0-3
254
1 119

Hei, og hjertelig velkommen til dagens oppgjør fra Toppserien mellom Røa og Rosenborg.
    Hjemmelaget kommer fra flere tunge kamper på rappen nå. De står faktisk uten mål på de siste fire. På disse kampene har det blir 0-1-3. Sist ble det et svakt 3-0 tap borte mot Arna-Bjørnar som kjemper i bunn. Det betyr da at Rosenborg som jager gull blir meget tøft her på Røabanen.
    Gjestene har hentet Vålerenga som har ledet Toppserien i lang tid. Dette kommer etter en meget sterk periode fra RBK som har vunnet sju strake kamper. Det betyr at sist tap kom tilbake i juni etter at Lyn vant den kampen 2-0. Det gjør at trønderne før denne runden er på tabelltopp. Her kan de fort være resten av sesongen ettersom Vålerenga også skal spille kvalik kamper til Champions League hvor de ble trukket mot Real Madrid.
    Det er grått og småkaldt til denne kampen. Det gjør det nok langt bedre å spille denne kampen enn å overvære den!
    Lagene gjør sine siste forberedelser.
    0'
    Røa tar avspark!
    0'
    Vi kan legge til at Vålerenga har tatt ledelsen mot Åsane i kampen som startet 15.00. Det gjør at det håpet mange RBKere plutselig fikk om at Åsane skulle ta poeng mot VIF ser ut til å gå i grus.
    1'
    Vertene vinner et kast på midten.
    1'
    Røa har startet dette bra!
    4'
    Røa er nære. Det kommer et godt legg fra høyre som Synne Masdal holder på å heade i nota, men en god forsvarsjobb gjør at sistnevnte ikke kommer skikkelig på den! Nære!
    4'
    Så smeller det nesten motsatt! Nautnes spilles fri i boksen, men vingen skyter over fra 7-8 meter. Den er stor!
    5'
    Vålerenga slipper inn på slutten mot Åsane. Det gjør at RBK kan ta nye svært viktige poeng på Vålerenga i kampen om gull.
    8'
    Starten på denne kampen har vært svært bra!
    9'
    Nautnes nære! RBK spiller seg fint fri på høyresiden. Legget inn i boksen er godt. Nautnes som er på motsatt kant har sneket seg inn på bakre som gjør at vingen skal styre inn 0-1, men sistnevnte treffer den alt for langt inn på foten. Det gjør at Røa får blokkert den avslutningen i siste liten. Svært nære 0-1!
    10'
    Stanges unna på første!
    10'
    Tas kort før Røa får den enkelt avgårde.
    11'
    Corner-bonanza her nå!
    11'
    Den detter ned midt i feltet, før Røa til slutt får klarert. Ballen blir første liggende fri i boksen. Det gjør at Rosenborg kommer til flere nesten sjanser, men vertene slipper unna med skrekken også denne gangen.
    11'
    Cesilie Andreassen brenner en vanvittig mulighet! Bogere prøver på en støttepasning hjemover, mens keeper er ute av buret. Når den pasningen da ikke treffer sender det Cesilie Andreassen alene mot mål fra 16-17 meter med keeper heseblesende tilbake mot mål. Den offensive midtbanespilleren klarer på en eller annen måte å plassere den ballen utenfor det åpne målet. Den skal sitte!
    14'
    Hvordan står det fortsatt 0-0 her?
    15'
    Det første kvarteret her inneholder nok mer enn de fleste andre kamper har etter 90 minutter.
    17'
    Mål for Rosenborg!
    Røa 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Cesilie Andreassen
    Cesilie Andreassen får sin søte revansje! Keeper Marie Aspenes og stopper Sarah Suphellen går etter samme ball etter et legg fra venstre. Det gjør at sisteskansen bokser ballen ut i farlig område som Andreassen utnytter. Fra kloss hold pirker spilleren som akkurat misset den feite sjansen på åpent mål i garnet. RBK er foran!
    17'
    Det er ingenting å si på at vi har fått minst en scoring i denne kampen. De første 20 minuttene har det virkelig vært fart over!
