1-0
1-2
Opseth90'+4
Author avatar

Ble dekket av Marius Guttormsen

    Hei, og hjertelig velkommen til denne live-dekningen av Eliteserieoppgjøret mellom Molde og Bodø/Glimt! Mitt navn er Morten Asbjørnsen, og jeg skal lose dere gjennom dette oppgjøret.
    Historisk sett er dette en kamp begge lagene bruker å score i. De syv siste gangene har begge lag scoret mål, og sist de møttes her på Aker stadion ble stillingen 3-2 til Molde. Dette var tilbake i 2016.
    Været her i Molde er så vakkert det kan bli. Sola skinner over rosenes by, og temperaturen ligger på en 17-18 grader.
    Dagens oppgjør blir dømt av Espen Andreas Eskås. Med seg på linjene har han Øystein Simon Ytterland og Anders Michael Velo.
    Er en viktig kamp både for Molde og Bodø/Glimt. Molde trenger tre poeng for å ha heng på lagene oppe på medaljeplass. For Glimt sin del så handler det om å karre seg til de poengene de kan for å prøve å få en luke ned til de nederste plassene. Molde ligger per nå på 4.plass, mens Glimt ligger på 14.plass.
    Molde har ikke vunnet en ligakamp siden seieren mot Lillestrøm 15.april. Det vil si at om ikke det blir seier i dag, så blir Molde å gå over en måned uten en seier i Eliteserien.
    Molde XI (3-5-2): Andreas Linde - Lunan Ruben Gabrielsen, Babacar Sarr, Vegard Forren - Petter Strand, Fredrik Aursnes, Tobias Svendsen, Eirik Hestad, Kristoffer Haugen - Erling Braut Håland, Fredrik Brustad. På benken: Mathias Ranmark, Stian Gregersen, Mattias Mostrøm, Etzaz Hussain, Thomas Amang, Christoffer Remmer, Daniel Chima Chukwu.
    Bodø/Glimt XI (4-3-3): Ricardro Friedrich - Jose Isidoro, Martin Bjørnbak, Marius Lode, Emil Jonassen - Jose Angel, Philip Zinckernagel, Ulrik Saltnes - Amor Layouni, Kristian Fardal Opseth, Trond Olsen. På benken: Zoran Popovic, Thomas Jacobsen, Vegard Leikvoll Moberg, Thomas Drage, Geir André Herrem, Håkon Evjen, Patrick Berg.
    Vi ser at det er Tobias Svendsen som kommer inn og erstatter Mathias Normann som fikk rødt kort i forrige kamp mot Sarpsborg. Det blir altså hans første start i Eliteserien noensinne.
    Lagene entrer nå kunstgresset er på Aker stadion til Eliteserie-hymnen. Det er straks klart for avspark!
    Da sparker Kristian Fardal Opseth i gang kampen.
    1'
    Håland blir spilt i bakrom av Forren, men Bjørnbak har kontroll på unggutten i Molde, og får satt i gang bakfra for Glimt.
    1'
    Trond Olsen tvinger frem et hjørnespark for gjestene. Blir fort der Glimt skal utfordre hjemmelaget her i dag.
    3'
    Håland kjemper på topp for Molde, men Marius Lode er sterk i kroppen og skjermer ballen ut til utspark.
    7'
    Tobias Svendsen som debuterer fra start sikter mot Brustad i bakrom. Grei ball, men Emil Jonassen får taklet ballen unna.
    7'
    Jose Angel svinger inn en corner, men Eskås blåser frispark til Molde. Ser ut til at det er Fardal Opseth som var for aktiv i armbruken i boksen der.
    9'
    Molde vinner nytt frispark, men nå midt på banehalvdelen til Glimt.
    10'
    Aurnses pisker den inn, og den treffer noe overraskende rett i beina til Haugen. Backen hadde nok ikke ventet det, og får ikke til en særlig god avslutning. Ballen triller inn til Friedrich som plukker den enkelt.
    10'
    Hestad sikter innleggsfoten sin inn mot Haugen på bakerste stolpe, men Friedrich er ute og plukker. Har svingt litt begge veier de første ti minuttene her på Aker stadion.
    12'
    Hestad passerer Zinckernagel utenfor 16-meteren, men blir hektet. Frispark til Molde i god posisjon!
    15'
    Petter Strand fyrer av, men treffer rett i Glimt-muren.
    16'
    Olsen prøver seg med et skudd med høyrefoten, men får ikke ordentlig klem på den. Andreas Linde plukker enkelt forsøket fra Olsen.
    17'
    Haugen skjærer inn fra venstre side, og prøver å spille opp en vegg med Håland. Pasningen blir dog for dårlig ettersom han har to-tre spillere på seg, og dermed kan Glimt ta over.
