0-2
14'
0-3
36' (Str.)
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til livedekningen av cupoppgjøret mellom Nesodden og Kongsvinger. Gressmatta på Berger stadion bærer fortsatt preg av en lang vinter, og dagens kamp spilles derfor på Berger kunstgressbane.
    Når de ikke spiller cupfotball, holder Nesodden til daglig til i 2. divisjon avdeling 1. Der var det sesongstart foregående helg, og Nesoddens gutter måtte reise slukøret hjem fra Molde. Ole Gunnar Solskjærs nest beste menn ble for sterke, og 0-5 i seriepremieren var nok ikke det trener Håvard Lunde hadde håpet på.
    Kongsvinger har på sin side hatt en god start på sesongen. De slo Mjøndalen 1-0 hjemme i seriepremieren, mens helgens kamp mot Vard Haugesund ble utsatt.
    Nesodden har i forkant av årets sesong mistet mange spillere til konkurrerende klubber, og det er en meget ung stall Håvard Lunde råder over. Med bakgrunn i det, og at det tross alt er én divisjons forskjell mellom klubbene, er det Kongsvinger som er den store favoritten i dagens oppgjør.
    Ser man på cuphistorien til de to klubbene, underbygger det påstanden om at Kongsvinger er kveldens favoritt. Hedmarksklubbens reise mot Ullevaal har ifølge klubbens egne hjemmesider kun stoppet i 1. runde to ganger de siste 40 årene. I tillegg har den gamle storklubben nådd cupens semifinale fire ganger, den siste i 1996 da Bodø/Glimt ble for sterke.
    Nesodden kan ikke skilte med samme stolte cuptradisjon. Klubben fra halvøya gjorde sin beste NM-prestasjon i 2011, da festen varte til 2. runde. Der sa det stopp mot Fredrikstad.
    Et artig poeng er at disse to klubbene kunne møttes til cupkamp allerede i 2010. Den gang røyk Nesodden mot Oldenborg i siste kvalifiseringsrunde i en hinsides fotballkamp. Etter ekstraomganger seiret Oldenborg 5-1, og møtte nettopp Kongsvinger i cupens første runde. Den endte med at Mame Niang headet Konsvinger videre med 1-0-scoringen sin.
    Dagens hoveddommer er 25 år gamle Espen Eskås fra Haslum IL. Til tross for sin unge alder har Eskås rukket å skaffe seg bra med rutine, og i 2012 dømte han blant annet kvalifiseringskampen til eliteserien mellom Sanedfjord og Ull/Kisa. Med seg som assistentdommere i dag har han Eivin Hansen fra Grorud IL og Magnus Tranholt fra KFUM Oslo.
    Da er lagene på vei inn i garderoben for å gjøre sine siste rutiner før det braker løs på Berger.
    Det er ikke de mest innbydende forholdene å melde om fra Nesodden. Overskyet vær og en sur sidevind gjør det kjølig for tilskuere så vel som spillere.
    Kapteinene Hæstad og Davidsen fører sine respektive lag inn på banen.
    Kampen har startet
    Det er Kongsvinger som er det førende laget innledningsvis.
    2'
    Mål for Kongsvinger!
    Nesodden IF 0 - 1 Kongsvinger
    Mål: Magnus Myklebust
    Magnus Myklebust kommer alene gjennom. Der gjør den tidligere eliteseriespilleren få feil, og Bjerke i Nesodden-målet må kapitulere.
    2'
    Tøff start for det unge Nesodden-laget. Blir spennende å se om de kan reise seg fra dette.
    3'
    De røde gjestene fra Hedmakrne har bestemt seg for å gå ut høyt fra start. Lykkes med det foreløpig.
    5'
    Nesodden slår en del langt innledningvis, men foreløpig har det kun resultert i utspill fra Kongsvinger-målvakt Deinoff.
    6'
    Ellingsen vinner en corner. Klareres av Nesodden-forsvaret.
    6'
    Deinoff i Kongsvinger-buret maner sine menn til kamp. Tydelig at de ikke ønsker å slippe seg ned selv om de har tatt ledelsen.
    8'
    Den ender i en ny corner for bortelaget.
    8'
    Kongsvinger fortsetter å være både spillende og aggressive i åpningen.
