161
268

Hei og god mandag! Det er en glede å få lov til å ønske deg hjertelig velkommen til Røa Kunstgress og liverapporteringen fra oppgjøret mellom Røa og Lyn.
    I den niende serierunden av Toppserien er det endelig duket for byderbyet mellom Røa og Lyn, der både tre poeng og retten til å kalle seg det beste laget i Oslo vest står på spill. Det er gangavstand mellom lagenes hjemmebaner, og det er heller ikke stor avstand mellom lagene på tabellen. Et tredje lag fra Oslo vest, Stabæk, er det eneste laget som skiller dagens duellanter på tabellen.
    Røa startet sesongen forrykende med tre strake seiere, men har møtt betydelig mer motstand de siste ukene med bare én seier på de påfølgende fem. Riktignok har alle kampene vært jevne oppgjør hvor Geir Nordbys lag har vist at de kan skape trøbbel for samtlige lag i Toppserien. Sist var de nære på å knabbe med seg en trepoenger fra Brann på Bergensernes feststue. Etter 90 intense minutter i solskinnet i Bergen på onsdag, måtte de ta til takke med ett poeng og en god prestasjon.
    Dagens bortelag kommer fra en viktig trepoenger mot tabelljumbo Arna-Bjørnar. Det betyr laget fra Kringsjå har plukket 4 poeng på de tre siste, og kan dermed sies å ha funnet litt tilbake til vårformen de hadde før 1-7-fadesen mot Stabæk for noen uker siden. Dette til tross for at seieren mot Arna Bjørnar satt litt lengre inne enn de hadde håpet, skal vi tro klubben selv.
    Innbyrdes har Lyn opparbeidet seg hjemmel til å kalle seg storesøster. De har nemlig vunnet halvparten av de 14 siste innbyrdes oppgjørene, mens Røa står med beskjedne 3 seiere. Sist endte det med poengdeling på Røa kunstgress.
    Begge lag ser ut til å gå ut i sine vante 3-5-2-formasjoner. Geir Nordby, også omtalt som Mr. Røa, gir tillit til Masdal i midtforsvaret, mens toppscorer Klæboe starter på topp i tospann med Nyhagen. Med unntak av Myrseth som kommer inn for Berget i midtforsvaret, gjør bortelaget ingen endringer. Det levner ingen tvil om at det er to motiverte lag som entrer Røa kunstgress til det som etter alle solemerker blir et spennende oppgjør. Kampleder Jensen blåser det hele i gang om en knapp time - heng med!
    1'
    Vertene får æren av å ta avspark!
    1'
    Rødtrøyene triller ball i sine bakre rekker i åpningsminuttet.
    2'
    Røa ønsker å ta eierskap på dette oppgjøret fra start. Den første pasningen mot Klæboe blir for upresis.
    3'
    Lyn presser vertene lave, men rødtrøyene spiller seg fint ut.
    3'
    En smånervøs start på kampen på Røa Kunstgress.
    4'
    Lyn vinner et innkast høyt i banen og benytter anledningen til å flytte mannskapet oppover.
    4'
    Røa får tildelt et frispark
    Sarah Suphellen
    Tas kort på egen banehalvdel.
    5'
    Klæboe starter i lengderetningen og mottar en noe upresis langpasning. Lyn får ryddet den første bølgen unna.
    6'
    Storesøster Melgård setter opp tempoet på sin høyreside, men trøbler litt i medtaket. Lyn beholder ballen.
    6'
    Lyn etablerer et press rundt et lavtliggende Røa-lag. Skuddet fra Holmen går inn til keeper.
    7'
    Slemmen spilles fri på venstrekanten og stormer mot dødlinjen. Der får hun skaffet kampens første hjørnespark.
    8'
    Lyn Fotball får tildelt et hjørnespark
    Tanja Myrseth
    Det lempes inn på bakre stolpe, hvor den forlenges av Svastuen.
