Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til denne dekningen av Nottingham Forest mot West Ham!
    Nottingham Forest (3-4-2-1): Henderson - Worrall, Niakhaté, McKenna - Williams, O'Brien, Mangala, Toffolo - Lingard, Johnson - Awoniyi.
    West Ham (4-2-3-1): Fabianski - Cresswell, Johnson, Zouma, Coufal - Rice, Soucek - Fornals, Benrahma, Bowen - Antonio.
    Begge lag åpnet med tap i serieåpningen. West Ham tapte 0-2 for Manchester City, der Erling Braut Haaland scoret begge målene, mens Nottingham tapte 0-2 for Newcastle.
    Da er det under ti minutter til kampstart!
    Da er vi i gang!
    Det synges høylytt på City Ground. Dette er altså Nottinghams første hjemmekamp i Premier League siden comebacket på toppnivå.
    2'
    Awoniyi skaffer Nottingham et hjørnespark!
    3'
    Hjørnespark
    Corneren går like over hodet på Niakhate, men Nottingham opprettholder trykket etter at ballen klareres ut!
    3'
    Hjemmelaget trøkker til i åpningen her. Voldsomt tempo fra de rødkledde.
    4'
    Toffolo skjermer ut en pasning fra Antonio til utspark.
    4'
    Så skaffer Awoniyi nok en dødballmulighet. Denne gangen er det et frispark cirka 25 meter fra mål. Det er Rice som lagde frisparket.
    5'
    Williams desker opp med et håpløst skudd, himmelhøyt over mål.
    6'
    Lingard lager et frispark utenfor West Ham-boksen etter å ha kakket Coufal på ankelen. Engelskmannen var jo utlånt til London-klubben i fjor.
    6'
    Så er det West Ham som får frispark i fin posisjon. O'Brien går altfor hardt inn i ryggen på Antonio. Benrahma og Cresswell står klare.
    7'
    Cresswell får god klem på det skuddet. Prøver seg i korthjørnet, men ballen går en liten meter over mål. Det så også ut som Henderson hadde hatt grei kontroll.
    8'
    Gult kort til West Ham
    Declan Rice
    Rice er på etterskudd igjen. Holder Lingard i armen. Da får Nottingham nok et frispark i fin posisjon. Denne gangen cirka 30 meter fra mål.
    9'
    Det ender med en solid sjanse! Først heades frisparket unna, men Nottinham får et nytt innleggsforsøk og Niakhate tvinger frem en solid redning av Fabianski. Corner!
    10'
    Hjørnespark
    Zouma stanger unna corneren.
    11'
    Skudd på mål
    Ny sjanse på hodet for Niakhate, men denne gangen holder Fabianski headingen.
    11'
    Så er det West Ham som kommer seg til et par innlegg, men Nottingham har grei kontroll i egen boks.
    12'
    Awoniyi med et godt forsøk med pannebrasken! Williams slår et flott innlegg mellom Zouma og Coufal, og Awoniyi får til en god heading, men avslutningen går en meter utenfor stolpen til Fabianski.
    13'
    Williams med nok en smart ball mot Awoniyi, denne gangen langs bakken i bakrom, men Fabianski er våken og snapper opp ballen foran snuten på nigerianeren. Nottingham klart best dette første kvarteret.
    14'
    Enorme sjanser for West Ham! Først curler Benrahma et skudd mot det lengste hjørnet fra 17-18 meter, men Henderson varter opp med en kvalifisert redning. Returen går imidlertid rett i fanget på Soucek, men Toffolo er våken og får hindret tsjekkeren i å avslutte.
    16'
    Hjørnespark
    Nottingham rensker unna.
    16'
    Cresswell slår et godt innlegg inn i Nottingham-boksen, men Henderson er offensiv i feltet og får snappet opp ballen.
    18'
    Lingard finner nesten Awoniyi! Engelskmannen skyter inn et innlegg i West Ham-boksen, men lagkameraten når akkurat ikke ballen. Farlig!
    20'
    West Ham får et hjørnespark etter at et innlegg blokkeres.
    21'
    Hjørnespark
    Henderson får en hanske på ballen og forlenger corneren ut til et innkast.
    21'
    Johnson prøver seg på et innlegg med utsiden av foten mot Awoniyi, men ballen snappes enkelt opp av Fabianski.
    22'
    Sjansestatistikken taler 5-2 i favør Nottingham.
    23'
    Solid West Ham-sjanse! Cresswell slår et strøkent innlegg på bakerste stolpe mot Soucek. Tsjekkeren får stå helt umarkert, men headingen blir keepermat for Henderson.
    25'
    Nå skal det tas en liten drikkepause i heten.
    25'
    Der er vi i gang igjen!
    27'
    Henderson banker ballen langt, helt inn til keeperkollega Fabianski.
