Slutt

2-2

1-1
Amundsen (sm)19'
1-2
McDermott (sm)45'
2-2
Supporterfordeling på VG
3 823
6 086
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Endelig søndag og full rulle i Eliteserien! I denne tråden kan du følge tidligkampen - og toppkampen - mellom Molde og Viking. Velkommen skal du være!
    Ser man på de siste syv oppgjørene mellom dagens to duellanter, har kampene endt med et snitt på mer enn fem mål per kamp! Begge de to foregående sesongene har Viking slått Molde med hele 4-3, i tillegg til resultater som 3-2, 3-2, 2-2, 4-1 og 4-0. Det er lov å håpe på et fartsfylt, pulserende, åpent og offensivt oppgjør mellom to av de beste lagene i norsk fotball fra de siste sesongene!
    Historisk sett har det vært jevnt mellom de to vestlandslagene. Molde har vunnet 31 oppgjør siden lagene først møttes på 40-tallet, mens Viking har vunnet 36. Totalt 17 av oppgjørene har endt uavgjort, mens målforskjellen er på relativt jevne 137-147 i rogalendingene sin favør. Det er også ganske oppsiktsvekkende at antallet hjemme- og borteseire er relativt jevnt. 39 ganger har hjemmelaget vunnet, mens bortelaget har gått seirende ut 28 ganger.
    Denne uka har vært av det spesielle slaget for Molde og særlig Albert Posiadala. Forrige helg pådro han seg et nesebrudd i kampen mot Brann, og i går røk han på et nesebrudd for andre gang på under en uke. Det betyr at 21-åringen er utilgjengelig i dag, og det dramatiske sett med Molde-øyne er at både Jacob Karlstrøm og Oliver Petersen er ute med skader fra før. Dermed har Molde sett seg nødt til å hente en ny keeper. Fredag signerte Sean McDermott en kontrakt som strekker seg ut sesongen, og det er ventet at det er norsk-iren som vokter buret i ettermiddag.
    Dagens kamp går mellom lagene som endte på fjerde- og femteplass forrige sesong, og som ligger på de to plassene også inn til denne kampen. Molde har tatt 20 poeng, mens Viking følger hakk i hæl med sine 18 poeng.
    Molde har ikke prestert opp mot maks av hva vi kan forvente denne sesongen, men etter å ha blitt kjørt ganske kraftig av Brann i første omgang forrige helg, leverte Erling Moe sine menn en solid andreomgang som resulterte i en 1-3-seier i Bergen. De tre poengene var både kjærkomne og ganske viktig, særlig etter det forsmedelige 2-4-tapet hjemme mot Sarpsborg 08 i ei lita uke i forveien. Hjemme på Aker stadion har Molde tre seire, ett uavgjortresultat og to tap, men det negative er at de tre poengtapene alle har kommet i løpet av de tre siste hjemmekampene. 1-2-tap mot Odd, 2-1-seier mot Haugesund, 2-2 mot Rosenborg og 2-4-tap mot Sarpsborg er de fire siste resultatene foran egne supportere. Det er ei rekke som kan gi Viking håp før dagens kamp.
    Viking hadde på sin side en ganske treg start på sesongen, og stod med seks poeng og hele tre uavgjortkamper etter fem runder, men på de fem siste kampene har de vunnet fire og tapt bare en. De kommer fra to 3-0-seire mot henholdsvis Sandefjord og HamKam, og seiersrekken gjør at gjestene har god grunn til å komme til Molde med selvtillit i ettermiddag.
