3-1

Ble dekket av Henrik Myhrvold Simensen

Velkommen! Her skal vi følge bunnkampen mellom Mjøndalen og Ranheim i Eliteserien.
    Det er mye på spill for begge lag. Taperen i dag kan fort måtte vinke farvel til Eliteseriespill neste sesong.
    De deler nemlig de to nedrykksplassene, begge lag med 24 poeng. Opp til Strømsgodset på kvalifisering er det to poeng, til Tromsø på trygg plass er det fire poeng.
    Kaptein Christian Gauseth var usikker til oppgjøret. Han er klar og starter.
    MJØNDALEN (4-4-1-1): Faye Lund - Sell, Jansen, Solholm Johansen, Dragsnes - Olsen Solberg, Aasmundsen, Silfwer, Brochmann - Gauseth - Bergström.
    RANHEIM (4-3-3): Barli - Olsen Øveraas, Kvande, Furu, Heggem - Reginiussen, Blakstad, Lopez - Skarsem, Bakenga, Erlien.
    Snøen har lagt seg i Mjøndalen, og det er en iskald kveld for fotball.
    Mjøndalen har ikke vunnet noen av sine ti siste kamper. Ranheim har tapt sine tre siste kamper.
    Bakenga sparker bunnkampen i gang! Nervene ligger utenpå draktene hos lagene, og hjemmesupporterne.
    1'
    En fyr med ropert fyrer opp tilskuerne. Han ber de huske at mye står på spill.
    2'
    Langt kast fra Aasmundsen, inne i feltet går en Mjøndalen-spiller i bakken. Det ropes på straffe, men Moen viser ingen tegn til å dømme.
    2'
    Olsen Solberg skyter fra distanse. Utenfor.
    2'
    Gauseth setter opp Brochmann som setter fart. Han spiller den ut til høyre, innlegget blokkeres til corner.
    4'
    God start av Mjøndalen.
    4'
    Hjørnespark
    Bakenga skal få unna Mjøndalens corner, men ballen er borti armen på spissen. Igjen ropes det på straffe, men ingenting denne gangen heller.
    5'
    Skarsem med en ettersleng på Gauseth. Mjøndalen får fordel, men det blir ingenting ut av det. Skarsem slipper unna kort.
    7'
    Ranheim vinner sin første corner i kampen.
    7'
    Hjørnespark
    Reginiussens corner heades ut.
    8'
    Bra trøkk i Mjøndalen-supporterne på tribunen. Fyren med roperten har kontroll på troppene.
    9'
    Jansen slår inn i feltet, men enkelt for Barli å komme ut og plukke den i feltet.
    9'
    Heggem kommer seg rundt på venstre og slår et innlegg på første stolpe, men ingen lagkamerater lukter at den kommer.
    10'
    Ranheim har spilt seg mer inn i kampen nå.
    13'
    Jansen og Solholm Johansen setter hverandre i trøbbel når Mjøndalen skal spille seg frem fra forsvar. Jansen nære ved å rote det til, men slipper med skrekken. Han slipper derimot ikke unna Vegard Hansnes vrede. Mjøndalen-treneren spurter ut av teknisk sone for å melde fra om hva han mener.
    15'
    Silfwer skyter fra distanse, men stopper i en Ranheim-forsvarer.
    18'
    Og der tror jeg strekken satt for Blakstad. Løp fremover med ball før han plutselig tok seg til baksiden av låret og la seg ned.
    19'
    Så jubles det fra tribunen. Speaker opplyser om at Molde har tatt ledelsen mot Strømsgodset.
    19'
    Brochmann sparkes ned rett utenfor boksen, men holder seg på beina. Da får han ikke frispark, mens han er i såpass ubalanse at sjansen blir borte.
    21'
    Sell kommer rundt på høyre, men Furu får klarert innlegget til corner.
    21'
    Ranheim er kun ti mann på banen nå, Blakstad på sidelinja.
    21'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Eirik Valla Dønnem
    Ut: Magnus Blakstad
    Der kommer Valla Dønnem inn.
    21'
    Hjørnespark
    Olsen Solberg slår inn lags bakken. Den leser Lopez.
    22'
    Hjørnespark
    Ny Mjøndalen-corner. Denne gangen bokser Barli. Aasmundsen plukker opp, men skuddet hans blokkeres til enda en corner.
    22'
    Hjørnespark
    Igjen trykker Mjøndalen til i feltet. Denne gangen får Barli frispark.
    23'
    Lopez med et godt innlegg, men Jansen vinner duellen i Ranheim-feltet.
    25'
    Mål for Ranheim!
    Mjøndalen 0 - 1 Ranheim
    Mål: Vegard Erlien
    Målgivende: Adria Mateo
    OG DET BLIR STILLE! Det er fantastisk gjort av Lopez. Han starter inn bak Mjøndalens venstreback, får en langpasning, tar den perfekt ned, og legger den på foten til Erlien inne i feltet. Avslutningen er kontant og presist plassert nede i hjørnet.
    25'
    Bergström er gjennom, men Barli stormer ut og gjør en viktig redning.
