1-0
Supporterfordeling på VG
240
197
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til denne livedekningen av LSK Kvinner - Lyn! De møter hverandre i den siste runden før en lengre sommerpause i Toppserien.
    LSK Kvinner har, etter en sterk seier mot daværende ligaleder Rosenborg for tre runder siden, hatt varierende resultater de siste ukene. De tok en knepen 1-0-seier over Stabæk i runden etter, men så kom nedturen. De ble slått ut av cupen av 1.divisjonslaget AaFK Fortuna, før de kun klarte uavgjort mot tabelljumbo, Arna-Bjørnar, i forrige serierunde. De to sist nevnte kampene var begge bortebane, noe som vil si at LSK Kvinner fortsatt har full pott, poengmessig, på hjemmebane. I dag er det Lyn som skal utfordre denne statistikken.
    Lyn har hatt en ujevn sesong til nå. Toppene har bestått av sterke seire mot blant annet ligaleder Vålerenga og dagens motstander, LSK Kvinner, men de har også gått på store tap. Sist var i forrige serierunde da de tapte 1-5 for Brann, men de tapte også hele 1-7 mot Stabæk tidligere i våres. Lyn har til gjengjeld vært solide i cupen og har slått ut både KFUM og Bodø/Glimt. De skal dermed spille kvartfinale i august, og da får de motstand fra øverste nivå i et ordentlig derby mot Røa.
    Oppgjøret mellom LSK Kvinner og Lyn har gjennom tidene vist seg å bli til jevne kamper. Lyn tok en knepen 1-0-seier da lagene møttes på Kringsjå tidligere i våres. Og forrige sesong fordelte poengene seg helt likt mellom lagene. Lagene møttes to ganger i LSK-hallen, hvor kampene endte 1-1 og 2-0. Lyn tok tre poeng på hjemmebane den gang også. Det er ikke mer enn seks poeng som skiller lagene før dagens kamp. LSK Kvinner ligger på fjerdeplass med 24 poeng, mens Lyn ligger på syvendeplass med 18 poeng.
    Dagens kamp kan bli den siste i den gule drakten for Mia Authen, før hun slutter seg til Brann før høstsesongen. Salget av midtstopperen er det dyreste salget noensinne for LSK Kvinner, og kan være godt i vanskelige tider for laget som er trukket ett poeng av finansielle årsaker.
    Vi er tilbake med lagoppstillingene og siste nytt fra LSK-hallen rundt én time før kampstart.
    Lagoppstillingene er inne. LSK Kvinner gjør to endringer fra oppgjøret mot Arna-Bjørnar i forrige serierunde. Mia Authen og Tonje Erikstein kommer inn for henholdsvis Marte Hjelmhaug og Kaja Hjelmhaug. Joakim Dragsten gjør grep i Lyn-laget etter tapet mot Brann. Cornelia Fladberg og Emma Amundsen erstattes av Maia Melgård og Kamilla Melgård. Begge lag er i gang med oppvarmingen når det begynner å tikke mot avspark!
    Lagene er på vei ut på banen. Vi er straks klare for avspark i LSK-hallen!
    Kampen har startet
    1'
    Holmen tar kampens første touch!
    1'
    Lyn går energisk til verks. Får holde på en stund på vertenes banehalvdel. Angrepet avsluttes med et slapt skudd fra distanse.
    2'
    Inauen er sentral i angrepet som hovedsaklig bygger seg opp på venstresiden. Hun får til slutt av en avslutning, men den er ufarlig.
    3'
    Verdt å melde om at Erichsen erstatter Fiskerstrand i det gule målet.
    4'
    Johansen kommer til innlegget fra venstre. Hun går for den lave varianten, men Odden har god kontroll i feltet.
    4'
    Så vinner vertene ballen i gunstig posisjon. Kyvåg bruker farten sin på venstre flanke. Nok en gang går hun for det lave innlegget og denne gangen er det noe farligere, men verken Erikstein eller Ivanovic når den.
    5'
    Erikstein finner Johansen ute på venstresiden. Hun legger inn foran mål. Haahr er så vidt på den, men angrepet blir ikke særlig farlig.
    6'
    Kyvåg klarer å holde på ballen, selv etter et fall på venstresiden. Innlegget bokses videre av Odden.