    8'
    Kampens første store sjanse går til Lyn! Galteland tar i mot et innlegg og lader skuddfoten fra rundt 15 meter. Skuddet går via Jensen og inn i klypene til Högrell. Kunne fort ha tatt ledelsen der, gjestene!
    10'
    Rødtrøyene utnytter en feilpasning på midtbanen og flytter laget oppover.
    11'
    Hjemmelaget kombinerer fint på høyresiden. Angrepet ender når Fuglem slår et innlegg et lite hakk for upresist.
    12'
    Noen gode minutter for Røa her nå. Får flyttet laget oppover.
    13'
    Masdal sender uadressert post i retning bakrom. Lyn kan ta over.
    13'
    Svastuen sørger for Røas første avslutning på mål! Vertene kombinerer fint på venstresiden, før Engås får æren av å legge inn. Der rager Svastuen høyest, men headingen blir for svak.
    14'
    Klæboe slår en lekker tunnel på midtbanen, før hun avleverer mot Nyhagen. Pasningen er ikke på like høyt nivå som driblinga. Dermed kan Lyn ta over.
    16'
    Fladberg utfordrer og vinner et innkast høyt i banen.
    17'
    Disse lagene nøytraliserer hverandre på det meste. De spiller i samme formasjon og matcher hverandre i måten de ønsker å drive ballen fremover i banen.
    17'
    Louise Högrell
    Slås langt mot Svastuen.
    17'
    Bogere finner frem driblefoten i nokså farlig område. Driblinga lykkes hun med, heldigvis for vertene. Skal ikke ta altfor mange sånne raid, Bogere.
    19'
    Stillingskrig på midtbanen før øyeblikket. Lagene tar og føler på hverandre inntil videre.
    20'
    Igjen siktes det på Svastuen idet langpasningen skal slås. Denne gang vinnes duellen av Lyn-forsvaret.
    21'
    Supphellen rager høyest på en spennende ball fra Slemmen.
    21'
    Högrell stormer utover i feltet sitt og plukker opp en ball kun centimetre foran Røsholm Olsen. Sklir ut av boksen sin med kroppen der, men klarer akkurat å holde ballen innenfor streken.
    23'
    Det blåses for drikkepause i varmen. Gradestokken viser rundt 20 plussgrader i dag. Behagelig for publikum, noe mindre behagelig for spillerne.
    24'
    Kampen sparkes i gang igjen på Røa Kunstgress.
    25'
    Slemmen prøver å ta dirigentrollen i en kontring, men stoppes effektivt av Røa-forsvaret.
    26'
    God fotball fra vertene tvinger frem et innkast høyt i banen.
    26'
    Et innlegg fra Svastuen ender med klabb og babb i feltet, før Klæboe omsider banker ballen i blokka som i dette tilfellet består av Holmen.
    27'
    En brukbar mulighet for hjemmelaget! Klæboe rager høyt og demper en presis langpasning ned til Svastuen, som banker til på første forsøk. Skuddet går like over mål. Hjemmelagets beste mulighet til nå.
    28'
    Røa dikterer banespillet her nå. Prøver å vende spillet fra side til side for å åpne de nødvendige rommene.
    30'
    Rødtrøyene triller ball på kryss og tvers av sine bakre rekker idet vi har rundet halvtimen spilt.
    32'
    Lyn Fotball blir avblåst for offside
    Jenny Røsholm Olsen
    Er litt for ivrig idet ballen slås der, Olsen. Kunne blitt skummel om hun hadde holdt seg på riktig side der.
    32'
    Fuglem er sentral i en brukbar kontring for Røa! Ender med at nevnte Fuglem får ladet skuddfoten på rundt 20 meter. Skuddet går til siden for mål.
    33'
    Så kan det kontres for gjestene! En god overgang ender med at Kamilla Melgård kan dra seg innover i banen og fyrt av et skudd. Det skuddet står Supphellen i veien for.