    Blant de fraværende hos Viking er det venstreback Jost Urbancic som ville vært nærmest ellever, men Viljar Vevatne og Sondre Bjørshol utgjør en solid backduo. På midten går Viking-trenerne for Sondre Auklend sammen med de to midtbanemennene fra Oseania, mens Nicholas D’Agostino fortsetter sammen med Lars-Jørgen Salvesen og Zlatko Tripic i frontrekka. Gianni Stensness og Sondre Langås ser ut til å være det foretrukne stopperparet for tiden, med Djibril Diop som tredjevalg. I alt gjør Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen kun to endringer fra 3-0-seieren mot HamKam: Sondre Bjørshol og Patrick Yazbek inn for Herman Haugen og Simen Kvia-Egeskog.
    Molde kan glede seg over endelig å ha Mats Møller Dæhli tilbake fra start. Med Kristian Eriksen og Emil Breivik ved sin side på midtbanen, ser vertene ut til å mønstre en svært solid midtbanetrio. På topp spiller Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolff Eikrem i tospann. Sistnevnte står med kruttsterke seks scoringer og én målgivende på sine seks siste seriekamper, og Molde-kapteinen er rett og slett i ordentlig god form. Ulempen for Erling Moe er at Mathias Fjørtoft Løvik har slitt med sykdom. Han er innbytter i dag, men med Martin Linnes tilbake og Halldor Stenevik i fint slag kan Molde stille med en solid backduo. Som ventet får Sean McDermott sin debut i buret til Molde, mens Casper Øyvann, Eirik Haugan og Isak Helstad Amundsen er valgt foran Anders Hagelskjær, som er innbytter for tredje kamp på rad.
    Kampen har startet
    0'
    Det er Tripic som sparker i gang oppgjøret på Aker stadion!
    0'
    Bølger frem og tilbake i starten. To topplag som har ambisjoner med ball, og det vises i innledningen. Kampen om kampbildet.
    2'
    Et herlig innlegg fra Breivik er nære ved å nå Wolff, men Langås gjør en god jobb når han får klarert.
    2'
    Salvesen feller Dæhli på 26-28 meter og lager frispark. Fin posisjon for Wolff Eikrem, kanskje litt langt unna for et skudd.
    2'
    Herlig frisparkforsøk fra Wolff Eikrem, som bøyer ballen over muren og mot nærmeste kryss! Der ligger en langstrakt islending i flyvende positur, og slår ballen ut til kampens første corner.
    3'
    Klareres, men Molde opprettholder trykket.
    3'
    Hjørnespark til Molde
    4'
    Ny duell mellom Wolff Eikrem og Gunnarsson, når førstnevnte løsner skudd fra like utenfor den venstre kanten av 16-meteren. MFK-kapteinen treffer mål, men islendingen i Viking-buret har få problemer med å avverge 1-0.
    5'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 0 Viking
    Mål: Fredrik Gulbrandsen
    Målgivende: Magnus Wolff Eikrem
    Det er vertene som tar ledelsen på Aker stadion, og det er fortjent ut fra åpningsminuttene! Vertene får anledning til å kontre på bortelaget, som mister ballen langt inne på halvdelen til hjemmelaget, og da er spissduoen nådeløs. Magnus Wolff Eikrem bruker sin pasningsfot til å tre gjennom Fredrik Gulbrandsen, som bruker sitt tempo til å komme alene med keeper, og inne i Viking-boksen chipper han iskaldt inn sitt andre for sesongen!
    6'
    Øyvann klarerer en pasning mot Salvesen ut til innkast.
    9'
    Slås altfor langt fra Tripic, men Stensness kommer seg ut mot hjørneflagget for å hente den løse ballen.
    10'
    Viking vil ha straffespark når Auklend går i bakken. Målscorer Gulbrandsen løper på Viking-spilleren, som går i bakken inne i Molde-boksen, men Tore Hansen vifter 2003-modellen opp på beina igjen. Sørlendingen vurderer det nok til at Auklend gjør for mye for å konstruere situasjonen, selv om kontakten er uomtvistelig.
    10'
    Ender med et hodestøt fra Eriksen, men han står på den nærmeste kanten av femmeteren og får en altfor vanskelig vinkel til å styre ballen mellom stengene.
