5 592
3 421

God søndag og hjertelig velkommen til dagens kamp i OBOS-ligaen. Mjøndalen tar imot selveste Vålerenga til kamp på Consto Arena.
    Dette var durable oppgjør i 2019-2021 i Eliteserien, men nå er begge klubbene i OBOS-ligaen. Det er nok ikke helt uforventet for Mjøndalen, mens for Vålerenga må det være grusomt å ha rykket ned til nivå 2.
    Begge klubber kommer fra cupkamper i midtuken. Mjøndalen røk ut for Post Nord-liga klubben Eidsvold Turn, mens Vålerenga slo Oppsal i lokaloppgjøret på Oslo øst.
    På de siste seks oppgjørene mellom disse to har Vålerenga fire seire, én uavgjort og én Mjøndalen seier.
    Mjøndalen er tippet i bunnsjiktet i år, og etter tre kamper har de to poeng og ligger på kvalik til nedrykk. Vålerenga har spilt fire kamper, har tatt fem poeng og ligger midt på tabellen. Det er kort vei både opp og ned for begge lag etter så få kamper, men det blir uansett viktig med tre poeng i dag for å klatre på tabellen.
    Ingen av lagene har publisert noe skadeoppdatering etter midtukens cuprunde, men det vi vet er at Conteh er tilbake etter suspensjon for sitt røde kort i seriepremieren for Mjøndalen. For Vålerenga så er Mees Rijks ute med det røde kortet han fikk mot Lyn.?
    Mjøndalen ventes i sin vante 4-3-3, mens Vålerenga kommer i 4-2-3-1.
    Tre poeng er utrolig viktig for begge lag, presset er som alltid størst på Vålerenga. Det ryktes at de har solgt ut bortetribunen. Når den ene supporterklubben til Mjøndalen boikotter også denne kampen på grunn av uenigheter med klubben blir det fort en følelse av hjemmebane for gutta fra Oslo.?
    Heng med for lagoppstillinger ca. 13.15 og kampstart 14.30!
    0'
    Brenden felles av Hagen og Mjøndalen får frispark inne på Vålerengas halvdel.
    0'
    Heades inn til keeper av en Vålerenga spiller.
    1'
    Mjøndalen kommer i en 4-3-1-2 formasjon i dag, det blir spennende å se den varianten som de ikke har gjort tidligere. Vålerenga i sin vanlige 4-2-3-1.
    2'
    Godt tempo i innledningen her, men ingen av lagene har klart å rive til seg initiativet enda.
    3'
    Det regner godt i Mjøndalen i ettermiddag og er veldig glatt her ute. Ballen går fort og spillerne sklir.
    4'
    Vålerenga prøver å tre Håkans gjennom, men Kinn kommer ut og plukker enkelt.
    5'
    Singh dribler først Hagen og deretter Juklerød før han får frispark nede ved dødlinjen. Flott gjort av Mjøndalens spiss for anledningen.
    6'
    Frispark
    6'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Sivert Øverby
    Øverby skrur frisparket rett i krysset. Mjøndalens Beckham viser frem godfoten i dag igjen. Han har en helt vanvittig venstrefot, og fra langt hold og spiss vinkel blåser han ballen i lengste kryss bak Sjøeng. Det må være årets mål i OBOS-ligaen så langt!
    6'
    Brenden felles og Mjøndalen får et frispark rett over midten. Petter Strand er ikke enig i den.
    8'
    Spiller støtte til Holten.
    8'
    Den smakte nok for Mjøndalen, rett foran Vålerengas supportere, som forøvrig har fylt opp hele bortetribunen og er svært lydhøre.
    9'
    Så er Vålerenga nære ved flere anledninger inne i Mjøndalen sin 16-meter, men de får ikke fyrt av et ordentlig skudd før Riisnæs skyter over fra ti meter. Der kunne det fort stått 1-1!
    10'
    Mjøndalen har for vane å slippe inn mål først i sine kamper, nå leder de. Det blir spennende å se hvordan de takler det mot såpass god motstand.
    10'
    Mjøndalen er veldig direkte i sitt spill. De leter etter Tokstad og Singh i bakrom, samtidig som de står godt etter med laget sitt.
    11'
    Men Vålerenga da, hva nå? Mjøndalen styrer kampen og leder, her er det en jobb å gjøre for å snu dette.
    12'
    Hagen prøver et skudd fra langt hold, den går via en Mjøndalen spiller og til corner for Vålerenga. Kampens første.
    15'
    Slås med mye luft, Olsen slår Strand i duellen og Mjøndalen får klarert.
    15'
    Må berømme Mjøndalen her. De er i en helt annen forfatning enn i de foregående hjemmekampene.
    16'
    Mål for Vålerenga!
