Slutt

4-1

1-0
1-1
2-1
4-1
Supporterfordeling på VG
1 945
1 981
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Etter 13 dagers pause er Eliteserien endelig tilbake! Velkommen til dekningen av oppgjøret mellom Molde og Odd!
    Odd mangler Leonard Owusu, som, denne gangen korrekt, er suspendert med sitt fjerde gule kort for sesongen. Skiensklubben har hentet tilbake Syver Aas fra sitt låneopphold i Skeid. Han er med som innbytter i dag. Ellers er det bare Samuel Skjeldal som mangler fra en toppet Odd-tropp. Det betyr at Gjengaar og Mugeese starter på hver sin side av Midtskogen i front, mens Svendsen og Jørgensen spiller som indreløpere.
    Molde mangler Martin Linnes, Martin Ellingsen og Erling Knudtzon, mens Sivert Mannsverk er solgt til Ajax. Det betyr at Emil Breivik starter i den sentrale midtbanerollen, mens Eirik Hestad og Markus Kaasa starter på hver sin indreløper. Eric Kitolano og Veton Berisha er spisspar, mens Fredrik Gulbrandsen er med som innbytter. På hver sin vingback spiller de to venstrebackene Mathias Løvik og Kristoffer Haugen.
    Molde har lagt bak seg en svært innholdsrik og tettpakket periode, og skal ut i gruppespill i Europa League. I hjemlig serie har de alt å spille for, for akkurat nå ligger de utenfor plassene som gir europacup neste sesong. Med fem poeng opp til tredjeplasserte har de intet annet valg enn å ta hver kamp på fullt alvor. De kommer inn i kveldens oppgjør med ni Eliteserie-kamper uten tap, med seks seire og tre uavgjorte. På hjemmebane spilte de uavgjort mot Vålerenga forrige runde, men før det hadde de seks strake seire.
    Odd har på sin side hatt en mer variabel periode. De vant 3-2 hjemme mot Sandefjord forrige runde, og tok ett poeng med 2-2 borte mot Vålerenga runden før. Før det tapte de 0-3 mot Sarpsborg, vant 4-0 mot Stabæk og tapte 2-3 mot Rosenborg. Det har med andre ord vært variabelt fra Pål Arne Johansen sine menn, men på tabellen har de åtte poeng opp til fjerdeplasserte Molde og elleve poeng ned til kvalifiseringsplass. På bortebane står Odd med tre seire, tre uavgjorte og fem tap.
    Høsten har meldt sin ankomst også i Romsdalen, hvor det er meldt 12 varmegrader og overskyet ved kampstart. Det skal bety ganske komfortable spilleforhold for de 22 som skal i aksjon fra start.
    Kampen har startet
    0'
    Veton Berisha sparker igang oppgjøret på Aker stadion!
    0'
    To lag med ambisjoner med ball i innledningen her! Respekt for hverandres ferdigheter med ball, samtidig som begge forsøker å presse hverandre høyt. Mye banespill, ingen aktivitet innenfor boksene så langt.
    2'
    Løvik med kast høyt inne på halvdelen til Odd.
    4'
    Molde med ball mot etablert Odd-forsvar nå.
    4'
    Et innlegg fra høyre når Haugen langt bak i feltet, men Odd-forsvaret får avverget den potensielle faren.
    6'
    Frispark
    6'
    Breivik løsner kampens første skudd! Kombinerer med Kaasa utenfor 16-meteren til Odd, men skuddet fra Breivik flyr høyt og langt utenfor.
    8'
    Det er altså Kaasa som spiller i den sentrale rollen hos Molde. Det betyr at Breivik spiller venstre indreløper.
    9'
    Tas kort i støtte av Løvik, ute til høyre i banen.
    9'
    Frispark
    10'
    Glimrende defensiv jobb av Breivik, som stopper Svendsen på vei fremover.
    10'
    Ny avslutning fra Molde, som begynner å ha festet et grep om kampen, men nok en gang utenfor. Den tidligere Odd-duoen Kaasa og Kitolano kombinerer, før førstnevnte sender ballen en drøy meter utenfor fra 18 meters hold.
    11'
    Mugeese gjør en fin jobb ute til venstre, før han spiller ballen mot Jørgensen inne i boksen, men Hagelskjær får rensket unna i egen boks.
