1 600

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til denne livedekningen av Mjøndalen mot Stabæk her fra Consto Arena.
    Mjøndalen begynner å få dårlig tid om de skal holde seg i Eliteserien. Hvert butikk vil være av stor betydning, og i kveld skal de helst ta tre poeng på hjemmebane. Mjøndalen ligger nest sist, på nedrykksplass, fire poeng bak erkerival Strømsgodset, som spiller borte i Kristiansund i kveld.
    Stabæk ligger relativt trygt plassert på 9.-plass. Jan Jönsson menn kommer imidlertid til Mjøndalen uten seier på de fire siste kampene, og lengter nok etter en seier igjen snart.
    Mjøndalen (4-5-1): Makani - Dragsnes, Nakkim, Johansen, Eriksen - Liseth, Gauseth, Ovenstad, Twum, Sveen - Brustad
    Mjøndalen-benken: Vieira - Jansen, Sælig Sell, Olsen Solberg, Olden Larsen, Hellum, Ibrahim, Stavås Skistad, Aasmundsen
    Stabæk (4-3-3): Sandberg - Solheim, Valsvik, Amankwah, Ottesen - Bohinen, Skytte, Kostadinov - Normann Hansen, Antonsson, Edvardsen.
    Stabæk-benken: Vatne Brauti - Øverass, Kassi, Maatsen, Torgersen, Kinoshita, Botheim, Jenssen, Lembi.
    Christian Gauseth måtte stå over forrige serierunde, men kapteinen er tilbake i aksjon for bruntrøyene i kveld. En viktig motivator for hjemmelaget i denne kampen. Mjøndalen, som ligger på nedrykksplass, spiller med kniven på strupen hver kamp.
    Lagene er i full oppvarming på Consto Arena. Å holde varmen er sentralt her i kveld, småpene fem kalde i Mjøndalen nå.
    Vegard Hansen er klar på at dette er en kamp Mjøndalen må vinne. Treneren innrømmer at han tar en sjanse ved å kaste en småskadet Christian Gauseth innpå her i kveld. Det er straks klart for avspark.
    Det er kanskje begrenset med tilskuere tillatt, men Mjøndalen får litt ekstra støtte fra menneskene som bor i leilighetene på stadion i kveld. Kan bli viktig i denne potensielt avgjørende kampen.
    Og vi er i gang på Consto Arena!
    1'
    Stabæk som angriper fra start, men Mjøndalen banker den ut til kast.
    1'
    Mål for Stabæk!
    Mjøndalen 0 - 1 Stabæk
    Mål: Emil Bohinen
    Bare 52 sekunder er spilt når Bohinen banker inn 0-1 på Consto Arena. En drømmestart for gjestene. Tilsvarende mareritt for vertene. Praktfullt skudd av Bohinen.
    1'
    Frispark til hjemmelaget. Blir slått inn i boks, men det blåses frispark imot der inne.
    4'
    Mjøndalen hadde presset på seg før kampen. Nå har krisen vokst seg større allerede. Spiller med kniven på strupen her.
    5'
    Hjørnespark til Stabæk
    5'
    Og der har Godset tatt ledelsen over Kristiansund. Det går et sukk over Consto Arena.
    6'
    Stabæk spiller seg inn i boksen, men stoppes i grevens tid. Får aldri avsluttet.
    7'
    Gausethj prøver å slå langt i bakrom, men over alt og alle. Har ikke fått til mye innledningsvis, hjemmelaget.
    7'
    Stabæk kommer til innlegg fra høyre, men en bestemt Makani roper "keeepeeer" i feltet.
    8'
    Skal være ærlig på at jeg begynner å bli litt kald på fingrene. Beklager på forhånd for alle skrivefeil i løpet av kampen.
    9'
    Dragsnes klemmer til. Skuddet går via en spiller i offside og det blåses av.
    10'
    Fin stikker fra Stabæk, men Makani er våkent ute og plukker den.
    11'
    Etter en god Stabæk-innledning, er det litt mer jevnspilt i Mjøndalen nå. Men hjemmelaget har ikke klart å skape noe særlig.
    13'
    Mjøndalen og Brustad kommer til skudd, men det blokkeres. Brukbart forsøk fra hjemmelaget der.
    16'
    Har klippet av fingertuppene på hanskene i dag, slik at det er mulig å skrive og holde varmen samtidig. Litt emo-vibber over kveldens antrekk.
    17'
    Kjører også dobbel stillongs. Har det egentlig en effekt eller er det bare ønsketenking?
    18'
    En periode hvor Mjøndalen har hatt ballen mest. Vet jo hva som står på spill her, og jakter en utligning. Foreløpig har de ikke kommet veldig nærme.
    18'
    Stabæk kontrer etter en horribel pasning fra Mjøndalen, men klarer ikke å utnytte muligheten.
    21'
    Stabæk ligger godt organisert og gir Mjøndalen lite rom til å trenge gjennom.
    23'
    Gjestene faller dypt, men Mjøndalen blir bare trillende frem og tilbake på tvers utenfor 16-meteren. Ingen skyter, ingen finner den avgjørende pasningen.
    25'
    Det ropes på hands i Stabæks felt. Mjøndalen føler de har en god sak, og det er vel liten tvil om at den treffer hånden til Valsvik. Dommeren er ikke enig i det.