    19'
    Vertene prøver seg med en lenger ball i bakrom, men Hørte har kontroll på det oppspillet.
    21'
    Vi er inne i den roligste perioden i kampen så langt.
    24'
    RBK med mye ball, mens Røa ligger godt i ramma. Taktikken er ikke endret foreløpig selv om man nok havnet tidligere under enn ønskelig.
    26'
    Lindberg legges i bakken på 25 meter.
    26'
    Dagens første målscorer treffer meget godt! Det gjør at at forsøket smeller i tverrliggeren før den detter ned bak mål!
    26'
    Andreassen prøver seg på en frekk pasning mot Selma Sól Magnúsdóttir, men Mia Svendsen leser den glimrende. Røa overtar.
    29'
    Omtrent alt RBK foretar seg fremover i banen kommer gjennom Cesilie Andreassen.
    31'
    Ender i ny corner til Røa.
    31'
    Løftes inn mot bakerste hvor en Røa-spiller får hodet på ballen. Avslutningen har retning mål, men Rulyte varter opp med en kanonredning!
    32'
    Ender i enda en corner!
    33'
    Espås får hodet på ballen ved bakerste, men spissen bare forlenger den ut til utspark.
    33'
    Nautnes felles ute på venstrekanten. Frispark til gjestene i fin innleggsposisjon.
    35'
    Piskes inn, men Røa-forsvaret klarerer.
    35'
    Hjemmelaget kan kjøre kontring etter frisparket til RBK. Espås går og går ved midtbanen, men Sørum setter inn en solid takling og får klarert ballen ut til innkast.
    36'
    De Courcy bryter fint på midten og spiller videre til Klæboe på topp. Spissen prøver å dra seg forbi Minde ved sidelinjen, men må nøye seg med et innkast.
    37'
    Like utenfor fra Svastuen! Røa-spillerne kombinerer ute til høyre, og Klæboe drar seg ned til dødlinjen før hun slår 45 grader ut. Der står Svastuen og får avsluttet, men skuddet går like til side for mål. Hjemmelaget mener Rulyte er på den og vil ha corner, men dommeren dømmer utspark til RBK.
    37'
    Masdal hiver inn i boks, og Klæboe går i duell med Særum. Det er imidlertid RBK-spilleren som går seirende ut idet hun banker ballen opp i banen.
    39'
    Lempes inn i feltet, men Joramo stanger unna.
    40'
    Røa fortsetter å presse på. De Courcy skjærer innover i banen, før hun prøver å tre gjennom Espås på overlappen. Minde leser derimot pasningen og får blokkert.
    41'
    Magnúsdóttir spilles fri etter en lekker ball fra Andreassen, men vingen klarer ikke å finte seg forbi Suphellen som banker unna, til publikummets store glede.
    42'
    Joramo tester skuddfoten fra drøyt 20 meter. Midtbanespilleren får god kraft bak skuddet, men avslutningen går flere meter til side for målet til Aspenes.
    43'
    En liten kommunikasjonssvikt hos ballguttene fører til at det er to baller på banen idet Suphellen skal ta et kjapt innkast. Røa-spilleren må vente litt, men får etter hvert satt i gang.
    45'
    45'
    Dommer Karoline Marie Jensen markerer for pause på Røabanen - bortelaget leder 1-0 etter at Cesilie Andreassen fikk pirket ballen i mål i det 17. minutt. Det smakte nok ekstra godt for RBK-spilleren som brant en gedigen mulighet minutter tidligere. Hjemmelaget tok derimot over det siste kvarteret og presset på. Svastuen var nærmest scoring da hun kom til skudd inne i feltet, men midtbanespilleren klarte ikke å overliste Rulyte i Rosenborg-målet. Dette oppgjøret lever i beste velgående, for her kan det vippe begge veier. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    Rosenborg sparker i gang de siste 45.
