0-0

3 707
5 330

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Odd og Rosenborg i den fjerde serierunden av Eliteserien 2023.
    Dagens kamp er denne rundens hovedkamp i Eliteserien og går mellom lagene som endte på henholdsvis 5 og 3 plass i 2022. Forrige sesongs oppgjør mellom lagene endte med to seiere til Rosenborg. I Trondheim dro de i land en 1-0 seier, mens det på Skagerak arena endte 2-3 etter scoringer av Filip Jørgensen, Abel Stensrud, Carlo Holse, Erlend Dahl Reitan og Ole Sæter. Rosenborg har i det hele tatt hatt et godt grep på Telemarkingene. Sist Odd seier kom i 2020.
    Vertene fra Skien har levert en lovende serieåpning. 270 minutter har gitt 0 baklengs. De to eneste scoringene deres kom i forrige hjemmekamp mot Brann. Det har gitt 5 poeng mot Stabæk, Brann og Sarpsborg 08. Oddrane har i det hele tatt en meget god statistikk i nyere Eliteserie historie. De siste 15 kampene har de kun tapt en. Hjemme har de ikke tapt siden 30.7 i fjor - mot nettopp RBK. Paco-ball har virkelig levert varene og tross skepsis før årets sesong er det ventet over 8000 tilskuere til kveldens storkamp.
    Gjestenes sesongåpning har gikk en identisk poengfangst. Etter at de åpnet hele Eliteserie seongen med seier hjemme mot Viking - dro de til Molde og hentet med seg et sterkt poeng mot fjorårets serievinnere. Forrige helgs 1-1 kamp på Lerkendal mot Sandefjord var derimot et slag i tryne for sulteforede trøndere. Bronsen fra i fjor var nok et signal på et lag på riktig vei, men er nok ikke godt nok for bortskjemte trønderske supportere. Det er blitt stilt spørsmålstegn med hvem som skal erstatte målene til fjorårets komet Casper Tengstedt. Foreløpig er ikke spørsmålene blitt noe færre, 3 mål på 2 kamper, hvorav et selvmål er foreløpig det trollungan har fått å juble for.
    På skadefronten ser det lysere ut for hjemme enn bortelaget. Solholm Johansen måtte ut med strekkskade i forrige hjemmekamp og er nok et stykke unna av å være tilbake foreløpig. Det er ventet at Espen Ruud er tilbake til denne og at han er en het kandidat til å få sin første kamp fra start i kveld. For Rosenborg sin del er fortsatt spydspissen Ole Sæter ute med skade. Edvard Tagseth var tilbake forrige uke og kan fort være inne i 11eren igjen her. Usikre er også Olaus Skarsem, Jonathan Augustinsson og Ulrik Yttergård Jensen også. Kjetil Rekdal har variert i formasjon mellom 3-4-3 og 3-5-3 de siste ukene og begrunnet det med spillere tilgjengelig. Det blir spennende å se hvilke 11 og i hvilken formasjon de kommer ut med i dag.
    Daniel Higraff fra Forus og Gausel idrettslag skal lede kveldens oppgjør. Som assistentdommere har han med seg Ole Andreas Skogsrud (Ridabu IL) og Ivar Askeland (Kvernbit IL). Fjerdedommer er lokale Herman Leiulfsrud Aas (Fossum IF). Bak VAR skjermene sitter Steinar Hauge (Bjarg IL) og Geir-Oskar Isaksen (Furuflaten Idrettslag).
    Lagene er klare og noen overraskelser er det i begge lag. For hjemmelaget sin del er det et hyggelig gjensyn med evigunge Espen Ruud. Han starter sin første seriekamp for året etter å ha vært ute med skade. Overraskende nok er det gullkalven Jørgensen som må vike plass. Det kan da se ut at Ingebrigtsen danner midtbaneduo sammen med Wallem. Ellers ser det ganske likt ut som i sesongens første kamper.
