2-3
2-4

Ble dekket av Jonas Andreassen Wikborg

God søndag! Og velkommen til vår livedekning av Mjøndalen mot Viking - et ekte toppoppgjør i Obos!
    Mjøndalen topper tabellen foran nettopp Viking. Dagens hjemmelag har 57 poeng etter 28 kamper, to mer enn Viking. Ned til Aalesund på 3. plass er det nye to poeng.
    Det er de to øverste i Obos-ligaen som rykker rett opp, og ettersom dette er den nest siste runden, så sikrer Mjøndalen opprykket med seier. Om Viking vinner, vil rogalendingene overta 1. plassen, og da har begge lag det i sine hender før den siste runden. Mjøndalen og Viking kan faktisk begge sikre opprykk i dag. Det fordrer at Viking slår Mjøndalen samtidig som Aalesund taper poeng mot sisteplassen Levanger.
    Lagene er for øvrig inne...
    Mjøndalen (4-3-3): Bokwe - Jansen, Dragsnes, Betten Hansen, Johansen - Brochmann, Gauseth, Lindseth - Solberg, Occean, Fredriksen
    Viking (4-3-3): Austbø - Nakkim, Andresson, Bjørshol, Vikstøl - Ernemann, Ibrahimaj, Furdal - Bytyqi, Høiland, Tripic
    Ikke altfor langt unna at Lindseth klarer å dra seg forbi i feltet til Viking, men det blir bare nesten.
    2'
    Nakkim takler Brochmann, uten å skjønne hvorfor det dømmes på akkurat den.
    3'
    Keeper bokser unna, og så er det en aldri så liten brytekamp mellom Nakkim og Tripic. Litt ampert fra start her.
    4'
    Så dømmes det frispark til Viking på egen banehalvdel.
    5'
    Furdal løsner et aldri så lite skudd. Via en forsvarer endrer det retning, men det blir uansett ikke vanskelig for Bokwe.
    6'
    Gult kort til Viking
    Markus Nakkim
    Kampens første etter bare fem minutter.
    6'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 0 Viking
    Mål: Christian Gauseth
    KAPTEINEN GJØR DET! Corneren ender opp hos Fredriksen, som smeller til fra 17 meter. På akkurat det skuddet varter Austbø opp med en fantastisk redning, men på returen kan ikke Viking-keeperen gjøre noe. Kaptein Christian Gauseth står på rett sted og bredsider ballen i mål, via stanga og til elleville jubelscener i Mjøndalen!
    7'
    Drømmestart for Mjøndalen, dertil en marerittstart for gjestene fra Stavanger.
    9'
    Rolf Daniel Vikstøl
    En kraftig tankling på Fredriksen. Gult er helt i orden på den.
    10'
    Vikstøl må for øvrig stå over siste kampen for Viking.
    10'
    Viking-spillerne ropte på offside på scoringen til Gauseth, men reprisene viser at dommerne gjorde rett.
    11'
    Bytyqi lemper ballen inn i MIF-feltet, men ingen medspillere kommer på ball. Det er uansett blåst i favør hjemmelaget.
    11'
    Fartsfylt åpning på Isachsen stadion. Ett mål og to gule er fasiten så langt.
    11'
    Og i skrivende stund er Mjøndalen altså klare for Eliteserien 2019.
    12'
    Fredriksen feller Tripic.
    12'
    Frispark til Viking rett utenfor egen sekstenmeter.
    14'
    Furdal får ballen innenfor MIF-feltet, men får ikke noe ut av situasjonen. Tre hjemmelagsspillere ordner opp i situasjonen.
    15'
    Solberg til innlegg. Nakkim banker ballen unna.
    16'
    Ibrahimaj med en svak klarering. Banker ballen til corner for hjemmelaget.
    18'
    Det ble scoring sist gang...
    18'
    Corner til MIF: Farlig igjen, for det er ikke langt unna at en MIF-spiller kommer på ballen. Men det blir bare nesten, ballen går rett til værs og til slutt får Austbø kontroll.
    19'
    Lindseth mislykkes med taklingen på Tripic. Frispark til Viking i god posisjon.
