3-0
133
122

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Røa og Arna-Bjørnar i sjette serierunde av Toppserien.
    Tre strake seire har blitt avløst av tap mot VIF og RBK for Røa, som i sum har hatt en god innledning av 2024-sesongen. Med sine ni poeng fører Oslo-laget an i det som er ventet å bli en gruppe bak de fire på topp, og med åtte poeng til kvalikplassen har man allerede fått en brukbar luke nedover. Røa vant totalt seks kamper i 2023, men man har i dag muligheten til å sikre 2024-sesongens fjerde trepoenger allerede i den sjette serierunden.
    Det unge Arna-Bjørnar-laget har som ventet fått det tøft i sesonginnledningen, og man er sammen med nabo Åsane det eneste laget uten seier så langt. Inkludert slutten av fjoråret har Arna-Bjørnar nå 12 kamper uten seier i Toppserien, en rekke som fikk nok et tilskudd da Kolbotn ble for sterke sist. Mange baklengsmål og få scorede mål har naturligvis gjort livet surt for et Arna-Bjørnar-lag som har scoret mål i kun to av fem kamper så langt.
    Arna-Bjørnar trenger sårt en trepoenger, og man møter i dag en motstander man har en god statistikk mot de siste sesongene. I fjor endte tre oppgjør med 1-1-1, men Røa-seieren kom i kjølvannet av hele syv kamper uten Røa-triumf mot Arna-Bjørnar. Oslo-laget går til dagens kamp etter kun tre seire på de siste 15 møtene med rødtrøyene fra Arna.
    Dagens hoveddommer er Veronika Fjeldvær fra Stadsbygd IL. Silje Elisabeth Thoresen og Jennifer Wie Andersen er assistentdommere, mens Marit Hamel er fjerdedommer.
    Røa med to endringer fra laget som startet mot RBK, og Mia Svendsen og Cassandra Bogere er inne for Hanna Ellingsen og Siw Døvle.
    Også Arna-Bjørnar med to endringer fra forrige rundes lag, og Linnéa Laupstad og Vilde Veglo starter på bekostning av Malin Dalsgård og Ada Henschien.
    En praktfull lørdag for fotball i Oslo, og solskinn akkompagneres av rundt 20 grader i ettermiddag.
    Røa og Arna-Bjørnar entrer nå Røabanen. Oslo-laget har lagt bak seg en imponerende april, mens gjestene fra Arna fortsatt jakter sin første trepoenger for sesongen. Avspark i solskinnet er få strakser unna.
    0'
    Røa sparker i gang oppgjøret.
    0'
    I stolpen for gjestene, som nesten tar ledelsen umiddelbart! Nigardsøy mottar ganske langt fra boksen, men hun får gå og gå mot farlig sone. Et skudd som ikke fremstår veldig farlig, blir det idet ballen treffer stolpen. Røa-keeper Högrell sjaneløs på den. Nesten en pangåpning for gjestene.
    1'
    Nok en enorm mulighet til A-B, og Veglo bommer på det som er åpent mål der! Røa-keeper Högrell roter fælt idet hun mottar et tilbakespill, og etter en liten duell får Veglo avsluttet fra snaut 16 meter. Hun har faktisk åpent mål, men ballen triller likevel utenfor. Saftig mulighet til gjestene etter rundt 100 sekunder.
    1'
    A-B har altså hatt to store muligheter så langt. Den siste det nærmeste vi kommer "alle sjansers mor" i solskinnet i Oslo.
    3'
    Røa på en visitt, og etter et innlegg fra høyre skyter Svastuen rett på Larsen. Ganske presset der, Røas nummer 14. Bra jobb i forkant.
    4'
    A-B fremstår uredd i innledningen her. Har altså slitt stort med å score mål så langt i sesongen.
    6'
    Ganske så tørt kunstgress på Røabanen i dag, og det er naturligvis vanskeligere å få et bra balltempo. En del snø langs banen vitner om vinteren som omsider har blitt til vår.
    8'
    A-B har spilt en god del 4-3-3 så langt i år, men i dag virker man å ha en ganske klar femmer bak, i hvert fall tidvis.
    10'
    Mål for Røa!