    13'
    Wolff Eikrem skaffer Molde et hjørnespark, når han spiller ballen via en aggressiv Yazbek og utover dødlinja.
    13'
    Tripic sendes ut på løpetur og kan igangsette en kontring. Han løper ned langs høyresiden og slår ballen inn i boksen, men en blokkering av Stenevik sørger for at det ender med hjørnespark.
    15'
    Kort variant til Bell, som svinger ballen mot D'Agostino, men australieren når ikke opp på innlegget og ballen glir ut til et utspill fra McDermott.
    15'
    Haugan takler Tripic kontant nede ved hjørneflagget, og sender ballen via sin motspiller og ut til et utspill fra McDermott. Mottar hyllest fra supporterne for sitt forsvarsspill nå, hjemmelaget.
    16'
    Frispark
    17'
    Breivik feller Auklend like utenfor Viking sin 16-meter. Bortelaget får frispark.
    17'
    Nok en heroisk inngripen defensivt fra hjemmelaget som setter fyr på publikummet. Denne gangen er det Øyvann som er ute og takler ved sidelinja.
    18'
    Molde scorer selvmål!
    Molde 1 - 1 Viking
    Mål: Isak Amundsen
    Viking utlikner etter et ekstremt merkelig selvmål. Zlatko Tripic spilles gjennom ute til venstre, og talismanen skyter et innlegg inn i boksen. Det blir for upresist til å treffe en lagkamerat, men treffer til alt hell den nærmeste stolpen. Ballen har så høy fart at den skyter via stolpen og inn i leggene på Isak Helstad Amundsen, som ikke kommer seg unna og fortvilet må se ballen flyve inn i de åpne nettmaskene. Merkelig situasjon, veldig tur for Viking, men 1-1 på Aker stadion!
    19'
    VAR-situasjon
    Tore Hansen annullerer målet etter et flagg fra assistentdommer, men Tom Harald Hagen og Mathias Støfringshaug i VAR-bussen ser på situasjonen. Spørsmålet er om Zlatko Tripic var i offside i forkant av scoringen. Svaret er nei.
    20'
    Wolff Eikrem får ballen ute til venstre i boksen, langt nede mot dødlinja, og ser ut til å lete etter en lagkamerat. Litt overraskende går han for et skudd, hvor han forsøker å bøye ballen i det lengste hjørnet, men det frekke forsøket blir litt for høyt til å finne nettmaskene.
    22'
    Molde med et bra trykk rundt Viking-boksen nå.
    25'
    Molde tar det kort.
    25'
    Yazbek legger Gulbrandsen i bakken og lager frispark. Rundt 15 meter innenfor sidelinja, 35 meter fra dødlinja.
    25'
    Etter en kort variant, ender det hele med en god sjanse for Molde. Wolff Eikrem kommer til innlegg fra venstresiden etter å ha slått corneren kort selv, men ballen går hele veien over til Helstad Amundsen på motsatt side av boksen. Han slipper til Linnes, som går ned mot dødlinja og chipper ballen inn på bakerste. Der er ballen for lang for en utspilt Gunnarsson, men i kamp med et par Viking-spillere greier ikke Eriksen å styre avslutningen på mål...
    26'
    Viking med etablert angrepsspill inne på Molde sin halvdel nå.
    28'
    Merkelig situasjon. Viking presser høyt når Molde kaster dypt inne på egen halvdel. Amundsen ender med å smelle ballen høyt opp i lufta, men ballen får en ekkel skru og lander inne i egen 16-meter. Der kommer Tripic inn for å forstyrre McDermott, men burvokteren plukker ballen ned i hendene. Hele Viking mener det må regnes som et tilbakespill, men Tore Hansen er uenig og vinker spillet videre.
    28'
    Frispark
    28'
    Langås gjør en god jobb nok en gang, når han faller av og stanger et innlegg fra Wolff Eikrem ut til corner. Molde sin femte så langt.
