0-1
Haaland11' (Str.)

Ble dekket av Mattis Holt

Velkommen til livedekningen av kampen mellom Napoli og Salzburg!
    Erling Braut Haaland er i startoppstillingen til bortelaget. Slik stiller de: Cooronel - Kristensen, Pongracic, Onguene, Wöber, Ulmer - Minamino, Junuzovic, Szoboszlai - Hwang, Haaland
    Napoli: Meret - Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Mario Rui - Callejon, Ruiz, Zielinski, Insigne - Mertens, Lozano
    Salzburg og Napoli møtte hverandre for bare to uker siden. Erling Braut Haaland scoret to mål, men det ble et 2-3-tap. Salzburg er ute etter revansje i Italia i kveld.
    Etter å ha skutt Genk i senk ligger Salzburg på 3. plass i gruppe E, men kun seier er godt nok i kveld om de ønsker å holde følge med Liverpool og Napoli på topp.
    Champions League-hymnen går. Vi er klare for nytt Haaland-show.
    Haaland og Hwang sparker i gang kampen for bortelaget.
    1'
    Di Lorenzo sparkes ned på egen halvdel. Napoli-frispark.
    1'
    Salzburg vinner en corner. Den vippes ut i returrom, der Ulmer ikke helt lykkes med å heade den inn igjen.
    2'
    Lozano på løp, og han felles bakfra. Soleklart frispark.
    4'
    Dries Mertens stiller seg opp. Ballen er plassert to meter utenfor 16-meteren, ute til venstre.
    4'
    Gult kort til FC Salzburg
    Jerome Onguene
    5'
    Frisparket trilles til høyre, men det tar litt tid før det blir farlig. Insigne kommer til slutt til avslutning, og Onguene får bare stusset ballen mot eget mål. Coronel får opp hansken i siste liten, og avverger scoring!
    6'
    Szoboszlai lader slegga fra avstand. Går via et Napoli-bein, og dupper utenfor målet. Salzburg-corner.
    7'
    Junozovic lemper den inn. Onguene har klart å lure seg fri midt i feltet til Napoli, og stanger ballen rett til side for målet!
    8'
    Napoli nære! Zielinski demper ned en retur på vei inn i boksen. Resten av Salzburg-forsvarerne ligger omtrent inne i eget mål, og Napoli-spilleren har et hav med tid til å fyre av - men han dunker den over mål!
    10'
    Straffe til Salzburg! Koulibaly feller Hwang!
    11'
    FC Salzburg scorer på straffe!
    Napoli 0 - 1 FC Salzburg
    Mål: Erling Braut Haaland
    Han setter den iskaldt ned til høyre! Haaland scorer igjen! Han har SYV MÅL i årets Champions League! For en mann.
    11'
    Napoli treffer stolpen! De holder på å straffe Salzburg på direkten. Ballen slås på Callejon på bakerste stolpe, og vingen treffer egentlig perfekt med pannebrasken fra spiss vinkel - men det klinger i metallet på motsatt side, og ballen spretter bortelagets vei.
    13'
    Januzovic slår inn fra høyre. Wöber er helt alene bakerst, og prøver å plassere ballen i venstre hjørne med innsiden av foten. Bommer med en meter.
    16'
    Mertens ligger nede. Holder seg til foten. Ble stemplet av Onguene, men det ser ikke ut som at det var med hensikt.
    17'
    Salzburg kontrer! Men Napoli kommer seg på rett side, og stopper Haaland og co.
    18'
    Insigne drar til på direkten fra 17-18 meter. Milevis over mål.
    19'
    19 år gamle Erling Braut Haaland har altså scoret syv mål i sin første Champions League-sesong. Aldri før har en så ung spiller scoret syv eller flere mål. Thierry Henry hadde syv som 20-åring i 1997/98. Mbappé (17) og Raúl (18) var begge yngre i sin debutsesong, men de nådde bare seks nettkjenninger.
    23'
    Mulighet for Napoli! Innlegg fra dypet styres like utenfor.
    24'
    Napoli kommer igjen. Lozano sikter på lengste - Coronel redder!
    25'
    Salzburg på besøk inne i boksen til Napoli. Hwang finner Minamino på løp, men førstetouchet er begredelig. Triller inn til keeper.
    27'
    Gult kort til Napoli
    Piotr Zielinski
    Klinker ned Kristensen.
    27'
    Haaland nede og gjør en jobb i forsvar. Klarerer corneren helt tilbake til Napolis keeper Meret.
    29'
    Salzburg prøver å etablere et angrep, men Hwang lager frispark andre veien.
    32'
    Napoli kommer igjen! Tre mot to, og Insigne avslutter fra 16-meterstreken. Han fyrer den over! Nok en enorm mulighet til å utligne.
    33'
    Salzburg vinner et frispark nede ved hjørneflagget. Lempes inn i boksen, der Meret får frispark.
    35'
    Napoli ruller opp igjen, og igjen er det Insigne som feier kula over mål.
    36'
    Marin Pongracic
    Går knalltøft inn i ryggen på Lozano.
    37'
    Insigne setter fart. Durer inn i boksen på venstresiden, og slår blindt inn foran mål. Der har ingen lyseblå sneket seg inn, og Coronel snapper.
    38'
    Napoli fortsetter å presse på.
    39'
    Wöber lager frispark ute ved sidelinjen.