    Røa 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Oline Fuglem
    Målgivende: Ragne Hagen Svastuen
    Fuglem setter Røas første store mulighet i oppgjøret! Svastuen god idet hun kommer rundt til høyre i banen, en involvering som fører til et lavt innlegg mot Fuglem noe foran i boksen. Der er Røas nummer 7 kontant idet hun setter dagens første i nettet bak en sjanseløs Larsen. Fin Røa-fotball der.
    10'
    Lav variant mot første stolpe. Et skudd blokkeres umiddelbart. A-B får ikke så lenge etter en ny corner.
    11'
    Nok en lav variant. Klareres.
    12'
    Ingen tvil om at A-B er uheldige som ligger under her. Ikke et dårlig åpningskvarter av tabelljumboen.
    14'
    Røa-frispark til venstre på egen halvdel. Slås kort.
    14'
    A-B gjenvinner fint på Røas halvdel, men pasningen videre er upresis. Kunne blitt en mulighet.
    16'
    Røa-trener Nordby verbal på sidelinjen nå, og selv om Røa leder, har dette vært en jevn omgang så langt. Som nevnt noe heldige som er i føringen, Røa.
    18'
    Røa triller ball idet vi nærmer oss halvspilt første omgang, men balltempoet er ikke veldig høyt. Det nevnte tørre kunstgresset spiller nok definitivt inn her.
    20'
    Hjemmelaget direkte mot Nyhagen, men Larsen leser det hele og fanger. Gjestenes sisteskanse relativt lite involvert her, noe som også gjelder Røas Högrell. Sistnevnte mye å gjøre de første to minuttene.
    22'
    I offside til høyre i banen.
    24'
    Er nok Røa som har mest ballbesittelse her, men ikke mye som skjer i de to boksene nå. Mest trekk på trekk mellom de to 16-metrene.
    26'
    Nyhagen får plutselig mottatt i boksen, men idet hun vender, blir hun omringet. Nesten en farlighet der. Larsen overtar.
    28'
    A-B-frispark nær midten av egen halvdel. Slås kort.
    28'
    Tendenser av A-B, men Sælen er noen hundredeler for sent ute idet det skal legges inn fra høyre.
    29'
    Som nevnt en del overraskelser i gjestenes oppstilling her, blant annet med Muhic som venstreback. I en 3-5-2/5-3-2-variant, gjestene.
    31'
    Ny Røa-offside. Muligens Klæboe det markeres på.
    31'
    Stadig tendenser i gjestenes spill, og man har definitivt ikke levert første 30 minutter som indikerer at man er en klar tabelljumbo. Fortsatt Røa som har ballen mest totalt sett.
    33'
    Klæboe tar ned i boksen og er klar til å skyte, men flagget er oppe. Nesten en farlighet der.
    33'
    Begge lag har en del å gå på hva angår presisjon i pasningsspillet. En god del brudd på brudd idet det lakker og lir mot pause.
    35'
    Larsen ute og bokser. Får så plukket.
    36'
    Larsen nok en gang involvert, denne gangen på vel 16 meter, hvor hun får brutt idet Nyhagen avslutter. Redder med beina. Ser bra ut når man lykkes, men høy risiko for sisteskansen der. Ingen veldig hard avslutning.
    38'
    Svastuen får elegant tatt med seg ballen mot boksen, men hjemmelaget blir brutt sekunder etter. Lekker involvering av hjemmelagets nummer 14.
    39'
    Fuglem prøver seg fra et stykke ute, men Larsen kan se at ballen ender et stykke utenfor. Røa klart nærmest målsjanser nå, selv om dette var mer en halvsjanse.
    40'
    Fin Røa-fotball idet Engås er fri til venstre i banen. Innlegget videre mangler litt adresse. Røa klart best kort tid før pause.
    42'
    I metallet for Fuglem og Røa, men A-B slipper unna! Klæboe legger ballen perfekt til rette for Fuglem på vel 16 meter, hvor sistnevnte klemmer til. Larsen får aldri en hanske på en ball som ender i tverrliggeren, før Nyhagen header returen utenfor fra alle tiders hold. En mulighet i to deler for Røa der.
    43'
    Treffer Svastuen bak i boksen, men ballen sendes et godt stykke utenfor.