    30'
    Han slår noen fantastiske innlegg, Wolff Eikrem, men ingen av lagkameratene greier å forlenge det knallharde innlegget på rundt fem meter inn i mål. Viking under ordentlig trykk, men bortelaget slipper med skrekken.
    30'
    For en herlig halvtime med fotball vi har fått fra Aker stadion. To lag med både kvaliteter og selvtillit til å kunne styre banespillet, men to lag som bare har vært nødt til å innse at motstander må få sine perioder med ball. Høy intensitet, pulserende og åpent. To lag som evner å bryte ned etablert forsvar, men som samtidig begge innehar stor kontringsstyrke. Gir en herlig nerve.
    32'
    Frispark
    32'
    Auklend går i bakken inne i Molde-boksen og vil ha straffespark, igjen. Dommer Hansen peker på ballen, men det er ingen tvil om at Eriksen også tråkker AUklend på vrista.
    33'
    Frispark
    34'
    D'Agostino er inne og kaster seg foran når McDermott skal slå en lang ball. Gir et innkast til Molde dypt inne på egen halvdel, men Salvesen feirer triumferende og gir sin lagkamerat en høy fem. Et godt bilde på det mentale spillet i kampen.
    36'
    Frispark
    37'
    Frispark
    38'
    Tripic er nede for telling etter å ha skaffet Viking frispark. Ser ikke ut til å være skadet, men sier litt om intensiteten som har vært i kampen. Det har smelt i duellene, men samtidig vært helt innafor det som regnes som fair.
    38'
    Langås forsøker å smelle ballen mot D'Agostino på motsatt side av banen, men trønderen har drukket for mye Møllers Tran til frokost. Smeller ballen ut over dødlinja, faktisk, fra 25-30 meter inn på egen halvdel.
    41'
    Helstad Amundsen gjør en solid defensiv jobb når han nekter Bjørshol å komme seg rundt og til innlegg på Viking sin høyreside. Utspill fra McDermott.
    43'
    Dårlig stemning mellom Tripic og Eriksen etter en hodeduell. Eriksen forsøker å glise vekk det hele, men Tripic ser ut til å være misfornøyd med en høy arm i hodeduellen. Dommer Hansen får snakket aktørene ut av situasjonen.
    43'
    Frispark
    44'
    Linnes med en pekefinger opp i ansiktet på Langås, etter at Viking-stopperen har gitt Wolff Eikrem tøff behandling. Mange herlige dueller i kampen nå.
    44'
    Frispark
    45'+1
    Stenevik går i bakken når D'Agostino tar en god, gammel krokfot på han. Molde får frispark ute i venstre sidekorridor.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    Lagene går til pause på stillingen 1-1, etter en intens førsteomgang! Lagene har ikke kommet til så mange sjanser, men de har begge produsert mye positivt i banespillet offensivt. Molde har scoret før pause i alle sine hjemmekamper denne sesongen, og det er en statistikk de opprettholder denne ettermiddagen. Joe Bell stanget vekk ballen høyt inne på Molde sin halvdel, og da var Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Gulbrandsen nådeløse. Førstenevnte tredde gjennom sistnevnte, som var iskald alene med Patrik Gunnarsson. Et knapt kvarter senere kom et merkelig utlikningsmål, da alle marginer spilte på lag for bortelaget. Helt nede ved hjørneflagget kom Zlatko Tripic til et innlegg som ble skutt langs bakken, via stolpen og inn i beina på Isak Helstad Amundsen. Med den kraften ballen kom med, kunne han lite gjøre for å unngå å sette inn 1-1. Flere mål fikk vi ikke før pause, og lagene er kommet like langt ved halv tid. Det er heldigvis en hel omgang igjen å spille på Aker stadion!
    2. omgang
    45'
    Wolff Eikrem sparker i gang den andre omgangen!
    45'
    Molde scorer selvmål!