    7'
    Palm finner K. Melgård ute på høyresiden. Vingbacken finner Inauen raskt sentralt i banen. Midtbanespilleren fyrer av fra distanse, men skuddet går over mål.
    8'
    Palm sender ballen i bakrom. M. Melgård jager og tvinger Huseby til å gi innkast.
    9'
    Holmen mister ballen, men vinner den enkelt tilbake igjen. Lyn fortsetter spillet sitt.
    10'
    Lyn spiller seg raskt inn sentralt. Inauen prøver seg på en lur stikker frem til M. Melgård, men den når ikke frem.
    11'
    Skjelstad Jensen prøver seg på en lang ball i bakrom, men Erichsen er våken og er ute og sikrer.
    12'
    Myrseth med en feilpasning gir vertene en god overgangsmulighet. Kyvåg tar initiativet og prøver å finne Haahr med en lur stikker sentralt. Lyn-forsvaret får akkurat foten på den og spolerer angrepet.
    13'
    Kyvåg setter fart på høresiden, men skuddet går rett i ryggen på Haahr.
    14'
    Lyn prøver å spille seg ut bakfra, men LSK Kvinner presser godt og vinner igjen ballen.
    14'
    Lyn står høyt og stresser LSK Kvinner. Arbeidet betaler seg og de vinner ballen, men roter den raskt bort igjen.
    15'
    Myrseth jobber bra når hun vinner ballen i det som virker som et lovende LSK Kvinner-angrep. Lyn tar over.
    17'
    Palm med en feilpasning gir Kyvåg muligheten fremover. Hun legger tidlig inn foran mål, men lagvenninnene har ikke rukket å fylle opp. Ballen triller ut på motsatt side.
    19'
    Fine tendenser på høyresiden til Lyn, men innlegget fra Melgård treffer en gulkledd spiller.
    21'
    Lyn spiller seg inn i store rom på venstresiden. Slemmen går på avslutningen, men den blokkeres tidlig.
    23'
    Ivanovic kommer på overgang og banker til fra skrå vinkel. Odden er nede og redder. LSK Kvinner får kontroll på returen og kan bygge opp et nytt angrep.
    24'
    Lyn spiller seg inn i boksen fra høyresiden. Spillerne hoper seg opp inne i boksen og det er vanskelig å se nøyaktig hva som skjer, men det er til Huseby som slår ballen unna farlig område.
    26'
    Erikstein felles av Galteland og får frisparket.
    27'
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Mia Authen
    Tas kort ned til Erichsen.
    27'
    Inauen vinner ballen og får den raskt tilbake. Hun fyrer av fra 18 meter. Skuddet går via en gulkledd spiller og inn til Erichsen. Keeperen sliter med å få kontroll på den og fomler den nesten over egen mållinje. Gjør situasjonen farlig for seg selv, Erichsen, men klarer å holde ballen på riktig side.
    28'
    Melgård legger inn fra høyre. Skjelstad Jensen er med opp i angrep og stiger til værs, men ballen sneier så vidt hodet hennes før den går over dødlinja.
    30'
    Woldvik vinner ball og Ivanovic får muligheten fremover, men stoppes av Skjelstad Jensen.
    33'
    LSK Kvinner angriper fra venstre og får holde på en stund. Det ender til slutt med noe som kan ligne på et skudd fra Kyvåg. Skuddet går mot lengste og Haahr jager, men ballen går utenfor mål.
    35'
    Skjelstad Jensen med godt initiativ fremover. Hun drar av seg den ene etter den andre før innlegget kommer, men det er ikke nok Lyn-spillere i boks.
    36'
    Det går mye frem og tilbake på midten nå. Lagene veksler på å ha ball, hvor ingen av dem klarer å bevege seg stort fremover i banen.
    39'
    Jørgensen og Woldvik kombinerer på høyrekanten og vinner kampens første corner!
    40'
    LSK Kvinner får tildelt et hjørnespark
    Oda Johansen
    Johansen slår den innover, men Skjelstad Jensen er den høyeste i feltet.
    40'
    Woldvik tar en for laget og hindrer en Lyn-overgang. Dommeren holder kortet i lomma og Lyn får kun frisparket.
