3-1
388
405

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom LSK Kvinner og Åsane fra LSK-hallen!
    Hjemmelaget står med tolv poeng etter åtte kamper, og dermed ligger de i skrivende stund på 4. plass og kun bak Røa på scorede mål. Etter en kanonstart på sesongen med fem strake kamper uten tap og ingen mål sluppet inn, har det ikke gått like bra de siste ukene for laget fra byen med samme navn. Ett poeng på tre kamper og åtte innslupne mål er ingen fin lesning for LSK som ønsker å snu trenden i ettermiddag. Forrige runde spilte de borte mot naborivalen Lyn på Grorud Arctic match. Toppseriens toppscorer Anna Aahjem scoret hattrick for hjemmelaget, og da pyntet scoringen til Signe Holt Andersen kun på resultatet. Dermed vant Lyn 3-1 og stakk av med alle tre poengene.
    Nyopprykkede Åsane ligger på 9. plass idet vi snart har spilt én tredjedel av sesongen. Bergenserne kan være greit fornøyde med det, ettersom alt annet enn nedrykk ved sesongslutt vil være en suksess. Med syv poeng på åtte kamper ligger de fire foran tabelljumbo Arna-Bjørnar, mens det kun er ett poeng opp til Avaldsnes på 8. plass. Sist runde tok Åsane imot Avaldsnes på Åsane Arena i det som skulle bli en svært målrik affære. Elleville overtidsminutter sørget for en spektakulær avslutning og hele seks scoringer i Bergen. Lagene tok pause på 2-0, etter mål fra Kaja Karlsen og Milena Kokosz, men det tok sin tid før de fremmøtte fikk se ytterligere nettsus. Etter en del nesten, primært for hjemmelaget, satte Nina Vestbøstad 3-0 i det 89. minutt, en fulltreffer som innledet et par mildt sagt innholdsrike minutter. Hanna Dahls frisparksuser sørget for 3-1 i det 93. minutt, men Katarina Sunde og så Andrine Mo rakk å slå kraftig tilbake før kamplederens siste pipeblås. Fire mål på de siste vel fem minuttene rundet altså av et oppgjør der Åsane skapte klart mest og således vant fortjent.
    Lagene har kunn spilt mot hverandre én gang tidligere - under sluttspillet i fjor høst, den gangen også på LSK-Arena. Vertene dominerte fra første spark på ballen, og Lillestrøm vant til slutt komfortabelt 2-0 etter mål fra Emma Stølen Godø og Signe Holt Andersen. Sett i lys den kampen og dagens tabellposisjon, så anses LSK som store favoritter i forkant av dagens oppgjør.
    1'
    Vertene sparker i gang kampen!
    1'
    Åsane som får kjenne mest på ballen de første minuttene. Bergenserne triller ballen mellom seg inne på egen halvdel, mens Lillestrøm-spillerne jager etter.
    3'
    Woldvik slår opp mot Löfewnius som mottar ballen med ryggen mot mål. LSK-spilleren prøver deretter å tre gjennom Haahr som er på vei ned mot dødlinjen, men pasningen er altfor hard og ruller ut til utspark.
    4'
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Marte Hjelmhaug
    Tas kort mot stopperkollega Authen.
    4'
    Karlsen jager en lang ball i bakrom, men Woldvik og Authen i LSK-forsvaret har god kontroll idet de kommer seg foran angriperen og skjermer ballen inn til Fiskerstrand.
    6'
    Christensen skjærer innover fra venstrekanten før hun trer videre til Andersson inne i boksen. Vingen vender deretter opp og fyrer kjapt av fra 14 meter. Avslutningen er lavt og på vei mot lengste, men går like til side for mål.
    8'
    Emilie Marie Woldvik
    Tas kort mot Authen.
    8'
    Veivåg bruker utsiden av foten til å slå en lekker gjennombruddspasning mot Kroken som har gått på løp. Woldvik er derimot meget god idet hun får en fot på ballen som spretter rett i Veivåg og ut til utspark.
    11'
    Nære på for Andersen! Löfwenius finner lagvenninnen inne i boksen, og kantspilleren smeller til fra skrå vinkel. Duffy varter imidlertid opp med en meget kvalifisert redning og slår til corner!
