Ble dekket av Jostein Magnussen

Hei og velkommen til dekningen av semifinalen i NM mellom Odd og FK Haugesund på Skagerak Arena i Skien.
    Odd XI (4-3-3): Rossbach – Ruud, Semb Berge, Hagen, Risa – Hoff, Oldrup Jensen, Nordkvelle – Rashani, Lauritsen, Delaveris
    Haugesund XI (4-3-3): Sandvik – Pedersen, Tiedmann, Bergqvist, Desler – Krygård, Tronstad, Grindheim – Sandberg, Samuelsen, Velde
    Odd-toppscorer Torgeir Børven må stå over semifinalen med karantene for gule kort. Dermed tar sannsynligvis over Tobias Lauritsen spissplassen for hjemmelaget, mens Filip Delaveris er tilbake på laget og går inn på venstre kant. Dag-Eilev Fagermo gjør én endring til på laget fra 0-0-kampen mot Stabæk i helgen: Espen Ruud kommer inn på høyre back for Odin Bjørtuft.
    Haugesund gjør én endring fra 2-2-kampen mot Strømsgodset i helgen. Kevin Krygård kommer inn for Bruno Leite, som måtte forlate banen med skade mot Godset.
    Dette er altså Odds første hjemmekamp i NM på godt over fire år. Sist telemarkingene hadde hjemmekamp i cupen var 24. juni 2015 mot Åsane (4. runde). Siden da har Odd spilte 18 strake bortekamper i turneringen.
    - Cupen er stor i Norge og veldig stor her fordi vi er det mestvinnende laget i cupen. Vi skal være offensive, trykke på og kjøre kampen med stor selvtillit. Så må vi passe litt på Martin Samuelsen, han har vært imponerende i høst, er beskjeden til Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NRK nå rett før kampstart.
    Odd tar seg god tid i oppbyggingen bakfra i starten.
    2'
    Ruud er med i angrep. Bommer på et innlegg som går bak mål.
    4'
    Odd får innkast noen meter fra cornerflagget til Haugesund.
    5'
    Der får Odd sin første store mulighet. Lauritsen skyter fra skrått hold. Ballen går like til side for stolpen til Sandvik. Ikke imponerende av stopper Benjamin Hansen som slipper ballen forbi seg.
    6'
    Odd styrer alt her. Haugesund ligger veldig lavt.
    8'
    Nordkvelle får tid og rom. Prøver skuddfoten. Det går over.
    9'
    Lauritsen går opp på et innlegg fra Delaveris, men er såpass presset at headingen sklir av hodet og utover dødlinjen.
    13'
    Haugesund med 10 spillere nå. Pedersen får behandling for en blodig nese.
    13'
    Samuelsen og Grindheim - to nøkkelspillere for Haugesund - har knapt hatt ballkontakt til nå. Urovekkende.
    15'
    Odd får hjørnespark.
    16'
    Haugesund-sjanse. Sandberg kommer til en sjanse som Birk Risa er sist på. Corner for Haugesund.
    18'
    Oi, oi, den corneren går gjennom hele feltet foran keeper. Rossbach løper til dommeren og vil ha frispark. Det blir ny corner - og den plukker Odd-keeperen med største selvfølge.
    19'
    Vebjørn Hoff er i fin posisjon, men avslutningen går himmelhøyt over og til side for mål.
    21'
    Odd får frispark utenfor hjørnet av 16-meteren. Kan dette bli noe? Haugesund får avklart.
    22'
    Samuelsen møter "kvist" i duellen med Steffen Hagen og går rett i gresset. Ingenting, mener dommeren.
    24'
    Samuelsen leker seg langs sidelinjen med tre-fire spillere. Blir til slutt stoppet.
    25'
    Hva skjer nå? Benjamin Hansen dytter ned en Odd-spiller.
    27'
    Gult kort til Odd
    Elbasan Rashani
    28'
    Gult kort til Haugesund
    Benjamin Tiedemann
    28'
    Dommer Hansen gir begge to, Rashani og Tiedemann Hansen, gult kort. Er vel greit det når man ser reprisen. Rashani faller som en melsekk.
    29'
    Der er Haugesund nær ved å score. Det er en lur ball fra Grindheim som holder på å ende opp hos en Haugesund-spiller på bakerste stolpe. Rossbach roter det litt til for seg selv der.
    32'
    Småfarlig spill i egen sone rett foran keeper av Haugesund nå. Klarer å komme seg ut av den situasjonen. Høy risiko, der.
    34'
    Odd får ny corner. Et innlegg fra Birk Risa blir blokkert.
    36'
    Haugesund avklarer og går rett i angrep. Velde blir stoppet og Haugesund får frispark på midtbanen.
