(sm)48'
4-1
5-1

Velkommen til 10. serierunde i Tippeligaen. Vi skal her følge oppgjøret mellom Molde og Start på Aker Stadion.
    Vertene ligger pr. idag på en 6. plass, etter Branns seier mot Sogndal i sin fremskutte kamp på fredag. Start ligger som nummer 12, men bare 4 poeng dårligere enn sine motstandere.
    Manager Ole Gunnar Solskjær har hatt problemer med forsvaret sitt denne sesongen. Både skader og mangel på samhandling har vært gjennomgangstonen til nå i år. I dag må han på nytt unnvære midtstopper Steen og venstrebacken Johansson. Det spøker for at Thomas Holm må vikariere på høyrebacken fordi Vatshaug igjen må trekkes inn i midtforsvaret sammen med Forren. Fremover på banen er det flust opp med valgmuligheter og skadefritt for Molde.
    Start har midtstopper Birger Madsen langtidsskadet. I tillegg er venstrebacken Rolf Daniel Vikstøl ilagt karantene for antall gule kort. Sørlendingene åpnet sesongen meget sterkt og var i tetsjiktet etter de fire første kampene. De vant tre av dem, kun Tromsø klarte å vinne over Tørums gutter i den perioden. Men i de siste fem kampene har utbyttet blitt til kun ett enslig poeng. Den senere tid har det også bredt seg uro i laget i forbindelse med kontraktsforhandlinger for noen av de sentrale spillerne. Ikke er vel situasjonen enklere av at Tørum selv sitter på oppsigelse.
    Da lagene møttes i tilsvarende oppgjør i fjor så hentet Start alle poengene med seg hjem til sørlandets hovedstad. Start vant 2-1 etter scoringer av Stokkelien og Børufsen, Hoseth scoret hjemmelagets mål på straffe. Året før vant Molde hele 8-1, også da scoret Hoseth på straffe for romsdalingene. Som om ikke det var nok så laget midtbaneeleganten ekte hat-trick i løpet av ti minutter i den kampen.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og rapport cirka en halv time før kampstart.
    Da er lagene klare og vi ser at Thomas Holm likevel ikke er med på start-elleveren til hjemmelaget. Solskjær har løst forsvarsproblemene ved å sette inn Pål Erik Ulvestad som kollega til Forren. Unge Ulvestad har til nå i år spilt på midtbanen.
    Start har som erstatning for suspenderte Vikstøl valgt å sette inn Branislav Milicevic.
    Nydelige forhold for fotball i Molde i dag, vel 20 grader og lettskyet over byen.
    Like før lagene entrer banen nå.
    Molde tar avspark.
    1'
    Start i angrep, men Børufsen kommer ikke til avslutning.
    2'
    Owello skyter fra 23 meter, men rett på Pettersen.
    3'
    Start får frispark midt på banen.
    3'
    Vatshaug slår frem mot Angan som ikke er med på notene, Start avklarer.
    5'
    Angan igjen på farten, men gjestene har kontroll i forsvar enda.
    5'
    Simonsen på fint løp bak Start sitt forsvar når han mottar ballen, men er også i offside.
    6'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Start
    Mål: Pape Pate Diouf
    En merkelig situasjon. Mostrøm tar med seg ballen forbi Start sitt forsvar, men blir taklet av Mathisen. Det oppstår kluss i neste øyeblikk og Diouf er på plass og banker ballen utagbartt i målet.
    7'
    Kjempeskudd fra Pape Pate Diouf like etter scoringen. Skuddet er innom et Start-bein og treffer tverrligger bak Høie. Ballen spretter ut igjen og til en Start-forsvarer som gir corner.
    9'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Magne Hoset
    Start klarerer denne gangen.
    10'
    God sjanse for gjestene da Børufsen løper fra Vatshaug og skyter. Skuddet blir slått til corner av Pettersen.
    12'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Espen Børufsen
    Pepa når ikke høyt nok på corneren og stusser ballen over dødlinjen.
    12'
    Molde 2 - 0 Start
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Molde kontrer etter Starts corner. Mostrøm takler Børufsen ved sidelinjen i egen sone, slår inn til Thioune som spiller vegg med Eikrem. Unggutten slår nydelig frem til Angan som igjen bruker Mathisen som rundingsbøye før han skyter med utsiden av foten i det lengste hjørnet for Høie.
    13'
    Magnus Wolff Eikrem
    Ballen slås for langt og ut av Start sin forsvarssone.
    16'
    Hoff er på farten for Start, men stanses av Simonsen ved dødlinjen.
    18'
    Enda en gang er Hoff tilstede, foran mål denne gangen. Børufsen slår på bakre til Espen Hoff, men headingen går opp på målet bak tverrligger.