    20'
    Omkring 30 meter til mål. Lov å skyte, selv om det jo er noe langt hold.
    20'
    Ernemann har lyst til å prøve seg...
    20'
    Ballen trilles til danske Ernemann, men ikke helt som han vil. Bruker et touch på å legge den til rette, og da er det for sent. Roter bort hele muligheten til skudd.
    21'
    Fryktelig svakt utført, rett og slett.
    21'
    OVERSIDEN AV TVERRLIGGEREN! Et Furdal-innlegg fra venstre blir plutselig farlig etter at ballen skifter retning i MIF-spiller Hansen. Bokwe kaster seg bakover, har kanskje kontroll, kanskje ikke, men reddes uansett av oversiden av tverrligger.
    22'
    Gauseth tas på egen banehalvdel. MIF tar frisparket kjapt.
    23'
    Fredriksen kommer seg fri på høyre, finter, og innlegget er ikke ueffent, bare ikke presist nok.
    24'
    Ballen blir litt for lang for Fredriksen. Femmeter for Viking.
    24'
    Bytyqi legger inn, via en MIF-fot, og i feltet gjør Høiland en god jobb. Får til en god heading, men Bokwe er med på notene. Vipper ballen over tverrliggeren.
    25'
    Corner til Viking: Over alt og alle, men Viking beholder ballen.
    26'
    Så tester Ernemann skuddfoten fra distanse. Og hvis det er lista for ham i dag, så er det kanskje like greit at det ikke ble noe av frisparkforsøket litt tidligere. Ballen skyhøyt over målet til Bokwe.
    27'
    Tripic forsøker seg denne gang. Også han skyter utenfor mål.
    28'
    Viking kommet mye mer med i kampen nå. Og har også lagt fra seg de smått stygge taklingene de drev med i starten av kampen.
    29'
    Nakkim tråkker bort ballen og forærer en gavepakke til Occean. Han er først uselvisk og forsøker å spille ballen, men får den rett tilbake igjen når han treffer en forsvarer. Fyrer av, men Austbø redder.
    30'
    Corner til MIF: Occean header, via en forsvarer og til ny corner.
    30'
    Corner til MIF: Hjemmelagets minst farlige corner til nå. Viking overtar ballen.
    31'
    Brochmann går og går og går til han bestemmer seg for å skyte selv. Langs bakken, men uten at det skaper store problemer for Austbø.
    33'
    Vikstøl tar Fredriksen. Må være litt forsiktig, Vikstøl, som allerede har gult.
    34'
    Brochmann mot Vikstøl innenfor Viking-feltet. Til slutt går Brochmann seg fast.
    34'
    Dragsnes med en god defensiv jobb for MIF. Vinner ballen og klinker den bort fra farlig område.
    35'
    Lindseth kommer til avslutning, men bare i Viking-blokka. Corner.
    35'
    Corner til MIF: Igjen blir det fryktelig farlig. Occean header ballen inn i feltet igjen, og der er det nærmest flipperspill som involverer en avslutning med hælen mot mål. Til slutt slipper imidlertid bortelaget med skrekken.
    37'
    Tripic med en herlig ball til Høiland, som ikke helt klarer å finne riktig øyeblikk for å skyte. Sentrer til Furdal, som legger inn og vinner corner.
    38'
    Corner til Viking: Bokwe bokser ballen videre i feltet. Ingen veldig god inngripen, men Viking klarer ikke straffe det.
    38'
    Godt innlegg fra Tripic, men Høiland kommer ikke på ball.
    39'
    Corner til Viking: Bortelaget får intet ut av den.
    40'
    Gauseths innlegg går i blokka og over dødlinjen. Corner for Mjøndalen.
    45'
    Fikk ikke noe ut av den.
    45'+1
    Ett minutt legges til før pause.
    45'+1
    Aalesund har forresten gått opp i ledelse mot Levanger, og det betyr at Viking er skjøvet ned til 3. plass på tabellen.
    Ingen endringer på lagene ut fra hvilen.
