1-0
Supporterfordeling på VG
249
344
Author avatar

Ble dekket av NTB

  Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Røa og LSK Kvinner i årets andre serierunde av Toppserien!
  Det er to lag som kommer fra eksakt samme utgangspunktet etter forrige runde, nemlig en 4–2 seier. Nå gjelder det å fortsette å legge et godt grunnlag for sesongen i de neste rundene som kommer. I løpet av de tre gangene lagene møtte hverandre i fjor, endte to av kampene med seier til LSK Kvinner, mens en kamp endte med poengdeling. Røa har faktisk ikke slått dagens bortelag siden 2015, så nå gjenstår det å se om vertene får sin første trepoenger på nesten ti år.
  LSK Kvinner imponerte flere da de slo Brann i den første serierunden. Etter at de gulkledde dominerte førsteomgang, var det ingenting laget fra Bergen kunne gjøre for å unngå tap i serieåpningen. Selv om ikke alle treningskampene var like imponerende resultatmessig, virker det som LSK Kvinner har trent godt i vinter. Dersom de fortsetter i samme spor som mot Brann, kan laget fra øst virkelig få til noe stort i år. Vi ser i hvert fall at fjorårets tredjeplass helt klart kan være en realistisk målsetting i år også.
  Røa kan ta med seg en seier mot nyopprykkede Kolbotn inn i dagens oppgjør. Selv om Røa aldri dominerte hele kampen, viser resultatet at hovedstadslaget er på rett spor, tross flere utskiftninger gjennom vinteren. Det er vanskelig å tolke ting ut ifra treningskampene, men Røa ser ut til å ha levert solide resultater gjennom vinteren. Oppkjøringen endte med flere seire, og det blir uten tvil spennende å følge med på om dagens verter plasserer seg høyere enn fjorårets syvendeplass.
  Ivanovic er nok en spiller flere i LSK Kvinner ønsker tilbake i laget så fort som mulig, mens Røa muligens puster lettet ut over at hun ikke kommer til å stå på motsatt banehalvdel i dag. Klubben melder på sin egen nettside at spissen har slitt med et vondt kne, men er forventet tilbake i trening etter påske. I kampen mot Brann åpnet det muligheten for Halldórsdóttir, og hun grep sjansen sin med begge hender. De gulkleddes nummer ni sendte laget i føringen etter kun to minutter, før hun senere i kampen noterte seg for to målgivende.
  Dagens hoveddommer er Karoline Marie Jensen. På sidelinjen har hun med seg Thanh Tan Tran og Tomine Espedal Strand som assistentdommere, mens Morten Andersen-Gott er dagens fjerdedommer.
  Vertene gjør kun én endring fra serieåpningen forrige helg. Bogere leverte tre målgivende pasninger i kampen mot Kolbotn, men starter dagens oppgjør på benken. På Røabanen er det Døvle som tar Bogeres plass på midtbanen. Rødtrøyene åpner kampen i en 3-2-3-2-formasjon.
  André Bergdølmo ser ut til å være fornøyd med laget som slo Brann i første runde. Det blir ingen utskiftninger i dagens ellever, så gjenstår det å se om LSK Kvinner kan levere en lignende prestasjon i dag. Halldórsdóttir på topp kan bli en ordentlig trussel for Røas bakre rekker dersom hun fortsetter der hun slapp. Vi får som vanlig se de gulkledde i sin 4-3-3-formasjon fra start i dag.
  De to lagene entrer kunstgresset her på Røa i dette øyeblikk!
  Kampen har startet
  0'
  Sola skimter fram bak skyene når Halldórsdóttir sparker den andre serierunden i gang!
  0'
  Røa forsøker å avansere langs høyre side, men de gulkledde har god kontroll på angrepet.
  1'
  Kyvåg prøver å spille gjennom Haahr, men pasningen blir for upresis.
  2'
  Nok en lang ball oppover langs høyresiden til Røa, men pasningen blir for hard og triller ut over dødlinja.
  3'
  Folland får ballen mot seg inne i boksen, men en god stopperjobb av Authen får ballen ut til kast.
  3'
  De Courcy med et godt innlegg inn i feltet fra høyre side. Fuglem får nesten hodet på ballen, men kula flyr ut over linja.