    13'
    LSK Kvinner får tildelt et hjørnespark
    Oda Johansen
    Over hele feltet.
    13'
    Christen snapper ballen inne på egen halvdel før hun løfter blikket og ser Löfwenius som har gått på en tidlig løp. Midtbaneankeren prøver deretter å tre gjennom lagvenninnen, men pasningen er for hard og ender i fanget til Duffy.
    16'
    Mål for Åsane!
    LSK Kvinner 0 - 1 Åsane
    Mål: Kaja Karlsen
    Målgivende: Andrine Mo
    Åsane tar ledelsen i LSK-hallen etter en nydelig scoring! Bjørnebøle slår inn fra høyrekanten og finner Mo som legger igjen til Karlsen ved kanten av sekstenmeteren. Angrepsspilleren smeller deretter til på halvvolley med venstrefoten, og ballen flyr inn i lengste. Fikserstrand får en hånd på avslutningen, men makter ikke å forhindre scoring!
    17'
    Klareres.
    21'
    Christensen vinner ballen på midten før hun driver fremover. Midtbanespilleren velger deretter å spille videre til Haahr som har gått på løp ute til venstre, men pasningen går bak vingen som må stoppe opp og vende hjemover.
    23'
    Kyvåg snapper en feilpasning før hun forserer nedover høyrekanten. Kantspilleren slår til slutt 45 grader ut mot Haahr som kommer stormende ved kanten av boksen. LSKs nummer 77 smeller deretter til, men avslutningen flyr flere meter over målet til Duffy.
    24'
    Åsane får tildelt et frispark
    Madeleine Veivåg
    Løftes inn i LSK-boksen, men Authen er frempå og stanger unna.
    26'
    Bokses ut av Duffy.
    27'
    Signe Holt Andersen
    Ender med ny corner fra motsatt hjørneflagg.
    28'
    Corneren lander på hodet til Kyvåg som har løpt seg fri på bakerste. Angrepsspilleren får heade upresset, men avslutningen går like til side for mål.
    28'
    Woldvik vinner ballen høyt før hun gir videre til Kyvåg ute til høyre. Vingen slår deretter knallhardt inn i rommet mellom keeper og stopper, men hverken Löfwenius eller Haahr får en tå på pasningen!
    30'
    LSK styrte kampen i forkant av målet imot, og det har de også fortsatt med i etterkant. Gjestene fra Bergen har knapt vært over midtstreken etter åpningsmålet til Karlsen.
    32'
    Åsane bryter på midten og kan kjøre kontring. Sangolt mottar ballen ved midtlinjen og prøver deretter å tre gjennom Karlsen som har gått på løp, men pasningen er meget svak, og Hjelmhaug LSK-forsvaret får en enkel jobb med å rydde opp.
    34'
    Andersson driver fremover ute på venstrekanten og kommer seg ned til dødlinjen. Midtbanespilleren slår deretter inn mot Löfwenius som møter ved nærmeste, men spissen klarer ikke å styre avslutningen på mål.
    36'
    Åsane med fine kombinasjoner ute på venstrekanten før Kokosz spiller innover til Karlsen. Spissen har flere pasningsalternativer foran seg idet Åsane-spillerne stormer fremover, men holder for lenge på ballen og må til slutt spille bakover.
    38'
    Synne Bjørnebøle
    Bjørnebøle løfter ballen inn mot felter, men frisparket flyr over alt og alle og ut til utspark.
    38'
    Kroken med en hederlig innsats idet hun ofrer alt og får kriget meg seg ballen omtrent 30 meter fra mål. Deretter velger hun å gå for det spektakulære med et skudd på halvvolley fra distanse, men skuddet ender nærmere hjørneflagget enn det gjør målet til Fikserstrand.
    40'
    Gult kort til Åsane
    Ida Kroken
    River ned Löfwenius som er på vei fremover. Frispark til LSK 35 meter fra mål.
    40'
    Mille Ivi Christensen
    Løftes inn mot Kyvåg som har gått på løp ved bakerste, men vingen når ikke ballen som spretter ut til utspark.
    40'
    Kyvåg pisker ballen inn fra høyrekanten, men Dale kommer seg foran Haahr i grevens tid og får stusset ballen forbi kantspilleren. Innkast til LSK.
