2 275
2 205

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av kvartfinalen i cupen mellom Molde og Sarpsborg 08!
    Ettersom Molde og Sarpsborg 08 begge er i Eliteserien, var det den som ble trukket først opp av bollen som skulle ha hjemmebane i dag. Molde kom først ut av bollen, og derfor er vi i dag på Aker Stadion i Molde.
    Under utslagsrundene i NM er det kun én kamp, det betyr at vinneren i dag går videre til semifinalen. Laget som avanserer i dag møter da vinneren av Kjelsås og Raufoss i semifinalen.
    Lagene har spilt jevnt i vårsesongen av Eliteserien, og i skrivende stund ligger Molde på 5. plass med to poeng foran Sarpsborg 08 på tabellen, men da har laget fra Møre og Romsdal én kamp mer spilt.
    Lagene har faktisk ikke møttes i serien, så dette blir deres første møte i år. Om ti dager møtes lagene i Eliteserien, også da på Aker Stadion.
    Molde har vært meget overbevisende så langt i NM. De har slått Surnadal (4-0), Melhus (6-0), Kristiansund (1-0) og Strømsgodset (3-0). Enda ingen baklengs for Eliteserien-mesterne fra i fjor.
    Sarpsborg 08 derimot, har hatt en mer innholdsrik reise frem til kvartfinalen her i dag. De har slått FuVo (3-2), Frigg (5-3), Odd (3-1) og Sogndal (4-3). I siste match mot Sogndal var de ikke mange minuttene unna å ryke ut. Sogndølene ledet 3-1 etter 70 spilte minutter, men så snudde laget fra tidligere Østfold. Kristian Opseth reduserte først til 3-2 etter 73. minutt, før han i det 82. minutt utlignet til 3-3. På overtid sørget Soltvedt for jubelscener da han slo inn et innlegg som Per-Egil Flo sendte i eget bur, og Sarpsborg 08 gikk videre med 4-3.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger når klokken nærmer seg 17.
    Da er lagene inne og Sarpsborg 08-trener Stefan Billborn kjører to spisser i dag med Opseth og Lie Skålevik. Så må vi se om de faktisk stiller med to spisser, eller om de kjører en annen variant. Ikke mange ganger denne sesongen Lie Skålevik og Opseth har startet sammen, og da starter Lie Skålevik høyre mens Opseth var på topp.
    Snart ti minutter igjen til kampstart!
    Lagene er på vei inn.
    Dagens dommerkvartett består av følgende: Ola Hobber Nilsen (hoveddommer), Jim André Dyb (ass. dommer), Aleksander Jæger (ass. dommer) og Mathias Støfringshaug (4. dommer).
    0'
    Hjemmelaget sparker i gang.
    0'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Eric Kitolano
    Målgivende: Martin Linnes
    Rett i angrep fra Molde! Hjemmelaget rekker å trille litt før Mannsverk finner Linnes på høyre som på halv-volley legger inn til Kitolano, han styrer ballen via stolpen og i mål! Vakker scoring fra hjemmelaget.
    0'
    Kitolano måtte ta telling etter scoringen, men ser ut som han skal klare seg.
    2'
    Da er kampen i gang igjen, og Sarpsborg 08 er for første gang borte i ballen.
    2'
    Nære 2-0! Kitolano kommer i full fart på høyre før han legger inn mot Brynhildsen, Wichne kommer først på ballen og sender den nesten i eget bur. Kristiansen redder den og Breivik kommer like etter og setter den så vidt det er over.
    2'
    Molde 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Emil Breivik
    Målgivende: Kristian Eriksen
    Aiaiai 2-0! Hva skjer her Sarpsborg? Molde fortsetter å fosse fremover og Eriksen er usikker på hva han skal gjøre i det han står på 16-meteren. Han velger å legge den bakover til Emil Breivik, som nesten stillestående setter den i keeperhjørnet og bak Kristiansen.
    4'
    Nå har bortelaget en meget vanskelig jobb foran seg. Blytung start.
    6'
    Nå kommer Molde igjen.
    7'
    Kitolano sender ballen til Eriksen, men sistnevnte finner ingen medspillere i boksen.
    7'
    Hjemmelaget triller ball nå.
    9'
    Sarpsborg 08 havnet som nevnt under 3-1 mot Sogndal, men klarte likevel å snu det.
    9'
    Wichne lager frispark på midten.
    10'
    Tas kort.