    Mjøndalen 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Petter Strand
    Målgivende: Simen Juklerød
    Så utligner Vålerenga. Ambina vinner ballen godt inne på Mjøndalen sin halvdel og setter opp Juklerød. Han løper fra Vogt og slår et godt innlegg tilbake i banen til Petter Strand. Han er rolig og bredsider ballen ned i hjørnet.
    17'
    Godt Vålerenga angrep som skaper målet, men det oppleves litt enkelt. Mjøndalen må forsvare målet sitt med mye større innsats enn ved den anledningen.
    19'
    Gult kort til Vålerenga
    Martin Kreuzriegler
    Vålerenga mister ballen på egen halvdel og Kreuzriegler må stoppe Holten ureglementert, det medfører et gult kort for en solid hockeytakling.
    20'
    Rett i klypene på Sjøeng.
    21'
    Vålerenga tar over mer og mer av banespillet nå, åpenbart fått selvtillit av scoringen.
    22'
    Kamara spilles gjennom og setter ballen i mål, men tilrettelegger Håkans var i offside i forkant der.
    23'
    Singh ligger nede for Mjøndalen og må ha behandling der, da blir det et stopp i spillet.
    24'
    Singh vil prøve seg igjen, så får vi se hvor lenge det holder. Så ut som en kneskade.
    25'
    Vålerenga er unøyaktige i pasningsspillet sitt, men de dominerer allikevel kampen i øyeblikket. Mjøndalen har gitt fra seg momentumet.
    27'
    Kamara smeller et innlegg inn foran mål, men ingen i hvitt er på plass og den går gjennom hele feltet.
    28'
    Stor sjanse for Mjøndalen! Øverby får ballen på bakre stolpe og er helt alene. Han skal bare plassere ballen ned i hjørnet, men den går via en forsvarer og ut til corner.
    29'
    Bokses via Sjøeng og i et Mjøndalen hode før den går over mål.
    29'
    Vålerenga setter i gang en kontring og Kinn rekker akkurat ballen før Håkans, ellers hadde hjemmelaget vært i trøbbel. Bortesupporterne roper på frispark og utvisning på Kinn, men han er rent på ball. Godt keeperspill!
    30'
    Dobbeltsjanse for Vålerenga. Først er det Strand som skyter rett på Kinn, før Ambina skyter over fra litt lenger hold. Vålerenga spiser seg inn i dette nå og nærmer seg en ny scoring.
    31'
    Vålerenga spiller Mjøndalen fryktelig lave nå. Kommer seg nesten ikke ut av egen 30 meter.
    33'
    Begge lag må bytte her. Singh setter seg ned og er ferdig, samtidig som Vålerenga skal bytte.
    33'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Aleksander Hammer Kjelsen
    Ut: Martin Kreuzriegler
    Vanskelig å si om dette byttet skyldes skade eller taktiske årsaker. Han ser ikke fornøyd ut når han går av banen her.
    33'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Alie Conteh
    Ut: Brinder Singh
    34'
    Med Conteh inn for Mjøndalen går de over til 4-3-3 med Tokstad og Olsen som kantspillere.
    36'
    Olsen prøver et innlegg for Mjøndalen, men Sjøeng ser utgangen på det innlegget og plukker det enkelt ned.
    37'
    Gult kort til Mjøndalen
    Kristoffer Tokstad
    Tokstad takler Kiil Olsen stygt og det blir full fyr både på banen og tribunen. Den gamle LSK-gutten gir ingenting ved dørene her. Kortet er det ingenting å si noe på, klokkeklart. Kiil Olsen blir liggende og får behandling.
    39'
    Slår langt og utover sidelinjen.
    41'
    Kiil Olsen er nok ferdig her, bæres i garderoben. Det betyr at Vålerenga har byttet stopperpar før pause (!).
    42'
    Trond Fredriksen
    Trond Fredriksen får det gule kortet på benken til Vålerenga.
    42'
    Inn: Nathan Fasika Idumba
    Ut: Aaron Kiil Olsen
    42'
    Vålerenga får frispark på midten.
    44'
    Spiller kort til Idumba.
    44'
    Det er tøffe dueller og skikkelig kok utpå her nå. Riisnæs går ned og får frispark, like før går Conteh ned og roper på frispark.
    45'+1
    Tar det kort.
    45'+1
    Mjøndalen 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Alie Conteh
    Målgivende: Meinhard Olsen
    Conteh mine damer og herrer. Conteh ekspederer et glimrende slått innlegg med en heading rett i krysset. Fantastisk scoring nok en gang av Mjøndalen. Olsen slår et glimrende innlegg og Conteh kommer seg inn foran Kjelsen. Den smakte for Mjøndalen!
