1-1
1 374
1 570

Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til livedekningen av dagens eliteseriekamp på Skagerak Arena. Lagoppstillingene er på vei inn. Vi tar hjemmelaget først.
    Odd (4-3-3): Wahlstedt - Ruud, Bjørtuft, Hagen, Rólantsson - Wallem, Owusu, Hoff - Ingebrigtsen, Jørgensen, Jevtovic. Reserver: Klausen, Baccay, Mesik, Egell-Johnsen, Rekdal, Aas, Gjengaar, Kastrati, Zulechner.
    Kristiansund (3-5-2): McDermott - Jarl, Ulvestad, Williamsen - Strand Nilsen, Kalludra, Diop, Kartum, Gjertsen - Willumsson, Bye. Reserver: Sæther, Gjesdal, Coly, Agbo, Chrupalla, Askar, Bruseth, Rakneberg, Sivertsen.
    Odd har gjort én endring på startelleveren mot Haugesund sist (2-2): Målscorer Dennis Gjengaar må åpne på benken. Inn på laget kommer Mikael Norø Ingebrigtsen som spilte den siste halvtimen for Gjengaar i forrige kamp.
    Kristiansund gjør to skifter etter forrige rundes 4-4-karusell mot Rosenborg. Faris Pemi Moumbagna pådro seg en lårskade tidlig mot RBK. Ble da erstattet av Bendik Bye som starter dagens match. På midten må Amin Askar vike for Liridon Kalludra som sonet karantene mot RBK.
    Ellers er det verdt å merke seg at Aliou Coly som har vært ute med en lyskeskade siden midten av juli, er tilbake i kamptroppen. Han er blant dagens innbyttere.
    Blant Odds innbyttere finner vi den tidligere KBK-spissen Flamur Kastrati. 30-åringen scoret sitt hittil siste eliteseriemål i august 2019, for nettopp KBK.
    Odd er ubeseiret i sine siste seks seriekamper (4-2-0). KBK har også fått et visst oppsving den siste tiden, med bare ett tap på sine siste seks (3-2-1). Men Michelsens menn begynner å slippe opp for kamper å berge plassen på. Det er nesten påkrevet med seier i dag for å få kontakt med Sandefjord som ligger på kvalikplassen.
    Lagenes møte i Kristiansund i slutten av juli endte 2-2. KBK skaffet seg en tidlig 2-0-ledelse etter scoringer av Andreas Hopmark og Bendik Bye. Men Filip Jørgensen og Espen Ruud fikk Odd a jour i målprotokollen. KBK vant fjorårets oppgjør i Skien etter bl.a. tre mål av nå langtidsskadde Moses Mawa (4-2).
    Svein Tore Sinnes fra Flekkefjord FK leder lagene ut på Skagerak-dekket. Sinnes dømmer sin 12. eliteseriekamp.
    To erfarne kapteiner hilser på hverandre, Steffen Hagen (36) og Dan Peter Ulvestad (33).
    Da er det straks klart for avspark.
    Jevtovic sparker kampen i gang.
    1'
    Odd kombinerer fint fremover. Rolantsson slår inn fra venstre, men upresist.
    2'
    Jevtovic løper seg fri på høyre i KBK-feltet. Ser etter lagkamerater, men finner ingen å spille til.
    3'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Jørgensen lurer offsidefella på venstre, men Williamsen bryter. Takler til dagens første corner.
    4'
    Corneren slås på bakre stolpe. Der vinner Gjertsen i lufta. Vekk med ballen.
    5'
    Mye Odd innledningsvis. Hoff med en hard serve inn i feltet. Igjen er Gjertsen på rett plass, klarerer kontant.
    5'
    Odd forsøker å komme rundt på venstre, men KBK demmer opp.
    6'
    Ingebrigtsen driver innover i banen, hindres sentralt. Frisparket tas kort.