    44'
    45'
    Vi er halvveis i programmet på Røabanen, hvor det står 1-0 mellom Røa og Arna-Bjørnar. Oline Fuglems fulltreffer forskjellen på lagene så langt. Gjestenes Vilde Veglo hadde en alle tiders mulighet til å sende A-B foran etter rundt 100 sekunder, men i stedet var det altså Fuglem som sørget for hjemmejubel etter vel 10 minutter. Etter en jevn innledning tok Røa mer og mer over etter hvert som omgangen skred frem, og minutter før pause var samme Fuglem et tverrliggertreff unna å doble ledelsen. A-B var gode tidlig i omgangen, men mot slutten ble man spilt mer og mer lave. Alt i alt en fortjent hjemmeledelse her, og de fremmøtte har fått se positive første 45 minutter av vertskapet i rødt.
    45'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Hildegunn Sævik
    Ut: Louise Högrell
    45'
    A-B innleder andre omgang.
    45'
    Nigardsøy prøver seg umiddelbart etter pause! Som i den første omgangen er Nigardsøy farlig umiddelbart. Hun prøver seg fra vel 16 meter, et skudd som slås unna av en god Sævik på strek. Bra reddet. Nesten utligning umiddelbart for gjestenes nummer 18.
    45'
    Ender med innkast til gjestene. Spiller seg så til en andre corner.
    45'
    Ny kort variant. Blir et nytt innkast.
    46'
    Ser man på sjansetatistikken, ser man tall som vitner om at dette har vært et ganske så jevnt oppgjør, i hvert fall om man ser på de store målsjansene. Røa har hatt flest halvsjanser i tillegg.
    49'
    Blir klarert unna av gjestene.
    50'
    Sekunder etter corneren spilles ballen inn en andre gang. Svastuen får headet, men det markeres for offside.
    51'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Emma Sivertsen
    Ut: Samra Muhic
    52'
    Røa på en visitt, men et godt innlegg fra Svastuen er marginer unna å treffe medspiller. Larsen kan overta.
    53'
    Sælen med en stor mulighet for A-B, men Sævik varter opp med nok en stor redning! Laupstad spiller gjennom Sælen, som så får avsluttet fra meget godt hold. Sævik varter opp med en alle tiders redning et stykke fra strek, hennes andre etter innhoppet. Flagget kommer etter hvert opp.
    53'
    Røa 2 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Julie Hoff Klæboe
    Målgivende: Solveig Engås
    Klæboe med en lang tå i boksen, og da står det plutselig 2-0! Røa nok en gang effektive idet muligheten oppstår. Et fint innlegg fra Engås finner Klæboe foran i boksen, hvor spissen varter opp med en lekker avslutning. Ballen finner sin vei forbi Larsen og i mål. Goalgetteravslutning av hjemmelagets nummer 9.
    54'
    Naturligvis lang vei tilbake for A-B nå. Kom til flere gode muligheter etter pause, før det altså kom en i motsatt ende.
    57'
    Sævik fanger en ball i egen sone, men Engås får seg en smell i prosessen. Et lite stopp i spillet her.
    59'
    Inn: Ada Henschien
    Ut: Linnéa Laupstad
    61'
    Inn: Mina Folland
    Ut: Solveig Engås
    63'
    Røa-frispark nær midtstreken. Slås kort.
    64'
    Svastuen akrobatisk idet hun er etter et innlegg fra venstre, men ballen styres et godt stykke utenfor.
    65'
    Nok et Røa-innlegg, men dette fanger Larsen. Hjemmelaget virker å ha god kontroll på dette idet vi er rundt halvveis i den andre omgangen.
    66'
    Røa 3 - 0 Arna-Bjørnar
    Klæboe nådeløs når muligheten byr seg, og spissen setter sin andre for kampen! Vondt blir til verre for et A-B som slurver utenfor egen boks. Bjørnsens tilbakespill plukkes, noe som betyr alvorlig fare på ferde for gjestene. Klæboe fanger og får satt ballen mellom beina på keeper Larsen. Spissens andre for kampen er en solid gavepakke av et A-B-lag som er på vei mot nok et tap.
    67'
    Et lite stopp i spillet etter en smell på gjestenes Andresen. Benyttes som en drikkepause i varmen.