    45'
    I nettveggen fra Magnúsdóttir! Gjestene spiller seg nydelig ut bakfra og inn i Røas banehalvdel. Til slutt mottar kantspilleren ballen 14-15 meter mot mål og fyrer av. Skuddet er hardt, men går i nettveggen.
    46'
    Stusses videre mot bakerste hvor det er fullt kaos! Rosenborg-spillerne prøver å få kriget ballen i mål, men Svendsen får til slutt klarert.
    47'
    De Courcy drar seg lekkert forbi Joramo, men RBK-spillerne gir ikke opp og gjenvinner ballen på mesterlig vis. Deretter trer hun gjennom Lindberg som har gått på løp, men det ebber ut i ingenting.
    49'
    RBK triller ball inne på vertenes halvdel og venter på åpninger. Gjestene har hatt god kontroll i starten av andre, etter et hardt Røa-press før pause.
    51'
    Hjørnespark til Rosenborg
    51'
    Røa 0 - 2 Rosenborg
    Mål: Sara Hørte
    Målgivende: Selma Sol Magnusdottir
    RBK øker til 2-0, og nå begynner det å lukte tre poeng til trønderne! Nautnes med en kort variant mot Magnúsdóttir som pisker ballen inn mot bakerste. Der står Sara Hørte og kan enkelt heade ballen i nota fra én eller to centimeter!
    52'
    Bortelaget fortsetter å styre kampen etter 2-0. Joramo og Nautnes prøver å kombinere seg gjennom et lavtliggende og kompakt Røa-forsvar, men det ender med at Svendsen får klarert.
    56'
    Nesten for Nautnes og Rosenborg! Vingen mottar ballen ute til venstre, før hun løfter blikket og skyter mot lengste fra 18 meter. RBK-spilleren treffer bra, men Aspenes når frem og skal holde ballen, men mister den rett ved femmeteren. Heldigvis for hjemmelaget er Suphellen først på nedfallsfrukten og klarer til corner.
    58'
    Over alt og alle. Utspill til Røa.
    58'
    Lindberg brenner alene med Aspenes! Hjemmelage står høyt, og plutselig spille spissen alene med keeper. Vinkelen er derimot veldig skrå, og RBKs nummer 10 makter ikke å overliste Røa-målvakten.
    59'
    Stanges unna av Svastuen, men i returrommet står Joramo og fyrer av. Midtbanespilleren med en knallhard avslutning, men skuddet går rett på Aspenes som varter opp med enda en redning.
    59'
    Offside for Rosenborg
    60'
    61'
    Svastuen legger igjen til Masdal som slår inn fra høyre, men RBK-forsvarerne er først på innlegget og banker unna.
    64'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Martine Midtbø
    Ut: Anya De Courcy
    64'
    Inn: Kristin Haugstad
    Ut: Julie Hoff Klæboe
    64'
    Spilles kort mot stopperkollega Harviken.
    65'
    Nautnes mottar ballen ute til venstre og utfordrer Engås, men hun klarer ikke å lure seg forbi Røa-backen. Ender med innakst til RBK.
    67'
    Magnúsdóttir skjærer innover og tester skuddfoten fra distanse! Vingen treffer bra, men skuddet går akkurat til side for Røa-målet.
    68'
    Røa vinner ballen på gjestenes halvdel, og Bogere kommer seg fri ute til høyre. Hun slår deretter inn mot Espås inne i feltet, men innlegget går en liten meter over hodet til Røa-spissen.
    69'
    Masdal får to forsøk på å slå inn fra høyre. Det første blokkeres av et RBK-bein, mens det siste flyr ut til utspill for Rosenborg.
    70'
    RBK-spillerne triller ballen rundt Røa sin sekstenmeter, og til slutt prøver Sørum å skjære gjennom vertenes forsvar med en lur pasning, men den er litt for upresis og ender i armene til Aspenes.
    72'
    Masdal løfter inn fra høyrekanten, men innlegget fanges av Rulyte som har full kontroll inne i eget felt.
    72'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Maria Olsvik
    Ut: Camilla Linberg
    74'
    Engås kommer til innlegg ute til høyre. Inne foran mål har Svastuen løpt seg fri fra markeringen og får satt hodet til, men headingen er ufarlig og reddes greit av Rulyte.
