Reiten52' (Str.)
5-0
6-0

Ble dekket av Jonas Bucher

Det nærmer seg avspark i skjebnekampen til Norge. Norge må vinne for å kunne avansere, og kan også være nødt til å måtte vinne med flere mål, avhengig av resultatet i New Zealand - Sveits. Men dersom Norge vinner med tre mål eller mer så er de videre fra gruppen!
    Caroline Graham Hansen er tilbake i startelleveren etter at hun ble vraket til kampen mot Sveits. Det er den eneste endringen i lagoppstillingen til Hege Riise.
    Slik starter Norge: Mikaelsen - Bjelde, Mjelde, Harviken, Hansen - Bøe Risa, Maanum, Reiten - Graham Hansen, Haug, Haavi.
    Disse starter for Filippinene: (4-4-2): McDaniel - Barker, Long, Beard, Quezada - Sawicki, Cowart, Eggesvik, Flanigan - Bolden, Guillou.
    - Hennes offensive kvaliteter blir viktige i en sånn her kamp. Det er naturlig at hun er på, sier Hege Riise til Viaplay før kampen om at Graham Hansen er tilbake i startelleveren. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    Norges stjernespiss Ada Hegerberg ble ikke klar til å starte den avgjørende kampen. 28-åringen forlot banen rett før kampstart mot Sveits tidligere i uken med en kjenning i lysken, og lørdag meddelte hun at hun ikke ble klar til dagens kamp. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    Norge MÅ altså vinne for å nå 8-delsfinale. Slik er scenarioene: Hvis Sveits vinner, går Norge videre så lenge de vinner. Da har Norge fire poeng, mens New Zealand og Filippinene har tre. Dersom New Zealand vinner, må Norge vinne med minst to mål. Da vil Norge gå videre på målforskjell. Blir det uavgjort mellom Sveits og New Zealand, må Norge ha bedre målforskjell enn New Zealand. Da må Filippinene slås med minst to mål.
    Et potensielt scenario er også at fair play og loddtrekning kan avgjøre Norges skjebne: Dersom Norge vinner 2–0 og New Zealand vinner 1–0, vil Norge og Sveits være likt på poeng, målforskjell og scorede mål. Da vil gule og røde kort bli avgjørende. Norge står med ett gult kort, mens Sveits står med to gule kort. Dersom antall gule og røde kort også er likt mellom lagene, vil det bli loddtrekning.
    Norges motstandere får massiv støtte fra tribunen i dag. Det er ventet flere tusen filippinske fans på tribunen i Auckland. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    Filippinene har to norsk-filippinske spillere i VM-troppen. Sara Eggesvik spiller i KIL/Hemne i 1. divisjon og har startet samtlige kamper i gruppespillet. Stabæks Meryll Abrahamsen har fått ett innhopp så langt og starter på benken også mot Norge.
    Lagene entrer banen i Auckland, og det er klart for nasjonalsanger.
    VG Live svarer
    Remi
    Norge burde vel klare å vinne med minst tre mål mot dette laget. Eller?
    Norge er i hvert fall soleklare favoritter. Filippinene er nummer 46 på FIFA-rankingen, Norge er nummer 12.
    Thomas Nossum
    Hvilken kanal går kampen på?
    TV3 og Viaplay.
    Der er kampen i gang. For et drama vi har i vente!
    Graham Hansen lager frispark etter at Filippinene bryter på Norges halvdel. Heldig som ikke får det gule kortet.
    1'
    Norge klarerer, men Filippinene får et frispark like ved cornerflagget.
    2'
    Nervøse tendenser i Norge-laget i de aller første minuttene. Filippinene går ut i hundre fra start av her.
    3'
    Graham Hansen utfordrer og kommer seg til innlegg. Plukkes av keeper. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    4'
    Graham Hansen skyter med venstre og skaffer en corner.
    4'
    Kort variant. Filippinene får ryddet unna.
    5'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Filippinene
    Mål: Sophie Romàn Haug
    Målgivende: Thea Bjelde
    DRØMMESTART FOR NORGE! For en scoring av Romàn Haug! Frida Maanum drar seg fri på høyrekanten og legger tilbake igjen til Thea Bjelde. Backen slår et langt innlegg mot bakerste stolpe, som Romàn Haug akkurat når med foten. Med en lekker volley seiler ballen i bue over keeperen og i mål! Foto: Bjørn S. Delebekk.
    6'
    Ny corner for Norge.
    10'
    Med nåværende resultat er Norge ikke videre. Norge har fire poeng i gruppen - like mange som New Zealand - men er bak på innbyrdes oppgjør.
