1-0

Velkommen til livedekning fra kampen Molde FK - Tromsø IL på Aker Stadion i Molde. Dette er den 26. serierunden i årets Tippeliga. Vi skal herfra holde deg oppdatert på hva som skjer fra cirka kl. 17.30 og underveis i kampen.
    Disse to lagene har møttes hele 49 ganger tidligere i den øverste divisjonen. Molde har hatt et godt tak på TIL i denne perioden, særlig hjemme ved Romsdalsfjorden. I det motsatte oppgjøret i juli, gikk MFK seirende ut av med 3-2 i ishavsbyen. Samme sifre vant Molde med i tilsvarende kamp her i fjor. Sist Tromsø vant på Aker stadion var i 2010, også da var sifrene 3-2.
    Hjemmelaget har, etter en katastrofalt dårlig sesongstart, forsert det ene laget etter det andre på tabellen. Foran denne runden ligger de blå-hvite på en sjetteplass med 4 poeng mindre enn fylkesrivalene Aalesund. Sjansen for til slutt å ta medaljeplass er ikke store, men de er absolutt tilstede. De skal også passe seg for noen av lagene bak, som er på desperat jakt etter bedre plasseringer.
    Når det gjelder 'Gutan', så er tabellsituasjonen mye mer dramatisk. Sølvlaget fra 2011 ligger nå på kvalifiseringsplass, med Hønefoss ett fattig poeng bak seg. Og jumboplassen er bare to poeng bak Steinar Nilsens menn. Over seg har de Sogndal som skal møte Odd borte i dag.
    TIL har altså byttet ut sin trener Agnar Christensen med den gamle helten Steinar Nilsen. Sammen med tidligere storscorer Sigurd Rushfeldt skal Nilsen gi laget ny vitamininnsprøytning i kampen om å overleve i Tippeligaen. Her får de nye trenerne en tøff test på hvordan det målet skal nås.
    Molde må klare seg uten Aliou Coly i denne kampen, etter at spissen fikk se det røde kortet i bortekampen mot Haugesund sist helg. Fra før mangler både Espen Bugge Pettersen og Magne Simonsen som er langtidsskadet. Men troppen er veldig stor og jevn, så dette vil ikke by på problemer for Ole Gunnar Solskjærs trener-team. Det siste er at midtstopper Børre Steenslid har lagt fotballskoene på hylla etter en svart komplisert kneskade han pådro seg mot nettopp Tromsø i treningskamp i 2011.
    Tromsø stiller med komplett tropp, med unntak av høyrebacken Hans Norbye som må sone etter tre gule kort.
    Værforholdene i Molde er ikke helt bra. Det har i dag blåst en del langs kysten av Romsdal og regnbyger kommer jevnlig innover nordvestlandet. Men det er meldt noe mindre regn fra cirka kl. 18. Temperaturen vil ligge på 10-12 grader.
    MFK: Söderberg, Linnes, Hovland, Forren, Rindarøy, Moström, Hoseth, Hussain, Ekpo, Gulbrandsen, Berget.
    TIL: Sahlman, Fojut, Kristiansen, Koppinen, Pritchard, Bendiksen, Nystrøm, Andersen, Johansen, Moldskred, Ondrasek.
    Moldes benk: Horvath, Toivio, Berg Hestad, Dæhli, Flo, Agnaldo, Chima.
    Tromsøs benk: Lekstrøm, Causevic, Drage, Johnsen, Antonsen, Helmke.
    Værrapport; oppholdsvær, frisk bris og overskyet.
    Lagene er forlengst ute på banen og varmer opp.
    Vi merker oss at den faste sisteskansen hos hjemmelaget, Ørjan Håskjold Nyland, er erstattet av Ole Søderberg. Nyland er for tiden lettere skadet i ankelen. På benken sitter keeper-reserve Ethan Horvath.
    Det er kor-samling i Molde i helgen og et hundretalls korsangere skaper litt stemning på tribunen bak det ene målet med by-sangen til Molde.