    7'
    Jevtovic kommer igjen fri på høyre i feltet. Spiller skrått ut til Rolantsson, men skuddet blokkeres. God mulighet.
    8'
    KBK får kjenne litt på kula i et langt angrep.
    10'
    Kristiansund får tildelt et hjørnespark
    Godt innlegg av Strand Nilsen mot Bye, men Owusu er våken, kommer imellom. Våkent! Corner.
    11'
    Owusu er også best i lufta, stanger utover.
    11'
    Diop slår en lyre inn i Odd-feltet. Ser etter Bye, men pasningen er litt for hard.
    12'
    Kalludra tvinger frem en ny corner. Bedre av KBK.
    13'
    Rolantsson rydder unna. Neste innlegg fanges greit av Wahlstedt.
    13'
    Odd forsøker hyppige spillvendinger ut mot kantene, men presisjonen er ikke den beste enn så lenge.
    14'
    Hagen stikker gjennom mot Hoff, men ballen ruller for fort, over kortlinja.
    15'
    Williamsen og Jarl bytter ofte posisjoner ved siden av Ulvestad. I dag er Williamsen høyrestopper, mens Jarl er på venstre.
    16'
    Mål for Kristiansund!
    Odd 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Bendik Bye
    Målgivende: Sander Erik Kartum
    BEND IT LIKE BENDIK! Kartums langpasning opp i angrep brystes av Bye forbi Wahlstedt. Bye kommer litt skrått ut mot venstre, men vrir ballen inn i det tomme målet.
    17'
    Dette var Byes åttende seriemål for sesongen. Han scoret også hjemme mot Odd i år.
    19'
    Skudd på mål
    Kristiansund kommer igjen. Strand Nilsen fyrer av rett utenfor det høyre hjørnet av Odd-feltet. Ballen skjærer rett forbi Wahlstedts høyre stolpe. Godt forsøk.
    20'
    Odd-spillerne finner hverandre fint - inntil 16-meterstreken. Der er det stopp.
    22'
    Nytt fremstøt, men Jarl bryter.
    23'
    Odd har stadig mye ballkontakt, men KBK er godt organisert. Holder laget godt samlet.
    23'
    KBK presser høyt, forstyrrer Odd. Det tar tid før Odd kommer seg over midten.
    25'
    Wallem runder McDermott. Det er vel litt kontakt, men Wallem faller lett og dermed blir det tatt ille opp hos KBK når dommer blåser straffe.
    26'
    Odd scorer på straffe!
    Odd 1 - 1 Kristiansund
    Mål: Milan Jevtovic
    PERFEKT STRAFFE! Jevtovic setter straffen helt inne ved den venstre stolpen, utenfor McDermotts rekkevidde. Vi har 1-1!
    28'
    Milan Jevtovic er dermed oppe i 10 seriemål for sesongen.
    29'
    NESTEN! Kartum med presist innlgg på syv meter, men Bye får ikke dreis på headingen og ballen går utenfor. Burde stått 1-2 der, noe Bye opplagt vet. Han ser opp mot himmelen.
    30'
    Kollisjon på midten, Jørgensen og Jarl klinker hodene sammen. Au-au-au!
    33'
    Begge får tilsyn etter stjernesmellen.
    33'
    Jørgensen er oppe i sittende stilling. Jarl er fortsatt nede.
    34'
    Henrik Gjesdal tar av seg overtrekksdrakten.
    34'
    Jørgensen er oppe og går. Tommel opp for ham.
    34'
    Jarl blør fra et kutt. Men er oppe igjen. Godt å se.
    35'
    Da blir det litt tillegg etter hvert.
    35'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Henrik Gjesdal
    Ut: Sebastian Jarl
    Jarl må gi seg. Synd for KBK.
    36'
    Gjesdal tar plassen han er godt kjent med, venstre stopper.
    36'
    Odd prøver en lang ball opp i KBKs felt, men litt på måfå. Ingen problemer for gjestene.