    12'
    Tas kort, før det første innlegget stanges vekk. I bølge to går Kaasa i bakken, men null straffespark. Heller ingen protester fra Molde-spillerne.
    12'
    Berisha får en albue av sin egen medspiller Hagelskjær, og blir liggende, før Odd snapper ballen og kontrer. Merkelig situasjon.
    14'
    Odd vinner et innkast høyt i banen ved Gjengaar. Langt innkast fra Solholm Johansen.
    14'
    Mugeese plukker ned ballen i den første duellen, før Svendsen taper den andre duellen mot Hestad.
    14'
    Øyvann vinner duellen på nærmeste stolpe, men stusser ballen videre i feltet og mot nærmeste stolpe, men utenfor og ut til corner.
    14'
    En lang pasning fra Hagelskjær mot Berisha blir for lang, og glir inn til Bråtveit. Tommel opp fra Molde-spissen.
    17'
    Kjempesjanse for Molde! Berisha begynner ved å løse opp spillet mot Haugen motsatt, før venstrebacken svinger ballen inn i boksen langs bakken. Den lander hos Hestad, som banker til mot det lengste hjørnet, men Bråtveit leser avslutningen og får reddet Odd fra å havne under med 0-1.
    18'
    Berisha er nære ved å komme fram på et innlegg fra Løvik ute til høyre, men ballen spretter heller inn i klypene til Bråtveit. Nok til å løfte desibelnivået på Aker stadion markant.
    20'
    Herlig forsøk fra Ruud, som er nære ved å svinge et innlegg borte i det lengste hjørnet. Ballen passerer en tilsynelatende utspilt Karlstrøm, men skrur utenfor stolpen til Molde-målvakten.
    21'
    Hestad setter fart mot et Odd-lag ute av balanse, men forsøket på å tre gjennom Berisha mislykkes. Hagen rydder opp.
    22'
    Bredt ute til høyre på egen halvdel.
    23'
    Ved drøyt halvspilt førsteomgang står det 1-0 i sjanser i favør hjemmelaget, og 3-0 i avslutninger totalt. Gir et godt bilde av omgangen, selv om Odd har fremstått giftige de gangene de har besøkt Molde-boksen.
    24'
    Frispark
    24'
    Breivik spilles gjennom inne sentralt, men avslutningen blokkeres av Hagen.
    25'
    Tas kort ute til venstre på Odd sin halvdel.
    25'
    Hjørnespark til Molde
    26'
    Ender med en Odd-kontring hvor Mugeese forsøker å spille fri Gjengaar inne i det venstre bakrommet, men Karlstrøm er offensiv og plukker bakromspasningen.
    27'
    Offside for Molde
    27'
    Dommer blåser av siden Baccay ligger nede med en smell i ansiktet. Ble truffet av hånda til Hestad i oppbyggingen av Molde sitt angrep.
    28'
    Baccay er oppe igjen og dommer dropper ballen i Molde sin favør.
    29'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Odd
    Mål: Eirik Hestad
    Der sitter 1-0 for Molde! Kitolano slår ballen ute 45 grader til Berisha, før hans avslutning blokkeres av Hagen. Løvik sin retur reddes av Bråtveit, men på de tredje forsøket skal det skje: Den hjemvendte sønn Hestad banker inn 1-0!
    30'
    Forsøket fra Breivik fyker en drøy meter over det nærmeste krysset til Bråtveit. Midtbanespilleren ler litt ironisk av sitt eget forsøk, som ikke var i nærheten av å true Odd-keeperen.
    32'
    Owusu feller Kitolano på 25 meters hold, og Molde får frispark.
    32'
    Tas kort av Jørgensen på midten av banen.
    34'
    Ender med en ny corner på motsatt side.
    36'
    Herlig forsøk av Gjengaar, som fyrer løs fra 16-meterlinja, bredt ute til høyre. 2004-modellen får godt treff, men Karlstrøm er nede i sitt høyre hjørne og dytter ballen ut til en corner.
    36'
    Hjørnespark til Odd
    36'
    Mål for Odd!
    Molde 1 - 1 Odd
    Mål: Tobias Svendsen
    Målgivende: Sondre Solholm Johansen
    Det er av sine egne man skal ha det! Tobias Svendsen plukker opp stussen til Sondre Solholm Johansen og banker inn utlikningen i sin egen hjemby!
    37'
    VAR-situasjon
    VAR er inne og ser på scoringen til Svendsen, uten at vi får noen informasjon om hvorfor.
