1 888

Ble dekket av Ole Kristian Strøm

Hei og velkommen til denne dekningen av Nederland mot Tsjekkia!
    Nederland i 3-5-2: Stekelendburg - de Vrij, de Ligt, Blind - Dumfries, de Roon, Wijnaldum, de Jong, van Aanholt - Depay, Malen.
    Nederland gjør dermed én endring fra laget som slo Nord-Makedonia 3-0 i siste gruppespillskamp. De Roon returnerer på midtbanen i Gravenberchs sted.
    Tsjekkia i 4-2-3-1: Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Kaderabek - Soucek, Holes - Masopust, Barak, Sevcik - Schick.
    Tre endringer i det tsjekkiske laget, som avsluttet gruppespillet med 1-0-tap for England. Boril er suspendert, Darida er skadet og Jankto er overraskende nok utelatt på venstresiden.
    Ellers melder nederlandske medier at sikkerhetsvakter konfiskerer regnbueflagg utenfor stadion, i den nederlandske supportersonen. Kampen spilles i den ungarske hovedstaden.
    - Det er en annen type press i utslagsrundene, sier Ruud van Nistelrooy - som var med på det nederlandske laget som ble slått ut i første utslagsrunde både i VM 2006 og EM 2008.
    Luuk de Jong fikk en kneskade på trening og er ute av EM.
    Kapteinen Darida er altså ute. Det er et stort tap for Tsjekkia.
    Tallknuserne i Gracenote har kommet til at det er 66 prosent sjanse for Nederland går videre og 34 prosent for at Tsjekkia avanserer.
    Nederlands kaptein Georginio Wijnaldum skal ifølge BBC bruke kapteinsbind i regnbuefarger i støtte for Pride - og på samme tid i protest mot Ungarns nye homo-lov. - Vi er mot en hver form for diskriminering, sier Wijnaldum.
    UEFA har ifølge BBC orientert Ungarns fotballforbund om at regnbuesymbolet ikke er politisk og er i tråd med UEFAs #EqualGame-kampanje.
    Lagene møttes sist i oktober 2015 i Amsterdam. Den gang vant Tsjekkia 3-2 i en kvalifiseringskamp til EM 2016. Robin Van Persie scoret begge veier.
    Tsjekkia vant også sist de møttes i EM. Også den gang ble det 3-2. Vladimir Smicer scoret seiersmålet i det 88. minutt.
    Nasjonalsangene spilles. «Het Wilhelmus» er Nederlands nasjonalsang. Den tsjekkiske heter "Kde domov můj" - noe som betyr noe sånn som "der hvor hjemmet mitt er".
    Tsjekkernes flytur til Budapest ble forsinket av at en teknisk feil.
    - Vi ønsker å overraske dem. Vi kan ikke bare forsvare oss, sier landslagstrener Jaroslav Silhavy.
    Sterkt angrep fra Nederland helt i starten! Malen legger inn, men Dumfries rekker ikke den ballen.
    1'
    Vinneren her møter altså Danmark i Baku.
    3'
    Tsjekkia får frispark i god posisjon. Det er Soucek som får det. Men de klarer ikke å skape noe ut av det.
    4'
    Det gamle Tsjekkoslovakia ble europamester i 1976.
    7'
    Kaderabek blir "most" mellom en med- og motspiller - men kommer seg igjen.
    7'
    Malen presser fram nederlandsk corner.
    8'
    Stor mulighet når De Ligt vinner en hodeduell på bakerste stolpe, men i stedet for å heade på mål - nikker han ballen utover. Og Tsjekkia klarer etter hvert å klarere.
    9'
    de Jong får frispark inne i midtsirkelen.
    10'
    Målmann Vaclik er ute og fanger ballen før Malen.
    10'
    Memphis Depay og Dumfries på farlig visitt - og Tsjekkia må gi corner.
    11'
    Depay slår inn, men Schick header ut.
    11'
    Lang ball fra Blind til Dumfries. Keeper Vaclik er ute og roter - men det blir corner. Godt forsvarsspill av Kalas.
    13'
    Masopust med tidlig innlegg - men for høy for Schick.
    14'
    Tsjekkerne kjører veldig høyt press nå.
    15'
    Memphis Depay får frispark på midtstreken.
    15'
    Malen skaffer Nederland corner.
    15'
    Depay legger corneren. Stopperne kommer opp.
    16'
    Soucek rydder opp.
    16'
    Sergej Karasjov fra Russland er kveldens dommer.
    17'
    Inn fra Van Aanholt - men tsjekkerne klarer å få ut ballen før noen nederlender kan avslutte.
    19'
    Celustka sparker ned Malen - og det blir frispark ute mot sidelinjen. Brukbar posisjon for Nederland.