    41'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Trine Skjelstad Jensen
    Tas kort mot Palm.
    41'
    Holmen legger inn fra venstre, men Erichsen sikrer.
    42'
    Johansen legger inn fra venstre. Ballen går via Kyvåg får den legges perfekt til rette for Siren. Hun går på skuddet, men det blokkeres tidlig.
    44'
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Miljana Ivanovic
    Angrepet til LSK Kvinner stoppes når linjedommeren kommer opp med flagget. Spissen er i offside.
    44'
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Mia Authen
    Tas kort til Huseby.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Vi går til pause på stillingen 0-0. Som stillingen tilsier, har det vært en jevn affære. Lyn startet energisk og virket farligst i de første minuttene, men LSK Kvinner beholdt roen og spilte seg mer og mer inn i kampen. Det har ikke vært noen store sjanser i løpet av de første 45 minuttene. Lyn har hatt en del avslutninger fra distanse, og Erichsen holdt på å rote det til for seg selv like før halvtimen var spilt. Keeperen klarte å holde ballen på riktig side av streken, men hendelsen er likevel det næreste vi har vært en scoring. LSK Kvinner har vært aktive på venstresiden, hovedsaklig i regi av Kyvåg, men de har ikke lykkes særlig i boks. Skjelstad Jensen har vært solid i midtforsvaret til Lyn, men har også bidratt fremover i banen. Til tross for få sjanser og 0-0, har det vært underholdende 45 minutter, med mange fine dueller på midtbanen. Dommer Karoline Jensen har satt en nokså høy terskel og lar mye gå, noe som skaper en fin flyt i kampen. Vi ser frem til nye 45 minutter etter pausen!
    2. omgang
    45'+1
    LSK Kvinner sparker de siste 45 minuttene i gang!
    45'+1
    LSK Kvinner utfordrer på høyresiden, men Lyn-forsvaret står godt i mot.
    47'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Trine Skjelstad Jensen
    Tas kort bort til Palm.
    47'
    Ivanovic drar seg elegant forbi Skjelstad Jensen, men blir så omringet av x antall Lyn-spillere og mister ball.
    49'
    Lyn spiller seg til et lavt innlegg i boks, men LSK Kvinner får den raskt ut igjen. Ballen ender så hos Skjelstad Jensen, som avslutter angrepet med et skudd over mål.
    50'
    Kyvåg jager ball i bakrom, men må se seg slått av Skjelstad Jensen.
    53'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    Luisa Galteland
    Så blåses Lyn av for offside, rett over midtbanen.
    53'
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Emilie Marie Woldvik
    LSK Kvinner spiller seg gjennom i boks, men Woldvik er i offside og angrepet stoppes.
    55'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Oona Siren
    Får det gule når hun går tøft inn i duellen med Holmen. Lyn-spilleren blir liggende nede litt, før hun kommer seg på beina igjen.
    55'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Anna Palm
    Tas kort bort til Inauen.
    57'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Tanja Myrseth
    Legges midt i feltet. Skjelstad Jensen går over ende, men dommer lar spillet gå.
    57'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Naina Inauen
    Tas over Ivanovic og til Palm.
    59'
    Jørgensen med en bra ball i bakrom i retning Kyvåg. Skjelstad Jensen får foten så vidt på den, men Kyvåg beholder ballen og tar den med seg til dødlinja. Hun legger lavt ut i feltet, men treffer ingen gulkledde spillere. I utgangspunktet en god sjanse, men som utnyttes dårlig av hjemmelaget.
    61'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Kirvil Odden
    Slår den langt oppover. Skjelstad Jensen er først på den, men taper andreduellen.
    61'
    Haahr legger inn fra høyre, men Skjelstad Jensen header unna. Jørgensen får så ballen, men får et dårlig touch, og igjen er Skjelstad Jensen først på den.
    63'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Emma Reshane
    Ut: Miljana Ivanovic
    64'
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Oda Johansen
    Har muligheten til å legge inn, men finner heller Kyvåg ute til venstre. Kanten legger inn, men innlegget går over mål.
    64'
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Emilie Marie Woldvik
    Authen drar av seg flere spillere før hun finner Woldvik på høyrekanten, men kapteinen blåses av for offside.