    For bortelagets del blir det spennende å se hva slags formasjon de kommer ut i. Tagseth får sin første start på venstrebacken for året, da han velges fremfor Pereira som har startet de tre første. Den store overraskelsen på laget er Vaananen. 2002-modellen som ble hentet fra finsk fotball før sesongen får sin første seriekamp for RBK og ser ut til å ta plass på midten. Ryktene sier at Børkeeiet har blitt drillet som den midtre av tre stoppere i Rosenborg forsvaret, men kan fort bytte plass med Henriksen på midten. Nelson leverte en god omgang mot Sandefjord forrige helg og foretrekkes fremme i angrepsrekka.
    1'
    Thorvaldsson sparker i gang kampen for gjestene og vi er underveis.
    1'
    Umiddelbart ser det ut til at Rosenborg kommer i en 3-4-3 for dagen med Børkeeiet som midtre stopper og Henriksen fortsetter på midten. For hjemmelaget er Ingebrigtsen flyttet ned på midten sammen med Wallem.
    2'
    Odd får tildelt et frispark
    Conrad Wallem
    Henriksen feller Wallem midt på banen.
    3'
    Ta og føle på hverandre er nok en riktig betegnelse på de første fem minuttene i Skien. To lag som er raske til å komme i balanse i starten av kampen. Det har stort sett endt med en lang pasning opp på en enslig spiss foreløpig.
    6'
    Solomon Owusu
    Nytt frispark midt på banen.
    8'
    Rosenborg får tildelt et frispark
    André Hansen
    Æljen fra Tynset - Midtskogen er for tøff i ryggen på en Rosenborg forsvarer og lager frispark.
    8'
    Rosenborg får tildelt et hjørnespark
    Jayden Nelson
    Wahlstedt er fint ute å bokser ballen på innsvingeren fra Nelson. Situasjonen ender opp i ingenting for gjestene.
    9'
    Steffen Hagen
    12'
    Erlend Dahl Reitan
    Lang ball opp på Midtskogen. Han er uvøren i duellen med Reitan og får frispark i mot.
    14'
    14'
    De eneste som har levert noe som helst av underholdning det første kvarteret på Skagerak arena er lagenes supportere som holdet det gående med sang og liv på hver sin tribunen. Ute på matta er det ingen overdrivelse å kalle åpningen for sjansefattig.
    16'
    18'
    Et angrep med bedre rytme for bortelaget ender opp med Tagseth helt nede ved dødlinjen på venstresiden. Innlegget går rett i blokka og til corner.
    20'
    Corneren blir headet vekk.
    20'
    Carlo Holse
    Frispark fra fin distanse for Rosenborg. Thorvaldsson felles på 25 meter og får frispark. Skuddet fra Holse går rett i hodet på Midstkogen og ut til innkast.
    21'
    Leopold Wahlstedt
    22'
    Diogo Tomas
    Småstygg etterslenger fra Thorvaldsson. Heldig som slipper unna med tilsnakk fra dommer.
    23'
    Kampens første sjanse detter til hjemmelaget! Gjengaar timer løpet mellom Rosenborgs back og ytterste stopper perfekt. Nede ved dødlinjen til Rosenborg klarer han ¨å vinkle den ut til Jevtovic som banker ballen langt over. Kampens beste angrep.
    27'
    Gult kort til Rosenborg
    Santeri Väänänen
    Finnen er for tøff med landsmannen Tomas når han prøver å gjenvinne ballen etter et Rosenborg angrep og belønnes med det gule kortet av dommer Higraff.
    28'
    Rosenborg leverer en god overgang hvor en bevegelig Carlo Holse er sentral. Innlegget fra Cornic på høyresiden blir imidlertid veldig enkelt å plukke for Wahlstedt i Odd buret.
    31'
    Verdt å nevne er det at kampen er en real klassiker mellom lagenes Youtube kanaler. "På innsiden" med Rosenborg av en hit som dukket opp under fjorårssesongen og er blitt fulgt opp av Odds "På innsia". Begge to god og lettbeint underholdning for alle fotballinteresserte.
    34'
    Carlo Holse
    Nok en dødball som de for anledningen grønnkledde trønderne ikke skaper noe ut fra.
