper. Skogvold er som alltid på jakt etter slike baller og er nesten frempå før keeper. Er dog uheldig og stopper ballen med hånda fra Storevik og det blåses frispark.
    44'
    Frispark
    44'
    Lillestrøm spiller seg fint opp og Åsen får ballen på venstre. Slår inn i feltet, men Strandberg header unna.
    45'
    Frispark omtrent 30 meter rett ut fra mål. Lehne Olsen fyrer av, treffer muren og ballen går over mål. Storevik har god kontroll.
    45'+1
    Frispark for Vålerenga etter at Lehne Olsen har vært litt hard i sin duell.
    45'+2
    45'+3
    Lillestrøm har virkelig møtt opp på jobb her i dag. Har tatt kontroll på kampen fra start og gitt Vålerenga lite rom til ¨få til sitt eget spill her den første omgangen. Vålerenga har ikke skapt noen målsjanser, og så langt er det Roseth som er forskjellen på lagene etter at han på sitt andre forsøk med hodet satt inn 1-0 fra kloss hold. Det spørs om Bakke må gjøre noen endringer hos Vålerenga når han går inn i bortegarderoben nå.
    45'
    Bortelaget med avspark. Slår langt og Lillestrøm overtar.
    45'
    Edh drar seg inn i banen og prøver å finne Lehne Olsen, men forsøket stoppes.
    45'
    Ofkir slår ut mot Hagen utenfor 16-meteren, men Ibrahimaj leser den og overtar.
    46'
    Dommeren ber spillerne avvente litt da det igjen er kommet mye røyk ut på banen etter bluss fra bortefansen. Det må dog sies at begge lags supportere har sendt en del bluss her i dag.
    49'
    Da er vi i gang igjen her! Speaker opplyser om at kampen blir avlyst dersom det ikke bedrer seg med bluss fra begge lags supportere her.
    50'
    Lehne Olsen klarerer fra første stolpe.
    52'
    Åsen slår inn fra venstre, men Strandberg klarerer.
    52'
    Vålerenga får låne ballen litt når Lillestrøm nå legger presset litt lengre bak i banen.
    54'
    Frispark
    56'
    Vålerenga med en av sine beste angrep til nå. Ruller opp og ballen havner hos Riisnæs som prøver seg fra en spiss vinkel. Avslutter via en motspiller og i nettveggen. Har flere medspillere med seg i feltet og burde kanskje slått inn der.
    58'
    Bitri vinner duellen i feltet, men blir såpass presset at han ikke får ballen på mål.
    58'
    Frispark
    60'
    Vålerenga har ikke spilt seg inn i kampen her enda, men de klarer å beholde ballen litt mer i laget enn hva de gjorde i første omgang.
    62'
    Ilic i løpeduell med Gabrielsen. Klarer faktisk til slutt å drible seg forbi stopperen og kommer til avslutning fra spiss vinkel. Triller til side for mål og Lillestrøm holder spillet i gang.
    63'
    Gult kort til Lillestrøm
    Henrik Skogvold
    River ned en motspiller og belønnes med gult kort.
    63'
    God slått mot Bitri som nesten kommer på den foran mål. Ballen er så fri på 5-meteren, men Lillestrøm får klarert like foran Strandberg.
    64'
    Lillestrøm gjør klart et dobbelbytte her. Vålerenga kommer mer og mer inn i kampen, så det er kanskje ikke dumt med friske krefter her.
    65'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Mathis Bolly
    Ut: Henrik Skogvold
    66'
    Inn: Marius Lundemo
    Ut: Vebjørn Hoff
    67'
    Frispark ute på høyre kant. Løfter opp hele laget og slår inn i boks, men Lillestrøm får klarert.
    68'
    Lillestrøm 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Mathis Bolly
    Riisnæs mister ballen som bakerste mann og gir Bolly enorme rom. Løper over halve banen før han runder keeper og setter ballen i det åpne målet. Rett og slett en stor tabbe av Riisnæs som gir innbytteren sjansen her.
    68'
    Lillestrøm bryter og setter fart. Kommer med flere spillere og er allerede ankommet motsatt 16-meter da dommeren blåser for hodeskade hos Vålerenga. Ikke særlig populært hos Lillestrøm, og det er ganske forståelig da det ikke virket å være noe alvorlig hos Vålerenga-spilleren.
    70'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Christian Borchgrevink
    Ut: Elias Hagen
    72'
    Løftes inn i feltet, men klareres av Strand.
    73'
    Ibrahimaj og Lehne Olsen kombinerer fint og spissen kommer seg nesten gjennom til en god sjanse. Stoppes til slutt av Bitri.
    75'
    Lillestrøm opprettholder presset og vinner kjapt tilbake. Slår inn til Bolly som header ned foran mål, men keeper er fint ute og plukker den.
    75'
    Hjemmelaget har overtatt igjen her nå. Vålerenga ser allerede ganske så resignerte ut.
    76'
    Stopp i spillet igjen. Nok en gang er det bortelagets bluss som gjør at dommeren må se sitt snitt til å ta en pause. Hele banen ligger under røyk for øyeblikket.
    76'
    Heades ut av Oldrup Jensen.
    79'
    Åsen header unna før ballen heades tilbake i feltet. Der er Hedenstad ute og først på ball.
    80'
    Frispark ute på høyre kant. Løftes litt for høyt inn i feltet og Storevik er ute og plukker den.
    81'
    Bortelaget får låne kula litt igjen her nå. Lillestrøm legger seg litt lengre bak i banen og har god kontroll på det som kommer.
    83'
    83'
    Ilic løper ned Edh bakfra og sender vingbacken i bakken. Noe frustrasjon som kommer ut der for spissen. Slipper unna noe kort.
    85'
    Bitri header unna.
    85'
    Lehne Olsen legger igjen til Edh som kan avslutte fra 15 meters hold, men backen er uselvisk og prøver å spille i bakrom på direkten til spissen sin, men den brytes. Noe i overkant snill gutt der, Edh.
    86'
    Riisnæs slår et innlegg alt for høyt og over alle. Går ut over dødlinja og ender med 5-meter for Lillestrøm og Hedenstad som har veldig god tid nå.
    87'
    Vålerenga kommer på en overgang på høyre side. Slår inn mot Ilic, men Åsen har tatt returløpet på alvor og er først på ball i feltet. Gabrielsen kommer så til og rydder opp.
    88'
    Tas kort til medspiller.
    90'
    Ofkir slår inn fra venstre, men igjen, som under hele kampen, vinner Lillestrøm duellen i feltet og klarerer.
    90'+2
    Lillestrøm med full kontroll ute på gresset her.
    90'+4
    Frispark
    90'+4
    Lehne Olsen får en gratis mulighet etter at Vålerenga roter på egen banehalvdel. Spissen prøver seg fra drøye 20 meter, men sender ballen en drøy meter over.
    90'+5
    Ballen spretter ned til Ilic som banker til fra noe skrått hold. Ballen fyker et par meter over mål.