    43'
    Igjen kommer Kyvåg til innlegg fra høyrekanten, denne gangen med venstrefoten. Vingen sikter mot Löfwenius på bakerste, men innlegget er for høyt og flyr ut over dødlinjen.
    45'
    Lillestrøm bryter på midten, og plutselig får Andersson masse rom å løpe i. Midtbanespilleren avanserer fremover før hun slår mot Johansen på kant, men pasningen er såpass dårlig at backen mister ballen.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause i LSK-hallen - gjestene fra Bergen leder 1-0 over LSK etter scoringen til Karlsen i det 17. minutt. Foruten målet har Åsane skapt null og niks, mens hjemmelaget har hatt mest ball og stått for sjanseskapingen. De aller største sjansene har derimot uteblitt - mye takket være et meget solid Åsane-forsvar. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'+1
    Sangolt sparker i gang de siste 45.
    45'+1
    Nære på for Andersson! Kyvåg slår en herlig ball inn fra høyrekanten, og inne i boksen er Andersson først frempå. Hun får en tå på ballen, men Duffy er kjapt ute og avverger til corner.
    45'+1
    Klareres.
    47'
    Igjen er LSK farlig frempå! Denne gangen er det Andersen som spilles fri inne i boksen, og midtbanespilleren får avslutte tilnærmet upresset fra 12-13 meter. Skuddet går imidlertid rett på Duffy som lynraskt nede og redder!
    47'
    Andersen felles drøyt 30 meter fra mål. Frispark til vertene som flytter laget opp.
    49'
    Christensen løfter inn mot bakerste, men Åsane-forsvaret får klarert til innkast.
    49'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 1 - 1 Åsane
    Mål: Mimmi Löfwenius Veum
    Målgivende: Thea Kyvåg
    Kyvåg spilles fri ute til høyre og løper ned mot dødlinjen. Deretter slår hun lavt inn mot nærmeste hvor Löfwenius kommer seg foran markeringen, og spissen har få problemer med å styre ballen i mål fra kloss hold. Det er balanse i regnskapet i Lillestrøm!
    51'
    Igjen får Kyvåg ballen ute på høyrekanten, men denne gangen velger hun å skjære innover istedenfor å slå innlegg. Vingen prøver så å tre gjennom Löfwenius med en lur pasning, men spissen henger ikke helt med på notene og må se ballen trille ut over dødlinjen.
    53'
    Karen Vistnes
    Lempes opp.
    54'
    LSK Kvinner 2 - 1 Åsane
    Mål: Amanda Johnsson Haahr
    Haahr setter 2-1 til LSK på kontroversielt vis! Dale skal heade unna et innlegg fra Woldvik, men midtstopperen får seg en skikkelig smell i hodet og går i bakken. Ballen lander dermed i beina til Haahr som får avslutte alene med Duffy, og vingen plasserer ballen kontrollert i nettmaskene!
    55'
    Dale blir liggende nede en stund etter målet til Haahr, og Åsane-benken viser sin frustrasjon overfor dommeren. Midtstopperen blir fulgt av banen etter hvert, og kampen fortsetter.
    58'
    58'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Nina Vestbøstad
    Ut: Dina Fosso Dale
    59'
    Inn: Katarina Dybvik Sunde
    Ut: Mathilde Sangolt
    59'
    Veivåg slår langt, men ballen lander i fanget til Fiskerstrand.
    60'
    LSK Kvinner 3 - 1 Åsane
    Målgivende: Oda Johansen
    Löfwenius stanger inn sin andre for dagen! LSK med fine kombinasjoner ute på venstrekanten, og til slutt får Johansen god tid til å slå inn. Innlegget er godt slått, og Löfwenius rager høyest inne i Åsane-boksen. Spissen header ballen kontant i lengste, og det begynner å lukte tre poeng til Lillestrøm!
    61'
    Ender med utspark til Åsane.
    64'
    Hjemmelaget har totalt overkjørt gjestene etter hvilen. LSK har skapt flere sjanser og virkelig fått uttelling, mens Åsane knapt har vært over midtlinjen. Likeså er det lite som tyder på at bergenserne skal klare å komme tilbake her.