    76'
    Stanges unna av Hørte.
    76'
    Espås kriger seg forbi flere RBK-forsvarere og ned til dødlinjen. Deretter slår hun inn foran mål, men Haugstad når ikke frem og må se ballen fly ut til innkast.
    78'
    Røs-spillerne klarer ikke å spille seg gjennom RBK-forsvaret og må ty til innlegg. Denne gangen er det Suphellen som slår inn fra høyre, men innlegget er ufarlig og lander i fanget til Rulyte.
    79'
    Røa 0 - 3 Rosenborg
    Mål: Emilie Nautnes
    Rosenborg punkterer kampen i Oslo! Sørum trer gjennom Magnúsdóttir som kommer til avslutning ved hjørnet av sekstenmeteren. Aspenes redder, men Røa-målvakten må gi retur. Der er Nautnes først frempå og kan enkelt sette 3-0 på blank kasse!
    79'
    Klareres.
    81'
    Røa-spillerne virker resignerte etter 3-0-scoringen til Nautnes. Hjemmelaget var inne i en fin periode, men nå ser det ut som det er mange slitne bein ute på Røabanen.
    83'
    Olsvik spilles fri ute til venstre og løper mot mål, men Masdal setter inn en mesterlig takling og forhindrer en stor målsjanse til RBK. Corner til gjestene.
    85'
    Lander på hodet til Hørte ved bakerste. Midtstopperen prøver å heade ballen i en bue over Aspenes, men keeperen redder til en ny corner!
    85'
    Ender med utspill til Røa.
    86'
    Inn: Maiken Bjørndalen
    Ut: Cassandra Bogere
    87'
    Inn: Kaja Rosenlund
    Ut: Solveig Engås
    87'
    Inn: Jenny Skogmo
    Ut: Mia Svendsen
    87'
    Inn: Celine Nergård
    Ut: Emilie Nautnes
    88'
    Inn: Cille Nilsen
    Ut: Kristine Minde
    88'
    Inn: Frøya Dorsin
    Ut: Elin Sørum
    88'
    Inn: Synne Brønstad
    Ut: Selma Sol Magnusdottir
    88'
    Ender med frispark til Røa.
    89'
    Lempes opp.
    89'
    Olsvik vinner på midten og driver fremover. Innbytteren har masse rom å løpe i, men velger istedenfor å stoppe opp for å holde ballen i laget.
    90'+2
    Joramo finter seg lekkert forbi to Røa-forsvarere utenfor hjemmelagets boks. Midtbanetalentet får derimot en litt for dårlig berøring i etterkant, og RBKs nummer 7 makter ikke å komme til avslutning.
    90'+3
    Kort mot Nilsen som skyter mot lengste! Aspesnes redder, men må gi retur. Der er en RBK-spiller først frempå og setter ballen i mål, men linjedommeren er oppe med flagget og vinker for offside.
    90'+4
    90'+4
    Det er over på Røabanen, og Rosenborg tar tre meget viktige poeng i kampen om seriegullet! Etter en jevn første omgang hvor trønderne gikk i garderoben med 1-0, tok serielederen virkelig over i andre. Sara Hørte stanget inn 2-0 fra kloss hold før ti minutter var spilt, og deretter skapte RBK målsjanse etter målsjanse. Det tredje målet kom ti minutter før fulltid, takket være Emilie Nautnes, og dermed var det ingen tvil om hvem som skulle stikke av med de tre poengene i kveld. Røa var svake og skapte veldig lite, og med dette resultatet forblir de på 6. plass med 22 poeng, kun ett poeng foran Åsane som spilte uavgjort mot Vålerenga tidligere i dag. Rosenborg fester på sin side grepet om den etterlengtede førsteplassen. Trønderne ligger nå tre poeng foran Vålerenga som måtte se seieren glippe fem minutter på overtid i Bergen. Jeg takker for følget, og ønsker dere en god kveld videre!