Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og velkommen til denne live-dekningen av kampen mellom Liverpool og Leeds!
    Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita - Salah, Firmino, Mané.
    Leeds (4-1-4-1): Meslier - Ayling, Koch, Struijk, Dallas - Phillips - Harrison, Klich, Hernandez, Costa - Bamford.
    Forrige gang lagene møttes i Premier League endte det 2-2 på Elland Road 29. februar 2004.
    Liverpool har scoret 15 mål i første runde i løpet av de fire siste sesongene. Klopps menn har også spilt 59 kamper i Premier League på Anfield uten tap foran kveldens kamp.
    Men jeg må si det skal bli meget spennende å se Leeds tilbake igjen i Premier League. Marcelo Bielsa har virkelig fått sving på Leeds-laget som ikke har vært i PL på 16 år. Her får de etter alle solemerker en tøff åpning på sesongen, men her har de absolutt alt å vinne. Dette blir gøy!
    Vi ser at Leeds er MEGET aggressive i presspillet sitt fra start. Liverpool med mye ball, men de får ikke holde lengen på den før de må slippe videre.
    2'
    Så får Liverpool en fin mulighet! Keita slipper gjennom til Firmino, som igjen prøver å finne en medspiller i det Meslier ruser ut, men ballen går i Leeds-keeperen før den blir beina unna.
    3'
    Straffespark til Liverpool! Salah skyter, og ballen går i armen til Koch!
    4'
    Liverpool scorer på straffe!
    Liverpool 1 - 0 Leeds United
    Mål: Mohamed Salah
    Det er så sikkert! Feier til alt han har midt i mål. Salah åpner altså målkontoen sin etter fire minutter!
    4'
    Blytung åpning for Leeds dette.
    5'
    Salah prøver seg igjen han, men denne gangen blir skuddet blokkert lovlig.
    7'
    Costa setter ballen i mål for Leeds, men flagget er oppe!
    9'
    Mål for Leeds United!
    Liverpool 1 - 1 Leeds United
    Mål: Jack Harrison
    Målgivende: Kalvin Phillips
    1-1! Harrison trekker seg inn fra venstre og feier til! Ballen sniker seg mellom Alisson og nærmeste stolpe, og lagene er like langt!
    12'
    Mané løper ute til venstre, og kommer ned til dødlinja. Prøver så å finne Wijnaldum i boks, men Ayling blokkerer. Ballen går så i Mané igjen og ut til utspark for keeper.
    15'
    Spesiell situasjon! Robertson løper inn bak, men når ikke ballen før Meslier spiller den rett i beina på Mané. Kanten setter den så i mål, men assistentdommer er oppe med flagget for Robertson. Var aldri nær ball, men satte press på keeper der. Er vel en riktig avgjørelse sånn sett.
    17'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 2 - 1 Leeds United
    Mål: Virgil van Dijk
    Målgivende: Andy Robertson
    VIRGOAL VAN DIJK! Robertson sender en corner i boks, og det er jo enkelt og greit ikke tvil. Han er så enorm i lufta. Stanger både ball og keeper i nett!
    20'
    For en deilig åpning på kampen! Tre mål på 20 minutter! Mer av det.
    21'
    Bamford blir spilt i bakrom og han prøver å runde Alisson. Ikke et dårlig forsøk det, men klarer ikke å fullføre helt. Kommer i ubalanse og får press på seg, og da får Liverpool og Alisson omorganisert.
    22'
    Mané slipper til Henderson som druser til på direkten, men ballen kommer rett på Meslier som har stålkontroll.
    25'
    Kjempesjanse! Robertson prøver å finne Salah, men Struijk kommer i veien. Men han er uheldig i at ballen endrer retning mot eget mål. Meslier strekker seg LANG og får slått den over mål.
    28'
    Salah danser inne i Leeds sin 16-meter før han slipper. Treffer ikke medspiller, men Keita plukker opp etter hvert og fyrer av. Blir imidlertid blokkert, deretter klarert.
    29'
    Liverpool 2 - 2 Leeds United
    Mål: Patrick Bamford
    HVA ER DET SOM SKJER?? Målene renner inn, og nå er det 2-2!! Det løftes i bakrom fra Dallas, og Van Dijk sender ballen rett i beina på Bamford. Spissen avslutter via foten til Alisson og i mål!
    30'
    Mané holder på å snappe ballen fra keeper inne i 5-meteren, men Leeds slipper med skrekken!
    32'
    Liverpool 3 - 2 Leeds United
    DEN. ER. GREI. Nå må vi jekke oss ned her, Mohamed. For en SINNSYK kule! Ballen detter ned til Salah som regelrett druser ballen opp i KRØSSET!