    19'
    Hoff er blitt varm i trøya. Slår ballen langs bakken inn mot Årst, men spissen når ikke ballen før Forren.
    19'
    Vi har to lag som begge spiller lettbent, teknisk fotball her i dag. Både Molde og Start vil angripe.
    21'
    Nok en gang kjemper Mostrøm seg gjennom Start sitt forsvar, men denne gangen sitter ikke innlegget som det skal og Start avklarer.
    22'
    Molde 3 - 0 Start
    Målgivende: Makhtar Thioune
    For et mål!!! Klar kandidat til rundens mål. Diouf spaserer med ballen på venstresiden, ser ut til at han skal samspille med Angan. Men plutselig fyrer han av et skudd som fyker inn i krysset bak en sjanseløs Høie. Følg med på kveldens fotballsendinger på TV.
    24'
    Start ser ut til å være en smule paralysert akkurat nå. Molde er meget effektive og aggressive foran mål.
    27'
    Start har slett ikke gitt seg. Angriper med mye folk og Årst får til slutt sendt avgårde et skudd som setter Bugge Pettersen på prøve. Keeperen gir retur og forsvaret får avklart. Vi har ikke tro på at denne kampen ender 3-0.
    29'
    Molde igjen i angrep med mye småfikst spill mellom Hoseth, Angan og Diouf. Angan skal avslutte men mister balansen i avgjørende øyeblikk.
    31'
    Start får ikke de store hundreprosent-sjansene ut av sine angrep. Men laget er absolutt farlige i sine forsøk.
    33'
    Kleiven tar i mot en retur etter at Årst blir stoppet. Skuddet fra Kleiven går høyt over mål.
    34'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Espen Knudsen
    Ut: Brian Priske
    34'
    Fikst hælspark til seg selv av Angan da han drar av en Start-spiller før han blir stanset ved dødlinjen.
    35'
    Kleiven blokkerer skuddet fra Diouf, ny corner.
    35'
    Ny stor sjanse for Molde, men Diouf rekker ikke ballen rett foran mål. Ny corner til hjemmelaget.
    36'
    Enda en corner etter at Start klarerer ut.
    36'
    Magne Hoset
    Det tar ikke slutt, ny corner til Molde.
    37'
    Og så klarerer Start nok en gang.
    37'
    Eikrem dundrer ballen avgårde mot mål fra cirka 25 meter, Høie får bokset skuddet ut av sonen. Flott skudd av Eikrem.
    39'
    Thioune passer fint gjennom til Diouf på venstre kanten, men assistentdommer vinker for offside. Riktig avgjørelse av dommerne.
    41'
    Start på visitt i vertenes forsvar. Milicevic slår inn mot mål, Hoff i duell mot Simonsen som sistnevnte vinner.
    42'
    Thioune har et show med tekniske finesser, slår inn til Diouf som mottar ballen like utenfor sekstenmeter før han skyter rett på Høie.
    43'
    Start prøver og prøver, men kommer ikke til de store mulighetene enda.
    45'
    Hoseth med en 40-meters pasning til Mostrøm, men ballen går for fort og ut over dødlinjen.
    45'
    45'+1
    Dommer Hafsås finner ingen grunn til å legge til noe, hvilket viser at dette har vært en omgang uten noe som ligner grisespill. To lag som er interessert å spille teknisk fotball. Molde har vært det klart beste laget, i tillegg har de vært effektive og tatt vare på sine muligheter. Start spiller fint frem til 15 meter fra Moldes mål. Da stopper det opp ofte, delvis på grunn av ubesluttsomhet og delvis på grunn av at Moldes forsvarere er kjappe opp i kroppen på sine motstandere. Vi tror likevel på underholdning fra begge lag i andre omgang.
    Lagene er igjen på tur ut på gresset for å ta fatt på andre omgang.
    45'
    Frispark til Start midt på banen etter at Årst blir tatt for hardt.
    48'
    Molde scorer selvmål!
    Molde 3 - 1 Start
    Nok et merkelig mål. Børufsen kommer ned til dødlinjen før han slår inn mot feltet. Bugge Pettersen møter ballen ved stolpen og slår den i målet, helt uten press fra noen.
    48'
    Gult kort til Molde
    Magne Hoset
    50'
    Start får frsipark utenfor sekstenmeteren. Farlig posisjon.
    51'
    Mathisen skyter etter at Strømstad hopper over ballen. Men ballen blokkeres i Molde sin mur.
    51'
    Nok et frispark for Start. Denne gangen treffer Strømstad rent og skuddet er fint. Bugge Pettersen redder nede ved stolperoten.