    27'
    Scoringen gjør at Ranheim er oppe på kvalifiseringsplass.
    28'
    Gauseth vinner en corner fra en presset posisjon.
    29'
    Straffe til Mjøndalen! Ny corner langs bakken fra Olsen Solberg. Inne i feltet brukes det armer, Moen står perfekt plassert, og peker på straffemerket.
    30'
    Brochmann gjør seg klar.
    30'
    Mjøndalen scorer på straffe!
    Mjøndalen 1 - 1 Ranheim
    Mål: Tonny Brochmann
    Han plasserer den rolig midt i mål. Barli hiver seg til siden.
    31'
    Og vi er like langt.
    31'
    Brochmann med en god stikker mot Bergström, men Kvande setter inn en viktig takling.
    33'
    Bergström får snudd seg og skutt fra 20 meter, en halvmeter over.
    34'
    Et småfarlig Ranheim-angrep, men det vil seg ikke denne gangen.
    35'
    Farlig innlegg fra Lopez, men det går gjennom hele feltet.
    37'
    Bakenga med et brasseforsøk. Litt vel ambisiøst.
    38'
    Kvande skyter fra over 30 meter. Langt, langt utenfor. Pinlig dårlig forsøk.
    40'
    Bakenga får seg en smell i hodet i duell med Solholm Johansen.
    40'
    Ny smell for Bakenga. Denne gangen på hælen. Får frispark i duell med Jansen.
    43'
    Reginiussen skyter fra distanse. Ikke noe dårlig forsøk, like over.
    44'
    SÅ FÅR VI NESTEN EN KJEMPETABBE! Faye Lund sklir når han skal spille ut fra kanten av 16 meteren, ballen går rett til Lopez, men han skyter langt utenfor det tomme målet fra drøyt 30 meter.
    45'
    Barli er god i feltet. Kommer ut og plukker et innlegg fra Olsen Solberg.
    45'+1
    Vi er like langt etter 1. omgang. Det har vært to forsiktige lag, som åpenbart vet at mye står på spill.
    Vi er i gang igjen i kulda!
    46'
    Nervøs åpning på 2. omgang også.
    48'
    Brochmann fikser Mjøndalen en corner.
    48'
    Hjørnespark
    Mjøndalen-corneren ender i en Ranheim-kontring.
    49'
    Så er det helt utrolig at det ikke står 2-1 til Ranheim! Olsen Øveraas får heade fra kort hold. Faye Lund redder, men ballen blir liggende på streken. Olsen Øveraas sklir inn, men Faye Lund holder den ute på en måte.
    49'
    NY RANHEIM-SJANSE! Ballen slås inn. Den går over alle, på bakerste kommer Heggem. Han skyter fra 13-14 meter, like utenfor.
    53'
    Frustrasjonen brer seg på tribunen på Consto Arena. Ikke fornøyde med hva hjemmelaget driver med.
    55'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Joackim Olsen Solberg
    Mer fart og offensive fibre inn for Mjøndalen.
    56'
    Erlien utfordrer Sell, ender med corner til Ranheim.
    57'
    Hjørnespark
    Regniussen slår corneren bak mål.
    57'
    Det slås i bakrom mot Brustad, men Barli kommer ut og plukker den.
    58'
    Denne gangen spilles Brustad gjennom på høyre. Han chipper den inn i feltet, der er Olsen Øveraas iskald når han bryster den ned til egen keeper.
    59'
    Skarsem med et godt innlegg til Bakenga, men spissen får ikke noe ordentlig treff på avslutningen.
    61'
    Ranheim får en gylden kontringsmulighet når Silfwer slår bort ballen, men Skarsem slår en feilpasning på vei fremover.
    62'
    Hjørnespark
    Mjøndalen setter ballen i mål. Men det dømmes helt korrekt for angrep på keeper i situasjonen i forkant.
    63'
    Olsen Øveraas bruker skulderen når han skal gi til corner. Mjøndalen-spillerne mener det er hands, men får ingen straffe.
    65'
    Hjørnespark
    Kvande rydder unna.
    65'
    Brochmann utfordrer inn i feltet, men Olsen Øveraas blokkerer innlegget.
    66'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 2 - 1 Ranheim
    Mål: Christian Gauseth
    Målgivende: Fredrik Brustad
    MJØNDALEN TAR LEDELSEN! Og det er kapteinen som gjør det. Brustad får headet corneren tilbake foran mål. Den faller til Gauseth, som får kranglet den over streken.
    66'
    Og da er Mjøndalen oppe på kvalifiseringsplass.
    68'
    Ballen løftes inn mot Bakenga i feltet, men Faye Lund er årvåken og fanger den ballen.
    70'
    Dragsnes fosser oppover venstre og vinner en corner for Mjøndalen. Nå er det god stemning på Nedre Eiker.
    71'
    Mjøndalen 3 - 1 Ranheim
    Mål: Sondre Solholm Johansen
    Målgivende: Pontus Silfwer
    OG DET KOKER! Solholm Johansen stanger inn 3-1. Nå har Mjøndalen seieren i lomma.