    Molde 1 - 2 Viking
    Mål: Sean McDermott
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Molde vil være misfornøyde med den scoringen, men Zlatko Tripic viser nok en gang frem sin klasse. Det hele begynner med at Lars-Jørgen Salvesen plukker ned ballen etter en duell på midtbane, og slipper til Sondre Auklend. Han setter fart og avanserer inne sentralt i banen, før han slipper ballen til Zlatko Tripic. Han drar seg løs ned mot dødlinja og smeller ballen i bakerste sone. Der flyr Patrick Yazbek inn og stanger ballen i tverrligger, før ballen treffer bakhodet til Sean McDermott og går inn i mål! Drømmestart på andre omgang for bortelaget!
    45'
    Molde nære ved å slå tilbake umiddelbart! Gulbrandsen gjør en god jobb når han blir spilt gjennom ute til høyre og slipper til Eriksen. Han drar seg ned mot dødlinja og smeller ballen inn i boksen, men der får Gunnarsson fanget ballen i fast grep.
    47'
    Haugan løsner skudd, via Tripic, og ut til corner.
    48'
    Hjørnespark til Molde
    48'
    Gult kort til Viking
    Patrick Yazbek
    Lettere hodeløst av Yazbek, som får et elendig førstetouch og ender opp med å takle Linnes på touch nummer to. Han treffer Molde-backen kontant på beinet, og Linnes blir liggende. Stygt av den australske midtbanespilleren, som får et soleklart gult kort.
    49'
    VAR-situasjon
    VAR-dommerne ser på situasjonen. Spørsmålet er om Viking-spilleren bør tildeles det røde kortet, eller om det holder å gi gult.
    50'
    Tumulter mellom Tripic og Gulbrandsen i kjølvannet av taklingen til Yazbek.
    50'
    Avgjørelsen om å gi gult til Yazbek blir stående.
    51'
    Mislykket i første omgang, men Molde opprettholder trykket.
    51'
    Tas kort inne på Molde sin halvdel.
    53'
    Frispark
    55'
    Haugan sitter nede og holder seg til baksiden av låret...
    55'
    Spillet er i gang igjen, etter to knappe minutters opphold.
    57'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Anders Hagelskjær
    Ut: Eirik Haugan
    Eirik Haugan må ut med en skade i låret. Anders Hagelskjær kommer inn, og Isak Helstad Amundsen går over til høyre i stoppertrioen.
    57'
    Frispark
    60'
    Auklend river ned Linnes og lager frispark. Helt brytekamp nede ved Molde sitt høyre hjørneflagg.
    60'
    Et innlegg fra Wolff Eikrem går bak mål.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Herman Johan Haugen
    Ut: Sondre Bjørshol
    Reint høyreback-bytte for Viking når Herman Haugen kommer inn for Sondre Bjørshol.
    62'
    Gulbrandsen ser ut til å slite. Holdt seg nettopp litt til baksiden av låret og har løpende dialog med Molde-benken. Har vært svært lite å ta med seg fra de første 15 minuttene etter pause for hjemmelaget. Langt under pari.
    62'
    Der kommer den store målsjansen for Salvesen! Tripic finner sin rekkekamerat med et glimrende innlegg, men Viking-spissen greier ikke treffe mål med hodestøtet. Rett og slett en svak avslutning, i og med at han får ballen plantet på bannebrasken, nærmest uforstyrret, på fem-seks meters hold.
    63'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Mathias Fjørtoft Løvik
    Ut: Martin Linnes
    Mathias Fjørtoft Løvik erstatter Martin Linnes, mens Halldor Stenevik flyttes over på høyre vingback.
    63'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Aaron Samuel
    Ut: Fredrik Gulbrandsen
    Fredrik Gulbrandsen må dessverre gi seg med det som ser ut som en kjenning i låret. Inn kommer Aaron Samuel.