    35'
    Lyn Fotball får tildelt et frispark
    Sikter mot den fremste stolpen. Der vinner Røa duellen.
    35'
    Mål for Lyn Fotball!
    Røa 0 - 1 Lyn Fotball
    Mål: Jenny Røsholm Olsen
    Målgivende: Kamilla Melgård
    Så sitter den for gjestene! Røa mister ballen i ugunstig posisjon på midtbanen. Det utnytter Melgård, som plukker opp ballen og triller videre til Olsen, som bøyer ballen i det lengste hjørnet. En sterk overgang av bortelaget med andre ord!
    35'
    Ledelsen til Lyn kommer altså etter at Røa har styrt det meste av banespillet i denne omgangen. Røa har ikke lyktes i å skape de helt store sjansene, og det kan derfor sies å være fortjent med ledelse til blåtrøyene.
    38'
    Palm prøver å prikke en langpasning mellom stopperne og keeper Högrell. Lykkes bare nesten.
    39'
    Det ropes på hands før det lempes inn mot Svastuen. Innlegget går inn til Odden.
    41'
    Røa blir avblåst for offside
    Solveig Engås
    Starter løpet sitt på venstrekanten et lite halvsekund for tidlig.
    41'
    Røa spiller ballen hurtig i sine bakre rekker rundt et høytpressende bortelag.
    42'
    De Courcy utfordrer på høyrekanten, men stoppes tidlig.
    43'
    Spillerne tar seg en liten pust i bakken på et innkast. Er nok mange her som er takknemlige for at det snart skal blåses for pause.
    44'
    En spennende ball mot Nyhagen ender med at Røa-spissen vinner et innkast.
    44'
    Lyn triller ball idet klokka tikker mot hvilen. Er naturligvis godt fornøyd med å lede til pause her, gjestene.
    45'
    Olsen får hard medfart på venstrekanten og tildeles frispark for det.
    45'+1
    Melgård får æren av motta en innøvd variant. Innlegget fra Melgård ender opp i klypene til Högrell.
    45'+1
    45'+2
    Lyn går til pause med ledelse! Olsen satte inn sitt femte mål for sesongen og utgjør den eneste forskjellen på lagene idet vi er halvveis i programmet på Røa Kunstgress. Spillemessig kan Røa sies å ha hatt et lite overtak, men Lyn er dødelig effektive i angrep. Begge lag har studert hverandre opp og ned, og lykkes i å nøytralisere hverandre. Her kan utholdenheten til lagenes 11 spillere bli en viktig faktor utover i den andre omgangen. Et tett kampprogram, tropisk varme og høyt tempo krever krever høy kapasitet, som også kan bety at denne kampen åpnes enda mer opp i løpet av de siste 45 minuttene. Vi snakkes på andre siden av hvilen!
    45'+1
    Holmen sparker i gang siste halvdel av slaget om Oslo vest!
    45'+1
    Melgård felles og vinner et frispark.
    45'+1
    Slås midt i feltet, hvor Högrell har få problemer med å plukke opp ballen.
    45'+1
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Mia Svendsen
    Ut: Synne Masdal
    45'+1
    Inn: Mina Folland
    Ut: Solveig Engås
    45'+1
    Klæboe slår mot Svastuen i bakrommet. Ender med et innkast.
    48'
    "La ballen gå" lyder det fra Nordby og Røa-benken. Ønsker litt høyere tempo her, Røa-trenerne.
    50'
    Røa styrer det meste av banespillet innledningsvis her. Spillet forøvrig består av en stor andel tøffe dueller på midtbanen.
    51'
    Hjemmelaget banker ballen opp i lengderetningen til innbytter Folland, som sannsynligvis har fått beskjed om å løpe på alt som sendes fremover. Denne langpasningen når hun ikke.
    52'
    Ellingsen leser ballbanen til en gjennombruddspasning mot Tunes på mesterlig vis, og avverger at nevnte Tunes får anledning til å skape farligheter.