    37'
    Ingebrigtsen kommer ned mot kortlinja på venstre i feltet, men pasningen innover plukkes enkelt av McDermott.
    38'
    Diop skal skyte, men dommer blåser mot Kalludras "basketball-screen" mot Jørgensen. Godt dømt.
    39'
    Odd roter seg bort i angrep, KBK kan kontre.
    40'
    Men gjestene går seg også fast. Odd kommer fort.
    40'
    Gjesdal bryter i siste liten.
    40'
    KBK truer på 16 meter. Odd bryter, men gjestene kommer igjen. Er godt med her.
    42'
    KBK har spilt på seg selvtillit. Finner hverandre fint.
    43'
    Innlegget kommer, men ikke presist nok.
    44'
    KBK kommer igjen, men Strand Nilsens ball innover fra høyre slår i en Odd-forsvarer.
    45'
    Minimum tre minutters tillegg her på Skagerak.
    45'+1
    KBK styrer og steller akkurat nå. Odd ligger i 5-4-1 defensivt.
    45'+1
    Odd får tak i ballen, men mister den med en gang.
    45'+2
    NESTEN BYE IGJEN! Kartum pisker ballen inn fra høyre. Bye makter ikke å styre headingen under tverrliggeren!
    45'+3
    Da er det pause. Det står 1-1 etter en relativt jevnspilt førsteomgang. KBK leder 3-2 i sjansestatistikken og har vært hakket bedre enn hjemmelaget som har skuffet så langt.
    45'+4
    Da er vi igang igjen.
    46'
    Odd må opp i ringene. Er heldige som ikke ligger under. For straffesparket som førte til 1-1 var meget billig, ja, rett og slett feil idømt. Kan ikke se at McDermott gjorde noe som helst feil.
    46'
    Det er ikke foretatt noen endringer på noen av lagene.
    48'
    Kartum klemmer til fra distanse, men treffer dårlig. Langt utenfor.
    49'
    Odd forsøker å kombinere seg gjennom KBKs bakre rekker, men mislykkes. For likevel en corner når McDermott kløner det til for seg.
    50'
    KBK rydder unna.
    51'
    Odd leter etter åpninger, men balltempoet er ikke all verden.
    53'
    Bevegelsene på topp er heller ikke gode nok. Det blir relativt enkelt for KBK å demme opp.
    53'
    MEN HER SKJER DET NOE! Jørgensen klemmer til, får McDermott ut i full strekk!
    54'
    På corneren får Jevtovic stå alene på bakre stolpe, men avslutningen går utenfor!
    55'
    Det er solgt 3720 billetter til dette oppgjøret.
    55'
    Ingebrigtsen snurrer med Gjesdal, får frispark på vel 20 meter. Gjesdal slipper kort. Er litt heldig der.
    57'
    Ruud står ved ballen. Ingebrigtsen også.
    57'
    Blir nok Ruud.
    58'
    Ruud chipper ballen inn foran mål. Bjørtuft nikker over og utenfor. God mulighet!
    58'
    STOR SJANSE! Et svakt utspill fra keeper snappes av Ingebrigtsen. Han legger ballen over på venstre fot, men McDermott redder!
    58'
    Corneren renses unna med visse problemer.
    59'
    Gult kort til Kristiansund
    Henrik Gjesdal
    Får kortet han slapp unna for kort tid siden.
    59'
    Sandefjord ligger nå under 1-2 for Glimt i Bodø. Men KBK har en jobb å gjøre selv her.
    61'
    Owusu gir vekk en corner. Kan KBK få til noe her da?
    61'
    Owusu får ballen på seg, før den beines vekk.
    62'
    Odd skal snart foreta et bytte.
    64'
    Kartum plukker opp en løs ball, skyter fra 20 meter, ballen sneier en forsvarer og går til corner.
    65'
    Wahlstedt bokser vekk fra farlig sone.
