6 326
386

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hjertelig velkommen til Lille. OL-håndballen har flyttet 22 mil nordover fra Paris. Fotballstadionet Stade Pierre Mauroy. 23.000 har kjøpt billett for å se kvartfinalen mellom Norge og Brasil.
    Tre lag er allerede klare for semifinalen i OL: Danmark, Frankrike og Sverige. Danskene blir Norges motstander om håndballjentene slår Brasil i kveld.
    Brasil lå ikke an til kvartfinale etter fire kamper i gruppespillet. Men solide 30-19 over Angola fikset den biffen søndag. Bakspilleren Gabriela Bitolo (bildet) dominerte med syv mål.
    Bruna de Paula styrer mye i det brasilianske laget. Hun vant Champions League sist sesong sammen med flere av de norske i Györ. Brasil-keeper Gabriela Moreschi voktet buret til tapende finalist Bietigheim. Dette er en målvakt som sitt beste kan skape store problemer for alle motstandere. Også Norge.
    Det er lenge siden Norge har møtt Brasil i tellende kamp. Den endte dårlig. Norge tapte åpningskampen i Rio de Janeiro-OL 28-31 for vertene. Seks av dagens norske OL-spillere var med på åpningstapet.
    Norge hadde besøk av Brasil i Stavanger før EM i 2022. Det endte med 27-22-seier. Henny Reistad leverte fire scoringer i den kampen. Dette er den foreløpig siste kampen mellom de to nasjonene.
    Vilde Ingstad mister resten av OL etter at hun ble kneskadet - avrevet korsbånd - mot Tyskland søndag. Dermed kommer Thale Rushfeldt Deila igjen inn på det norske laget. Tidligere har OL-reserven vært med i tre norske kamper i skadefraværet til Henny Reistad og Nora Mørk.
    Norges mest berømte kamp mot Brasil ble spilt i OL 2012. Brasil ledet en periode kvartfinalen med syv mål, men Norge kom tilbake og vant 21-19. Fire dager senere vant Norge OL-gull. Camilla Herrem (bildet) og Katrine Lunde var med også den gang.
    Kvartfinaler i OL er noe Norge har godt tak på. Håndballjentene har vunnet fem på rad. Tokyo 2021: Seier 26-22 over Ungarn. Rio de Janeiro 2016: Seier 33-20 over Sverige. London 2012: Seier 21-19 over Brasil. Beijing 2008: Seier 31-24 over Sverige. Sydney 2000: Seier 28-16 over Romania. Kari Brattset Dale (bildet) var med sin syv scoringer på syv skudd Norges beste i kvartfinalen for tre år siden.
    1338 stemmer
    Norge har entret arenaen. Er i gang med oppvarmingen mens alle norske øyne er rettet mot OL-finalen på 1500 meter nede i Paris.
    Katrine Lunde starter denne kampen i det norske målet. Keeperen har vært Norges beste i OL så langt. Redningsprosent 43!
    Henny Reistad er med fra start for første gang i OL. Norge fra venstre i angrep: Sanna Solberg-Isaksen, Henny Reistad, Stine Bredal Oftedal, Kari Brattset Dale, Nora Mørk og Stine Skogrand. I forsvar kommer Maren Aardahl ganske sikkert inn.
    Da er det cirka fem minutter til kampstart i Lille!
    0'
    Der er vi i gang. Norge starter med ball!
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Brasil
    Mål: Stine Bredal Oftedal
    Oftedal sender Norge i føringen.
    1'
    Bruna Paula blåser ballen over mål fra distanse.
    Reistad rives i bakken. Straffe til Norge.
    Straffekast til Norge
    2'
    Forsøket til Mørk reddes av Brasils keeper.
    2'
    Mål for Brasil!
    Norge 1 - 1 Brasil
    Mål: Jessica Quintinho
    Det glipper i Norges markeringer. Da setter Jessica Quintino inn utligningen ved streken.