    69'
    Mye talent i dette A-B-laget, men man skulle definitivt hatt et par rutinerte skikkelser å utfylle ungdommelig pågangsmot med. Kaptein Hovland alene om å være rutinert i dette laget.
    71'
    Folland med et forsøk for Røa, men Larsen plukker forsøket uten problemer. Ganske så ufarlig fra den tidligere A-B-spilleren.
    73'
    Røa ligger altså an til å ta sin fjerde trepoenger for sesongen. Man tok til sammenligning seks i hele 2023.
    75'
    Ender i klyngen foran mål. Klareres.
    77'
    Inn: Kaja Rosenlund
    Ut: Julie Hoff Klæboe
    78'
    Brukbar mulighet for Rosenlund, som skyter utenfor fra interessant hold! Innbytteren får en fin pasning i boksen, hvor hun prøver å sette ballen i Larsens venstre hjørne. Skyter et stykke utenfor, men skuddet kommer fra meget spennende hold. Blant Røas bedre forsøk i ettermiddag.
    80'
    Har etter hvert blitt meget komfortabelt for Røa, dette. Nå også med et ganske klart overtak i sjansestatistikken.
    81'
    Inn: Jenny Skogmo
    Ut: Anya De Courcy
    81'
    Inn: Rakel Renolen
    Ut: Mari Nyhagen
    81'
    Spissen kommer fra en offside.
    82'
    Stanges til ny corner.
    83'
    Larsen kan til slutt plukke.
    84'
    Røa 4 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Ragne Hagen Svastuen
    Svastuen med et herlig skudd for Røa, som byr på målfest på Røabanen! Hun har vært mye involvert i dag, Svastuen, og her får hun også målet sitt. Hun forserer til høyre i banen og går etter hvert mot boksen. På vel 16 meter klemmes det til, et forsøk som ender elegant i Larsens høyre hjørne. Mesterlig utført av hjemmelagets nummer 14.
    85'
    Offside på en i rødt. Trolig Folland det markeres på.
    87'
    A-B i ubalanse på egen halvdel, noe som fører til en fin opprulling av Røa. Til slutt forsøker Renolen seg, men Larsen får skuddet rett på seg. Ikke langt unna en stor mulighet.
    89'
    Keeperinnbytter Sævik med et godt innhopp for Røa her. Vartet opp med flere gode involveringer tidlig i omgangen, før det har blitt en langt roligere reise etter hvert.
    89'
    I stolpen fra Renolen, som nesten sørger for 5-0! Innbytteren prøver seg for en andre gang, og denne gangen er hun marginer unna nettsus. En markkryper fra rundt 16 meter ser ut til å ende utenfor, men får en langt mer interessant retning enn det. Ender i stolpen bak en utspilt Larsen.
    90'
    Rikelig med rom bak hos A-B de siste minuttene her nå. Sjanse på sjanse for Røa. Folland marginer unna å få en lang tå på et innlegg.
    90'+1
    Nok en Røa-opprulling, men denne gangen er Svastuen i offside.
    90'+3
    En fin pasning mot Sælen, men innlegget brytes. Får en sen corner.
    90'+4
    God serve, men ballen passerer samtlige hos gjestene. Det siste som skjer her.
    90'+4
    90'+5
    Veronika Fjeldvær markerer for full tid i Oslo, hvor det ender 4-0 mellom Røa og Arna-Bjørnar. Rikelig med futt i "Røa Dynamite Girls" i møtet med tabelljumboen fra Arna. Oline Fuglem sørget for hjemmeledelse halvveis, og den andre omgangen skred frem med mer og mer Røa. Julie Hoff Klæboe sørget for 2-0 etter snaut timen, før samme spiller var på plass da 3-0 ble et faktum vel halvveis i omgangen. Ragne Svastuen fastsatte så sluttresultatet til 4-0 med et aldri så lite kremmerhus få minutter før full tid. Røa kom etter hvert til rikelig med muligheter, men det skal også nevnes at A-B hadde gode forsøk tidlig i de to omgangene. Alt i alt likevel en fortjent hjemmeseier på Røabanen, og et Røa-lag i flott vårform tar sesongens fjerde trepoenger etter det som ble komfortable 90 minutter i solskinnet.