    52'
    Start er i støtet nå. Nytt frispark fra høyre ved Børufsen, men Mostrøm header innlegget ut av sonen.
    53'
    Ballen lander i feltet, men ingen Moldepsillere får skutt.
    53'
    Det er solgt 8702 billetter og sesongkort på Aker Stadion i dag.
    55'
    Kampen er fortsatt åpen, det er noe Start har oppdaget og ser ut til å gi Molde frynsede nerver.
    56'
    Meget godt skudd fra to-målscorer Diouf. Høie får fistet ballen til corner.
    56'
    Forren stiger til værs over hodet på Knudsen, men headingen treffer bakken og spretter over målet til Høie.
    56'
    Hoseth har rollen som midtbaneanker i dag.
    58'
    Fikst samspill mellom Angan og Diouf, men av og til blir det for mye av det gode og renner ut i ingenting.
    59'
    Børufsen som vikarierer på venstrebacken er offensiv og har en del gode forsøk på venstrekanten innledningsvis. Men blir ofte alene uten støtte fra sine medspillere.
    61'
    Molde frispark på 25 meter fra målet til Start.
    62'
    Hoseth legger fint inn til Diouf, men headingen går rett på Høie.
    62'
    Hoff på farten for Start. Legger flott frem til Årst som dessverre er i offside.
    64'
    Start fortsetter å trykke på. Kleiven legger inn fra venstre, men denne gangen er Ulvestad på plass og får klarert.
    65'
    Mostrøm skaffer corner for Molde. Det er det siste han gjør før han blir byttet ut.
    66'
    Magne Hoset
    Fin corner fra Hoseth. Gatt får ballen bak i feltet og skyter på volley, like tilside for mål.
    67'
    Gatt blir felt ved sidelinjen og får frispark for Molde.
    68'
    God mulighet for Start ved Asante. Men innbytteren slår for upresist i feltet og ballen drar seg over dødlinjen på motsatt side.
    69'
    Knudsen hos Start er i duell mot Simonsen nede ved dødlinjen, men lykkes ikke og Molde får utspill fra Pettersen.
    71'
    Mye balltrilling på Moldes midtbane her nå. Det kommer det lite ut av.
    72'
    Tempoet i kampen har roet seg betraktelig de siste ti minuttene.
    75'
    En gedigen sjanse for hjemmelaget. Chima tråkler seg forbi tre-fire mann før han passer til Diouf. To-målscoreren knaller til fra 7 meter, men over mål. Dårlig utnyttelse fra senegaleseren.
    76'
    Frispark for Start og Strømstad. Innlegget treffer Mathisen som er nære ved å sette headingen i mål. Men denne gangen lykkes ikke gjestene.
    76'
    Molde 4 - 1 Start
    Mål: Makhtar Thioune
    Målgivende: Daniel Chima Chukwu
    Fint spill foran Moldes scoring. Chima ser en ledig Thioune inne i feltet og treffer med pasningen. Midtbanemannen tar med seg ballen noen meter før den plasseres fint tilside for Høie.
    77'
    Start har ikke noe særlig mer å håpe på nå enn en rask scoring eller to. En gang tidligere har vi sett Lillestrøm score tre mål på overtid her, så alt går an.
    80'
    Molde 5 - 1 Start
    Mål: Daniel Chima Chukwu
    Pape Diouf fyrer først av fra seksten meter, via et Start-bein og Chima er på plass alene mot keeper. Innbytteren er sikker fra kort hold og scorer Moldes femte mål. En assist og en scoring fra reserven så langt.
    81'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    82'
    Enda en fremragende prestasjon av Diouf da han runder av både Knudsen og Borgersen før han fyrer av like over tverrligger fra skrått hold.
    85'
    Thioune feller Knudsen på midtbanen og Start får frispark, ingen tvil om den.
    87'
    Gult kort til Start
    Avni Pepa
    Takler Hoseth stygt ute ved sidelinjen.
    89'
    Magnus Stamnestrø
    Corneren er god den, men den får passere alle i feltet.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter.
    90'+1
    Lite som skjer her akkurat nå.
    90'+2
    Start i angrep. Men Hoff blir stoppet av Ulvestad.
    90'+3
    90'+3
    Da er kampen over og hjemmelaget har reist seg etter siste kamp mot Haugesund hvor de tapte stort. Start var aldri noen særlig trussel i dag, bortsett fra i starten av andre omgang da de presset hardt for scoring. Noe de også fikk og lå under 1-3 en knapp halvtime etter pausen. Molde holdt stort tempo i mesteparten av kampen, særlig idet de passerer midtbanen så skjer ting veldig fort og presist. En høydare fra kampen var Diouf sitt 3-0 mål. Totalt sett var dette en offensiv kamp fra begge lag.