    10'
    Nok en corner for Norge. Har etablert et voldsomt trøkk nå etter noen nervøse åpningsminutter.
    11'
    Hjørnesparket klareres.
    12'
    Filippinene på besøk på Norges halvdel. Flytter opp en del spillere til et langt innkast, men Norge rydder unna.
    13'
    Graham Hansen har virkelig hatt en frisk åpning på kampen. Utfordrer igjen og går for et skudd fra langt hold, men blir blokkert. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    14'
    Du kan se Romàn Haugs praktmål i videovinduet øverst.
    16'
    Norge 2 - 0 Filippinene
    Målgivende: Vilde Bøe Risa
    HUN GJØR DET IGJEN! Ny, glimrende scoring av spissen og Norge! Vilde Bøe Risa slår et perfekt innlegg på bakerste stolpe, hvor Romàn Haug igjen er plassert. Med en perfekt heading over McDaniel i buret scorer hun sitt andre og sender Norge opp i 2-0! Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    17'
    ... og med 2-0 her og 0-0 i Sveits - New Zealand er Norge videre til 8-delsfinale! Men det er lenge igjen.
    19'
    Haavi kriger med seg ballen videre til Hansen, som skaffer nok et hjørnespark.
    21'
    Filippinene klarerer til innkast.
    22'
    Nesten hat-trick! Romàn Haug vinner alt av dueller i dag. Her vinner hun en hodeduell i feltet, men får ikke headingen langt nok til side for keeper. Norge fortsetter å produsere sjanser!
    24'
    Filippinene har ikke skapt noe særlig siden åpningsminuttene. Norge med svært god kontroll i skrivende stund.
    28'
    FOR EN SJANSE! Graham Hansen dribler seg fri og gjør et vakkert forarbeid før hun slår et lavt innlegg mot Romàn Haug. Spissen forsøker seg med en frekk avslutning med hælen, og er så nære å lykkes! Klareres til corner.
    29'
    Corneren ryddes unna, men Norge opprettholder trykket.
    29'
    Norge 3 - 0 Filippinene
    Mål: Caroline Graham Hansen
    NORGE HERJER! Caroline Graham Hansen slår tilbake! Etter å ha blitt vraket mot Sveits dundrer hun inn et drømmemål fra rundt 25 meter! McDaniel når aldri bort i hjørnet. For en måte å svare på av Norges stjernespiller! Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    31'
    Med tremålsseier er Norge videre til 8-delsfinale uavhengig av hva resultatet blir i Sveits - New Zealand.
    36'
    Reiten er for sent inne i en duell med Bolden. Filippineren blir liggende, men kommer seg opp igjen etter hvert. Reiten slipper unna med frisparket.
    39'
    Kontringsmulighet for Filippinene, men Thea Bjelde stopper Flanigan i 16-meteren. Viktig involvering av høyrebacken.
    43'
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Filippinene slår langt i overtidsminuttene, men Mathilde Harviken stanger ut ball etter ball. Sterkt stopperspill på tampen av omgangen her.
    45'+1
    For en omgang av Norge! Romàn Haug og Graham Hansen sørger for at Norge har et perfekt utgangspunkt for resten av kampen. Med det foreløpige resultatet er Norge videre til 8-delsfinale.
    Andre omgang er i gang. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    46'
    Graham Hansen kommer seg til innlegg etter ett minutt, men det går bak mål.
    46'
    Filippinene scorer selvmål!
    Norge 4 - 0 Filippinene
    Mål: Alicia Barker
    4-0! Norge fortsetter i samme spor som før pause. Frida Maanum kommer seg fri på høyre og slår et hardt innlegg. Finner ingen medspillere, men Alicia Barker får ikke klarert ordentlig. Da setter hun ballen i eget mål! 4-0!
    47'
    Så skal en situasjon i 16-meteren sjekkes. Kan bli straffe til Norge!
    48'
    Det er Reiten som felles i feltet. Ser ut til å bli straffespark, dette.
    51'
    Det blir straffespark. Reiten tar det selv.
    51'
    Norge scorer på straffe!
    Norge 5 - 0 Filippinene
    Mål: Guro Reiten
    FOR EN START PÅ ANDRE OMGANG! Reiten er iskald. Sender McDaniel feil vei og setter inn Norges femte for dagen! Norge er på vei til 8-delsfinale! Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    52'
    Kjempesjanse for Norge! Guro Reiten er centimeter unna å sitt andre mål på to minutter. Avslutningen stryker stolpen etter et glimrende angrep!
    55'
    McDaniel slår en lang ball mot Norges 16-meter, før Filippinene får et hjørnespark.