    46'
    Uryddig fra Viking på vei oppover. Innkast til hjemmelaget.
    47'
    Furdal forsøker å finne en medspiller med hælen, men klarer ikke det. Viking beholder imidlertid ballen.
    48'
    Viking triller...
    49'
    Hardt inn foran MIF-målet, men der får Bokwe til slutt på ballen. Og så smeller det idet Høiland jobber for å vinne tilbake ballen...
    50'
    Høiland planter en liten fot i Bokwe, og Johansen løper raskt til for å hjelpe sin keeper.
    50'
    Gult kort til Mjøndalen
    Sondre Solholm Johansen
    50'
    AaFK opp i 2-0 forresten. Da går det mot tre poeng der, noe som gir dem 56 poeng før den siste kampen. Viking har i øyeblikket 55.
    52'
    Andresson for aktiv med hånda i duell mot Occean. Frispark i innleggsposisjon.
    52'
    Hardt inn, men for nærme keeper.
    53'
    Mål for Viking!
    Mjøndalen 1 - 1 Viking
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Zlatko Tripic
    KUNSTSCORING! Viking utligner, og selvfølgelig er det Høiland! Tripic med et herlig forarbeid, og Høiland gjør ikke det til skamme. Hælflikker vel ballen i mål - og dermed er vi like langt i Mjøndalen! Litt usikker på om det er en hælflikk egentlig. Mulig han bare styrer den i mål.
    53'
    Uhyre drama i toppen av Obos nå. MIF først med 58 poeng, AaFK og Viking har begge 56, men AaFK har fire bedre i målforskjell.
    57'
    Mjøndalen 1 - 2 Viking
    Mål: Zymer Bytyqi
    Målgivende: Tommy Høiland
    KAMPEN ER SNUDD! Og om Høilands mål var en kunstscoring, så er i hvert fall denne en perle. Hælsparker ballen på nydelig vis i nota via stanga - spektakulært!
    57'
    Fire minutter og alt er snudd i Obos-ligaen.
    59'
    Viking nå på topp med 58 poeng, MIF nummer to med 57 og AaFK nummer tre med 56.
    60'
    Frispark til Viking i god innleggsposisjon.
    60'
    Ernemann løfter inn mot bakre. Dragsnes får ballen unna, men Viking beholder ballen.
    61'
    Bokwe litt uvøren der. Corner til Viking.
    61'
    Corner til Viking: Over alle og skrur ut over dødlinja. Femmeter.
    62'
    Bytyqi får lagt inn, men Mjøndalen slipper med skrekken i første omgang. Ballen til Furdal, som skyter via en forsvarer. Corner.
    63'
    Corner til Viking: Ender med frispark til MIF. Gauseth tas ufint.
    64'
    Langt MIF-innkast. Heades unna, men hjemmelaget beholder ballen.
    65'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Jibril Bojang
    Ut: Mathias Fredriksen
    66'
    Mjøndalen 1 - 3 Viking
    Mål: Johnny Furdal
    Målgivende: Zymer Bytyqi
    MÅÅÅL!!! Bytyqi herjer på kanten sin, legger inn og der har Furdal en superenkel jobb med å sette ballen i det åpne målet. Hva nå, MIF?
    68'
    Viking scorer selvmål!
    Mjøndalen 2 - 3 Viking
    Mål: Markus Nakkim
    Målgivende: Jibril Bojang
    SVAR PÅ TILTALE! Innbytter Bojang kommer til innlegg og banker ballen inn foran kassa. Occean står klar til å sette ballen i mål, men det får han ikke lov til. Foran står Nakkim, som ikke klarer annet enn å sette ballen i eget mål. Det er kamp!
    70'
    Corner til MIF: Får ikke løftet den høyt nok. Ut på første stolpe.
    71'
    Nakkim og Austbø kolliderer. Begge får litt vondt, der, men begge fortsetter.
    72'
    Mjøndalen med et lite press nå...
    73'
    Viking banker ballen unna. Mjøndalen må starte på ny.
    74'
    Solberg til innlegg. Nakkim stanger unna.