    45'+2
    Mjøndalen 3 - 1 Vålerenga
    Conteh leker seg med Vålerenga. Han vinner ballen tilbake etter godt press før han på elegant vis lobber ballen over Sjøeng som står langt ute. Consto Arena går av hengslene etter en ny vanvittig prestasjon av Conteh. Sjøeng og Ambina må ta skylden for den der for Vålerenga.
    45'+4
    Hva nå Vålerenga?
    45'+6
    45'+6
    Dommeren blåser av en helt vanvittig omgang. Vi har fått fire scoringer, tre bytter, to gule kort og enorm temperatur og fart i kampen. Mjøndalen startet best og tok ledelsen før Vålerenga spiste seg inn i oppgjøret og fikk sin fortjente utligning. Så byttet Mjøndalen inn Conteh og resten er historie. Han filleristet Vålerenga på overtid med to elleville scoringer. Geir Bakke må treffe med pausepraten nå, det er det liten tvil om.
    45'
    Ingen bytter i pausen på noen av lagene.
    45'
    Vålerenga går rett i angrep og får en corner. Det løfter supporterene bak målet.
    45'
    Skogen stanger unna, men det skytes fra returrom, treffer en Mjøndalen spiller og går til ny corner.
    45'
    Ser ut som det er Sveen som blir liggende der. Han får tilsyn nå før Vålerenga kan ta sin corner.
    46'
    Conteh stanger unna på første stolpe.
    47'
    Vålerenga får frispark foran egen innbytterbenk.
    48'
    Setter i gang raskt til Idumba.
    48'
    Ny corner til Vålerenga. Øverby blokkerer for Mjøndalen.
    48'
    Det avsluttes på mål, men Kinn redder enkelt.
    48'
    Olsen sklir, men takler samtidig Borchgrevink og Vålerenga får frispark på midten.
    50'
    Spiller støtte til Kjelsen.
    50'
    2400 tilskuere er tilstede på Consto Arena i ettermiddag. Et godt tall i OBOS-ligaen.
    51'
    Dommeren må ut og snakke med folk fra Vålerenga, det kastes gjenstander mot keeper Kinn. Det er helt uakseptabel oppførsel når kaptein Borchgrevink må bort og snakke til egne supportere. Pinlige scener!
    52'
    Håkans feller Sveen og Mjøndalen får frispark inne på Vålerengas halvdel. Det er temperatur i denne kampen, det er sikkert og visst.
    53'
    Slås med mye luft og lite fart. Holten får til en heading, men den går utover dødlinjen uten at det blir farlig.
    53'
    Ambina felles og Vålerenga får frispark på midten.
    55'
    Setter raskt i gang.
    55'
    Olsen får ballen utenfor 16-meteren for Mjøndalen og klemmer til, men den fortsetter å stige og går over målet til Sjøeng. Helt greit å skyte derfra.
    56'
    Øverby kommer seg til linja og slår et innlegg langs bakken som Sjøeng enkelt plukker opp.
    57'
    Halvsjanse for Vålerenga med en heading fra Petter Strand, men det blir ikke noe fart i den og Kinn plukker enkelt.
    58'
    Så er det Holten som sitter nede og må ha tilsyn.
    58'
    Timen er passert og Mjøndalen leder 3-1. Vålerenga har ikke klart å skape stort denne omgangen, selv etter en bra åpning. Mjøndalen virker komfortable, så får vi se om de står distansen.
    60'
    Et innlegg finner Juklerød på bakre stolpe. Han lader kanonen og skyter på hel volley, men den sklir av og triller pent utover dødlinjen.
    62'
    Holten sitter nede igen og nå må han vel fort bytte her. Sliter med en legg ser det ut til.
    62'
    Rasmus Holten
    Han får det gule kortet for å bruke for lang tid ut av banen. Han byttes ut, men klapper lenge og vel til hjemmesupporterne.
    63'
    Inn: Johannes Dahlby
    Ut: Rasmus Holten
    64'
    Inn: Simon Appiah
    Ut: Kristoffer Tokstad
    64'
    Ser ut som Øverby går inn som stopper og Dahlby tar backplassen.
    65'
    Petter Strand leter etter det lengste krysset, men finner kun tribunen med skuddforsøket.
    66'
    Vogt går ned, men holder Riisnæs og Vålerenga får frispark på midten.
    66'
    Spiller kort til Juklerød.
    66'
    Sveen hindrer Håkans og et nytt frispark til Vålerenga. Denne gangen flytter de opp folk og vil ha et innlegg.
    67'
    Kinn kommer ut og bokser unna farlig sone. Godt keeperspill.
    67'
    Ambina går ned i en duell med Conteh og får frispark ved egen dødlinje.
    68'
    Slås langt, men Mjøndalen tar over.
    68'
    Vålerenga forbereder et trippelbytte!