    63'
    Tripic nede og takler heroisk på 20 meter. Nekter ei pasning fra Stenevik mot Wolff Eikrem å nå frem, men blir liggende. La oss håpe det er krampetrekninger, og ikke snakk om en skade på Viking-kapteinen.
    65'
    Et innlegg fra Stenevik plukkes enkelt ned av Gunnarsson.
    67'
    Klønete av Viking-kapteinen, som er på feil side når pasningen fra Bell går.
    68'
    Gult kort til Viking
    Zlatko Tripic
    For å sparke vekk ballen etter at Hansen har dømt offside.
    68'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Simen Kvia-Egeskog
    Ut: Patrick Yazbek
    Simen Kvia-Egeskog, som denne uka forlenget kontrakten med Viking, kommer inn for Patrick Yazbek.
    69'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Djibril Diop
    Ut: Zlatko Tripic
    Defensivt bytte fra gjestene, når de setter inn en ekstra stopper. Da går Viking fra å spille 4-3-3 til å spille 5-3-2. Speiler med det Molde sin formasjon.
    69'
    Løvik er nære ved å komme til en god målsjanse, men det første skuddet blir blokkert av Bell, før Haugen takler mesterlig når Molde-backen skal forsøke seg på sin egen retur.
    70'
    Tas kort.
    71'
    Mål for Molde!
    Molde 2 - 2 Viking
    Mål: Kristian Eriksen
    Målgivende: Halldor Stenevik
    Molde utlikner etter en herlig prestasjon av evighetsmaskinen på midtbanen! Spilles fri av Casper Øyvann og Mats Møller Dæhli, før han slipper ut til Halldor Stenevik. Han chipper ballen gjennom mot Kristian Eriksen, som har fulltført sitt 70-metersløp og lobber ballen over Patrik Gunnarsson. Han setter dermed inn 2-2 med sitt sjette seriemål for sesongen!
    73'
    Gult kort til Viking
    Gianni Stensness
    Samuel gjør en god jobb feilvendt, men blir revet over ende av Stensness. Midtstopperen får gult for sin behandling av nigerianeren.
    75'
    Frispark
    75'
    Nå spiller Molde godt! Ruller over fra høyre mot venstre, etter fine involveringer av Stenevik, før Løvik sitt innlegg blir klarert. I returrommet plukker Breivik opp ballen før Auklend, og Viking-spilleren ender opp med å sparke ned sin motstander. Dermed får Molde frispark i glimrende posisjon for Wolff Eikrem sitt høyrebein.
    77'
    Glimrende forsøk av Wolff Eikrem, som fyrer ballen i keeperhjørnet, men Gunnarsson er våken og god, og redder ballen ut til en corner.
    78'
    Ender med et innlegg som blir stanget ut av Samuel.
    79'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Peter Christiansen
    Ut: Nicholas D'Agostino
    Dansken kommer inn for D'Agostino på høyrekanten.
    79'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Sondre Auklend
    Inn med litt mer rutine på midtbanen.
    79'
    Annullert mål for Molde - stillingen er fremdeles 2 - 2
    Aaron Samuel fikk mål annulert
    Molde gjeninntar ledelsen etter en forferdelig tabbe av Patrik Gunnarsson! Anders Hagelskjær slår ballen inn i det store bakrommet, hvor islendingen kommer ut for å hjelpe sin forsvarsrekke. Problemet er bare at han feilberegner, og at han ikke kan bruke hendene til å redde seg inn når han er ute på 20 meter. Ballen faller til Aaron Samuel, som får en enkel jobb med å bredside inn 3-2!
    80'
    VAR-situasjon
    VAR sjekker om Samuel var i offside da pasningen fra Hagelskjær gikk.
    81'
    VAR-dommerne har konkludert med at Samuel var i offside. Da står det fortsatt 2-2. Gunnarsson slipper med skrekken.