    66'
    Löfwenius går i bakken like utenfor Åsane-boksen. Frispark til hjemmelaget i fin skuddposisjon.
    67'
    Midtbanespilleren løfter frisparket over muren og mot nærmeste. Duffy når ikke bort, men heldigvis for bortelaget går skuddet like til side for mål!
    67'
    Tas hurtig mot Haahr.
    69'
    Inn: Anette Snørteland Jensen
    Ut: Synne Bjørnebøle
    70'
    Lander på hodet til Authen, men spissen får ikke noe særlig kraft bak headingen som går rett på Duffy.
    70'
    Woldvik prøver å vende spillet ut mot Haahr med en fin langpasning, men Veivåg leser ballbanen og får headet unna. LSK gjenvinner deretter ballen og vinner til slutt et innkast.
    72'
    I tverrliggeren fra Andersson! Haahr med ballen ute til venstre, og plutselig åpner Åsane-forsvaret helt opp. Vingen gir videre til Andersson som får god tid til å avslutte fra kloss hold, men ballen kysser metallet og spretter ut!
    73'
    Drikkepause mens Haahr sitter nede og får behandling. Vingen kommer seg etter hvert på beina, og kampen fortsetter. Det har imidlertid ikke LSK-spillerne som står samlet ved sidelinjen fått med seg, men hjemmelaget kommer seg kjapt ut på banen og vinner ballen.
    75'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Rebecka Holum
    Ut: Thea Kyvåg
    75'
    Åsane-spillerne har fått kjenne mer på ballen de siste minuttene, men bergenserne sliter med å komme til målsjanser. Lillestrøm har vært meget gode både i press- og forsvarsspillet i ettermiddag.
    78'
    Bortelaget med en sjelden kontringsmulighet, men det ebber ut ingenting idet innlegget fra Koksz går rett i en LSK-spiller. Vertene overtar.
    81'
    Inn: Norun Skjeldal
    Ut: Kaja Karlsen
    82'
    Authen tester skuddfoten fra drøyt 30 meter. Midtstopperen får god kraft bak skuddet, men hun skyter fra såpass langt ute at Duffy har få problemer med å redde.
    83'
    Tas kort mot Andersen.
    83'
    Haahr skjærer innover fra venstrekanten før hun avslutter mot lengste, men Duffy henger med på notene og redder greit.
    84'
    Andersen gir videre til Johansen som kriger seg ned til dødlinjen. Backen slår deretter et fint innlegg inn i boks, men der står Vistnes og stanger unna.
    86'
    Inn: Maria Furuly
    Ut: Tilde Andersson
    86'
    Sunde mottar ballen ute til høyre før hun bestemmer seg for å tre videre til Jensen. Kommunikasjonen mellom innbytterne er derimot ikke-eksisterende, og Sunde ender opp med å trille ballen ut over dødlinjen.
    88'
    Holum stjeler ballen fra Evensen før hun stormer ned mot dødlinjen. Deretter velger innbytteren å slå inn foran mål, men Duffy er nede og snapper opp pasningen. Åsane overtar.
    90'
    Inn: Madelen Dahlstrøm
    Ut: Mimmi Löfwenius Veum
    90'+1
    Sunde tester skuddfoten fra distanse. Innbytteren treffer relativt godt, men klarer ikke å styre avslutningen på mål. Utspark til Lillestrøm.
    90'+1
    Mia Authen
    Spilles vertikalt mot Furuly ved midtbanen.
    90'+3
    90'+4
    Dommer Grundt markerer for fulltid i LSK-hallen - hjemmelaget snur kampen og vinner til slutt komfortabelt 3-1 over gjestene fra Bergen. Tre mål, tre poeng og 3. plass i Toppserien er fasiten for laget fra Nedre Romerike i ettermiddag. LSK kom ut i 100 etter hvilen, og utlikningen satt i det 51. minutt signert Löfwenius. Like etterpå scoret Haahr 2-1-målet, før Löwenius punkterte kampen med sin andre for dagen. Samme dame stakk også, fortjent, av med banens beste. Dermed blir Åsane værende på 9. plass, mens Lillestrøm, som tidligere nevnt, rykker forbi Røa og opp til 3. plass. Takk for meg!