    53'
    Røa 0 - 2 Lyn Fotball
    Mål: Kamilla Melgård
    Målgivende: Cornelia Fladberg
    Folsømt fra Melgård! Hun serveres på høyrekanten og finner frem skuddfoten på langt og skrått hold. Der skyter hun over keeper Högrell og inn i det tomme buret. NM i folsømhet fra Melgård der. Da blir det tyngre for Røa.
    53'
    Ny, stor sjanse for Olsen og Lyn! Målsniken stjeler ballen fra Ellingsen og retter fokuset nådeløst og umiddelbart mot målet! Hun forsøker å skru ballen i det lengste hjørnet, men lykkes bare neste med det. Skuddet stryker et par centimetre utenfor målet.
    56'
    Lyn fremstår solide for øyeblikket. Skaper de fleste sjansene og styrer store deler av banespillet.
    58'
    Bogere stjeler ballen og har lyst til å sette i gang en kontring. Hun går seg litt fast, men tildeles et frispark.
    59'
    Hanna Ellingsen
    59'
    Blådrøyene kombinerer fint på høyresiden og tråkker seg videre inn i sekstenmeteren. Derifra blokkeres skuddforsøket.
    60'
    Hjemmelaget holder på ballen nå. Flytter laget sakte, men sikkert oppover i banen.
    61'
    Inn: Siw Døvle
    Ut: Anya De Courcy
    62'
    Røa får tildelt et hjørnespark
    Cassandra Bogere
    Lyn får ryddet halvveis unna, før det skytes fra langt hold. Ufarlig for gjestene.
    62'
    Mål for Røa!
    Røa 1 - 2 Lyn Fotball
    Mål: Julie Hoff Klæboe
    Målgivende: Ragne Hagen Svastuen
    Redusering for vertene! Og det er selvfølgelig ingen andre enn Svastuen og Klæboe som gjør det. Litt ut av ingenting vinner Svastuen ballen fra et lavtliggende Lyn-lag, før hun finner Klæboe som har tatt plassen noen få metere til høyre for Svastuen. Røas toppscorer Klæboe smeller til og sender et nytt håp inn i Røa-laget. Oslo-derbyet lever enda!
    63'
    Fuglem og Røa triller ball rundt et ryggende Lyn-lag. Bedre takter fra hjemmelaget nå.
    66'
    Vertene har overtatt initiativet i kampen her nå. Lyn legger seg lavt og tar i mot.
    67'
    Supphellen prøver skuddfoten fra 20 meter. Avslutningen går rett på keeper.
    67'
    Galteland får en god mulighet for Lyn! Hun får æren av å være siste kvinne på ballen på en strålende kontring. Fra skrått hold skyter hun mot mål, men et godt benarbeid fra Högrell hindrer scoring. Den er viktig for hjemmelaget!
    68'
    Det blir småfarlig i feltet, men Røa får omsider ryddet unna.
    69'
    Vi er halvveis i omgangen og dommer Jensen blåser lagene til en etterlengtet drikkepause.
    70'
    Spillet sparkes i gang igjen på Røa kunstgress.
    71'
    Gult kort til Røa
    Tar et godt tak i armen til Galteland og gjør seg dermed fortjent til kampens første gule kort.
    71'
    Kristin Holmen
    Sikter mot bakre stolpe. Uten hell.
    71'
    Myrseth legger et millimeterpresist innlegg til Tunes, som prøver å styre ballen mot mål. Det lykkes hun også med, men avslutningen blir for svak til å overliste Högrell. Kunne fort ha fått mer ut av den, gjestene!
    73'
    Jensen vinner en viktig hodeduell for Lyn. Styrer luftrommet i Lyn-forsvaret i dag, Jensen.