    10'
    Det stokker seg for Brynhildsen i avslutningen! Blir sendt i gjennom av Kitolano, men bommer rett og slett på ballen i skuddøyeblikket.
    11'
    Blir spilt meget lave nå Sarpsborg.
    11'
    Står meget høyt og presser Ngouali, Molde. Men det ender med fem-meter.
    12'
    Tas kort.
    12'
    Skudd fra både Lundqvist og Maigaard, men begge blir blokkert.
    14'
    Frispark i meget god posisjon for Molde. Brynhildsen blir felt av Utvik.
    15'
    Nære fra Breivik! Er på vei i krysset, men Kristiansen må i full strekk.
    15'
    Tas kort.
    16'
    Nytt frispark for Molde, også i god posisjon! På hjørnet av 16-meteren.
    17'
    Legges inn og i stolpen fra Ngouali. Godt innlegg fra Breivik som skytes inn via Ngouali og i stolpen.
    17'
    Langt innkast som ender opp hos Brynhildsen som header over.
    19'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Jeppe Andersen
    Høyt spark mot Brynhildsen.
    19'
    Tas kort.
    19'
    Gult kort til Molde
    Anders Hagelskjær
    Går for tøft inn i duell med Skålevik.
    20'
    Tas kort.
    21'
    Mye stopp i spillet de siste minuttene pga. frispark.
    21'
    Bortelaget har kommet mer inn i kampen, men Molde er rolige.
    21'
    Halvspilt i første omgang, og Molde har kjørt over Sarpsborg 08 frem til nå.
    22'
    Brevik legger inn, men Andersen avverger og corner for Molde.
    23'
    På bakre til Tiedemann som header over.
    23'
    Vinner ballen høyt i banen Brynhildsen og får innkast.
    24'
    Frispark for Skålevik på høyre, felles av Breivik.
    25'
    Godt slått av Soltvedt, men hverken Opseth eller Utvik når frem.
    25'
    Mannsverk vinner ballen høyt og prøver seg fra 23 meter, men ballen går i blokka.
    27'
    Ball mot Løvik på venstre, men 19-åringen treffer ikke rent på ballen og innlegget går ut.
    27'
    Soltvedt kommer i full fart på venstre og legger hardt inn, men ingen av lagkameratene er der.
    29'
    Bortelaget med flere forsøk fra venstre, men innleggene treffer ikke medspillerne og Molde får ryddet unna.
    30'
    Nære for Sarpsborg 08! Kombinerer veldig bra inne i boksen og Torp skyter via et Molde-ben og til corner.
    31'
    Utvik header på Karlstrøm og ny corner!
    31'
    Redning på streken! Utivk får den på bakerste og header den over Karlstrøm, men Hagelskjær står på streken og header den unna. Stor mulighet!
    32'
    Ingen tvil om at Sarpsborg 08 har hevet seg.
    34'
    Molde 3 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Ola Brynhildsen
    Header den via Kristansen og i mål! Linnes kommer i full fart på høyre og sender ballen inn på første stolpe og Brynhildsen banker den i mål med hodet.
    34'
    Tungt for Sarpsborg 08 som nettopp har vært inne i en god periode.
    36'
    Møttes i kvartfinalen i NM 2020, da vant Molde 4-2.
    36'
    Innlegg mot Brynhildsen fra Utvik, men Kristiansen kommer ut.
    37'
    Tas kort.
    37'
    Bortelaget triller kule nå.
    39'
    Mannsverk setter fart, men blir felt.
    40'
    Tas kort.
    40'
    Linnes kommer i full fart langs høyre og sender ballen til Eriksen som kommer til skudd innenfor 16-meteren og men det blir blokkert av Ngouali.
    40'
    Brynhildsen blir sendt i gjennom, men Kristiansen kommer ut.
    41'
    Soltvedt legger inn på bakerste til Skålevik som skal sende den inn igjen, forsøket blir forgjeves og Molde får kontroll.
    42'
    Nære scoring av Mannsverk, men skuddet går via en Sarpsborg-spiller og til corner.
    43'
    Ngouali slår den ut.
    43'
    Tunnel fra Hagelskjær inne i 16-meteren, men Ngouali står i sikring.