    35'
    Espen Ruud
    37'
    Nære på igjen for Odd! Ingebrigtsen vender spillet pent over til Jevtovic. Han får en liter meter på sin oppasser og får lagt inn på hodet til Midtskogen som har tatt plass på bakre stolpe. Avslutningen går dessverre for vertene et godt stykke over målet til Andre Hansen.
    38'
    Rosenborg kommer til sin første avslutning i åpent spill uten at det er spesielt farlig. Holse har vandret over på venstresiden og finner en liten luke i Odd forsvaret. Innlegget finner pannebrasken til rekkekamerat Thorvaldsson. Islendingen kommer ikke nok over ballen og avslutningen forsvinner 10-12 meter på utsiden.
    42'
    Gult kort til Odd
    Mikael Norø Ingebrigtsen
    Stygg feilpasning fra Tomas. Vaananen blir tatt på vei fremover av Tromsøværingen Ingebrigtsen og får gult kort.
    44'
    Carlo Holse
    Rosenborg får omgangens siste mulighet. Holse går ut for å slå corneren fra RBKs høyre side.
    45'+1
    Ny corner fra motsatt side. Corneren havner ute hos Holse på 20 meter. Avslutningen finner ikke veien gjennom en tettpakket Odd boks. Det er det siste som skjer i den første omgangen.
    45'+1
    45'+2
    Med det blåser Daniel Higraff av den første omgangen og det har vel blitt spilt morsommere omganger i Norge i år. Det er ikke uten grunn at disse to lagene er de gjerrigste i Eliteserien så langt. Begge har vært bedre i etablert forsvar enn med ball og har på den måten nullet hverandres trusler ut. I åpent spill er det Odd som har hatt det som kan kalles sjanser. Først var det Jevtovic som hadde ryggsekken på da han upresset fikk avslutte fra 12-13 meter - før Midtskogen headet et innlegg fra samme mann over fra kloss holdt. For gjestene sin de har de få dødballene de har hatt endt opp i null og niks og det er ingenting å si på at det står målløst til pause i Skien. Vi er straks tilbake med de siste 45 minuttene.
    45'+1
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Oscar Aga
    Ut: Isak Snaer Thorvaldsson
    Rosenborgs toppspiss blir igjen i garderoben etter en meget anonym første omgang. Inn kommer Oslo gutten Oscar Aga.
    45'+1
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Leonard Owusu
    Ut: Espen Ruud
    45'+1
    Inn: Filip Rønningen Jørgensen
    Ut: Solomon Owusu
    Også på Odd har det vært aktivitet i pausen. Solo Owusu og Ruud har blitt erstattet av Leonard Owusu og Filip Jørgensen. Tydelig at både Paco og Rekdal har vært misfornøyd med den første omgangen. Så får vi se om byttene kan sette fart i kampen.
    45'+1
    Josef Baccay
    48'
    Wallem med en småstygg takling på Vaananen og får et fullt fortjent gult kort.
    49'
    Byttene for hjemmelaget har ført til litt rokkeringer på laget. Gjengaard har gått ned i Ruuds posisjon som høyre vingback. Det har ført til at Ingebrigtsen har tatt plass ute på sin vante høyrekant og gjort plass for Jørgensen i midten. I hjertet av Odd-laget er den eneste endringen at Owusu-en heter Leonard og ikke Solomon. For gjestene sin del er det snakk om et rent spissbytte.
    51'
    Carlo Holse
    Nok en corner uten spesielt god kvalitet fra trønderne. Ballen skrus ut til femmeter for Wahlstedt.
    53'
    Rosenborg blir avblåst for offside
    Edvard Tagseth
    55'
    Odd får tildelt et hjørnespark
    Milan Jevtovic
    Vertenes første corner kommer etter snaue timen. Kaptein Hagen er vel først på den, men avslutningen blir aldri farlig.
    58'
    Endelig noe som kan minne om en farlighet på dødball for gjestene. Ballen detter ned til Holse i returrommet. Han får god klem i avslutningen, men Baccay blokkerer den.
