Ble dekket av Herman Folvik

Hei og velkommen til livedekning av Napoli-Liverpool
    Liverpool (4-3-3); Adrian; Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Milner; Salah, Firmino, Mane
    Napoli (4-4-2): Meret; Di Lorenzo, Koulibay, Manolas, Mario Rui; Callejon, Fabian Ruiz, Allan, Insigne; Mertens, Lorenzo
    Liverpool vant Champions League sist sesong. Napoli røyk ut i gruppespillet. De havnet bak PSG og nettopp Liverpool den gang. Napoli vant 1-0 hjemme mot Liverpool sist høst.
    Liverpool står med 15 av 15 poeng i Premier League. Napoli har tatt 6 av 9 poeng.
    Napolis benk: Ospina, Llorente, Elmas, Maksimovic, Zielinski, Ghoulam, Milik
    Liverpools benk: Kelleher, Wijnaldum, Lovren, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Shaqiri.
    Liverpool trenes av Jürgen Klopp. Napolis sjef er Carlo Ancelotti.
    Carlo Ancelotti er manageren som har vunnet Champions League/Serievinnercupen flest ganger (tre) sammen med Zinedine Zidane og Bob Paisley.
    James Milner spiller sin 100. kamp i Europa i dag.
    Sadio Mané og Kalidou Koulibaly spiller sammen for Senegal. I sommer spilte finale i Afrika-mesterskapet. I dag møtes de som konkurrenter.
    Felix Brych dømmer kampen. Tyskeren dømte Champions League-finalen i 2017.
    Liverpool presser høyt. Innkast Napoli.
    1'
    Napoli søker bakrommet til Liverpool. Uten resultat så langt.
    3'
    Salah på kontring. Skaffer corner.
    3'
    Liverpool går i offside. Tøffe dueller inne i Napoli-feltet.
    4'
    Napoli flytter ballen rundt. Mertens kommer til innlegg. Corner Napoli.
    5'
    Van Dijk slår Koulibaly i lufta på corneren. Salah i ny kontring. Rui heldig at han får klarert den for Napoli..
    6'
    To kjempemuligheter for Napoli. To redninger av Liverpool-keeper Adrian. Så går Napoli i offsie. Meget nær for Fabian Ruiz.
    8'
    Sadio Mane pakkes inn på et langt fremspill. Ballen inn til keeper Alex Meret.
    9'
    Robertson prøver seg på vesntre. Kostas Manolas avklarer skliende på gresset.
    10'
    Mane plukker opp en Napoli-feil. Men klarer ikke å spille frem Firmino.
    11'
    Salah prøver å Mane med en lang ball. Koulibaly rydder godt opp.
    12'
    Fabiano finner Salah inne i feltet. Koulibaly rydder opp igjen. Men små marginer. Det lukter scoringer på San Paulo. Morsom start på kampen.
    13'
    Høyreback Di Lorenzo skaffer Napoli corner.
    14'
    Mertens slår en god corner. Manolas nær fulltreff med hodet.
    15'
    Liverpool får ballen til å rulle godt nå. Søker gjennombrudd, men ikke lett mot et etablert Napoli.
    16'
    Van Dijk avklarer en Napoli-kontring.
    16'
    Intesn kamp og stemning i Napoli. Hittil har bare hjemmelaget skapt sjanser.
    17'
    Henderson forsøker å tre gjennom til Salah. Men Rui på venstrebacken henger med.
    18'
    Insigne avanserer til venstre, men stoppes av Liverpool-kaptein Henderson.
    19'
    Mane slipper løs til venstre. Skrått hold. Skuddet rett på Meret. Corner. Resultatløs.
    21'
    Salah drar seg forbi Koulibaly i Napoli-feltet. Ender med at Milner skyter over.
    22'
    Liverpool har festet et lite grep nå.
    23'
    Alexander-Arnold på løp gjennom backrekken til Napoli. Men Rui leser den. Venstrebacken har vært god hittil.
    24'
    Mertens utfordrer Van Dijk. Nederlenderen skyver ballen ut til corner.
    25'
    Napoli trykker på etter corneren. Joel Matip header ut til ny Napoli-corner. Får bare et innkast ut av den.