    Lagene er gått i garderoben og skal snart entre gressmatten sammen med dagens dommerkvartett. Hoveddommer er Dag Vidar Hafsås (Kolstad Fotball), ledsaget av Svein Erik Midthjell (Eid IL) og Hege Lanes Steinlund (Furuflaten IL). Fjerdedommer er Even Myrheim fra Emblem IL.
    Da kommer lagene, ballhentere og dommere ut på midtbanen og vi er snart igang med dagens oppgjør mellom Molde og Tromsø.
    Molde tar avspark.
    1'
    Hussain lager frispark midt på Tromsøs halvdel.
    1'
    Noe frem og tilbake i innledningen.
    2'
    Lang ball frem fra Fojut, men for lang for Moldskred.
    3'
    Forren lager corner i kamp mot Moldskred.
    4'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Thomas Kind Bendiksen
    Hoseth med en lang heading ut av forsvarssonen, ballen havner hos Gulbrandsen som setter igang et løp langs venstresiden.
    4'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Tromsø
    Mål: Fredrik Gulbrandsen
    Målgivende: Magne Hoset
    Etter Tromsøs corner kontrer Molde kjapt ved Fredrik Gulbrandsen. Unggutten vender opp utenfor sekstenmeterstreken og fyrer av et skudd som går via en Nystrøm og i nettet bak en utfintet Sahlman. Dette vil trolig stå i protokollene til Norges Fotballforbund som et selvmål. Men det er selvsagt mulig at Fredrik Gulbrandsen får kreditert den nettkjenningen.
    4'
    Molde fortsetter å presse. Mostrøm, Linnes og Gulbrandsen samspiller fint ute til høyre og det ender med corner.
    7'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Etzaz Hussain
    Høy corner inn i feltet hvor Sahlman slipper ballen bak seg, men klarer å redde seg inn igjen før det blir farlig.
    8'
    Ny farlig Molde-sjanse. Berger får beinet et innlegg fra Linnes mot mål, men et Tromsø-bein får gitt til ny corner for Molde.
    10'
    Tromsø klarerer.
    10'
    Tromsø prøver seg i angrep, men går seg fort fast.
    12'
    Tidvis panikk i bortelagets forsvar når Molde ruller opp langs kantene.
    13'
    Magne Hoset
    Farlig corner mot fremste stolpe blir møtt av Gulbrandsen som stusser ballen like forbi bakre stolpe.
    13'
    Nytt farlig angrep fra vertene. Ekpo demper ballen på brystet og gir til Hussain. Midtbanespilleren tverrvender og skyter like utenfor bortre stolpe.
    16'
    Stor sjanse for Ondrasek som bommer for nesten åpent mål fra fire meter. Fint forarbeid og innlegg fra dødlinjen av Moldskred. Hvordan kan du misse på slike, Zdenek ??
    17'
    Molde fester grepet på nytt og er i angrep. Har et par muligheter til avslutning, men lykkes ikke denne gangen.
    19'
    Berget får ballen og fyrer av fra distanse, Sahlman har full kontroll denne gangen.
    20'
    Hoseth fyrer av via et Tromsøbein til corner.
    21'
    Magne Hoset
    Hussain kommer til skudd inne i feltet, men det sklir av foten og går ut mot sidelinjen.
    21'
    Koppinen feller Berget.
    23'
    Gult kort til Tromsø
    Får for fellingen av Berget idet sistnevnte er på vei forbi.
    23'
    Hoseth tar frispark fra farlig posisjon.
    24'
    Innlegget fra Hoseth farer gjennom hele feltet og til utspill fra mål. Veldig fint innlegg, men som Forren kom for sein på like foran mål.
    24'
    Det er hjemmelaget som eier kampen her så langt. Men Tromsø har visse tendenser som fort kan gi resultater.
    26'
    Gedigen sjanse for raske Moldskred da han kommer alene mot Søderberg. Men spissen drøyer litt for lenge med skuddet og Hovland og Søderberg får stanset forsøket. Det er imidlertid Forren som nesten tabber seg ut med feilpasning til Moldskred i den situasjonen.