    66'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Syver Aas
    Ut: Milan Jevtovic
    66'
    SVISJ! Diop brenner til fra drøye 20 meter. Ballen suser rett på utsiden av stolpen!
    68'
    Gult kort til Odd
    Conrad Wallem
    Holder igjen Willumsson. Klar sabotasje.
    69'
    Frispark til KBK på 35 meter.
    70'
    Kartum løfter inn mot Gjesdal, men noe mer blir det ikke ut av muligheten.
    70'
    Fine spillvendinger av Odd, men Gjesdal renser unna når innlegget kommer.
    72'
    Willumsson skaffer KBK en corner.
    73'
    Ny corner etter at en klarering på første stolpe treffer en Odd-spiller.
    74'
    Kalludra klemmer til, via Owusu, og enda en corner.
    74'
    Bjørtuft må ha tilsyn for en skade.
    75'
    Bjørtuft hjelpes på bena.
    75'
    Går litt forsiktig. Halter lett.
    76'
    Høyt spark av Strand Nilsen på fire meter. Treffer Rolantsson. Klart frispark.
    76'
    Inn: Philipp Zulechner
    Ut: Vebjørn Hoff
    77'
    Inn: Ivan Mesik
    Ut: Odin Bjørtuft
    77'
    Inn: Amin Askar
    Ut: Liridon Kalludra
    78'
    Inn: Pawel Chrupalla
    Ut: Brynjólfur Willumsson
    78'
    1-1 er isolert ikke noe dårlig resultat borte mot Odd, men KBK trenger mer i sin prekære situasjon.
    79'
    Aas kommer på venstre, spiller til Jørgensen som feier til. Men ballen sklir av foten og skjærer langt utenfor.
    79'
    Offside
    Ingebrigtsen skyter like utenfor, men vinkes også av for offside.
    80'
    Litt stille nå. Stille før stormen, får vi håpe.
    82'
    Odd har ballen i lange perioder, uten å få til all verden.
    84'
    Så et ballmist. Kan KBK utnytte?
    84'
    Chrupalla skjærer inn fra høyre, men Mesik blokkerer skuddet! Diop skyter via Owusu og til corner.
    84'
    Wahlstedt bokser kontant unna.
    85'
    Ny feil hos Odd. Men KBK må slå i støtte.
    85'
    Inn: Dennis Gjengaar
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Gjengaar scoret i forrige kamp. Hva kan han utrette her?
    86'
    Inn: Aliou Coly
    Ut: Max Williamsen
    Coly gjør comeback etter langvarig skade.
    86'
    Gjengaar forsøker å dra av Gjesdal, men mislykkes.
    88'
    Owusu trekker opp et angrep, men KBK bryter. Kan få til noe her.
    89'
    Nei, må stoppe opp. Odd er i balanse.
    89'
    KBK får frispark. Vil mye her, men evner de?
    90'
    Gjestene får enda en corner.
    90'
    Minimum tre minutters tillegg.
    90'+1
    Ulvestad nikker, Wahlstedt plukker, mister, men får frispark. Korrekt dømt
    90'+1
    Så får Odd en corner. Skal de ta alle poengene her, helt på tampen?
    90'+2
    Ballen havner hos Rolantsson på hjørnet av 16-meteren. Ballen sklir av skuddfoten og skuddet blir ufarlig.
    90'+2
    KBK med ballen Et halvt minutt igjen.
    90'+3
    Odd får tak i kula.
    90'+3
    Langt inn, i KBKs felt. Men så er det hele over.
    90'+3
    KBK leverer en god bortekamp i Skien, men får bare det ene poenget etter at Odd fikk en gavepakke av et straffespark i første omgang. Odd skapte det som var av sjanser i andre omgang, i det første kvarteret av omgangen, men klarte ikke å omsette noen av dem. Vi takker for følget og ønsker god kveld videre.