    26'
    Mane setter i gang en kontring. Fabian Ruiz river ham ned med det man kan kalle en profesjonell feil
    27'
    Jürgen Klopp raser på sidelinjen etter at Milner ikke får frispark.
    28'
    Alexander-Arnold redder Liverpool med en god inngripen dypt inne i eget felt.
    29'
    Lozano legger inn. Adrian plukker ballen ned. Bra keeperspill.
    30'
    Matip rensker unna et Napoli-innlegg.
    31'
    Lozano vender nydelig opp og skaper ubalanse i Liverpool-forsvaret. Trent Alexander-Arnold plukker opp igjen. Liverpool-backen har vært viktig i kampens første halvtime.
    34'
    Napoli spiller seg fint ut, men Liverpool vinner igjen ballen.
    36'
    Fabinho styrer ballen fem og tilbake for Liverpool. Midtbaneankeret en viktig mann i denne kampen.
    36'
    Mane til Salah. Egypteren går innover og fyrer av et ikke helt vellykket skudd. Tre meter utenfor.
    38'
    Firmino stoppes av Koulibaly rett innenfor 16-meteren.
    38'
    Felix Brych har lagt listen høyt. Den tyske dommeren gir ikke frispark for jevne fysiske dueller med litt kroppskontakt.
    39'
    Koulibaly slår langt frem på Insigne. Napoli kommer til et innlegg. Men Liverpool er godt organisert i bakerste ledd.
    41'
    Koulibaly bruker tydelig en arm på Manes skulder. Men ikke noe frispark nå heller.
    42'
    Dries Mertens slår en bra corner for Napoli. Men Liverpool har kontroll.
    43'
    Milner prøver å finne Salah inne i feltet. Men Rui kommer mellom og får ballen ut til corner.
    44'
    Milner slår corneren på hodet til Firmino. Heading noen centimeter utenfor. Stor Liverpool-sjanse.
    45'
    Henderson spiller frem. Men Firmino finner ikke Mane inne i feltet. Di Lorenzo rydder opp for Napoli.
    47'
    Lozano får seg smell i halebeinet. Må ut, men behandles med issparay. Et sikkert tegn på at meksikaneren snart er tilbake.
    49'
    Allan spiller glimrende opp. Ender opp med en fantastisk sjanse for Dries Martens. Men Adrian gjør en kanonredning med høyrehånden. Stor prestasjon av Liverpool-keeperen.
    51'
    Dries Martens har 112 mål for Napoli. Der så han nok nummer 113 i mål.
    52'
    Liverpool leverer et fint angrep, men kommer til avslutning.
    53'
    Napoli trykker på igjen. Liverpool får avverget inne i feltet.
    53'
    Insigne kommer til en god mulighet. Vil ha hands på Alexander-Arnold. Men corner. Resultatløs.
    55'
    Kjapp Liverpool-kontring med Mane og Salah. Var to mot en, men kom ikke til avslutning. Godt forsvarsspill av Napoli.
    56'
    Milner svært tøff, men ikke noe gult kort.
    57'
    Gult kort til Liverpool
    Andy Robertson
    Men der får Robertson kampens første gule. Klar holding.
    57'
    Fabinho skyfler ned Allan. Dommer Brych ser det ikke, men får hjelp av assistenten på linja.
    59'
    Salah treffer ikke på et godt innlegg.
    59'
    Bølger frem og tilbake. Kan gå begge veier dette.
    60'
    Lozano i duell med Van Dijk. Liverpool-stopperen vinner.
    61'
    James Milner
    61'
    Får vi en vinner her? Drøy halvtime igjen
    63'
    Adrian slår langt mot Mane, men spissen er i offside og kan ikke jakte ballen.
    64'
    Mertens med nydelig ball til Insigne. Han tar med seg Mertens igjen som skyter fra langt hold. Blokkes.
    64'
    Mario Rui slår inn tidlig. Inn til Adrian.
    64'
    Gigasjanse for Salah. Manolas gir fra seg ballen på 20 meter ettet et sleivtreff. Salah skyter fra 9-10 meter. God redning av keeper
    65'
    Van Dijk bommer på en volley på corner.