    38'
    Scoringen er godkjent, og spillet er igang igjen.
    39'
    Hestad nære ved å sette sitt andre, og Molde nære ved å svare umiddelbart, men Molde-indreløperen greier ikke få kontroll på det knallharde innlegget fra Haugen. Bråtveit overtar.
    40'
    Gjengaar vinner et innkast oppe ved det høyre hjørneflagget.
    41'
    Mål for Molde!
    Molde 2 - 1 Odd
    Mål: Eirik Hestad
    Målgivende: Eric Kitolano
    Utsøkt, utsøkt, utsøkt! Berisha spilles fri ute til venstre, og han finner spissmakker Kitolano langt ut i feltet. Han berører ballen, drar på seg press og slipper til Hestad ute til høyre, som bredsider inn sitt andre borte i langhjørnet. Nydelig Molde-angrep mot et Odd-lag ute av balanse!
    42'
    Midtskogen stusser ballen inn i Molde-feltet, men Karlstrøm er ute og redder.
    45'
    Tas kort, før Kaasa chipper gjennom Kitolano ute til venstre i boksen. Hans innlegg på første touch er svakt og lander i klypene til Bråtveit.
    45'+1
    Haugen felles av Ruud og skaffer frispark helt ute ved sidelinja.
    45'+1
    Pause
    45'+3
    Tore Hansen blåser av for halv tid på stillingen 2-1 til Molde, og det er fortjent at det er vertene som leder! De har hatt mest ball og skapt mest, og på to av forsøkene har de greid å finne veien til nettmaskene. Eirik Hestad satte inn 1-0 etter en halvtime, før Tobias Hammer Svendsen reduserte rundt syv minutter før pause. To minutter før halv tid satte imidlertid Eirik Hestad inn sitt andre etter flotte Molde-kombinasjoner, noe som betyr at Erling Moe sine menn går inn til pause med det beste utgangspunktet før andre omgang.
    2. omgang
    45'
    Jørgensen setter igang andre omgang!
    45'
    Molde med ball mot et lavtpressende Odd-lag nå, slik det ofte så ut før pause.
    47'
    Løvik ender opp med ballen etter et lengre Molde-angrep, og forsøker å bredside ballen mellom beina til Baccay og mot mål. Skuddet går rett i fanget på Bråtveit.
    48'
    Langt innkast til Molde nå. Solholm Johansen flyttes frem.
    49'
    Midtskogen kommer til skudd feilvendt, et slags stående brassespark, men avslutningen fyker en halv meter utenfor stolpen.
    50'
    Frispark
    50'
    Frispark
    50'
    Odd spiller seg til en fin sjanse! Midtskogen er sterk som en elg ute til høyre, og slipper ballen til Gjengaar inne i boksen, men skuddet fra høyrekanten skrur utover og ender syv-åtte meter utenfor stolpen til Karlstrøm.
    51'
    Nydelige kombinasjoner ute til venstre, før Haugen kommer til et innlegg som klareres ut til innkast av Owusu.
    52'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ut: Dennis Gjengaar
    Mikael Ingebrigtsen kommer inn på høyrekant for Dennis Gjengaar.
    52'
    Kitolano bryster ballen ned til Kaasa, som fyrer fra 20 meter. Han får ordentlig klem i avslutningen, men sender den opp på tribunen bak Bråtveit.
    53'
    Tas kort midt inne på Odd sin halvdel.
    55'
    Mugeese kommer til avslutning når han spilles fri ute til venstre i boksen, men skuddet er aldri i nærheten av å sette Karlstrøm på prøve.
    57'
    Frispark
    60'
    Berisha er uhyre nære ved å øke til 3-1! Hestad angriper et ryggende Odd-forsvar, før han slipper fri Haugen ute til venstre. Han smeller ballen inn langs bakken og Berisha setter til hælen, men touchet blir litt for svakt til å sende ballen inn i mål. Kjempesjanse!
    61'
    Hestad løsner skudd i håp om å sikre sitt hattrick, men da må både høyere kraft og presisjon til. Triller ballen høflig inn i fanget til Bråtveit.
    62'
    Molde dominerer banespillet ute på matta nå. Odd vinner ball her, men mister den omtrent umiddelbart. Må heve seg betydelig om de skal greie å få med seg noe fra Aker stadion.