    82'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Magnus Wolff Eikrem
    Wolff Eikrem ferdigspilt etter 83 minutter. Hestad overtar hans skift.
    83'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Valdemar Lund Jensen
    Ut: Casper Øyvann
    Hagelskjær inn i midten, mens Lund erstatter Øyvann.
    83'
    Herlig forsøk fra Løvik, som spilles fri av Breivik, men helvolleyen fra venstrebacken fyker over buret til Gunnarsson!
    84'
    Kvia-Egeskog forsøker seg fra 25 meter, men forsøket på å bøye ballen opp i vinkelen går utenfor målet til McDermott.
    85'
    En fiffig opplysning: Molde startet kampen med null venstrebeinte spillere, men avslutter kampen med fem venstrebeinte.
    87'
    Løvik har vært frisk etter at han kom inn, men ved denne anledning vinkes hans herlige initiativ av for offside.
    88'
    Molde med ball inne på Viking sin halvdel nå. Det er vertene som virker å være mest ivrige på å tilrive seg tre poeng her.
    90'
    Løvik uheldig når han skyter et innlegg via Haugen, seg selv og ut over dødlinja. Utspill fra Gunnarsson.
    90'+1
    Frispark
    90'+1
    De Lanley fyrer løs fra 25 meter, men skuddet fra indreløperen går utenfor målet til McDermott.
    90'+2
    Mislykket forsøk som ender utover dødlinja. Vi har fått noen innholdsfattige overtidsminutter så langt.
    90'+2
    Samuel får for tøff behandling av Langås, ifølge dommer. Frispark til Molde.
    90'+2
    Frispark
    90'+3
    Løvik slår en tunnel på Haugen, smeller et innlegg inn i boksen, men nok en gang blir forsøket klarert. I kjølvannet av situasjonen skubber Løvik nettopp Haugen over ende, og bortelaget får frispark.
    90'+3
    Hagelskjær holder rundt Salvesen i en hodeduell. Dommer Hansen dømmer frispark til Viking. Det positive for rogalendingene er at frisparket er på rundt 20-23 meters hold. Glimrende skuddhold.
    90'+4
    Bell planter frisparket rett i fanget på McDermott.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Molde og Viking har levert i snitt mer enn fem mål per kamp de siste syv oppgjørene, og de var nære ved å opprettholde snittet også i ettermiddag. Kampen ender med fire mål, to til hvert av lagene. Fredrik Gulbrandsen sendte vertene i ledelsen allerede før ti minutter var spilt, men etter 20 minutter spilte marginene på lag med Viking. Zlatko Tripic skjøt et innlegg via stolpen og inn i beina til en uheldig Isak Helstad Amundsen, som utliknet til 1-1 med et smått absurd selvmål. Etter pause gikk Viking ut i hundre og skaffet seg en tidlig ledelse, da et hodestøt fra Patrick Yazbek gikk via tverrligger, bakhodet på debutant Sean McDermott og inn i mål. Kampens andre selvmål fra hjemmelaget! Molde styrte det meste av banespillet de siste 20-25 minuttene, og fikk en fortjent utlikning da Kristian Eriksen løp gjennom Viking-forsvaret og lobbet inn 2-2 et kvarter før slutt. Fem minutter senere trodde Aaron Samuel han hadde fullført snuoperasjonen i Molde sin favør, da han plukket opp ballen i kjølvannet av Patrik Gunnarsson sin klønete involvering ute på 25 meter og satte inn 3-2, men islendingen i Viking-buret ble reddet av VAR-dommerne, som kunne avsløre at målscoreren hadde vært i offside. Det ender med poengdeling på Aker stadion denne ettermiddagen, men moroa fra Eliteserien er ikke over fordi. Heng med videre utover ettermiddagen, for flere godbiter fra den norske toppdivisjonen! Johan Sjøbakk Lund takker for følget i denne tråden, og ønsker alle lesere en fortsatt fin søndag!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her