  4'
  Frisk åpning av Røa her på hjemmebane. De pumper pasninger inn i boksen.
  6'
  LSK Kvinner får kjenne litt på kula, men det tar ikke lang tid før Folland vinner ballen fra Johansen høyt i banen. Backen gjør derimot en god jobb når hun vinner ballen tilbake i laget før den store muligheten kommer.
  8'
  Authen slår den langt oppover i banen.
  8'
  Begge lagene forsøker seg med lange baller framover i banen, men enn så lenge har lagenes bakre rekker gjort en god jobb med å stoppe dette.
  11'
  De Courcy kommer til enda et innlegg fra høyre side. Fiskerstrand har god kontroll idet hun fanger ballen.
  11'
  Den tas kort. Corneren slås kort til Siren, som fyrer til fra distanse. Skuddet går mot krysset, og Högrell må ut til full strekk. Avslutningen ender akkurat til side for mål. Godt forsøk på et langskudd av midtbanespilleren!
  12'
  Fuglem prøver seg fra distanse. Skuddet er lavt, men altfor svakt. Fiskerstrand kan enkelt stoppe avslutningen.
  15'
  Engås svinger ballen inn i feltet. Ingen rødkledde får hodet på ballen, og Fiskerstrand får kontroll.
  16'
  Flere forsøk på avslutninger, men det blokkeres til ny corner.
  17'
  Inn mot midten av feltet, men Røa header unna.
  17'
  LSK Kvinner har fått mer kontroll nå, og de jobber seg oppover i banen med ballen i laget.
  19'
  Lang ball opp mot Haahr, men Røa får ballen unna for denne gang.
  20'
  Nok et forsøk på en lang ball opp i feltet. Huseby slår kula opp mot Kyvåg, men pasningen går i henda på Högrell.
  21'
  Røa prøver å spille seg ut bakfra. Kyvåg presser Ellingsen høyt, og midtstopperen slår pasningen rett i beinet til Kyvåg. Heldigvis for Røa, ender ballen utenfor banen.
  23'
  De Courcy slår et innlegg fra høyre side. Hun prøver å nå bakre stolpe, men Fiskerstrand hopper høyt nok til å fange ballen.
  23'
  Engås setter i gang et løp langs venstre side, og hun får ballen mot seg. Pasningen blir for upresis.
  25'
  Røa vinner et frispark i god innleggsposisjon fra høyre side. Fiskerstrand bokser unna, og Woldvik smeller ballen videre vekk.
  25'
  Engås vinner ballen i returrom og prøver seg fra langt hold. Skuddet går rett på Fiskerstrand som redder.
  26'
  Engås starter et godt løp inn i boksen. Masdal ser henne og slår ballen inn. Fiskerstrand er offensiv i boksen og stanser pasningen før den når fram.
  28'
  Kyvåg jobber igjen godt i det høye presset. Denne gangen får hun Masdal til å gjøre en feil, men ingen medspillere følger med for å utnytte muligheten.
  29'
  Frisparket tas kort i bakre rekker.
  29'
  Døvle får servert ballen av De Courcy inne i boksen. Hun prøver å svinge ballen videre inn, men kula blokkeres ut til kast.
  30'
  Den tas kort på egen halvdel.
  31'
  Nok et godt innlegg inn i LSK Kvinners 16. Fiskerstrand er våken og plukker pasningen.
  32'
  Røa flytter flere spillere opp i boksen. Ballen svinges inn i feltet, men LSK Kvinner får ballen unna etter mye klabb og babb.
  32'
  Folland prøver seg fra kort hold! De Courcy har levert flere innleggsforsøk i dag, og hun er ikke ferdig. Ballen legges vakkert inn i farlig området, og flere spillere forsøker å komme til en avslutning. Folland får til slutt skutt, men hun står med ryggen til mål. Skuddet blir for upresist og ender utenfor. Det er en god mulighet skapt av De Courcy!
  35'
  Frisparket tas kort.
  36'
  Kyvåg slår ballen inn fra høyre side. Den høye pasningen er altfor upresis og ender bak mål. Kyvåg og Haahr har byttet plass på kantene. Kyvåg har tatt plass på høyre side, mens Haahr nå beveger seg på venstrekanten.