    20'
    Memphis Depay legger inn. Kaderabek header ut. Nederland beholder ballen.
    21'
    Sevcik legger inn, og Soucek kaster seg fram og header. Dessverre for Tsjekkia treffer han ikke mål. Men dette var et veldig bra angrep fra tsjekkernes side.
    23'
    Ryktene om forbud mot regnbueflagg stemmer tydeligvis ikke. Foto: AFP
    23'
    Drikkepause i Budapest.
    24'
    - Nederland har en totaldominans, sier Erik Thorstvedt på TV 2-sendingen.
    24'
    Denzel Dumfries er høyt oppe mot Pavel Kaderabek. Foto: AP
    26'
    De Roon gjør en god defensiv jobb, men Tsjekkia vinner tilbake ballen.
    28'
    Frenkie de Jong header unna et tsjekkisk innlegg.
    28'
    Schick presenterer seg med et skudd som går via De Roon - men keeper Stekelenburg har full kontroll.
    29'
    Tsjekkia har hengt bedre med etter drikkepausen.
    29'
    Nederland finner ingen løsninger, og det ender med tilbakespill til Stekelenburg.
    30'
    Soucek gjør en veldig god jobb i presset.
    31'
    Dumfries får frispark etter en duell med Kaderabek.
    31'
    Nederland presser fram en ny corner etter skudd fra Malen. Bra angrep!
    32'
    Corneren heades ut, men Nederland beholder ballen.
    32'
    Kalas gir corner.
    32'
    Memphis Depay legger corneren. Den blir headet ut av Schick, som gjør en god defensiv jobb også.
    33'
    67.000 tilskuere. Forhåpentligvis har de smittekontroll på Puskas stadion.
    34'
    Tsjekkia kommer igjen på høyresiden. Coufal slår inn, og nederlenderne ved de Ligt må gi corner.
    34'
    Barák tar corneren, men Nederland får klarert.
    35'
    Coufal snubler i egne bein, og nederlenderne får en kontring - men pasningsnøyaktigheten er ikke god nok.
    37'
    Stor tsjekkisk mulighet. Masopust til Barak - men de Ligt gjør nok en gang en fantastisk forsvarsjobb. Corner.
    38'
    Baraks corner er farlig, men Wijnaldum får til slutt klarert.
    39'
    Dumfries går gjennom på høyrekanten og legger inn. Keeper Vaclik er heldig at ballen treffer ham. Tsjekkerne klarer med nød og neppe å hindre en ny nederlandsk avslutning. Der kunne det fort ha stått 1-0 til Nederland.
    40'
    Wijnaldum blir liggende og ha vondt.
    41'
    De Vrij rydder opp foran Soucek.
    42'
    Glitrende nederlandsk spill, men så viser det seg at Van Aanholt er i soleklar offside.
    44'
    Bra tsjekkisk angrep, men Soucek pådrar seg frispark mot Dumfries i et forsøk på å få en avslutning.
    45'
    Coufal i bakrom mot Schick - men ballen går ut over sidelinjen.
    45'
    To minutter er lagt til.
    45'+1
    Masopust dytter Dumfries i ryggen inne i Nederlands straffefelt. Frispark.
    45'+1
    Stor sjanse. Depay får skjøvet ballen inn på Tsjekkias femmeter - men Van Aanholts skudd går utenfor. Og det hadde nok vært offside uansett.
    45'+3
    Tøffe tak mellom Kalas og Dumfries. Foto: EPA
    Der er vi i gang igjen!
    46'
    Gult kort til Nederland
    Denzel Dumfries
    En albue fra kometen. Får helt fortjent det gule kortet.
    46'
    Spillet er i gang igjen.
    48'
    Masopust med innlegget fra høyre. Klareres unna.
    48'
    Enorm mulighet! Malen kommer alene igjennom, og skal runde Vaclik, men mislykkes.
    53'
    Matthijs De Ligt
    Handser som bakerste mann der midtstopperen. Russerne mener kortet kanskje skulle ha vært en annen farge, men dommer lar den gå.
    53'
    De Ligts gule kort skal sjekkes! Får han det røde? Dommer skal ut å sjekke den...
    54'
    Rødt kort til Nederland
    De Ligt får det røde kortet! Kanskje i grenseland, men han sklir i situasjonen. Dommer vurderer den som at Juve-stopperen gjør det med vilje.
    55'
    Gult kort til Tsjekkia
    Vladimir Coufal
    Koker her nå! Får det gule kortet, Coufal.
    57'
    Spillerbytte - Nederland
    Inn: Quincy Promes
    Ut: Donyell Malen
    57'
    Tar grep umiddelbart, de Boer. Spent på hvordan dette vil slå ut!
    58'
    Corner Tsjekkia.