    27'
    Tromsø presser litt her nå.
    28'
    Magne Hoset
    Gjestene klarerer den corneren like før den treffer Hovland i feltet.
    30'
    Tromsø er i angrep nå. Men Moldes forsvar får etter mye om og men klarert unna.
    32'
    Mye slurv hos begge lagene nå. Gjestene har hevet seg etter å ha blitt fullstendig kjørt i senk de første 20 minuttene.
    34'
    Rindarøy prøver tre gjennom Berget, men spissen er ikke med på notene og ballen går ut over sidelinjen.
    36'
    Gulbrandsen løper igjennom og blir stoppet av Sahlman, slik at han stuper forover. Men dommer Hafsås vinker spillet videre. Mener nok at keeperen var først på ballen.
    38'
    Magnus Andersen feller Hussain ute ved sidelinjen, frispark til Molde.
    40'
    Innlegget fra Hoseth blir det panikk av i forsvaret til Tromsø. Tilslutt får Berget lagt inn foran mål hvor Gulbrandsen får til et skudd mot Sahlman. Ballen er i fast grep hos Tromsø sin sisteskanse.
    41'
    Molde kontrer ved Berget på høyresiden. Pasningen inn mot Hussain er bra, men ikke bra nok. Den går bak midtbanespilleren.
    43'
    Mye småspill inne i Tromsøs forsvar ender i et svakt skudd av Hoseth. Keeper har full kontroll.
    45'
    Lang ball opp mot Kristiansen som går over sidelinjen. Svak utnytting av en overgangsmulighet for gjestene.
    45'+1
    45'+1
    Molde leder 1-0 til pause, men det burde strengt tatt vært både to og tre til hjemmelaget. Da skal det også sies at TIL burde hatt ett mål på en av sine to store muligheter. Molde har dominert cirka 80 prosent av omgangen og har brukt bortelagets forsvar til rundingsbøyer til tider. Men Tromsø er slett ikke slått når de nå bare ligger under med en scoring. De vil få flere sjanser som må utnyttes.
    45'
    Tromsø tar avspark.
    46'
    Molde angriper, men Tromsø får avklart.
    46'
    Hoseth passer til Rindarøy som fra dødlinjen legger inn i feltet. Men det der er keepermat for Sahlman.
    48'
    Koppinen slår Berget i lufta.
    49'
    Hovland gjør det samme i duell mot Ondrasek.
    50'
    Berget med en dårlig touch slik at Sahlman får en enkel oppgave med å stanse forsøket fra spissen.
    51'
    Tromsø får frispark på 35 meter fra Moldes mål.
    52'
    Bendiksen tar frisparket, men det er for langt slik at Søderberg fanger enkelt.
    52'
    Bendiksen takler Hussain ulovlig hardt og Molde får frispark midt på banen.
    53'
    Det er solgt 8191 billetter og sesongkort på Aker stadion idag.
    54'
    Magne Hoset
    Ballen havner hos Ekpo ute på hjørnet av sekstenmeteren, men det kommer ingenting ut av det.
    54'
    God sjanse for Molde. Hussain finner Hoseth i feltet, men skuddet fra midtbanespilleren dupper ned like over tverrliggeren.
    56'
    Stor sjanse for Tromsø. Pritchard skyter fra skrått hold, knallhardt, men Søderberg får flikket til corner.
    58'
    Corneren er bra og skaper panikk i Moldes forsvar. Først blokkeres at skudd fra Nystrøm. Så ender det til sist med en heading fra Ondrasek som går utenfor.
    58'
    Kampen har jevnet seg ut i denne omgangen. Vi ser et Tromsø-lag som tror mer på det de driver med etter pause.
    63'
    Koppinen er tøff og stanser Gulbrandsen før spissen får sette igang noe.
    64'
    Magne Hoset
    Ondrasek er tilbake og header ut.
    65'
    Magne Hoset
    Berget skyter via en forsvarer og til ny corner.