    33'
    Vi teller altså fem mål etter 33 minutter. Denne kampen var litt morsommere å live enn forrige mellom Palace og Southampton. Det må jeg kunne si.
    35'
    Salah spiller gjennom til Mané som avslutter hardt og lavt, men Meslier redder forsøket. Flagget er oppe uansett på Mané.
    40'
    Utrolig nok noen rolige minutter her.
    44'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    For en sjanse! Firmino legger inn, og ballen havner i beina på Wijnaldum som avslutter, men Meslier gjør en kjempejobb i det han hindrer scoring!
    49'
    Bamford fører opp i banen og prøver seg, men ballen går rett i Liverpool-blokka.
    51'
    Å heisann, Barcelona! Alexander-Arnold tar en corner som han gjorde i CL mot Barcelona, men denne gangen får han ikke noe mer enn en ny corner.
    53'
    Liverpool - Leeds og Kristiansund - Viking. Der har dere lørdagskveld folkens.
    56'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Fabinho
    Ut: Naby Keita
    58'
    HÆ? Harrison løper i bakrom, vipper ballen over Alisson og så stanger Alexander-Arnold ballen i eget nett. Dere leste riktig. Dette skjedde. Men dommer er oppe med flagget!
    59'
    Henderson løfter i boks, men Meslier er ute og plukker.
    60'
    Salah og Mané triller kule mot Leeds. Ballen går frem og tilbake før sistnevnte sender ballen over mål.
    62'
    Spillerbytte - Leeds United
    Inn: Rodrigo Moreno
    Ut: Patrick Bamford
    62'
    Inn: Tyler Roberts
    Ut: Pablo Hernandez
    62'
    Firmino spiller gjennom til Salah som kan komme alene med keeper, men touchet er for dårlig og ballen blir beina ut til corner.
    63'
    Inn: Curtis Jones
    Ut: Jordan Henderson
    66'
    Liverpool 3 - 3 Leeds United
    Mål: Mateusz Klich
    Målgivende: Helder Costa
    JEG TROR DET KLICHER FOR MEG! Seks mål!! Costa svinger inn på foten til Klich som legger til rette og sender ballen i mål på volley! Leeds er på ingen måte ferdig!
    66'
    Ayling ligger nede og holder seg til hue. Fått seg en trøkk her.
    70'
    Svært mange hadde gledet seg til å få Leeds opp igjen til Premier League. Jeg tror 3-3 etter 66 minutter virkelig har svart til forventingene her! Dette har vært en vanvittig moro fotballkamp mellom to svært interessante lag!
    72'
    Costa løper med ball sentralt i banen før Fabinho river han over ende. Leeds trøkker på for nummer 4 de!
    73'
    Jones går i bakken i boks, og vil ha straffe, men dommer vinker spillet videre!
    75'
    Reprisen viser at det nok er riktig å la spillet gå videre der. Var kontakt, men så ikke voldsom ut den.
    76'
    Gult kort til Liverpool
    Roberto Firmino
    River Harrison over ende.
    76'
    Phillips viser frem skuddfoten på det frisparket der. Ikke et dårlig forsøk, men ballen sniker seg utenfor stanga.
    77'
    Salah slipper inn til Wijnaldum som trekker av, men Klich kaster seg ned og blokkerer!
    78'
    Van Dijk setter ballen i mål etter hjørnespark, men dommer har blåst frispark i forkant!
    79'
    TV-bildene viser at Jones setter inn en sperre på Koch som gjør at Van Dijk kommer seg fri.
    80'
    Inn: Jamie Shackleton
    Ut: Mateusz Klich
    81'
    Alexander-Arnold legger inn, og den er faaarlig nære ved å gå i mål! Innlegget skrur utenfor vinkelen.
    82'
    Alexander-Arnold slår i boks, og ballen stanges ut til Firmino som fyrer av, men ballen går i Leeds-spiller og til corner.
    86'
    Alexander-Arnold med ny "Barcelona-corner", men det lykkes ikke denne gangen heller.
    86'
    Firmino med ny mulighet! Mané triller spissen fri, men avslutningen blir blokkert til ny corner.
    87'
    Straffe til Liverpool!! Rodrigo feller Fabinho og den straffen er grei!
    87'
    Liverpool 4 - 3 Leeds United
    Salah sender Meslier motsatt vei, og dermed er hat-tricket i boks!
    88'
    Inn: Joel Matip
    Ut: Trent Alexander-Arnold
    Klopp setter inn kjøtt. Vil vinne duellene nå.
    89'
    Det er lagt til fire minutter.
    90'+1
    Matip lager frispark ved midtbanen. Nå kan det flyttes opp!
    90'+4
    Og der er det over! Liverpool vinner 4-3 i en kamp som har vært helt spinnvill! For en deilig fotballkamp vi fikk servert på Anfield!