    60'
    Inn: Marius Broholm
    Ut: Jayden Nelson
    Innsvingeren fra Nelson blir det siste Canadieren gjør. Inn kommer den lokale unggutten Marius Broholm.
    61'
    Kampens største sjanse! Rosenborg kommer seg rundt på sin venstresiden og får lagt inn. Inne i feltet venter kaptein Henriksen, som vrir og vender på seg et par ganger før han får avsluttet fritt fra 11 meter. Skuddet går en liten halvmeter over tverrliggeren til Wahlstedt.
    63'
    Ny Rosenborg-sjanse. Reitan vipper ballen inn i bakrom på Aga. Han er sterk i duellen med Tomas og får vendt opp og spilt videre til Holse. Han forserer inn i 16-meteren, men på avslutningen har finsk-portugiseren i Odd-forsvaret fått jobbet seg tilbake og blokkerer avslutningen.
    68'
    Så holder innbytter Owusu på å kløne det ordentlig til for eget lag. Klareringen fra fem meter sklir fullstendig av foten - men Oddrane kan puste lettet ut når ballen glir forbi målet til Leopold Wahlstedt.
    71'
    Bedre rytme i Rosenborg angrepene nå. De får kombinert seg fra høyre, via midten og ut til Tagstedt på venstresiden. Innlegget sklir imidlertid forbi alle til stor frustrasjon for Geir Frigård på Rosenborg benken.
    73'
    Odd får frispark i en fin posisjon ute ved hjørneflagget. Utførelsen på frisparket er forferdelig fra Jevtovic og ballen ruller ut til femmeter nede ved motsatt hjørneflagg.
    75'
    Rosenborg prøver seg med ny cornertaker. Resultatet er fortsatt ufarlig.
    77'
    78'
    Wahlstedt plukker frisparket fra Tagstedt og setter i gang en kontring. Gjengaar forserer frem langs høyrekanten og spiller ballen videre til Wallem som vinner en corner i motsatt ende.
    79'
    Kort variant fra Odd denne gangen. Jevtovic får ballen tilbake og vipper den inn på bakre stolpe. Midtskogen header et stykke over mål.
    79'
    Inn: Per Ciljan Skjelbred
    Ut: Santeri Väänänen
    Den finske debutanten rydder plass for super-veteran Skjelbred de siste 10 minuttene.
    80'
    81'
    Klabb og babb inne i Rosenborg feltet. Odd benken er oppe på beina, men de får aldri avsluttet ordentlig og en RBK forsvarer får tuppet ballen ut til corner.
    83'
    Corneren blir headet unna, men Odd holder trykket oppe. Etter mye om og men ender det med en avslutning fra Norø Ingebrigtsen som går rett i RBK blokka.
    83'
    Så nære er Odd! Jørgensen vinner ballen og spiller ut på høyresiden der Jevtovic og Wallem kombinerer strålende. Innlegget med utsiden av høyrefoten fra Wallem er strålende, men headingen fra Ingebrigtsen går like utenfor. Nære!
    84'
    Er det mulig? En ufortsåelig pasningsfeil fra Rodgers etterfulges av nok en glimrende overgang for Odd. Igjen spiller Jevtovic videre til en livlig Wallem. Innlegget går hele veien til bakre stolpe hvor Midtskogen uselvisk header ballen inn foran mål igjen. Der venter innbytter Jørgensen som header ballen rett på en god Hansen i RBK-buret. Ekstremt nære nå Oddrane.
    86'
    Det blåses frispark til Hansen i duellen inne i feltet.
    87'
    Så er det Rosenborg som er nære ved å gå opp i ledelsen. Cornic blir spilt gjennom på høyresiden og svinger ballen inn foran mål. Der er både Aga og Broholm litt for sent ute, som gjør at ballen sklir gjennom Odd boksen.
    89'
    Et langt Rosenborg angrep ender med at Reitan går tom for alternativer og legger ballen inn i feltet litt uten mål og mening. Ser ut til å ebbe ut i poengdeling nå.