    9'
    De røde produserer en god sjanse fra sin høyreside. Myklebust spiller 45 grader ut til Petter Larsen som kan lade kanoen. Dessverre for han ender skuddet høyt over mål.
    11'
    Nesodden har en liten visitt på Kongsvingers banehalvdel. Kaptein Davidsen kommer til innlegg fra høyre, men det går håpløst over mål.
    12'
    Kongsvinger triller ball og Nesodden-laget ligger dypt i 4-5-1 når de forsvarer seg.
    13'
    Mål for Kongsvinger!
    Nesodden IF 0 - 2 Kongsvinger
    Hæstad mottar en lang ball fra Kongsvinger-forsvaret. Han drar enkelt av sin mann og triller til Tuelo på 10 meter. Sistnevnte gjør ingen feil og sender Kongsvinger foran med 2-0.
    14'
    Nok en god Kongsvinger-mulighet. Denne gangen er det Myklebust som er nær ved å sette sin andre for dagen, men når ikke helt opp med pannebrasken.
    16'
    Dette ser tungt ut for hjemmelaget.
    17'
    Kjempeskudd av Martin Ellingsen! Fra 20 meter klinker han til, men Bjerke gjør en god jobb i Nesodden-buret.
    17'
    Går helt gjennom feltet.
    17'
    Tuelo felles nede ved hjørneflagget og Kongsvinger får frispark i god posisjon. Frisparket fra Myklebust ender hos Hæstad på bakre. Han legger inn igjen, men det ender i nok en corner.
    19'
    Godt slått av Myklebust, men nok en gang klareres det foran en Kongsvinger-spiller.
    19'
    Nesodden kontrer etter corneren. Det ender med at Munthe-Kaas nesten er alene gjennom, men hindrer seg selv med en dårlig touch.
    21'
    Kongsvingers sentrale midtbane med Dosso og Larsen styrer dette ganske greit nå. Gode med ball, gode uten ball.
    21'
    Hæstad fortsetter å bidra offensivt. Kommer rundt på kanten, og Kongsvinger-spillerne står i kø for å avslutte. Ingen får imidlertid skikkelig treff, og Nesodden får til slutt klarert.
    22'
    Deinoff i Kongsvinger-buret fortsetter å skrike. Spennende å se hva som sprekker først av stemmen hans og smultringen bakover. Foreløpig er oddsen definitivt lavest på stemmen.
    24'
    Samura fører glimrende fremover for Nesodden. Tar med seg ballen i 30 meter og prøver å finne en medspiller i bakrom. Mislykkes med det, og det er Kongsvinger som plutselig kan kontre.
    25'
    Kontringen ender i innkast, og Kongsvinger etablerer spill igjen.
    25'
    Nok en god Kongsvinger-sjanse, og nok en gang er Hæstad kreatør. Finner Dosso på 16 meter, men skuddet hans går rett på Bjerke i buret.
    26'
    Foreløpig ingen tegn til at Nesodden hever presset sitt. Kongsvinger får trille og trille, og det ender ofte i distanseskudd eller innlegg. Hittil er det innleggene som har vært farligst.
    28'
    Frispark til Nesodden fra 40 meter. Slås inn i Kongsvinger-feltet, men klareres. Det ropes på hands, men ser greit ut at Eskås ikke foretar seg noe med fløyta.
    29'
    Godt forsøk fra venstreback Bjerkestrand. Fører ballen opp og avslutter fra omkring 25 meter. Deinoff viser imidlertid at han har mer enn stemmen intakt, og holder den i fast grep.
    30'
    Nesodden er mer med nå. Biter seg fast på de rødes halvdel og kommer til et par halvfarlige innlegg.
    31'
    Kongsvinger etablerer spill igjen, og mye foregår på deres høyreside. Hæstad er igjen involvert og vinner et frispark i god innleggsposisjon.
    33'
    Ellingsen skrur den innover med sitt venstreben, men Nystuen pådrar seg frispark i feltet.
    34'
    Hæstad er gjennom og felles av Samura. Ser kanskje litt billig ut?
    35'
    Kongsvinger scorer på straffe!
    Nesodden IF 0 - 3 Kongsvinger
    Tuelo gjør 3-0! Setter den i keeperhøyde, og hvem ligger der? Jo, keeper Bjerke. Han får imidlertid ikke alle fingre bak ballen, og gjør dermed ikke nok til å hindre scoring.