    27'
    Mjønndalen-frispark på kanten. Skal svinges inn.
    27'
    Godt slått frispark og hjemmelaget får til en avslutning. Skuddet blokkeres, og etter litt kaos i feltet får Stabæk klarert.
    28'
    God Mjøndalen-kontring, men Stabæk får klarert med et nødskrik. Gode initiativ der.
    29'
    Hjørnespark til Mjøndalen
    30'
    Stabæk får corneren unna farlig sone.
    30'
    Praktfullt Stabæk-angrep på høyresiden. Spiller seg inn i boksen, men Mjøndalen får feid unna i siste stund.
    33'
    Normann Hansen som tester skuddfoten. Bredsider den over fra 18 meters hold.
    34'
    Normann Hansen igjen! Burde nok spilt videre til en bedre plassert lagkamerat, men går for skudde. En kjempesjanse, men den blåses utenfor.
    36'
    Farlig innlegg fra venstre. Flere Stabæk-spillere i boks, men ballen seiler forbi alt og alle.
    36'
    Twum sitter nede med en skade. Ballen kastet ut av spill av Makani.
    37'
    Ser ut som det går bra med Twum. Er oppe og står igjen nå.
    37'
    Det dømmes hands mot Mjøndalen i Stabæk-feltet. Frispark til gjestene.
    39'
    Stabæk som spiller seg frem til skuddhold. Blokkeres.
    41'
    Kan Mjøndalen klare å slå tilbake før pause? Trenger både ett og helst to mål her i kveld.
    43'
    Gult kort til Stabæk
    Yaw Amankwah
    Stopper Liseth på en overgang.
    45'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Erik Stavås Skistad
    Ut: Isaac Twum
    46'
    Inn: Shuaibu Ibrahim
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    46'
    Vegard Hansen tar grep umiddelbart. Dobbeltbytte i pausen fra hjemmelagets trener.
    47'
    Mjøndalen som trenger scoring denne omgangen, men det er Stabæk som angriper innledningsvis. Kommer seg inn i boksen og nesten til en brukbar sjanse.
    49'
    49'
    Mjøndalen med et brukbart press her nå. Hjemmelaget var best før pause og fortsetter jakten på sårt tiltrengte poeng.
    52'
    Hjemmelaget ruller opp et brukbart angrep, men stoppes før de får avsluttet.
    52'
    53'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Darren Maatsen
    Ut: Kornelius Normann Hansen
    54'
    Makani fanger corneren og setter raskt i gang. Stabøæk får ballen ut til kast.
    54'
    Stabæk får frispark på egen halvdel, til Mjøndalens store frustrasjon.
    56'
    Stor sjanse til vertene! Sveen som får teste skuddfoten, men langt over mål.
    59'
    Ny kjempesjanse! Ibrahim som klemmer til og ballen får perfekt retning mot hjørnet. God redning!
    60'
    60'
    Mjøndalen fortsetter å presse. Har fått blod på tann etter to gode muligheter. Ser at det er fullt mulig å få med seg poeng her i kveld. Samtidig har Kristiansund utlignet mot Godset.
    62'
    Sveen med et forsøk fra distanse. Lavt og utenfor.
    65'
    Inn: Nicolas Pignatel Jenssen
    Ut: Yaw Amankwah
    67'
    Bohinen drar seg inn i feltet og får avsluttet til slutt. Blokkeres til corner.
    70'
    70'
    Mjøndalen får inn en avslutning fra 12 meters hold, men Ibrahims forsøk går utenfor.
    72'
    Kjempesjanse for Gauseth! Får stå upresset på 16 meter, men skuddet blåses noen meter over. Dårlig treff fra kapteinen.
    74'
    Stor Stabæk-sjanse! Spiller seg ned langs høyrekanten, men Antonssons avslutning går like utenfor.
    75'
    Nicolas Pignatel Jenssen
    77'
    Frispark til hjemmelaget. Kan både komme skudd og innlegg.
    77'
    Frekk innøvd variant, der de nesten klarer å tre seg gjennom forvsaret med presist kombinasjonsspill. Lykkes akkurat ikke.
    78'
    82'
    Ibrahim som får sjansen etter corneren! Skyter, men skuddet blokkeres.
    82'
    Marcus Sandberg
    83'
    Frispark til Stabæk i brukbar posisjon. Kommer et innlegg i boks her.
    83'
    Inn: Luc Kassi
    Ut: Marcus Antonsson
    84'
    85'
    Inn: Lars Olden Larsen
    Ut: Fredrik Brustad
    86'
    Inn: Andreas Hellum
    Ut: Syver Skaar Eriksen
    86'
    Mjøndalen kontrer og kommer til et par saftige sjanser. Men de er både ubesluttsomme og unøyeaktige. Skuddene blokkeres.
    88'
    Frispark til hjemmelaget. Skal slås inn i boks.
    88'
    90'
    Tar den kort og forsøker å drøye tiden nede ved flagget.
    90'
    Tikker mot slutt her. Mjøndalen desperate etter poeng.
    90'+1
    Stabæk som holder ballen høyt i banen.
    90'+2
    Mjøndalen roper etter straffe på tampen her, men den hadde vel vært svært billig.