    65'
    Spillerbytte - Napoli
    Inn: Piotr Zielinski
    Ut: Lorenzo Insigne
    66'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Georginio Wijnaldum
    Ut: James Milner
    66'
    Inn: Fernando Llorente
    Ut: Hirving Lozano
    68'
    Kan Llorente revansjere tapet fra Champions League-finalen med Tottenham?
    69'
    Allan ligger nede. Ser ut som det er kramper.
    71'
    Van Dijk vrir til Salah, men han mister ballen. Liverpool vinner et kast.
    73'
    Inn: Eljif Elmas
    Ut: Allan
    75'
    Zielinski går ned i duell med Henderson. Får ikke frispark
    76'
    Salah prøver å tre frem Henderson. Det blir for trengt.
    77'
    Napoli taper ballen på egen halvdel. Men Koulibaly rydder opp.
    77'
    Rui slår opp mot Llorente. Han lager frispark i duellen med Van Dijk.
    78'
    Alexander-Arnold slår inn mot Mane tidlig. Den blir hakket for lang. Bra forsøk.
    79'
    Straffe til Napoli. Dommer blåser straffe til vertene. Callejon legges i bakken av Robertson. Skotten bedyrer sin uskyld. Men dommer er sikker i sin sak.
    80'
    Mertens tar hånd om ballen og gjør seg klar
    80'
    Napoli scorer på straffe!
    Napoli 1 - 0 Liverpool
    Mål: Dries Mertens
    Målgivende: Jose Callejon
    Adrian er på skuddet i venstrehjørnet. Men han klarer ikke å holde den ute. Den spretter i nettmaskene.
    81'
    San Paolo ekspolderer fullstendig. Italiensk lidenskap og drama på sitt beste.
    82'
    Kan Liverpool varte opp med en utligning? Eller blir det 1-0 - slik kampen endte her i fjor?
    84'
    Liverpool får en corner.
    85'
    Manolas kommer høyest på en corner, men holder på å heade den i eget garn. Den går en meter utenfor til ny corner.
    86'
    Napoli avverger Liverpools corner.
    87'
    Inn: Xherdan Shaqiri
    Ut: Jordan Henderson
    87'
    Mertens ligger nede med krampe.
    88'
    Kampen fortsetter
    89'
    Gult kort til Napoli
    Fernando Llorente
    89'
    Mertens med en eventyrlig pasning over til Callejon. Han prøver å nå Llorente på bakre. Den blir litt for høy.
    90'
    Vi er på overtid. Ikke kommet antall tilleggsminutter.
    90'+1
    Mål for Napoli!
    Napoli 2 - 0 Liverpool
    Mål: Fernando Llorente
    Kjempetabbe av van Dijk. Han sender en ball rett inn i eget straffefelt. Der venter Llorente våkent og setter ballen i mål.
    90'+1
    San Paolo koker. Vanvittige scener i en av Europas aller mest fotball-lidenskapelige byer. Vakkert.
    90'+3
    Llorente får sin revansje mot Liverpool - etter finaletapet med Tottenham i juni.
    90'+3
    Mange forbinder Syd-Italia med bare god mat, drikke, godt humør og flott vær. Klopp derimot ser alt annet enn blid ut i den syd-italienske kvelden nå.
    90'+4
    Napoli holder ballen i laget nå. Liverpool presser desperat, men får ikke tak i ballen.
    90'+4
    Matip går hardt i Elmas. Sikkert frustasjon som skal ut for Liverpool-stopperen.
    90'+5
    Det er over! Napoli vinner 2-0. Liverpool fortsetter som sist sesong. Da tapte de alle bortekampene i puljespillet. Men de endte opp som mestere likevel.
    Ancelotti og Klopp takker hverandre for kampen.
    Napoli-fansen og Napoli-spillerne feirer.
    Liverpool får legge dette bak seg og se frem mot Premier League-kamp igjen til helgen. Der har de vært enorme. I dag var de bleke. Men det var en jevn kamp lenge og Liverpool hadde sjansen til å ta ledelsen.
    Alt i alt en veldig morsom fotballkamp. Takk for at du fulgte kampen her.