  39'
  Siren prøver seg på helvolley utenfor 16-meteren. Det blir ikke det helt store treffet, og ballen ender et stykke til side for mål.
  40'
  Authen med en lang ball oppover i banen, men der er det ingen medspillere som følger på. Pasningen går helt inn til Högrell.
  41'
  Gjestene vinner et frispark helt nede ved eget hjørneflagg. Midtstopperen slår den langt.
  41'
  Högrell roter det nesten til når Kyvåg presser høyt. Målvakten får ballen trillende mot seg og bruker god tid. Plutselig kommer kantspilleren løpende mot henne, og Högrell må slenge seg over ballen. Kyvåg har vært god i det høye presset sitt i dag.
  43'
  LSK Kvinner tar den raskt.
  44'
  Pause
  45'
  Det blir ingen tilleggstid her i førsteomgang, og lagene går til pause uten scoring! Røa åpnet omgangen best og sendte flere baller inn i boksen. LSK Kvinner fikk ryddet unna, mye takket være Fiskerstrand som har vært sjef i eget felt enn så lenge. LSK Kvinner begynte å skape flere sjanser etter hvert, og Siren kom til lagets største mulighet på et langskudd. Avslutningen gikk mot krysset, men endte så vidt til side for stolpen. De Courcy har også skapt flere farlige muligheter for hjemmelaget, men det gjenstår å se om et av lagene klarer å produsere sjanser som ender i scoring. Vi er straks tilbake med mer fotball her fra Røabanen!
  2. omgang
  45'
  Folland sparker andre halvdel i gang!
  45'
  Røa lemper ballen opp med en gang, men LSK Kvinners forsvar henger med ut fra hvilen.
  45'
  Fin ball opp mot Folland, men hun står i offside.
  46'
  Woldvik tar den kort.
  47'
  Svastuen spiller ballen lekkert inn i boksen. Engås får nesten kontroll på pasningen, men blir akkurat hindret i tide slik muligheten avverges.
  48'
  Hoff Klæboe får masse tid med ballen rett utenfor boksen. Hun er ikke i tvil og skyter. Avslutningen går mot venstre stolpe, men ender like til side for mål.
  49'
  De Courcy setter fart fremover og løper over halve banen før hun svinger kula inn i boksen. Innlegget er derimot ikke like imponerende som farten, og Fiskerstrand plukker.
  50'
  Hoff Klæboe med masse rom på motstanderens banehalvdel. Folland er med henne på et løp mot boksen, og hun får ballen mot seg. Pasningen når ikke helt fram til Røas nummer 22, og LSK Kvinner vinner ballen.
  51'
  Døvle med en lang ball oppover i banen. Nok en gang er Fiskerstrand fremme og fanger ballen på kanten av 16-meteren. Det mangler ikke på gjennombruddspasninger fra Røas side, men presisjonen har vært mer varierende enn så lenge denne kampen.
  52'
  De Courcy med et vakkert innlegg mot bakre stolpe. Det er så vidt LSK Kvinner får headet ballen unna før det kommer en avslutning. Røa har vært best i de ti første minuttene etter hvilen.
  55'
  Jørgensen tar den raskt på egen halvdel.
  56'
  Frisparket tas kort i forsvarsrekkene.
  57'
  Den tas kort denne gangen også.
  58'
  Woldvik med et farlig innlegg inn i boksen. Det er en rødkledd som hopper høyest og får ballen unna.
  59'
  Kyvåg prøver seg fra distanse! Kantspilleren får ballen et stykke utenfor 16-meteren og ser ingen grunn til å ikke skyte. Avslutningen er godt plassert, men ender til side for høyre stolpe. En god mulighet for gjestene der!
  59'
  Huseby prøver seg fra langt hold denne gangen, men skuddet ender et godt stykke utenfor.
  61'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Cassandra Bogere
  Ut: Siw Døvle
  Bogere har kommet på. Midtbanespilleren vartet opp med tre målgivende pasninger mot Kolbotn i serieåpningen!
  61'
  Solid innlegg inn i gjestenes 16-meter. Fiskerstrand må hoppe høyt, men klarer å holde ballen.