    19'
    Gabrielsen feller Fardal Opseth på en 25 meters avstand fra mål. Bjørnbak gjør seg klar for å lade kanonen.
    20'
    Ikke dumt forsøk fra Bjørnbak! Frisparket er hardt og dupper perfekt høyde-messig, men den går en liten meter til side for mål. Nære på for Bjørnbak og Glimt der!
    21'
    Glimt har kommet godt i gang her i Molde. Har stått godt defensivt og vunnet mange dueller, og sender samtidig opp flere mann når de angriper.
    25'
    Håland prøver å ta med seg ballen gjennom midtstopperne, men klarer ikke det. Blir stanset av store sterke Lode i Glimt-forsvaret.
    27'
    Det er nære for Molde! Haugen legger inn mot Brustad i boks, og treffer perfekt. Kanten setter hodet på ballen, men Friedrich redder mesterlig! Setter Brustad den en liten meter til en av sidene der, så går den inn!
    28'
    Så smeller det nesten i motsatt ende! Saltnes spiller gjennom til Fardal Opseth som får ballen på blank kasse. Fra en litt skrå vinkel får han skutt, men Linde redder forsøket. Nå skjer det ting her på stadion!
    29'
    Saltnes blir tatt midt inne på Moldes banehalvdel, og får frispark.
    31'
    Saltnes slår opp i bakrom mot Layouni, men ballen blir for lang. Triller ut til innkast for Molde.
    32'
    Aursnes tar et kjapt frispark i bakrom mot Håland, som ser ut til å komme alene mot keeper. Det skal ikke Bjørnbak ha noe av som setter opp turboen. Stopperen tar igjen Håland, og takler ut til corner.
    33'
    Aursnes svinger inn corneren mot Gabrielsen som får headet, men rett i en Glimt-spiller. Etter litt klabb og babb blåser Eskås frispark til bortelaget, uten at Molde-spillerene er helt enige i den avgjørelsen.
    34'
    Håland og Bjørnbak kjemper nok en gang om ballen, men denne gangen får Bjørnbak frispark etter at lysluggen på Molde blir for tøff mot stopperen.
    35'
    Saltnes spiller igjen i rom mot Layouni, men igjen så blir ballen litt for lang og går ut til innkast.
    37'
    Brustad prøver å prikke ballen gjennom til Håland, men pasningen havner bak spissen, og ut til utspark for keeper.
    37'
    Angel prøver å finne Olsen i bakrom, men ballen blir et par meter for lang slik at Linde enkelt kan vente på at ballen daler inn i grepet hans.
    40'
    Brustad skjærer innover i banen, og spiller perfekt ut til Svendsen med en 45 graders pasning. Midtbanespilleren prøver seg på første touch, men avslutningen han sender av er ikke hard nok. Friedrich redder enkelt et skudd, som fort kunne vært farligere om treffet ble bedre!
    43'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Eirik Hestad
    Målgivende: Tobias Svendsen
    Svendsen løper og løper, og slipper ballen på perfekt tidspunkt til Hestad. Hestad passerer så keeper, og prikker ballen enkelt inn i mål.
    44'
    Da er det pause her på Aker stadion, og Molde går i garderoben med en 1-0 scoring som kom nå like før pause.
    Tobias Svendsen sparker i gang den andre omgangen her på Aker stadion.
    46'
    Isidoro kaster langt inn i boks, og Fardal Opseth får stusset den videre. Ballen kommer litt for tett på Linde, som er våken og plukker den.
    49'
    Trond Olsen feller Eirik Hestad inne på Moldes halvdel, og det blir frispark til Molde.
    50'
    Kristoffer Haugen passerer Isidoro på Glimts venstreside. Backen prøver så å finne en medspiller i boks, men burde kanskje ha skutt selv der. Glimt får i hvert fall brutt ballbanen, og klarert unna.
    52'
    Forren prikker elegant en ball over mot Strand som har startet løp. Backen får imidlertid ikke levert et godt nok innlegg, som blir stanget unna av Bjørnbak.
    53'
    Babacar Sarr mottar ballen på en 25 meters hold og klinker til. Ballen går som en prosjektil, men går noen centimetere over mål.
    54'
    Det er nære for Glimt! Layouni sender inn et hjørnespark, og det går innom et par spillere før den får retning mål. Heldigvis for Molde er Linde våken, og hindrer baklengsmål.
    55'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Trond Olsen
    Tidlig bytte i andre omgang for bortelaget her.
    56'
    Bortelaget angriper, og det er Fardal Opseth som blir spilt opp. Spissen går i bakrom og mottar ballen. Går så innover og prøver å finne medspillere i boks, men treffer ingen gulkledde.