    28'
    De har vært svært gode i gjenvinningsfasen i dag, Nottingham.
    28'
    Johnson prøver å curle ballen i det lengste hjørnet fra 12-13 meter, men igjen har Fabianski god kontroll.
    29'
    Antonio er misfornøyd når han ikke får frispark, men bortelaget beholder ballen. Angrepet ender med en avslutning fra Coufal, men skuddet er helt ufarlig.
    29'
    Det knalles til i Nottingham-boksen! Det er Soucek som dytter en Nottingham-forsvarer inn i Henderson i jakten på ballen. Klart frispark.
    31'
    Offside
    Awoniyi kommer seg alene med keeper, men vinkes til slutt av for en offside. Den er klar.
    32'
    Offside
    Awoniyi går i offside igjen når en ball slås i bakrom.
    34'
    Solid sjanse for West Ham! Benrahma dundrer inn et innlegg i boksen, og Bowen reagerer knapt å reagere før han blir truffet av ballen. Nottingham-forsvaret får så klarert unna.
    36'
    Mangala er som en klegg på Fornals og får forstyrret spanjolen nok til at Nottinham får et innkast.
    38'
    Enorm mulighet for Antonio! Benrahma prøver seg på et skudd fra distanse som stopper opp i en Nottingham-spiller. Ballen spretter imidlertid videre til Antonio som får avsluttet fra kort hold selv om han er under kraftig press, men kraftspissens avslutning triller utenfor stolpen.
    39'
    Nottingham spiller ballen i dommeren. Da skal ballen droppes! Hjemmelaget beholder ballen.
    40'
    Så er det Nottingham som får en kanonsjanse! Det er Johnson som stusser et innlegg mot bakerste stolpe. Der kommer Williams i full fart og får avsluttet, men skuddet blokkeres ut til corner.
    41'
    Hjørnespark
    Det blir ikke noe farlig ut av den.
    42'
    Så sitter scoringen i den andre enden! Det er Rice som trer ballen gjennom til Benrahma. Han er iskald alene med keeper. VAR skal imidlertid se på scoringen ettersom Antonio løper ned en motspiller i forkant av scoringen! Og den annulleres!
    44'
    Williams prøver seg fra distanse, men Fabianski redder enkelt.
    45'
    Det er lagt til minimum tre minutter i første omgang!
    45'+1
    Mål for Nottingham Forest!
    Nottingham Forest 1 - 0 West Ham
    Mål: Taiwo Awoniyi
    Målgivende: Jesse Lingard
    Så sitter den for Nottingham, og den må vi si er litt heldig! Det er Lingard som får stå helt upresset og skyte fra cirka ti meter. Avslutningen er helt elendig og går rett i en West Ham-spiller, men så spretter ballen videre i kneet til Awoniyi og i mål! Det er litt av en måte å score sitt første mål i PL på!
    45'+2
    Nottingham sparker i gang annenomgang.
    46'
    Så utligner West Ham nesten umiddelbart! Først rapper Fornals til med et utsøkt langskudd som smeller i tverrliggeren og ned på streken. Den løse ballen spretter så til Soucek. Tsjekkeren stanger ballen mot mål, men Henderson varter opp med en strålende redning. Det er smått utrolig at det ikke står 1-1 etter den dobbeltsjansen.
    46'
    Så skaffer Bowen bortelaget en corner. Det er en god energi i West Ham-laget nå.
    48'
    Hjørnespark
    Corneren heades ut av boksen.
    49'
    Ny farlighet for West Ham. Denne gangen spilles Fornals fri på høyrekanten og slår inn mot Antonio, men Nottingham-forsvaret får ryddet unna før engelskmannen når ballen.
    50'
    Et innlegg fra Bowen blokkeres. Nok en corner for West Ham.
    52'
    Hjørnespark
    Svakt slått. Henderson kan enkelt plukke ned ballen.
    53'
    Johnson sendes alene med Fabianski av Mangala. Waliseren er iskald og vipper ballen over keeperen og i mål. Dessverre for hjemmelaget griper VAR inn og annullerer scoringen for en offside.
    55'
    Nottingham vinner en corner.
    57'
    Nesten 2-0 igjen! Niakhate knuser Soucek i luften og får til en god heading, men Fabianski holder avslutningen med fast grep.
    57'
    West Ham skal foreta noen bytter. Den nye spissen Scamacca er en av spillerne som skal inn.
    59'
    Mangala lager et klønete frispark. Kaster seg inn i en takling på Benrahma mens West Ham-spilleren er på vei vekk fra Nottinghams sekstenmeter. Frisparket er rundt 22-23 meter fra mål.
    60'
    Er det mulig?! Igjen hindrer tverrliggeren et West Ham-kremmerhus. Benrahma varter opp med et utsøkt frispark, men har ikke stengene på sin side.