    74'
    Nærmere går det ikke an å komme! Først fører Bogere ballen innover i banen hvor hun går seg litt fast. Gjenvinningen tar Klæboe seg av, som får tak i ballen og skyter nærmest umiddelbart. Skuddet går langs bakken og treffer innsiden av den nærmeste stolpen. Deretter triller ballen på streken før det klareres til corner.
    75'
    Ryddes unna.
    77'
    Kirvil Odden
    Slås langt fra egen banehalvdel.
    77'
    Spillerbytte - Lyn Fotball
    Inn: Mia Fedøy
    Ut: Sofie Tunes
    Lyn gjør sitt første bytte her. Fedøy ser ut til å gå inn på spissplassen.
    78'
    Bogere har mer energi på tanken og fører ballen fremover i høyt tempo. Deretter legges det inn mot Svastuen, som feiler litt i mottaket.
    79'
    Klæboe skaffer et hjørnespark.
    80'
    Odden Sundsfjord er dominerende i lufta og har kontroll på den.
    80'
    Lyn triller ball i sine bakre rekker og ønsker å dra ned tempoet.
    81'
    Tas kort på midtbanen.
    81'
    Nyhagen sender en kjempefin ball til Folland, som går ned til dødlinjen. Deretter blir innbytteren litt for ubeslutsom og ballen tapes.
    82'
    82'
    Julie Hoff Klæboe
    Går litt for tøft inn i en duell på midtbanen og er misfornøyd med dommer Jensen etterpå.
    83'
    Røa tråkker pedalen helt i bånn og gir det de har nå. Svastuen prøver et innlegg. Må ta til takke med et innkast.
    84'
    Slemmen har tatt en større rolle inne sentralt nå, og blokkerer et lovende innlegg. Viktig involvering det.
    85'
    Lyn legger alle sine 11 spillere defensivt nå.
    85'
    Inn: Emilie Closs
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    Kampens første målscorer tas av banen og erstattes med friske bein.
    85'
    Bogere vinner ball på midtbanen og finner Fuglem som har tid og rom på venstrekanten. Sistnevnte prøver å dra seg inn i banen, men mister tidlig.
    87'
    Stor mulighet for Røa! Hjemmelaget ruller opp på venstresiden før Svastuen lader skuddfoten på kanten sekstenmeteren. Hun tvinger Odden ut i full strekk, men Lyns sisteskanse klarer å avverge scoring. Den er stor for vertene!
    87'
    Slås mot bakre stolpe hvor duellen vinnes av hjemmelaget. De lykkes også med sende ballen mot mål, men de klarer ikke å overliste Odden.
    88'
    Røa sender nærmest hele laget fremover i banen nå i et desperat forsøk på å frarøve tittelen "best i vest" fra sine arge konkurrenter Lyn.
    90'
    Lyn sender langt på alle muligheter her nå.
    90'
    Fuglem felles og vinner et frispark.
    90'
    Innlegget klareres halvveis.
    90'
    Nytt frispark til vertene! Denne gang på kanten av sekstenmeteren.
    90'+1
    Slås mot bakre stolpe, hvor Jensen vinner duellen for Lyn.
    90'+1
    Gult kort til Lyn Fotball
    Joakim Dragsten
    Tildeles det gule for uønsket verbal involvering.
    90'+2
    Solveig Slemmen
    Er for sent inne i duellen på kanten av sekstenmeteren.
    90'+2
    Slås mot bakre stolpe. Der vinnes duellen av Lyn, som får en viktig femmeter!
    90'+2
    Røa prøver og prøver, mens Lyn klarerer er beskrivende for de siste minuttene her.
    90'+3
    Et innlegg mot Svastuen når ikke frem. Lyn klarerer.
    90'+4
    Innbytter Svendsen er sentral i et angrep hvor Røa vinner et innkast høyt i banen.
    90'+4
    Bogere skyter, men det blokkeres.
    90'+5
    Så ropes det på straffe! Svastuen tråkker seg gjennom både en og to Lyn-spillere før hun går i bakken. Jensen er dog godt plassert og er aldri i tvil.