    37'
    Birk Risa prøver et nytt innlegg. Det havner i farlig sone på bakerste stolpe, men Haugesund får ryddet unna.
    39'
    Grusom pasning av Berqvist i eget forsvar gir Odd en kjempesjanse. Blir ryddet unna i siste liten.
    41'
    Odd får kast på linje med 16-meteren.
    41'
    Haugesund har nok med å forsvare seg nå. Det blir nok en corner til Odd.
    42'
    Sandberg blir liggende nede med en hodeskade. Haugesund-spilleren får en albu i bakhodet.
    44'
    Er oppe og hopper igjen.
    45'
    - Vi må få opp tempo og intensitet, er meldingen fra Dag-Eilev Fagermo til NRK nå før 2. omgang.
    Straffe til FK Haugesund, Samuelsen går i bakken innenfor 16-meteren. Synder er Semb Berge.
    48'
    Mål for Haugesund!
    Odd 0 - 1 Haugesund
    Mål: Niklas Sandberg
    Den ballen settes helt ved stolperoten. Keeper går til andre hjørnet. Haugesund er foran.
    49'
    Vi så ikke så mye til Samuelsen i 1. omgang. Han brukte ikke mange minuttene på å vise seg frem nå.
    51'
    Klikk-klakk på kanten for Odd. Ballen ender opp hos Ruud som skyter kjapt. Skuddet går utenfor mål.
    53'
    Haugesund får kast noen meter fra cornerflagget.
    54'
    Tronstad og venstreback Pedersen har vært veldig god for Haugesund i denne kampen.
    55'
    Kjemperedning av Sandvik på en heading fra Hoff. Får slått ballen like utenfor stolpen.
    57'
    Så kontrer Haugesund. Et skudd fra Velde blir blokkert, og det blir corner.
    57'
    Dobbeltsjanse for Odd. Panikktilstander i Haugesund-forsvaret før keeper får ryddet opp.
    59'
    Samuelsen er i slag. Fikser en corner.
    61'
    Nordkvelle ruver høyest og får avslutte med hodet. Ballen går til side for mål.
    63'
    Tronstad får god tid til å sikte, men skuddet går høyt over mål.
    64'
    Grindheim finner Samuelsen på løp. Innlegget blir ryddet unna.
    66'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Markus André Kaasa
    Ut: Filip Møller Delaveris
    Delaveris har ikke hatt noen god kamp. Erstattes nå.
    66'
    Sandvik redder Haugesund igjen. Nordkvelle er alene med keeperen, men Sandvik gjør seg stor og blokkerer.
    68'
    To spillere ligger nede nå. Det er Risa og Tronstad.
    69'
    Tronstad er først på ballen med sin klarering, så treffer han Risa i foten. Fagermo vil ha straffe i den situasjonen.
    70'
    Haugesund spiller seg frem til en corner.
    70'
    Vi får ta med keeper Helge Sandvik på listen over gode Haugesund-spillere i kveld. Han har reddet Haugesund ved to-tre anledninger.
    72'
    Ruud er løs igjen på høyrekanten. Legger perfekt til Nordkvelle som igjen får heade fra et par meters hold. Headingen går rett på keeper, som holder ballen.
    73'
    Odd kjører over Haugesund nå i jakten på en utligning.
    74'
    Desler blir liggende. Holder seg til ansiktet. Er med igjen.
    75'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Torbjørn Kallevåg
    Ut: Kristoffer Velde
    77'
    Komplett kaos i Haugesund-forsvaret nå. Rashani kommer rundt på kant, får lagt inn. Ballen går forbi alt og alle.
    78'
    Corner til Odd.
    78'
    En hardt presset Sandvik får en hånd på den corneren. Holder som avklaring.
    79'
    Semb Berge med en perfekt langpasning til Birk Risa. Han er uheldig med førstetouchen og ballen går over dødlinjen.
    80'
    Odd 0 - 2 Haugesund
    Mål: Martin Samuelsen
    Martin Samuelsen øker. Det er Oldrup Jensen som mister ballen til Samuelsen midt på egen banehalvdel. Samuelsen går noen meter og slår ballen i motsatt hjørne.
    83'
    Odd flytter opp Semb Berge i et forsøk på å få en redusering.
    85'
    Akkurat nå er det Haugesund som skal spille cupfinale mot Viking.
    87'
    Odd 0 - 3 Haugesund
    Mål: Sondre Tronstad
    For en soloprestasjon av Sondre Tronstad! Får ballen ved cornerflagget, lurer to spillere, setter fart mot mål og setter ballen til venstre for keeper fra kort hold. Ballen går vel via stolpen og i mål. Rossbach får en liten hånd på skuddet, men det holder ikke.