    39'
    Callejon lemper inn. Maksimovic header den i brystkassa til Lozano, før den spretter inn i armene til Coronel.
    40'
    Salzburg kommer. Både Szoboszlai og Hwang prøver å få ballen inn til Haaland, men lykkes ikke med det.
    42'
    Fabian Rui stiller inn siktet fra 30 meter, og leter etter krysset! Ikke langt unna, men ballen dupper like over mål.
    43'
    Mål for Napoli!
    Napoli 1 - 1 FC Salzburg
    Mål: Hirving Lozano
    Målgivende: Lorenzo Insigne
    Han banker den i hjørnet! Meksikaneren skjærer inn i banen, og sender av gårde en suser ned i nærmeste hjørne. Coronel rekker ikke bort.
    44'
    VAR ser på om pasningen til Lozano var offside.... men scoringen står!
    45'
    Hwang kommer seg gjennom! Bommer totalt med avslutningen, som triller fem meter til høyre for målet.
    45'+1
    Salzburg-trener Jesse Marsch fikk for øvrig gult kort for munnbruk like før utligningen.
    45'+1
    Det er lagt til tre minutter i Napoli.
    45'+1
    Salzburg får corner.
    45'+2
    Utoverskrudd corner. Wöber bredsider den utenfor.
    45'+2
    Szoboszlai hamrer ballen i nettveggen!
    45'+3
    Det står 1-1 mellom Napoli og RB Salzburg etter 45 minutter. Erling Braut Haaland sendte gjestene i føringen fra krittmerket, men Lozano svarte med en suser.
    Spillerbytte - Napoli
    Inn: Mario Rui
    Ut: Sebastiano Luperto
    46'
    Spillerbytte - FC Salzburg
    Inn: Enock Mwepu
    Ut: Marin Pongracic
    47'
    Rolig åpning på omgangen.
    50'
    Mertens går på løp, men rekker akkurat ikke frem til ballen før Onguene får klarert den vekk.
    51'
    Salzburg med en god sjanse! Haaland hælflikker mot Minamino, men ballen når aldri frem til han. Alle tror at Minamino har spilt gjennom en Hwang i offside, men flagget blir nede. Ballen kom nemlig fra beinet til Mertens, men Hwang klarer ikke dra nytte av et forfjamset Napoli-forsvar.
    55'
    Haaland prøver å spille vegg med Minamino gjennom forsvarsrekka til Napoli. De blir stoppet.
    57'
    Lozano finner frem en suser fra 20 meters hold. Ballen går som en prosjektil like over tverrliggeren til Coronel.
    58'
    Mertens kommer på høyresiden. Forsøker å overliste Coronel fra spiss vinkel, men sisteskansen kommer seg ned.
    60'
    Haaland tråkker frem og tilbake inne i Napoli-boksen. Triller til Mwepu, som slår på direkten til Minamino. Sistnevnte er i offside.
    61'
    Inn: Majeed Ashimeru
    Ut: Takumi Minamino
    62'
    Napoli har etablert seg inne på Salzburgs halvdel i flere minutter nå, men det eneste de har fått ut av det er en blokkert heading.
    65'
    Kristensen løfter inn mot Haaland. Går over nordmannen, men Salzburg fortsetter å trykke på.
    69'
    Napoli-frispark i innleggsposisjon. Heades over mål.
    71'
    Inn: Arkadiusz Milik
    Ut: Dries Mertens
    73'
    Callejon bøyer ballen inn. Stanges vekk av Wöber.
    73'
    Napoli nære et spektakulært mål! Det er en ball som slås omtrent fra sidelinjen, som treffer tverrliggeren bak Coronel. Brasilianeren er helt satt ut, og ballen treffer han i bakhodet, før den spretter på utsiden av stolpen.
    74'
    Inn: Patson Daka
    Ut: Erling Braut Haaland
    Nordmannen er ferdig for dagen.
    75'
    Napoli-innlegg er akkurat litt for høyt for Milik.
    78'
    Salzburg klarerer ballen rett til Insigne på 16 meter. Han skyter for n'te gang i dag, men igjen går ballen over.
    79'
    Salzburg-corner. Stusses videre til kast på motsatt side.
    82'
    Insigne. Over. Igjen.
    83'
    Daka løper inn i skulderen til Koulibaly. Salzburg vil ha frispark, dommer sier «nope».
    85'
    Inn: Fernando Llorente
    Ut: Hirving Lozano
    86'
    Hwang feier ballen over for Salzburg.
    87'
    Napoli får corner. Llorente og Gilik er bytta på...
    88'
    Llorente vinner duellen, men ballen spretter en halvmeter til side for målet!
    89'
    Callejon finner hodet til Llorente, og denne gangen får han mer kraft bak headingen - men den suser rett over tverrliggeren!
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Mwepu med en suser fra 30 meter! Rett utenfor,
    90'+2
    Milik fra 18 meter. Utenfor.
    90'+3
    Der det over! Det ender med poengdeling for Napoli og RB Salzburg. De to scoringene kom i 1. omgang, og det var Erling Braut Haaland som puttet for gjestene. Resten av kampen var derimot nordmannen noe anonym, mens Napoli presset på. Men vinnermålet kom aldri, og dermed troner Liverpool ensomt på toppen av gruppe E med 9 poeng. Napoli har 8 poeng på 2. plass, mens Salzburg på 3. plass har 4 poeng.