    75'
    Mjøndalen beholder ballen, og nå er det nærmest en beleiring utenfor bortelagets felt.
    75'
    Ibrahimaj setter seg ned. Viking-spilleren er nok ferdig for dagen.
    76'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Even Østensen
    Ut: Ylldren Ibrahimaj
    77'
    Inn: Fredrik Torsteinbø
    Ut: Zymer Bytyqi
    Kan si seg fornøyd med dagens innsats, Bytyqi.
    77'
    Inn: Vamouti Diomande
    Ut: Joackim Olsen Solberg
    77'
    Innkast til MIF. Kommer til å komme langt.
    79'
    Flikkes videre i feltet, men der får Viking klarert.
    79'
    Nytt langt innkast. Igjen får Viking ballen unna.
    80'
    Mjøndalen 2 - 4 Viking
    Mål: Even Østensen
    Målgivende: Johnny Furdal
    DER ER DET VEL AVGJORT!? Viking kontrer, Høiland tas rett etter at han spiller Furdal, men får fordel. Og det er en god vurdering av dommeren, for etter litt betenkningstid finner Furdal innbytter Østensen, som hamrer ballen i mål!
    80'
    Diomande til Gauseth, men denne gang treffer ikke kapteinen godt. Bredsider kula et godt stykke over og utenfor.
    82'
    Høiland ligger nede med krampe.
    82'
    Viking-supporterne feirer på den ene kortsiden. Det har de all grunn til.
    83'
    Fortsatt ingenting avgjort i Obos med dette resultatet, altså. Det er fordel Viking og MIF, som begge ligger på direkte opprykksplass med henholdsvis 58 og 57 poeng. AaFK på 3. plass står med 56.
    83'
    Upresist fra Mjøndalen. Kommer aldri til innlegg, og istedenfor kan Viking kontre. Blir et lite enmannsangrep i Tripic, som beholder ballen til han felles.
    86'
    Inn: William Sell
    Ut: Alexander Betten Hansen
    86'
    Dragsnes roter det til og forærer nesten en gratismulighet til Viking. Østensen overtar ballen, men innlegget når ikke frem. Corner til Viking.
    87'
    Tripic nede med krampe...
    87'
    Corner til Viking: Ut på første stolpe, men hjemmelaget klarer ikke klarere til egen spiller.
    88'
    Høiland leker seg i MIF-feltet og får til og med tid til å trikse litt. Mjøndalen ser litt resignert ut nå, og det er kanskje ikke så rart.
    89'
    Inn: Rasmus Martinsen
    Ut: Zlatko Tripic
    Nok en god Viking-spiller takker for seg for i dag.
    89'
    Frispark til Viking midt på banen. Klokka tikker...
    90'
    Det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Furdal vinner corner for bortelaget. Bruker tid.
    90'+1
    Corner til Viking: Kort variant. Prøver å holde på ballen, men mister den. Hjemmelaget kan kontre...
    90'+1
    Bortelaget kommer seg fint på plass. Men Mjøndalen har ballen akkurat nå.
    90'+2
    Brochmann til innlegg. Via en forsvarer, men Austbø forhindrer corner.
    90'+2
    Obos-tabellen i øyeblikket: 1. Viking, 58 poeng. 2. Mjøndalen, 57 poeng. 3. AaFK, 56 poeng. De to øverste rykker direkte opp. Det gjenstår en runde etter denne.
    90'+3
    Og slik ser den nok også ut etter at de to siste overtidsminuttene er over. Ingenting er avgjort i Obos, med andre ord, men det er fordel Viking og Mjøndalen med tanke på direkte opprykk.
    90'+4
    Brochmann legges i bakken rett innenfor feltet, men får ikke straffe. Den er diskutabel.
    90'+4
    Få sekunder igjen nå...
    90'+5
    Kampen er slutt! Opprykksfesten til Mjøndalen er stoppet, men med seier i siste runde blir det fortsatt Eliteserie-spill på dem neste sesong. Enn så lenge ligger Viking aller best med tanke på akkurat det, mens Aalesund må håpe at en av de to andre snubler den siste runden.