    68'
    Det er Vålerenga som kjører kampen, men de evner ikke å skape noen store sjanser. Kan innbyttene skape noe?
    70'
    Inn: Stian Sjøvold
    Ut: Petter Strand
    70'
    Inn: Jones El-Abdellaoui
    Ut: Ola Kamara
    70'
    Inn: Filip Thorvaldsen
    Ut: Elias Hagen
    70'
    Da har Vålerenga spilt ut alle sine kort og de siste 18 minuttene går med de som er på banen nå.
    72'
    Appiah ser at han har god tid og avanserer med ballen. Fra litt skrått hold banker han til, rett til side for målet til Sjøeng.
    72'
    Mjøndalen 4 - 1 Vålerenga
    Conteh med hattrick. Han leker seg med Vålerenga her. Kinn slår langt til Olsen som klarer å holde på ballen. En hos Vålerenga spiller ballen i beina på Conteh som setter fart. Han skyter via foten til Kjelsen og i det nærmeste hjørnet. Da er nok de tre poengene sikret for Mjøndalen, og Conteh tar med seg matchballen hjem!
    74'
    Inn: Keerat Singh
    Ut: Meinhard Olsen
    75'
    Inn: Eivind Helgeland
    Ut: Erik Brenden
    75'
    Christian Borchgrevink
    Drar på seg det gule kortet i frustrasjon der Borchgrevink. Det er forståelig, de blir rundspilt av Mjøndalen i ettermiddag.
    76'
    Slår langt, og Mjøndalen beholder ballen.
    77'
    Hva skal man si? Mjøndalen var et bunnlag i OBOS-ligaen og Vålerenga er en av de største klubbene i Norge. Den forskjellen synes ikke i dag. Mjøndalen har vært dødelig effektive og forsvart seg godt. I skrivende stund er Mjøndalen nummer åtte og Vålerenga nummer elleve!
    78'
    Mjøndalen bruker god tid på et innkast høyt i banen. Skogen header inn til Sjøeng.
    80'
    Ser ut som Vålerenga har gitt opp dette.
    81'
    De får en corner nå.
    81'
    Kort variant, men de skaper ingenting ut av den.
    82'
    Conteh feller Kjelsen på midten, frispark til gjestene.
    83'
    Spiller kort til Kjelsen.
    83'
    Mjøndalen legger seg lavt og lar Vålerenga ha ballen, det er nok lurt på 4-1 og fire minutter igjen.
    85'
    Mjøndalen 5 - 1 Vålerenga
    Mål: Keerat Singh
    Målgivende: Sivert Øverby
    Lekestue i Mjøndalen. Vålerenga går høyt med mange, men når Øverby bryter og setter fart med ballen er det enorme rom. Han slår en millimeterpresis pasning diagonalt til Keerat Singh. Singh går inn i banen og skyter via foten til Kjelsen, over Sjøeng og i det lengste hjørnet. Dette begynner å bli ordentlig pinlig for Vålerenga!
    85'
    Conteh feller Thorvaldsen og Vålerenga får frispark på egen halvdel.
    88'
    Spiller kort til Riisnæs.
    88'
    Eivind Helgeland
    Helgeland takler Håkans knallhardt og får det gule kortet. Ikke noe stygt, men for tøft.
    88'
    Frispark
    89'
    Mjøndalen 5 - 2 Vålerenga
    Mål: Jones El-Abdellaoui
    Målgivende: Christian Borchgrevink
    El-Abdellaoui ekspederer frisparket fra Borchgrevink i mål og Vålerenga får en trøstescoring på tampen her. Det jubles knapt fra bortesupporterne, så de vet nok at denne kampen er kjørt.
    89'
    Peder Vogt
    Vogt feller en Vålerengaspiller og får det gule kortet.
    90'
    Setter i gang kort og raskt.
    90'+1
    Sveen stopper Riisnæs, men Vålerenga får corner.
    90'+1
    Kort variant igjen. Ender til slutt opp hos Borchgrevink som blåser den opp på tribunen.
    90'+1
    Vålerenga styrer, Mjøndalen ligger ultralavt. Sånn blir det nok ut tilleggstiden også.
    90'+2
    Tre minutter igjen av de tillagte åtte minuttene. Poengene blir igjen i Mjøndalen, det kan vi nok garantere nå.
    90'+4
    Appiah er sent ute på Riisnæs rett utenfor 16-meteren og Vålerenga får frispark i en meget farlig posisjon. Skal de redusere nok en gang på tampen her?
    90'+6
    Frispark
    90'+6
    Mjøndalen 5 - 3 Vålerenga
    Mål: Christian Borchgrevink
    Borchgrevink smeller den over muren og i mål. 5-3 dere, litt av en kamp i Mjøndalen!