  63'
  Spillerbytte - LSK Kvinner
  Inn: Emma Reshane
  Ut: Amanda Johnsson Haahr
  64'
  LSK Kvinner setter i gang raskt. De jakter scoring nå!
  65'
  De gulkledde kommer til flere pasninger inn i boksen, men klarerer ikke å produsere scoringer ut av sjansene. Lagene begynner likevel å nærme seg noe nå, så gjenstår det å se om noen rekker å putte ballen i nettmaskene.
  67'
  Lang ball opp mot Reshane, men pasningen blir for hard. Högrell får kontroll på den løse ballen.
  68'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Mari Nyhagen
  Ut: Mina Folland
  68'
  Hoff Klæboe er centimeter unna! Hoff Klæboe setter i gang et løp fremover i banen og får ballen servert perfekt. Hun er alene mot Fiskerstrand og prøver seg. Målvakten varter opp med en nydelig redning, som sender ballen til side for mål.
  70'
  Avslutningen går like utenfor! Ballen svinges vakkert inn i boksen, og det kommer et skudd på direkten. Avslutningen ender like til side for stanga. Røa nærmer seg virkelig her nå!
  70'
  Innlegget slås inn i boksen, men rett i klypene på Högrell.
  71'
  Fiskerstrand er ute og avverger en stor mulighet for Røa!
  74'
  Røas sisteskanse slår den langt oppover i banen.
  75'
  Røa triller ball i bakre rekker nå. LSK Kvinner ser ut til å ha det mer travelt.
  78'
  Nok et godt slått innlegg inn i boksen, men avslutningen ender utenfor stengene.
  78'
  Spillerbytte - LSK Kvinner
  Inn: Mille Ivi Christensen
  Ut: Ásdís Halldórsdóttir
  79'
  Spillerbytte - Røa
  Inn: Kaja Rosenlund
  Ut: Julie Hoff Klæboe
  79'
  Den tas raskt.
  80'
  Kyvåg prøver seg fra langt hold. Avslutningen blir altfor upresis og går ut over dødlinja.
  81'
  Huseby slår langt oppover mot Kyvåg, men pasningen når ikke kantspilleren. Ballen går for langt til siden, og Røa vinner et kast.
  83'
  Masdal tar seg godt tid, men slår den til slutt langt.
  83'
  Mål for Røa!
  Røa 1 - 0 LSK Kvinner
  Mål: Mari Nyhagen
  Målgivende: Solveig Engås
  Perfekt plassert i nederste hjørnet! Mye klabb og babb i LSK Kvinners forsvar. Jørgensen forsøker å klarere utenfor 16-meteren, men smeller ballen rett i beinet til Engås. Ballen spretter tilfeldigvis videre til Nyhagen som prøver seg utenfor boksen. Skuddet er perfekt plassert nede i høyre hjørnet!
  84'
  Woldvik svinger ballen inn i boksen, men det heades unna i tide.
  85'
  LSK Kvinner kommer til en ny avslutning. Det blir et forsøk med hodet fra langt hold, og det blir for mange meter til mål. Headingen mister kraft og Högrell redder.
  86'
  LSK Kvinner fyller på inne i boksen, og pasningen kommer til slutt. Avslutningen blir blokkert av en rødkledd.
  88'
  Kan dette bli en drømmeåpning på sesongen for Røa?
  89'
  Nok et innlegg inn i boksen til Røa, men Högrell plukker.
  90'
  Frisparket slås inn i feltet, men den går helt inn til Högrell.
  90'
  Spillerbytte - LSK Kvinner
  Inn: Tonje Erikstein
  Ut: Emma Peuhkurinen
  90'
  Spillerbytte - LSK Kvinner
  Inn: Marte Hjelmhaug
  Ut: Oda Johansen
  90'
  Røa jobber godt i sluttminuttene og vinner et kast på gjestenes halvdel.
  90'+2
  Røa vinner et frispark helt nede ved LSK Kvinners hjørneflagg. Der skal det brukes tid. Den tas kort.
  90'+3
  LSK Kvinner vinner ballen og setter i gang fort!
  90'+3
  Kyvåg stormer fremover og smeller ballen inn mot mål. Ballen går mot nærmeste stolpe, men ender i klypene på Högrell. Tiden renner ut nå!
  90'+4
  Kampen er slutt
  90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her