    65'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Faniel Tewelde
    Ut: Ole Erik Midtskogen
    65'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Thomas Rekdal
    Ut: Filip Rønningen Jørgensen
    65'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Fredrik Gulbrandsen
    Ut: Veton Berisha
    66'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Wolff Eikrem
    Ut: Eric Kitolano
    66'
    Odd med et par forsøk inne på Molde sin halvdel nå, uten å skape et gjennombrudd foreløpig.
    69'
    Mål for Molde!
    Molde 3 - 1 Odd
    Mål: Fredrik Gulbrandsen
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Tre minutter tok det! Etter tre minutter med dypt press utnytter Molde det enorme bakrommet som åpner seg bak Odd-laget. Eikrem vender opp på egen halvdel og banker ballen inn i bakrommet, hvor Gulbrandsen tar ned ballen med et silkemykt mottak. Fra spiss posisjon brenner han til, og lurer Bråtveit ved sin nærmeste stolpe. Et drømmecomeback for romerikingen!
    69'
    Ingebrigtsen drar seg fri inne i boksen til Molde og løsner skudd, men treffer bare tidligere Tromsø-lagkamerat Karlstrøm.
    72'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Kristian Eriksen
    Ut: Markus André Kaasa
    Eriksen kommer inn som indreløper. Det betyr at Breivik flyttes inn som sentral midtbane.
    73'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: Eirik Hestad
    Comebackenes dag på Aker stadion, med to scoringer av Hestad og en av Gulbrandsen. Grødem kommer inn som indreløper det siste drøye kvarteret.
    73'
    Grødem stiger høyest på corneren fra Eikrem, men stanger ballen over mål.
    75'
    Rekdal fyrer løs fra 20 meter, via Mugeese og utover dødlinja.
    77'
    Mål for Molde!
    Molde 4 - 1 Odd
    Mål: Magnus Wolff Eikrem
    Målgivende: Magnus Grødem
    Molde øker til 4-1, og det er fullt fortjent! Grødem bryster innlegget fra Haugen ned til sin rekkekamerat Eikrem, og med to touch får han lagt ballen til rette og dyttet den bort i det lengste hjørnet, utagbart for Bråtveit. Molde er i ferd med å ydmyke Odd på Aker stadion!
    78'
    Mugeese rettvender seg i mellomrommet foran Molde sin stoppertrio, og fyrer løs, men skuddet lander oppe på tribunen blant hjemmesupporterne.
    80'
    Banker den langt fra nede ved eget hjørneflagg.
    80'
    Frispark
    82'
    Gult kort til Odd
    Tobias Svendsen
    Får gult for å sparke/løpe ned Haugen.
    82'
    Svendsen for seint inne i en duell med Haugen og lager frispark. 25 meter fra dødlinja, ute i den venstre sidekorridoren.
    82'
    Wolff Eikrem går på skudd og treffer godt, men Bråtveit har god kontroll.
    83'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Gustav Nyheim
    Ut: Emil Breivik
    For en uke siden scoret han to mål da Norge G17 vant 2-1 mot Belgia G17. Nå kommer 2006-modell Gustav Nyheim inn til sin Eliteserie-debut! Erstatter Emil Breivik og går inn som indreløper. Grødem sentral midt.
    84'
    Odd styrer mot et lavtpressende Molde-lag nå. Triller og triller, uten å finne veien gjennom den blå muren.
    89'
    Karlstrøm ute og plukker i andrebølgen.
    90'
    Tewelde drar seg inn i banen og løsner skudd, men Karlstrøm kommer seg ned ved nærmeste stolpe og får reddet avslutningen fra lynvingen.
    90'
    Foreløpig ingen informasjon om antall tillagte minutter på Aker stadion.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+3
    Ved full tid står det 4-1 på måltavla på Aker stadion! Det ble comeback kids sin aften for hjemmelaget, da Eirik Hestad satte to mål før pause og Fredrik Gulbrandsen ett tre minutter etter at han ble byttet inn. Magnus Wolff Eikrem fullførte kvelden med en herlig scoring, mens Tobias Hammer Svendsen scoret gjestenes eneste i sin retur til Molde by. Erling Moe og co knapper ned luka opp til Tromsø til to poeng, mens de har åtte poeng opp til serieleder Viking. Odd blir værende på åttendeplass, men kan bli passert av Rosenborg før runden er over.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her