    61'
    Zinckernagel kommer gjennom på venstresiden og prøver et innlegg. Treffer ikke noe godt, og Linde kan enkelt plukke ballen.
    62'
    Thomas Amang klargjøres nå for et bytte. Solskjær ønsker tydeligvis mer fart og gjennombruddshissighet på topp.
    65'
    Gult kort til Molde
    Fredrik Aursnes
    Får kortet fra Eskås. Har vært i et par situasjoner i dag, Aursnes som nå fikk det gule.
    66'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Thomas Amang
    Ut: Fredrik Brustad
    67'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Molde 1 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Philip Zinckernagel
    Det er utlikning på Aker stadion! Layouni skyter først etter å ha blitt spilt gjennom, men Linde redder. På returen ligger Zinckernagel klar, og dunker ballen inn bak Molde-keeperen.
    68'
    Da kan det bli noen spennende sluttminutter her på Aker stadion! Molde har ikke vunnet siden 15.april i serien, og vil nok helst få slutt på den rekken her.
    70'
    Eskås blåser frispark til Molde ved midtbanen. Er Marius Lode som er for røff mot Eirik Hestad, der.
    72'
    Aursnes slår frisparket inn i boks, men bortelaget får stanget ballen unna.
    72'
    Layouni blir felt av Forren, og Glimt vinner frispark midt inne på Moldes halvdel. Drage står klar til å svinge den i boks.
    74'
    Thomas Drage slår mot bakerste, men Sarr header unna.
    75'
    Thomas Amang tar seg innover i banen før han prøver lykken. Skuddet blir alt for svakt fra spissen, og ballen triller rolig inn til Friedrich i Glimt-målet.
    77'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Tobias Svendsen
    Da mener Solskjær at Svendsen er ferdigspilt i sin første kamp fra start i Eliteserien. Inn kommer Etzaz Hussain.
    77'
    Hussain slår i bakrom mot Amang, men spissen blir avblåst for offside.
    79'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Vegard Leikvoll Moberg
    Ut: Amor Layouni
    Har haltet rundt de siste minuttene, og må av banen nå, Layouni.
    80'
    Isidoro blir liggende nede etter en duell med Amang. Ser ut til å ha det vondt i ansiktet her, og spillet blir avbrutt.
    81'
    God Glimt-mulighet! Ulrik Saltnes spiller gjennom til Thomas Drage som har 20 meter foran seg. Får ballen litt bak seg, slik at Strand løper han opp, men får til en avslutning likevel. Andreas Linde redder med en god, og ikke minst viktig beinparade.
    83'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Patrick Berg
    Ut: Philip Zinckernagel
    Målscoreren blir tatt av banen med fem minutter igjen på klokken.
    85'
    Innbytter Berg får ballen inne i Moldes sekstenmeter, men får verken avsluttet eller spilt ballen videre. Blir en slags mellomting, og ballen triller inn til Linde.
    86'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Chima Chukwu
    Ut: Fredrik Aursnes
    86'
    Tiden begynner å renne ut her nå, men det har skjedd før at Molde har sneket med seg en scoring og tre poeng på tampen av tidligere kamper. Tør på ingen måte å avskrive at det kan komme flere scoringer.
    89'
    Vegard Leikvoll Moberg mottar ballen på høyresiden, tar seg så innover i banen og prøver seg med venstrefoten. Skuddet blir fryktelig svakt, og triller sakte og rolig inn til keeper.
    90'+1
    Dommeren har lag til fire minutter her på Aker stadion.
    90'+1
    Ole Gunnar Solskjær er nå oppe og dirigerer og roper mye.
    90'+1
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Ricardo
    Får gult kort for å drøye tiden på et frispark.
    90'+1
    Glimt vinner innkast høyt i banen, og bruker nå lang tid.
    90'+4
    Mål for Bodø/Glimt!
    Molde 1 - 2 Bodø/Glimt
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    Målgivende: Vegard Leikvoll Moberg
    Opseth stanger inn 1-2! Spissen lurer i boksen etter langt innkast, og sender bortelaget i ledelsen!
    90'+4
    Da er det over på Aker Stadion, og bortelaget stjeler med seg alle tre poengene hjem til Bodø! Molde fikk en scoring like før pause ved Eirik Hestad, men Philip Zinckernagel ordnet utlikning midtveid i andre omgang. Helt på slutten av kampen fikk Glimt innkast høyt i banen. Isidoro kastet, og Leikvoll Moberg stusset videre. På bakerste stolpe hadde Fardal Opseth løpt seg fri, og stanget inn seiersmålet.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her