    56'
    Norge får ryddet unna til slutt.
    57'
    Spillerbytte - Filippinene
    Inn: Sofia Harrison
    Ut: Isabella Flanigan
    57'
    Inn: Randle Dominique
    Ut: Alicia Barker
    57'
    Ny corner for Filippinene.
    58'
    Aurora Mikalsen fumler litt, men plukker opp corneren til slutt. Slipper litt med skrekken, og gliser bredt i etterkant. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    59'
    Med det foreløpige resultatet er Norge altså videre til 8-delsfinale. Så lenge Norge vinner med tre mål eller mer, er de sikret avansement.
    59'
    Filippinene ypper seg mer nå. Roper på straffe i feltet når Harviken er duell med Bolden, men ser foreløpig ut til å ikke bli hørt.
    61'
    Innbytter Sofia Harrison er tøff i en duell med Thea Bjelde. Backen stemples idet hun slår en pasning. Får behandling nå. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    65'
    Situasjonen skal sees på. Kan bli rødt kort på innbytteren.
    65'
    Rødt kort til Filippinene
    Sofia Harrison
    Harrison får ikke fortsette. Etter VAR-sjekken blir innbytteren vist ut! Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    66'
    Filippinene må klare seg med ti spillere ut kampen.
    67'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Anja Sønstevold
    Ut: Thea Bjelde
    Bjelde halter av banen. Dårlig nytt for Norge!
    68'
    Inn: Karina Sævik
    Ut: Emilie Haavi
    69'
    Inn: Ingrid Syrstad Engen
    Ut: Frida Maanum
    69'
    Graham Hansen er farlig frempå. Prøver seg med en følsom chip, men går så vidt over nettaket.
    69'
    Innbytter Sævik er for tøff med Hali Long. Frispark til Filippinene på egen halvdel.
    71'
    Syrstad Engen får en drømmesjanse i feltet, men Long blokkerer tappert rett foran keeper McDaniel!
    72'
    Graham Hansen drar seg inn til venstrefoten. Fyrer av, via et Filippinsk bein til corner.
    73'
    Får ingenting ut av corneren.
    74'
    Sævik slår inn fra venstre. Klareres over mål til nok en corner.
    75'
    Ryddes unna av Filippinene, som får en gyllen kontringsmulighet.
    76'
    Quezada spilles gjennom alene med Mikalsen, men er i offside.
    77'
    Graham Hansen herjer med venstresiden til Filippinene. Løper forbi flere spillere før hun slår inn fra høyre. Ender med et innkast høyt i banen.
    78'
    Romàn Haug knuffer litt med kaptein Long. Diskuterer før dommeren må bryte inn.
    78'
    Inn: Guro Bergsvand
    Ut: Caroline Graham Hansen
    81'
    Inn: Anna Jøsendal
    Ut: Mathilde Hauge Harviken
    82'
    For en redning! Guro Reiten gjør alt rett når hun drar seg inn fra venstrekanten og curler ballen mot lengste hjørne, men McDaniel redder mesterlig med et tigersprang! Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    83'
    Gult kort til Norge
    Vilde Bøe Risa
    For sent inne i en takling.
    86'
    Kjempesjanse for innbytter Jøsendal! Gjør alt alene og kommer seg til avslutning i feltet. Burde nok ha spilt videre i forkant. Avslutningen går rett på keeper.
    89'
    Det legges til elleve (!) minutter.
    90'+1
    Ny gigantsjanse! Denne gangen for Reiten. Mottar ballen helt alene på bakerste stolpe og legger den til rette. Dunker til, men skuddet går helt til innkast.
    90'+3
    Norge 6 - 0 Filippinene
    Målgivende: Guro Reiten
    HAT TRICK! Der sitter den igjen for Roma-spissen! Reiten slår inn, og igjen er kveldens gigant på plass. Romàn Haug stanger inn 6-0 med sitt tredje mål for dagen! Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    90'+5
    Filippinene på visitt i Norges 16-meter. Mikalsen er veldig langt ute, men ingen får avsluttet. Norge holder nullen - enn så lenge.
    90'+7
    Filippinene flytter opp flere spillere igjen, men skaper ikke noe ut av det ved et frispark. Mikalsen dunker opp ballen på 5-meter.
    90'+9
    Reiten og Romàn Haug roper på tilbakespill i Filippinenes 16-meter, men blir ikke hørt.
    90'+10
    Nesten 7-0! Jøsendal finner Romàn Haug i feltet, som treffer stanga. Kunne ha satt sitt fjerde mål for dagen!