    61'
    Så skal nok West Ham ha straffe i den påfølgende situasjonen! Det er McKenna som blokkerer en avslutning fra Soucek med armen.
    62'
    Dommeren peker på straffemerket!
    63'
    Gult kort til Nottingham Forest
    Scott McKenna
    Den er soleklar.
    64'
    Så redder Henderson forsøket til Rice! West Ham-spilleren skyter lavt i keeperens venstre hjørne, men Henderson er med på notene og holder ballen i fast grep.
    65'
    Det er jo ganske vilt at West Ham ikke har scoret i denne annenomgange. De har hatt to tverrliggertreff og en straffemiss i løpet av 20 minutter.
    67'
    Spillerbytte - West Ham
    Inn: Manuel Lanzini
    Ut: Pablo Fornals
    69'
    Inn: Gianluca Scamacca
    Ut: Michail Antonio
    69'
    Da er det duket for drikkepause nummer to!
    70'
    Spillerbytte - Nottingham Forest
    Inn: Sam Surridge
    Ut: Taiwo Awoniyi
    Målscoreren går av.
    73'
    Coufal slår inn fra kanten, men ballen går ut til utspark.
    74'
    Dean Henderson
    Får det gule kortet for tidsbruk.
    75'
    Scamacca viser seg frem på godt og vondt. Først får italieneren skaffet seg rom, men så blir han litt ubesluttsom. I stedet for å finne en lagkamerat, smeller han ballen i Nottingham-blokken.
    76'
    Niakhate sitter nede med en skade. Det ser ut til å være hamstringen som franskmannen sliter med.
    76'
    Der er spillet i gang igjen.
    77'
    Så sitter Niakhate nede igjen. Da skal nok han ut ganske raskt. Steve Cook er den som skal inn.
    78'
    Inn: Steve Cook
    Ut: Moussa Niakhate
    79'
    Johnson skaffer Nottingham en corner.
    80'
    Hjørnespark
    West Ham klarerer unna.
    80'
    Det blir en misforståelse når West Ham-spillerne skal brodere seg inn i Nottingham-boksen, så til slutt spretter ballen utover linjen til utspark.
    81'
    Benrahma skaffer bortelaget en corner. Har vært svært god i dag, mannen fra Algerie. Uheldig som står uten minst én scoring.
    82'
    Redning på strek! Det er Zouma som rager høyest på corneren, men franskmannens heading sparkes unna av Williams på streken. Ny corner.
    83'
    Hjørnespark
    Det vinkes for et frispark til Nottingham.
    84'
    Inn: Cafu
    Ut: Orel Mangala
    84'
    Inn: Maxwel Cornet
    Ut: Jarrod Bowen
    85'
    Nottingham forsøker å bruke tid når de har ballen, men til slutt rotes ballen ut til et utspark West Hams vei.
    86'
    Rice slår ballen inn i boksen, men McKenna stanger kula ut igjen. West Ham beholder ballen.
    87'
    Nytt innlegg fra bortelaget. Denne gangen er det Henderson som fanger kula.
    87'
    Tiden går fort nå for West Ham! Det vil nok være svært bittert for London-klubben å gå av her uten noen poeng, for de har hatt noen helt elleville muligheter.
    89'
    Lanzini skyter via en Nottingham-spiller og ut til corner.
    90'
    Hjørnespark
    Soucek kommer seg til en avslutning, men volleyen går et godt stykke utenfor. Stor mulighet igjen der for tsjekkeren.
    90'
    Minimum syv minutter legges til! Det har jo tross alt vært et par skader og VAR-situasjoner i annenomgang.
    90'+1
    Så ligger Williams nede med store smerter. Unggutten tar seg til skrittet.
    90'+2
    90'+3
    Ballen slås i bakrom mot Lingard, men Fabianski snapper opp ballen.
    90'+3
    Benrahma pisker inn et innlegg som går rett i klypene på Henderson. Engelskmannen har ingen hast med å få ballen ut i spill igjen.
    90'+4
    West Ham kommer seg til et par innleggsmuligheter, men hjemmelaget har grei kontroll i egen boks.
    90'+5
    Williams stanger unna et West Ham-innlegg.
    90'+6
    Der har vi passert seks tilleggsminutter.
    90'+7
    Surridge skaffer Nottingham et frispark. Den er viktig for hjemmelaget!
    90'+7
    Ballen går ut til et innkast på West Hams banehalvdel.
    90'+8
    Brennan Johnson
    Ser ut til å sparke bort ballen.
    90'+8
    Sam Surridge
    Griper tak i beinet på en West Ham-spiller når et innkast skal tas.
    90'+8
    Der er det slutt! Nottingham Forest tar sin første seier i Premier League på 23 år!