    36'
    Publikumsoppmøte er ganske skuffende her på Berger. Ikke mer enn maks et par hundre har tatt turen, og det er medregnet de som står og titter gjennom gjerdene.
    38'
    Myklebust spiller fint fri på Kongsvingers venstrekant, men han har fortsatt en jobb å gjøre med sin venstrefot. Innlegget daler ned i hendene på Bjerke.
    40'
    Nesodden får låne ballen litt nå.
    40'
    Så er det Kongsvingers tur til å trille. Fine kombinasjoner mellom Ellingsen og Dadjo, men sistnevntes skudd blir for lett å hanskes med for Bjerke.
    42'
    Nesodden vinner et frispark på 40 meter. Det er godt slått mot bakre stolpe, men Davidsen klarer ikke styre headingen mot mål.
    43'
    Interessant å se hvor høyt høyreback Hæstad ligger når Kongsvinger har ball. Opererer nærmest som en ekstra flankespiller, noe som gjør det vanskelig for Bjerkestrand på Nesoddens venstreback. Det er også herfra de største Kongsvinger-farlighetene har kommet.
    45'
    Pause
    45'+1
    Der er det pause på Berger. 0-3 er stillingen, og om ikke Håvard Steinar Lunde finner opp kruttet i pausen, skal nok dette være avgjort.
    Kongsvinger tar virkelig denne oppgaven på alvor. De er presise i ballspillet og ekstremt aggressive i gjenvinning av ball. Hæstad på høyreback har vært høyt og lavt, og har sammen med midtbaneduoen Larsen og Dosso dominert for gjestene. For Nesodden har Samura vært frisk de gangene han har kommet drivende fra sin midtbaneposisjon.
    Så lenge ikke kruttet til Lunde sprenger hele Nesodden i løpet av pausen, er vi tilbake om et snaut kvarter.
    Da er lagene på vei ut på banen igjen, og vi gjør klar for de siste 45 minuttene. Spennende blir det å se om Nesodden kommer til å gi dette et skikkelig forsøk, eller om de prøver så godt de kan å begrense skaden.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Ole-Christian Moltzau
    Ut: Magnus Myklebust
    46'
    Nesodden går rett i angrep, men Skogh får klarert.
    47'
    Nystuen dytter Viken overende, og hjemmelaget tildeles korrekt et frispark.
    48'
    Nesodden er definititvt bedre med de første minuttene i andre omgang enn hva tilfellet var de første 45 minuttene.
    49'
    Kongsvingers spillerbytte betyr at Tuelo Johannesen går opp på topp, mens Moltzau beklér venstre flanke.
    50'
    Moltzau vinner et innkast for Kongsvinger.
    51'
    Venstrebente Ellingsen klarer ikke få den lengre enn første stolpe. Klareres.
    52'
    Nystuen bryter fint og slår Moltzau direkte i bakrom. Han tar ned ballen på brystet, men avslutningen står ikke i stil og ruller tilside for Nesodden-buret.
    54'
    Gult kort til Kongsvinger
    Petter Larsen
    Går hardt i ryggen på Samura og får fortjent gult kort.
    54'
    Vinden nekter å løye på Nesodden og det er virkelig surt i øyeblikket.
    56'
    Gult kort til Nesodden IF
    Ser ut som en hevnaksjon fra Samura på Larsen. Leverer noen gloser i etterkant, som jusstudent og dommer Eskås vil ha slutt på med en gang.
    57'
    Larsen ligger nede igjen, men ser ut til å være frisk igjen.
    60'
    Godt Kongsvinger-angrep. Hæstad slutter ikke å løpe og kommer rundt Tuelo på høyrekanten. Innlegget hans er flatt, men dessverre for Kongsvinger ligger Bjerke og venter på den.
    61'
    Nesodden slår langt, men Davidsen på venstrekant har løpt i offside.
    62'
    Davidsen går hardt til mot Dosso, og utfra skrikene å bedømme ivorianeren fryktelig vondt. Reiser seg imidlertid etter 30 sekunder og halter seg i gang igjen.
    64'
    Litt tut og kjør nede ved Nesoddens venstre hjørneflagg, men etter litt knuffing og et par tilrop fra Kongsvinger-fansen triller ballen utover linja til utspark fra Bjerke.