    66'
    Kyvåg med et bra innlegg fra venstre. Odden er på den og Lyn får den så unna. Noe farlige tendenser fra vertene nå.
    67'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Mia Fedøy
    Ut: Maia Melgård
    67'
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Emilie Marie Woldvik
    Tas kort ned til Huseby.
    68'
    Erikstein sender Kyvåg på løpetur, men Myrseth og Melgård forsvarer seg bra og løper opp vingen.
    69'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    Kamilla Melgård
    Blåses av for offside når hun ikke har rukket å komme seg på riktig side etter løp for forrige pasning.
    71'
    Johansen ligger nede og trenger medisinsk tilsyn. Stopp i spillet.
    72'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Marte Hjelmhaug
    Ut: Oda Johansen
    73'
    Hjelmhaug settes på sin første prøve når Skjelstad Jensen sender ballen i bakrom. Innbytteren klarerer til corner.
    74'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Anna Palm
    Slås hardt ut i feltet. Skjelstad Jensen er på den og ballen går via en LSK Kvinner-spiller før den går ut over dødlinja. Ny corner på motsatt side.
    74'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Tanja Myrseth
    Slås høyt i feltet. Erichsen går ut, men bommer. Det skaper en farlig situasjon bak henne, men keeperen får til slutt kontroll på ballen!
    75'
    Melgård er rask til beins ute på venstresiden. Hun kommer til et innlegg fra venstre, men Erichsen er på den.
    77'
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Amanda Johnsson Haahr
    Haahr spilles gjennom alene med keeper av Reshane, men vingen blåses av for offside i det hun skal til å runde Odden.
    78'
    Inauen prøver seg fra distanse. Skuddet fra snaue 20 meter sniker seg til side for stolpen.
    79'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 1 - 0 Lyn Fotball
    Mål: Thea Kyvåg
    Målgivende: Amanda Johnsson Haahr
    Der sitter den for vertene! Målet skapes av en lekker pasning fra Haahr. Pasningen på tvers ender perfekt i føttene på Kyvåg, som får masse rom alene med keeper. Vingen er kald når hun setter ballen til side for Odden og sender vertene opp i føringen!
    79'
    Kan Lyn svare på dette, da? De går rett opp i angrep og skaffer seg en corner.
    81'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Anna Palm
    Legges ut i feltet i retning Skjelstad Jensen. Midtstopperen får kontroll på den og sender ballen tilbake ut til siden. Derifra klarer de ikke å skape noe farlig.
    82'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Mille Ivi Christensen
    Ut: Oona Siren
    84'
    Kyvåg er rask på høyrekanten og skaffer seg et frispark. Vertene har muligheten til å flytte opp spillere nå.
    85'
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Tonje Erikstein
    Legges midt i feltet. Odden har god kontroll og setter kjapt i gang. Lyn har ikke gitt opp.
    85'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Emma Helstad Amundsen
    Ut: Sofie Tunes
    86'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Karoline Krok-Eikefjord
    Ut: Luisa Galteland
    86'
    Lyn legger inn fra venstre, men LSK Kvinner slår den rett ut igjen.
    88'
    Woldvik bruker farten sin på høyresiden. Kvyåg møter i feltet og har godt med rom, men pasningen fra kapteinen er ikke god nok.
    88'
    LSK Kvinner prøver seg fra distanse. Skuddet er tungt, men går rett på Odden.
    89'
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Amanda Johnsson Haahr
    Haahr blåses av for offside på venstresiden.
    89'
    Lyn legger stadig inn i boks, og LSK Kvinner slår den stadig ut igjen.
    90'+1
    Inauen legger inn fra venstre, men den går rett i klypene på Erichsen.
    90'+2
    Haahr blir holdt på venstresiden og får frisparket. Spørs om ikke tiden renner ut for Lyn nå.
    90'+3
    LSK Kvinner får tildelt et frispark
    Tonje Erikstein
    Tas kort mot Kyvåg. Skal ned til cornerflagget for å drøye tiden, men Lyn kommer seg raskt ut av situasjonen.
    90'+3
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Emma Reshane
    Reshane er i offside nede ved cornerflagget.
    90'+4
    LSK Kvinner blir avblåst for offside
    Amanda Johnsson Haahr
    Spilles gjennom av Erikstein, men er i offside.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her