    60'
    Schick kommer først på den, men mesterskapets eneste målscorer for tsjekkerne får den ikke på mål.
    61'
    Nå er det mye som skjer! Sjekkes for straffespark etter hjørnesparket...
    61'
    Nei, den utgår! Spillet fortsetter.
    61'
    Nederlenderne mye mer avventende for øyeblikket.
    64'
    For en blokkering av Dumfries! Holder Nederland inne ved å legge igjen beinet da Pavel Kadeřábek får all verden av tid og rom inne i feltet. Kan bare sikte på det lengste hjørnet, men der er Dumfries!
    65'
    Stekelenburg holder på å kløne et innlegg inn i eget nett. Heldig med at den går utenfor der, den hollandske sisteskansen.
    67'
    Mål for Tsjekkia!
    Nederland 0 - 1 Tsjekkia
    Mål: Tomas Holes
    Målgivende: Tomas Kalas
    Der sitter den! Ballen svinges inn mot Kalas. Han er råsterk og header den motsatt til Holes. Han får den til å synge i nettet fra bakre stolpe!
    68'
    Nederland presser på, men nå er det drikkepause i Budapest.
    72'
    Inn: Wout Weghorst
    Ut: Marten De Roon
    73'
    Offensivt bytte for Nederland! En kvartfinalebillett ligger i potten.
    74'
    Kalas ligger nede etter en duell med Weghorts.
    74'
    Jager nå Nederland. God kok blant de hollandske supporterne!
    77'
    Dumfries med et innlegg av høy klasse, men ingen lagkamerater når frem på bakre stolpe.
    77'
    Schick og Tsjekkia kan kontre, men Bundesliga-spissen blir for uvøren i ballbehandlingen. Nederlandsk innkast.
    78'
    Soucek forsøker seg fra distanse. Stekelenburg har full kontroll.
    78'
    Bølger frem og tilbake. Gøy åttedelsfinale i Budapest!
    78'
    Masopust med en frekk avslutning fra skrått hold. Keeper får kontroll.
    79'
    Spillerbytte - Tsjekkia
    Inn: Jakub Jankto
    Ut: Lukas Masopust
    79'
    Nederland 0 - 2 Tsjekkia
    Mål: Patrik Schick
    Målgivende: Tomas Holes
    Ser vi Danmarks motstander i kvartfinalen her da?! Og selvfølgelig er det Schick! Hans fjerde scoring! Lang ball opp fra keeper. Holes vinner andreballen og setter fart med enorme klyv. Finner stjernen Schick ute i feltet. Han setter den ned i nærmeste hjørne!
    80'
    Ingen rytme i det Nederland foretar seg nå. Hvor er Wijnaldum? Nesten ikke vært involvert i dag, kapteinen.
    83'
    Frenkie De Jong
    Får det gule for protester, Barca-stjernen. Roper på straffe, men han har ingen god sak.
    85'
    Memphis Depay
    Får også gult kort for protestene.
    85'
    Inn: Adam Hlozek
    Ut: Petr Sevcik
    86'
    Inn: Alex Kral
    Ut: Tomas Holes
    86'
    Nederland evner ikke å sette sammen noen sluttspurt. Stopp i spillet rett som det er for øyeblikket.
    88'
    Jankto pådrar seg et frispark.
    88'
    Tsjekkerne kan kontre inn 3-0, men et vanvittig dårlig mottak av Barak hindrer det hele.
    90'
    Barak skaffer tsjekkerne et hjørnespark i duell med Wijnaldum. De har klart å nøytralisere gruppespillets beste spiller på imponerende vis i kveld.
    90'+1
    Hjørnesparket renner ut i ingenting. SKulle nok gjerne sett at det gikk mer tid der, tsjekkerne.
    90'+1
    Det er lagt til hele sakes minutter i Budapest.
    90'+2
    Inn: Michael Krmencik
    Ut: Patrik Schick
    90'+2
    Inn: Michal Sadilek
    Ut: Antonin Barak
    90'+3
    Coufal vært enorm i dag. Skaffer et frispark på rutinert vis nå. Nærmer oss 93 spilte minutter.
    90'+3
    Tipper det sitter noen danske drænger og er relativt fornøyd med dette. Tsjekkia er selvsagt ingen lett kvartfinalemotstander, men med tanke på det Nederland har vist i gruppespillet, tror jeg danskene er tilfreds med å unngå dem.
    90'+4
    En langball helt uten adresse fra Dumfries ender opp inne hos keeper.
    90'+6
    Siste spilleminutt nå!
    90'+6
    Der er det over! Tsjekkia møter Danmark i Baku på lørdag. Det røde kortet til de Ligt vil nok bli diskutert i ettertid, og var med på å tippe kampen over i Tsjekkias hjørne. Men dette var absolutt helt fortjent!