    65'
    Spillerbytte - Kongsvinger
    Inn: Mats Diego Skårdal
    Ut: Alhassane Dosso
    65'
    Dosso må faktisk gi seg etter smellen, mest sannsynlig for å ikke risikere noe som helst.
    66'
    Nystuen chipper fint mot Tuelo, men han somler ballen over linja.
    67'
    Halvveis inn i andreomgang, har de store sjansene vært mangelvare. Kongsvinger er nok fornøyd, mens hjemmelaget rett og slett ikke makter bedre.
    68'
    Deinoff holder på å få en assist! Dunker i bakrommet og der har Dadjo løpt seg fri. Avslutningen holder imidlertid ikke nivå, og det blir utspill fra Bjerke.
    69'
    Speaker opplyser om 216 forfrosne tilskuere.
    70'
    Den største beholdningen for hjemmepublikummet i dag har vært opplysningene om at rival Drøbak/Frogn ser ut til å ha det tøft mot Follo.
    71'
    Og så blir det plutselig farlig i favør hjemmelaget! Davidsen spilles gjennom, og felles av Hæstad. Han er på ball, men den plukker Deinoff i Kongsvinger-buret opp. Kunne fort vært dømt tilbakespill der, Eskås.
    73'
    Kongsvinger kommer nok en gang gjennom på høyrekanten, men Tjenshaugen rydder opp og skaffer hjemmelaget frispark.
    74'
    Der smeller det i duellen! Hæstad klinker til mot innbytter Granås som får seg en tur inn i det provisoriske gjerdet som omgir banen.
    75'
    Slås flatt mot femmeteren, men Nesodden får klarert.
    75'
    Gult kort til Nesodden IF
    Skårdal kjører karusell og felles på 17 meter. Frispark i farlig posisjon.
    77'
    Frisparket fra 17 meter, fremprovosert av Kongsvingers spiller nummer 17 Skårdal, tas av 17 år gamle Ellingsen. Det går rett i muren.
    78'
    Så er det hjemmelagets Bjerkestrand som åpner fornøyelsesparken. I farlig posisjon drar han av en, to og tre mann, før han avslutter på reneste Zidane-vis. Bakromspasningen som følger etter dribleraidet stoppes imidlertid av høyreback Hæstad.
    80'
    Samura ser ut til å ha tråkket over og vrir seg i smerte. Stopp i spillet, men speaker mener det skal holde med to sprut fra is-sprayen.
    81'
    Speaker ser ut til å være velinformert. Samura jogger utpå banen igjen etter en tur på sidelinjen.
    82'
    Stor Kongsvinger-sjanse! Et innlegg fra venstre møtes av Moltzau. Han er helt fri på fem meter, men avslutningen går høyt over mål. Den ender nok i Oslofjorden, min venn.
    82'
    Kongsvinger triller fint ball nå. Vrir spillet fra side til side, uten noe stort behov for å bryte gjennom Nesodden-forsvaret.
    85'
    Bjerkestrand på venstreback har stått frem som hjemmelagets beste i andreomgang. Har stoppet mange gjennomspill, og til og med bydd på lekestue ved et par anledninger.
    86'
    Dadjo kommer fint inn fra sin høyrekant, men pasningen når ikke helt frem til Hansen. Ruller ut til utspill fra keeper Bjerke.
    89'
    Hansen tvinger frem et hjørnespark. Tas kort, og det ser nesten ut til at Skårdal vil drøye tid nede ved hjørneflagget. Mottas med hoderisting på Kongsvinger-benken.
    89'
    Deinoff slår langt, Moltzau stusser i bakrom, men den stoppes så vidt av Andresen i Nesodden-forsvaret.
    90'+1
    Dette ser ut til å ende med 3-0 i favør bortelaget.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+2
    Der er det gjort. For Nesodden er cupeventyret over, mens Kongsvinger tar seg trygt videre til andre runde.
    I førsteomgang var forskjellen på lagene stor, mens andreomgang i lange perioder var et stort gjesp. Kongsvinger så ut til å ikke ville gjøre mer enn nødvendig, mens Nesodden ikke maktet å straffe hedmarkingene. Til og med Kongsvinger-keeper Deinoff roet ned stemmebåndet i andreomgang, og dermed sprakk hverken nullen eller stemmen for burvokteren.
    Med det takker jeg for meg her fra Berger kunstgress, og ønsker deg en fortsatt fortreffelig fotballaften.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her