    44'
    45'+1
    Det er pause på Aker Stadion og Molde leder hele 3-0! Hjemmelaget tok ledelsen etter 26 sekunder ved Kitolano, og deretter var det enveiskjøring fra Molde. Breivik satte 2-0 like etter før Brynhildsen satte inn 3-0 etter en god periode fra Sarpsborg 08. Det blir en meget vanskelig oppgave for bortelaget, og de må virkelig finne ut av en plan i pausen. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Haugan
    Ut: Martin Bjørnbak
    45'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Anton Skipper
    Ut: Kristian Fardal Opseth
    45'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    45'
    Har en jobb å gjøre nå bortelaget, som har gjort to bytter.
    46'
    Frispark mot Wichne.
    46'
    Tas kort.
    47'
    Nytt frispark mot Wichne.
    47'
    Tas kort.
    47'
    Er hjemmelaget som har tatt styringen i andre omgang.
    48'
    Corner for Molde.
    48'
    Over alt og alle og til fem-meter.
    48'
    Prøver å spille seg ut bakfra, Sarpsborg. Roter vekk ballen.
    49'
    Frispark i farlig posisjon for Molde, rett på 16-meterstreken.
    49'
    Prøver en kanonkule, men ballen stiger og stiger, nesten ut av Aker Stadion.
    50'
    Frispark i god innleggsposisjon for Torp og Sarpsborg.
    51'
    Rett i hanskene på Kalstrøm.
    51'
    Nytt frispark for bortelaget, denne gangen i god skuddposisjon.
    52'
    Skyter over.
    52'
    Løvik lager frispark nesten nede ved cornerflagget.
    54'
    Heades ut av Hagelskjær.
    54'
    Maigaard legger inn til Lundqvist som header utenfor.
    54'
    Mannsverk får frispark og setter seg ned. Ikke bra med skader her for Molde.
    55'
    Tas kort.
    56'
    Frispark for Ngouali og i god posisjon for Sarpsborg.
    57'
    På bakre, men ender med innkast.
    57'
    Godt løp av Løvik på venstre, men innlegget blir uten adresse.
    59'
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    59'
    Inn: Magnus Grødem
    Ut: Sivert Mannsverk
    59'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Eric Kitolano
    59'
    Berisha viser seg frem med en gang og sender ballen videre til Brynhildsen som skyter rett i blokka. Molde fortsetter å ha ballen.
    61'
    Tas kort.
    61'
    Maigaard prøver å legge inn, men ballen går høyt over.
    63'
    Kombinerer fint Molde nå, men kommer ikke til avslutning.
    63'
    Grødem kommer til avslutning men Kristiansen redder. Eriksen kommer like etter og header utenfor.
    64'
    Linnes legger inn til Grødem inne i feltet, men får ikke presset skuddet ned og skyter over.
    65'
    Tas kort.
    66'
    Corner for Sarpsborg 08.
    67'
    Frispark i feltet for Molde. Utvik går i ryggen på Breivik.
    67'
    Lang fra Karlstrøm.
    68'
    Tas kort.
    69'
    Står høyt Sarpsborg, i håp om å få en redusering.
    69'
    Linnes legger inn til Brynhildsen, men sistnevnte treffer ikke ballen godt nok så den triller utenfor.
    71'
    Under 20 minutter igjen å gjøre det på nå for bortelaget. Ser meget vanskelig ut, men er ikke umulig.
    71'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Molde 3 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ramon Pascal Lundqvist
    Målgivende: Victor Torp
    Og så kommer reduseringen! Reinhardsen legger inn til Torp som skyter den mot mål. Lundqvist kommer på bakre og styrer den i mål. Ser ut som den er via hånda til Lundqvist, men den blir stående. Ingen VAR her.
    71'
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Martin Linnes
    72'
    Første gang Molde slipper inn i cupen denne sesongen.
    72'
    Tas kort.
    73'
    74'
    Går over.
    74'
    Ja, det er minst femten minutter å gjøre det på for Sarpsborg 08.
    75'
    Blir mye rom for Molde nå.
    76'
    Knudtzon får mye rom på høyre og skal slå den inn, men sleiver og ballen går i en helt annen retning.
    77'
    Peter Reinhardsen
    Holder igjen Grødem på vei fremover.
    78'
    Tas kort.
    78'
    Nytt frispark lavt i banen for Molde.
    79'
    Tas kort.
    79'
    Berisha skyter via Reinhardsen og til corner.
    80'
    Victor Torp
    Får gult kort i en tidligere situasjon.
    80'
    Heades ut.
    80'
    Berisha kommer til dørlinja og legger inn, men har ingen medspillere i feltet og bortelaget rydder unna.