    66'
    Magne Hoset
    Hovland stiger til værs, men header utenfor.
    67'
    Moldskred alene igjennom, men i offside.
    68'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mats Møller Dæhli
    Ut: Emmanuel Ekpo
    68'
    Skjer lite her akkurat nå. Men det er sikkert bare stille før stormen.
    70'
    Stempler Gulbrandsen i mageregionen idet Molde-spilleren er på vei forbi. Gulbrandsen ligger ned og får behandling en stund før han føres ut av banen.
    71'
    Gulbrandsen kommer innpå igjen etter en kjapp tur utenfor sidelinjen.
    73'
    Fint samspill mellom Linnes, Berget og tilslutt er det Gulbrandsen som skyter utenfor. Men spissen er i offside.
    73'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Magnus Andersen
    74'
    Friske bein innpå for Tromsø. Vil gjestene nå sette igang en sluttspurt ? Det er absolutt muligheter for poeng her ikveld.
    75'
    Både Rindarøy og Hussain på løp fremover, men Hoseth treffer ingen av dem.
    77'
    Tromsø frispark midt på banen. Men Forren avklarer for Molde.
    77'
    Inn: Daniel Berg Hestad
    Ut: Mattias Moström
    77'
    Gult kort til Molde
    Magne Hoset
    Var det for munnbruk etter at dommer blåser frispark til gjestene ?
    78'
    Hoseth blir løpt opp og taklet da Molde skal kontre.
    80'
    Tromsø trykker på nå. Vinner mange dueller og vil nok ha et poeng her, minst.
    80'
    Fredrik Gulbrandsen
    Farefullt spill mot en Tromsø-spiller på gjestenes halvdel og får gult for det.
    81'
    Møller Dæhlie får slått inn til Berget, men sistnevnte får ikke avsluttet skikkelig og det renner ut i sand.
    83'
    Inn: Daniel Chima Chukwu
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    83'
    Molde holder ballen opp på Tromsøs halvdel.
    84'
    God sjanse for gjestene da Kristiansen finner Bendiksen utenfor sekstenmeteren. Men skuddet stiger og går over tverrligger.
    85'
    Helmke skyter svakt og høyt fra 30 meter. Over målet til Søderberg.
    86'
    Kjempeangrep fra Molde. Dæhli finspiller med Hoseth som får fyrt av fra seksten meter, men like over tverrligger.
    88'
    Tromsø med frispark utenfor hjørnet av sekstenmeteren.
    89'
    Farlig innlegg som Hovland header ut.
    90'
    Skudd fra Drage som blir slått til corner.
    90'
    Thomas Drage
    Ny corner.
    90'
    Klareres og Molde kontrer.
    90'+1
    Stor Molde-sjanse som kulminererer i skudd fra Hoseth, like utenfor stolpen til Sahlman.
    90'+2
    Nok en stor Molde-sjanse. Men Møller Dæhlie får ikke plassert ballen tilside for keeper.
    90'+2
    Det er lagt til minimum fire minutter.
    90'+3
    Stort trykk her nå.
    90'+3
    Møller Dæhlie har vært god siden inntredenen sin. Sjonglerer med ball her i sluttfasen.
    90'+4
    90'+5
    Da er kampen over og vi har vært vitne til en kamp med store svingninger i kvalitet og intensitet. Molde hadde spillet det aller meste av første omgang. Burde ha drept kampen allerede da, men det skjedde altså ikke. Dermed var det håp for poeng til gjestene etter pausen. Og vi fikk se et langt mer angrepsvillig Tromsø-lag etter hvilen. Sjenser oppstod i begge ender av banen og det er smått utrolig at ingen scoret på forholdsvis opplagte muligheter. I sluttminuttene ble det store sjanser til vertene, som følge av at TIL måtte frem for å score. Det endte likevel bare med Moldes ene scoring etter 4 minutter av kampen. Vi takker for oss her fra Aker stadion og ha en flott søndagskveld videre.